Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#1626 photostudio

photostudio
  • 25 postów

Napisano 21 października 2012 - 19:43

@kamkwo11 tez mam mieć drugiego, tym razem białego, iPhone 5 w tym tygodniu z t-mobile. @bohen25 to nie są żadne bzdury bo jak się pogada z konkretną osobą z salonu, która zna inne konkretne osoby w t-mobile i podzwoni w parę miejsc oraz popyta to można coś załatwić pod warunkiem, że gdzieś tam w Polsce jest kilka sztuk. Najgorzej zamawiać u anonimowych konsultantów przez telefon.

#1627 kamkwo11

kamkwo11
  • 5 postów

Napisano 21 października 2012 - 20:00

Pan z tmobile obiecal go w tym tygodniu wiec czekam jak zadzwoni to napisze o tym

#1628 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 21 października 2012 - 20:31

Jutro poniedziałek więc liczę, że coś mi się zmieni w AOS :D

#1629 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 21 października 2012 - 21:12

Tiaaaa. A mi dzisiaj po tygodniu użytkowania 5 wyskoczył czarny dead pixel:( kupiony w orangu dostarczony kurierem. I teraz mam zonka co z tym zrobić. Niby pixel w odległości pół centa od krawędzi, nie na środku. Ale wiecie jak to jest:)) i na dodatek zauważyłem że coś w tym iphonie lata w środku jak się nim potrząśnie:) ehhhg

---------- Wpis dodano o 20:12 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:07 ----------

.... Za to telefon dostałem w stanie idealnym. Żadnych odprysków czy innych historii typu, złe spasowanie, żółty ekran czy coś jeszcze innego. Ideał. A tu taki pixel. No i co z tym teraz zrobić:)))

#1630 Ileev

Ileev
  • 137 postów
  • SkądŻory, PL

Napisano 21 października 2012 - 21:28

Jutro poniedziałek więc liczę, że coś mi się zmieni w AOS :D

Na to chyba liczy każdy. Mam już dość tego czekania. Przesyłka i tak pewnie dojdzie dopiero po 28.

#1631 Drastim

Drastim
  • 38 postów

Napisano 21 października 2012 - 22:24

Ktoś orientuje się kiedy Ip5 będzie dostępny na stronie playa? Mailowo się dowiedziałem, ze ma byc dodstepny w trzecim tygodniu pazdziernika. Cóż, ten tydzień właśnie się skończył ;).

#1632 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 22 października 2012 - 07:49

jak wygląda procedura reklamacji iphona kuionego w sklepie online. ( orange.pl) Trzeba go odesłać do nich , czy może oddać do salonu najbliższego, czy oni wysyłają może po niego kuriera czy jak to ogólnie wygląda i ile na to mam czasu od momentu odbioru przesyłki? Dzięki

#1633 soil

soil
  • 100 postów
  • SkądBielsko-Biała, Poland

Napisano 22 października 2012 - 09:06

jak wygląda procedura reklamacji iphona kuionego w sklepie online. ( orange.pl) Trzeba go odesłać do nich , czy może oddać do salonu najbliższego, czy oni wysyłają może po niego kuriera czy jak to ogólnie wygląda i ile na to mam czasu od momentu odbioru przesyłki?

Dzięki

Można oddać do głównego salonu orange (w sensie salonu a nie partnera) w Twojej okolicy - np. ja miałem problem z wyświetlaczem w 3g kupionym przez sklep orange i musiałem podjechać do katowic do salonu i tam przyjęli bez problemu i wymienili..

#1634 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 22 października 2012 - 09:16

Dzięki "soil". A czy ktoś już może miał już kiedyś zabawe z reklamowaniem iphona z martwym pixelem?? Jak salony się na to zapatrują?? w appke stora-ch zazwyczaj wymiana od ręki. A jak w Polsce/ orangu?? Jeden martwy pixel w nowej 5 wystarczy żeby dali mi nowego??

#1635 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 22 października 2012 - 10:24

Pytanie do tych co obserwuja online.pl Czy nieraz jeszcze wrzucają ip 5 16gb do sklepu internetowego?kiedy ostatnio coś było?

#1636 edyp

edyp
  • 121 postów
  • SkądDE / PL

Napisano 22 października 2012 - 10:27

...i na dodatek zauważyłem że coś w tym iphonie lata w środku jak się nim potrząśnie:) ehhhg

"Lata"...... to pewnie część aparatu w każdym tak "lata".

#1637 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1 327 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 października 2012 - 10:30

Ma ktoś z Was info, kiedy iP5 pojawi się w T-mobile (fizycznie) ?

#1638 edyp

edyp
  • 121 postów
  • SkądDE / PL

Napisano 22 października 2012 - 10:58

Może ktoś z "byłych" polujących na iPhone napisać około których godzin pojawiają się one na orange.pl. Ja sam kupiłem swojego przed 12. Teraz też pojawił się przed 12 ale chyba tylko jeden - zniknął w ciągu 2 sekund. Wiem że dodają o stałych porach kilka razy dziennie.

#1639 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 22 października 2012 - 12:21

i w sumie mam jeszcze pytanko z innej beczki. Razem z iphonem 5 dostałem w przesyłce kartę nano-sim...wiadoma sprawa. Jak mam teraz tą kartę aktywować? Trzeba dzwonić do orange, czy może wybrać się z tą kartą do salonu czy może można to jakoś samemu przez neta zrobić co by starą deaktywować i aktywować nano sima.

#1640 edyp

edyp
  • 121 postów
  • SkądDE / PL

Napisano 22 października 2012 - 12:46

i w sumie mam jeszcze pytanko z innej beczki. Razem z iphonem 5 dostałem w przesyłce kartę nano-sim...wiadoma sprawa. Jak mam teraz tą kartę aktywować? Trzeba dzwonić do orange, czy może wybrać się z tą kartą do salonu czy może można to jakoś samemu przez neta zrobić co by starą deaktywować i aktywować nano sima.

Mozesz ja aktywowac przez https://www.orange.p...activation_form jesli posiadasz kod aktywacyjny wyslany do Ciebie w mailu przez orange podczas zamowienia. Ja mialem problem z aktywacja przez www. Aktywowalem przez infolinie. Mozesz to oczywiscie zrobic rowniez w salonie.

PS Jak aktywujesz nową, automatycznie powinna sie stara dezaktywowac.

#1641 maly10000

maly10000
  • 93 postów
  • SkądCzeladź/Katowice

Napisano 22 października 2012 - 12:48

Powinieneś mieć dołączoną instrukcję do karty, w skrócie - wyciągasz z telefonu starą, wkładasz nową i się sama aktywuje (tak to wyglądało u mnie jak byłem w Orange, trwa to zwykle kilka minut) a stara deaktywuje.

#1642 mac.lion.2010

mac.lion.2010
  • 7 postów

Napisano 22 października 2012 - 13:36

A ja w przesyłce dostałem dwie karty SIM: micro i nano. Jak włożyłem nano to telefon nie zaaktywował karty. Musiałem zadzwonić na infolinię. I aktywowali mi kartę, ale jak się okazało micro, bo nano w ogóle nie widzą w systemie. I teraz muszę iść do salonu, bo na infolinii nie mają już możliwości nic zrobić. Tel kupowałem na stronie internetowej Orange. W czwartek po południu zamówiłem, a w sobotę już tel był na miejscu.

#1643 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 października 2012 - 13:49

Ale już mnie męczy to czekanie na iP z AOS... Naprawdę przesadzają.

#1644 npkolo

npkolo
  • 75 postów
  • SkądWARSZAWA

Napisano 22 października 2012 - 13:56

Ale już mnie męczy to czekanie na iP z AOS... Naprawdę przesadzają.

Mam podobne odczucia ciekawy jestem tylko czy u kogoś zmienił się status na przygotowywanie do wysyłki ???????

#1645 sampelmajster

sampelmajster
  • 89 postów

Napisano 22 października 2012 - 14:04

Dzwonilem dziś do AOS i dostałem informacje, ze 26 zostają wysyłane do klientów I5, do tego będzie ich na tyle, ze przy zamówieniach składanych np dziś, jutro, w zeszłym tygodniu będzie zdecydowanie szybsza wysylka do klientów(nie 3-4tyg). Potwierdzenie tego dostałem w autoryzowanym sklepie przez Apple z Krakowa.

#1646 Hemos.

Hemos.
  • 21 postów

Napisano 22 października 2012 - 14:07

Mam podobne odczucia ciekawy jestem tylko czy u kogoś zmienił się status na przygotowywanie do wysyłki ???????

Na razie bez zmian....

#1647 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 października 2012 - 14:08

Dzwonilem dziś do AOS i dostałem informacje, ze 26 zostają wysyłane do klientów I5, do tego będzie ich na tyle, ze przy zamówieniach składanych np dziś, jutro, w zeszłym tygodniu będzie zdecydowanie szybsza wysylka do klientów(nie 3-4tyg). Potwierdzenie tego dostałem w autoryzowanym sklepie przez Apple z Krakowa.

Fajnie ale jakby nie patrzeć kolejny tydzień czekania...

#1648 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 22 października 2012 - 14:08

Tylko co ma autoryzowany sklep Apple do AOS? Kolejna osoba, która myli pojęcia...

#1649 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 22 października 2012 - 14:10

26 to ja myślałem że będę miał już telefon w ręce!!
Miesiąc czekanie na głupi telefon (zamówione 28.09). Żenujące...

#1650 npkolo

npkolo
  • 75 postów
  • SkądWARSZAWA

Napisano 22 października 2012 - 14:14

Pare minut temu dzwoniłem do AOS i Pani powiedziała mi że w tym tygodniu zaczną wysyłać pierwsze egzemplarze :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych