iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.
Napisano 07 października 2012 - 12:42

Napisano 07 października 2012 - 12:45
Napisano 07 października 2012 - 13:08
No nie koniecznie mój już licytują za 3200, a widziałem że nawet za 3400 chodziły te podstawowe.Na allegro za 3K bez czekania kupisz.
Napisano 07 października 2012 - 13:19
No nie koniecznie mój już licytują za 3200, a widziałem że nawet za 3400 chodziły te podstawowe.
Zawsze znajdzie się ktoś kto przepłaci, za 3K można kupić spokojnie. Jak szukałem dla siebie 64GB widziałem dużo ofert w przedziale 2900-3100zł.
---------- Wpis dodano o 14:19 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:18 ----------
Zauważyłem także że drożej chodzą wersje białe.
Napisano 07 października 2012 - 14:37
Napisano 07 października 2012 - 14:44
"Na zachodzie" jest sporo - jeżeli chodzi o futerały. Akcesoria wykorzystujące złącze Lightning - coming soon.czyżby było ich mniej na rynku?
tak trochę z innej beczki, czy szukaliście już akcesoriów do iphona 5? Zauważyłem, że na allegro czy w AOS ich prawie nie ma...
Futerały bardzo ładne mają firmy takie jak Gear4, Belkin czy Ozaki.
Napisano 07 października 2012 - 15:07
Napisano 07 października 2012 - 15:08
Pewnie wezmą ponownie dopiero przed wysyłkąTeż w Alior Sync zwrócono mi kasę za iP5 z AOS, nie wiem co jest grane.

Czas oczekiwania jest tak długi, że nie mogą tak długo pieniędzy przetrzymywać. Zanim przyjdzie z AOS to już 5S będzie w sprzedaży

Napisano 07 października 2012 - 15:08
Napisano 07 października 2012 - 15:09
Już się spóźniłem czy coś źle klikam? Bo nadal jest wszędzie brak,brak,brak.PS: na orange.pl jest teraz po kilka sztuk iPhona 5 32GB i 64GB.
@edyp
Już doczytałem jak to działa, a gdzie to się dzwoni do tego orange, na jaki numer można składać zamówienia?
Napisano 07 października 2012 - 15:16
Napisano 07 października 2012 - 16:10
Napisano 07 października 2012 - 16:22
dzisiaj próbowałem przeniesc numer z tmobile do orange przez telesprzedaż ale zostałem poinformowany, o tym że musze posiadać jakiś inny numer w orange przez conajmniej połroku aby móc kupić iphone 5. Dotyczy to tylko i wyłącznie iphone inny telefon moglbym bezproblemu wziąć. Jak to wygladało u was? czytałem że sporo osób przeniosło numer i skorzystała z promocji 6 miesiecy za darmo- mieliscie jakiś inny numer w orange?
Ja telefonicznie bez problemu złożyłem zamówienie (przeniesienie z plusa), pozytywnie zostało zweryfikowane, tylko czekam na kartę nano żeby sfinalizować (podobno po weekendzie zaraz mają być).
Nie było żadnego wymogu, co do wcześniejszego posiadania jakiegoś numeru w orange.
Napisano 07 października 2012 - 17:34
Napisano 07 października 2012 - 17:36
dwa pytania:
- jest w końcu w Orange dostępna dla przenoszącego nr z innej sieci przez infolinię czy nie, bo co chwilę każdy pisze co innego?
- czy w Orange jest ta promocja 6 miesiecy dla przenoszącego nr czy 3 miesiące abonament gratis?
A nie prościej zadzwonić do Orange i zapytać u źródła w ciągu kilku minut mieć odpowiedź, zamiast się tu wywnętrzać ?
Napisano 07 października 2012 - 17:42
Napisano 07 października 2012 - 17:43
@slaslu
Mi z t-mobile do orange przeniesiono nr od ręki w salonie. Bez żadnych kwitów, zaświadczeń, stażów, kaucji i innych dupereli.
dzieki za info mi zalezy na przeniesieniu przez telefon (6 miesiecy gratis)
dzieki bede ich meczyl w takim ukladzie poniewaz kazdy konsultant za kazdym razem mowi mi co innego:evil:Ja telefonicznie bez problemu złożyłem zamówienie (przeniesienie z plusa), pozytywnie zostało zweryfikowane, tylko czekam na kartę nano żeby sfinalizować (podobno po weekendzie zaraz mają być).
Nie było żadnego wymogu, co do wcześniejszego posiadania jakiegoś numeru w orange.
Napisano 07 października 2012 - 17:44
A nie prościej zadzwonić do Orange i zapytać u źródła w ciągu kilku minut mieć odpowiedź, zamiast się tu wywnętrzać ?
Niejednokrotnie tu czytałem, ze jak trafisz na niekumatego konsultanta to sam g będziesz musiał szkolić z dostępności oferty. (EDIT: patrz post powyżej)
PS - i od tego jest forum by pytać Panie moderatorze
Napisano 07 października 2012 - 18:38
dwa pytania:
- jest w końcu w Orange dostępna dla przenoszącego nr z innej sieci przez infolinię czy nie, bo co chwilę każdy pisze co innego?
- czy w Orange jest ta promocja 6 miesiecy dla przenoszącego nr czy 3 miesiące abonament gratis?
Ja zamawiałem telefonicznie w zeszły poniedziałek:
- bez problemu przeniesieniu numeru z plusa do orange,
- 6 miesięcy gratis abonamentu.
Takie informacje uzyskałem od konsultanta. Nie podpisywałem jeszcze papierów bo nie ma karty nanosim - także zobaczymy co będzie w papierach.

Napisano 07 października 2012 - 18:45
Nie podpisywałem jeszcze papierów bo nie ma karty nanosim - także zobaczymy co będzie w papierach.
Dziękuję za odpowiedź. Ale powiedz mi, czy można pobrać telefon bez nanosima i potem go sobie dobrać jak będą dostępne w salonie?
Napisano 07 października 2012 - 18:52
Dziękuję za odpowiedź. Ale powiedz mi, czy można pobrać telefon bez nanosima i potem go sobie dobrać jak będą dostępne w salonie?
Z tego co wiem to nie można ale w Orange w Łodzi w manufakturze na dole, powiedzieli mi że z nano sim nie ma problemów.... Gorzej jest z telefonem mój w srode ma być ale coś czuje że sie go nie doczekam.. ;/
Napisano 07 października 2012 - 18:58
Mnie konsultant proponował żeby zamknąć zamówienie i przyślą mi iphone wraz z kartą microsim, którą będę mógł wymienić w salonie na nanosim.
Jednak wybrałem wariant, żeby poczekać, otrzymać komplet i dopiero wtedy papiery podpisać.
---------- Wpis dodano o 19:58 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:54 ----------
Z tego co wiem to nie można ale w Orange w Łodzi w manufakturze na dole, powiedzieli mi że z nano sim nie ma problemów.... Gorzej jest z telefonem mój w srode ma być ale coś czuje że sie go nie doczekam.. ;/
Ostatnio jak dzwoniłem na infolinię żeby się o swoje zamówienie upomnieć, to gość powiedział, że ostatnio jakoś tak mają, że jak są iphony to nie ma kart nano, a jak mają karty to nie mają iphonów. Iphona dopadłem karty nano nie mogę...
Napisano 07 października 2012 - 19:37
Napisano 07 października 2012 - 20:07
Uwaga na wałki na allegro. Sam omal się nie załapałem, aż głupio przyznać. Pojawiła się oferta czarnej 16-tki za 2650zł, zadzwoniłem do gościa, on rzeczowo, że bez simlocka, że ma na miejscu, że można odebrać osobiście (pytałem kontrolnie, bo był podobno z elbląga), kupiłem, zapłaciłem przez PayU. Zacząłem się zastanawiać. Doszło do mnie, że to musi być wałek. Anulowałem wpłatę. Za chwilę patrzę, gość ma konto zawieszone
Allegro jest poje%$#@ na punkcie sprzedazy iP. Sprzedawalem uczciwie swoja 4S, byl jakis blad systemu i aukcja sie pokazala 2 razy. Zablokowali mi konto na ktorym mialem od 8 lat 100% pozytywow, kilkaset sprzedanych rzeczy i od 3 tygodni sie bujam o odblokowanie. To sa idioci! Kazali mi wyslac skan dowodu i zdjecie sprzedawanego przedmiotu z kartka z loginem LOL! Wyslalem i od 3 tygodni zadnej odpowiedzi - wydaje mi sie, ze kazda nowa wiadomosc spuszczaja w toalecie.
Napisano 07 października 2012 - 20:13
Allegro jest poje%$#@ na punkcie sprzedazy iP. Sprzedawalem uczciwie swoja 4S, byl jakis blad systemu i aukcja sie pokazala 2 razy. Zablokowali mi konto na ktorym mialem od 8 lat 100% pozytywow, kilkaset sprzedanych rzeczy i od 3 tygodni sie bujam o odblokowanie. To sa idioci! Kazali mi wyslac skan dowodu i zdjecie sprzedawanego przedmiotu z kartka z loginem LOL! Wyslalem i od 3 tygodni zadnej odpowiedzi - wydaje mi sie, ze kazda nowa wiadomosc spuszczaja w toalecie.
Uważaj z tym dowodem bo złodzieje się podszywają, raz o mały włos się nie złapałem. Co dziwne wiadomość była z maila allegro, napisałem do nich to powiedzieli że nic nie wysyłali.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych