Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#2026 wierzbi

wierzbi
  • 63 postów
  • SkądSopot, Poland

Napisano 27 października 2012 - 08:26

To proponuje zamawiaj bo swieta moga nasilic booom :) zakres to 21-27.11 ale pani powiedziala ze wysylaja 1 dnia tego terminu najczesciej, ale jetem optymista i licze ze podali termin z zapasem:) i dostane szybciej, orientuje sie ktos czy mozna zrobic tak w plusie ze karte nano wezme szybciej z salonu ale aktywuje ja dop po jakims czasie telefonicznie?

#2027 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 października 2012 - 09:22

Ja mam termin dostawy 6-12 listopada, a ciągle mam "Przetwarzanie pozycji", więc raczej szybciej nie dostarczają. 6 listopada wypada za lekko ponad tydzień.

#2028 Zologongolo

Zologongolo
  • 50 postów

Napisano 27 października 2012 - 09:34

Ciekawe kiedy w Orange na infolinii będą mieli jakieś iPhony . Premiera dawno za nami, umowę mam do grudnia to myślałem że bez problemu do tego czasu przedłużę z iPhonem a tu widzę że to wcale nie takie pewne :?

#2029 tawanna

tawanna
  • 14 postów

Napisano 27 października 2012 - 09:43

To proponuje zamawiaj bo swieta moga nasilic booom :) zakres to 21-27.11 ale pani powiedziala ze wysylaja 1 dnia tego terminu najczesciej, ale jetem optymista i licze ze podali termin z zapasem:) i dostane szybciej, orientuje sie ktos czy mozna zrobic tak w plusie ze karte nano wezme szybciej z salonu ale aktywuje ja dop po jakims czasie telefonicznie?

W plusie jest tak ze jak wezmiesz nowa karte a stara straci zasieg to automatycznie aktywuje sie ta nowa..

#2030 bartek123

bartek123
  • 25 postów

Napisano 27 października 2012 - 10:57

Ciekawe kiedy w Orange na infolinii będą mieli jakieś iPhony . Premiera dawno za nami, umowę mam do grudnia to myślałem że bez problemu do tego czasu przedłużę z iPhonem a tu widzę że to wcale nie takie pewne :?

Ja zadzwoniłem do nich i mieli sie odezwać gdy bedą iPhone. Były ale sie nie odezwali więc zrobiłem awanturę jak traktują wieloletniego klienta. Pani przekazała informacje do kierownika magazynu telesprsedazy i miałem pierwszenstwo. Jak tylko sie pojawia mieli mi wysłać z umowa. Od wczoraj jestem posiadaczem czarnego 16gb.

#2031 TeToslaw

TeToslaw
  • 243 postów

Napisano 27 października 2012 - 11:04

Ja mam termin dostawy 6-12 listopada, a ciągle mam "Przetwarzanie pozycji", więc raczej szybciej nie dostarczają. 6 listopada wypada za lekko ponad tydzień.

Jak zmieni się status wysyłki, telefon będziesz miał w ciągu 2-3 dni.

#2032 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 października 2012 - 11:18

Jak zmieni się status wysyłki, telefon będziesz miał w ciągu 2-3 dni.

Oczywiście, ale wygląda na to, że telefon przyjdzie w przedziale podanym przez Apple. Ktoś w tym temacie liczył na to, że Apple wysyła wcześniej.

#2033 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 października 2012 - 12:12

heh. śmiech na sali ...napiszę jeszcze raz. Oddałem z tytułu rękojmi. Napisałem na protokole, że żądam wymiany na model nowy, nie refabrykowany, w zafoliowanym pudełku. no i teraz czekam...zobaczymy

Rozumiem, że jeżeli oddałeś z tytułu rękojmi, to kupowałeś na firmę? Bo jeżeli kupowałeś na osobę fizyczną i oddałeś z tytułu rękojmi to dałeś... ciała i mogą olać Twoje pismo.

#2034 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 27 października 2012 - 12:21

Tak. Kupowałem na firmę. Salon wziął odemnie jednak tylko telefon oraz fakturę. Chociaż chciałem oddać cały komplet. Nie wiem czemu tak zrobili

#2035 elemik

elemik
  • 51 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 października 2012 - 15:24

Zamówiony 2.10, dostawa 29.10-05.11 i na chwilę obecną cały czas przetwarzanie pozycji. Nie ma szans na szybszą dostawę.

#2036 L:eodogg

L:eodogg
  • 99 postów

Napisano 27 października 2012 - 16:00

Dlatego , ze nie rozumieją róznicy, miałem tak samo. Tez chciałem oddać cały komplet ale nie chcieli bo jak dają refurba to dają sam aparat. Telefon poszedł zapewne do Regenersis a jezeli uznaja usterkę to będą ci chcieli wcisnąć refurba , znam ten temat. U mnie skończylo się pozwem cywilnym (jestem prawnikiem) . Pozwalem PTC o wydanie nowego Ipka 3gs lub rownowartosci pieniężnej z ich faktury a to bylo chyba 4.499 pln wtedy :) Po dwóch rozprawach podpisałem z nimi ugodę - oni wystąpili z takim wnioskiem i wziąłem od nich nowego fabrycznie w zafoliowanym pudełku Ipka 4, trochę to trwało bo pozew zlozyłem w listopadzie a telefon dostałem w marcu chyba. Fifnasnowo lepiej bym wyszedł ciągnąc to do końca i wyszarpując od Ery kasę bo wtedy już Ipka 4 można było kupić za około 3.000 pln ale szkoda mi było czasu wiec przystałem na ich propozycję. W każdym razie można ich przewieźć jak się chce.

#2037 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 października 2012 - 16:27

Zamówiony 2.10, dostawa 29.10-05.11 i na chwilę obecną cały czas przetwarzanie pozycji. Nie ma szans na szybszą dostawę.

No to u Ciebie powinno się zmienić na dniach.

#2038 Hans92

Hans92
  • 9 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 października 2012 - 17:46

Potwierdzam dostępność telefonów w Play w Galerii Bałtyckiej i w PlayZone w Gdańsku (na Rajskiej) w wersjach 16 i 32GB. Przy czym 32GB nie mogą sprzedawać, bo nie ma cennika :)

#2039 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 października 2012 - 19:26

Potwierdzam dostępność telefonów w Play w Galerii Bałtyckiej i w PlayZone w Gdańsku (na Rajskiej) w wersjach 16 i 32GB. Przy czym 32GB nie mogą sprzedawać, bo nie ma cennika :)

Mmmm czemu nie w T-Mobile ;/ poza tym ja i tak chce 64GB.

#2040 Gość_ubiq2012_*

Gość_ubiq2012_*

Napisano 27 października 2012 - 19:30

W iSport Magonolia Wrocław jest iPhone 5 bez ceny, tylko jako demo. Ale na tym samym stoliku jest 4S i można fajnie porównać go z piątką - przyznam, że urzekła mnie waga nowego iPhona, jest jak piórko, choć trochę wkurza to wydłużenie, które burzy idealne proporcje znane z 4/4S.

#2041 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 października 2012 - 19:36

Też porównywałem 5 w iSpot z moim 4S i dla mnie dopiero 4S wydał się jakiś... karłowaty.

#2042 edyp

edyp
  • 121 postów
  • SkądDE / PL

Napisano 28 października 2012 - 12:55

Są teraz na orange.pl białe 16GB i białe 64GB. Właśnie zamówiłem białą 16GB :)

#2043 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 28 października 2012 - 13:08

Kurde nie zdążyłem.

#2044 ElDudi

ElDudi
  • 33 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 października 2012 - 14:27

No i niestety otrzymany przeze mnie iPhone posiada defekt ekranu (purpurowe zabarwienie widoczne cały czas na białym tle, na czarnym co jakiś czas przebija backlit). Pytanie do osób, które zwracały: ile trwa proces wymiany?

#2045 Zologongolo

Zologongolo
  • 50 postów

Napisano 28 października 2012 - 14:40

Ktoś się może orientuję gdzie jest większa dostępność tel w Orange? Na infolinii czy w sklepie online ? Bo nie wiem czy polować na stronce www i olać te 3 dodatkowe miesiące gratis czy czekać aż zadzwoni do mnie pani z infolinii ? (twierdziła że już po 1listopada powinni coś mieć). Przenoszę numer z innej sieci

#2046 edyp

edyp
  • 121 postów
  • SkądDE / PL

Napisano 28 października 2012 - 15:14

Kurde nie zdążyłem.

Nie masz co żałować. Przyszedł do mnie właśnie mail, że anulują zamówienie. Dzwoniłem na infolinie i otrzymałem informację, że były telefony na stronie ale fizycznie ich nie było. Pomimo, że zamówienie przeszło cały proces. Dodatkowo otrzymałem że warto poczekać na inne bo te 3 sztuki które były dziś na www były ze zwrotów. PARANOJA. Dodatkowo przez 72 godziny nie mogę złożyć zamówienia bo muszę czekać na zwolnienie danych. Nie wiem czy to tylko w Polsce robią debili z ludzi czy już wszędzie!

#2047 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 28 października 2012 - 15:48

Teraz już wiem dlaczego zamawiacie telefonu w Apple store---- bezproblemowa wymiana w razie defektu... A ja teraz się muszę bawić z Orangem i zastanawiać czy będzie wymiana na nowy czy na refabrykowany. ehhh

#2048 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 28 października 2012 - 15:57

Nie masz co żałować. Przyszedł do mnie właśnie mail, że anulują zamówienie. Dzwoniłem na infolinie i otrzymałem informację, że były telefony na stronie ale fizycznie ich nie było. Pomimo, że zamówienie przeszło cały proces. Dodatkowo otrzymałem że warto poczekać na inne bo te 3 sztuki które były dziś na www były ze zwrotów. PARANOJA. Dodatkowo przez 72 godziny nie mogę złożyć zamówienia bo muszę czekać na zwolnienie danych. Nie wiem czy to tylko w Polsce robią debili z ludzi czy już wszędzie!

Dzięki za info. Najwyraźniej lepiej jest zamawiać telefonicznie.

#2049 elemik

elemik
  • 51 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 października 2012 - 22:25

Właśnie status zmienił się na 'przygotowane do wysyłki'. Czyli najpóźniej we środę powinien być iP dostarczony (w sam raz przed świetami). Nano sim od T-mobile już czeka:)

#2050 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 października 2012 - 22:47

No cóż, ja zamawiałem 10 października, więc za tydzień status powinien się zmienić. Do Warszawy powinno dojść na następny dzień po wysłaniu. Przynajmniej taką mam nadzieję.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych