Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#1176 dragoin

dragoin
  • 9 postów

Napisano 07 października 2012 - 12:42

sprawdził może ktoś w ispotach ? bo ciągle nurtuje mnie ta cena którą podali mi w galerii krakowskiej , już 2 miesiące kupuje nowy telefon .Ale miała być premiera iphone 5 więc zaczekałem , potem cenna 4100 więc wróciłem do myśli o kupnie 4s , no a teraz znowu te 2850 za 5 16 gb więc bardzo proszę jeśli ktoś ma blisko niech podejdzie i spyta o cenę . Na stronie ispota piszę teraz ze trzeba zapytać o cenę , wysłałem oczywiście e-maila ale nadal brak odpowiedzi :(

#1177 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 października 2012 - 12:45

dragoin, a to tylko ispot sprzedaje iPhony 5? Przecież możesz kupić na allegro, u operatora lub w AOS.

#1178 dziubek123

dziubek123
  • 79 postów

Napisano 07 października 2012 - 13:08

Na allegro za 3K bez czekania kupisz.

No nie koniecznie mój już licytują za 3200, a widziałem że nawet za 3400 chodziły te podstawowe.

#1179 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 07 października 2012 - 13:19

No nie koniecznie mój już licytują za 3200, a widziałem że nawet za 3400 chodziły te podstawowe.

Zawsze znajdzie się ktoś kto przepłaci, za 3K można kupić spokojnie. Jak szukałem dla siebie 64GB widziałem dużo ofert w przedziale 2900-3100zł.

---------- Wpis dodano o 14:19 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:18 ----------

Zauważyłem także że drożej chodzą wersje białe.

#1180 jabuka

jabuka
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2012 - 14:37

czyżby było ich mniej na rynku? tak trochę z innej beczki, czy szukaliście już akcesoriów do iphona 5? Zauważyłem, że na allegro czy w AOS ich prawie nie ma...

#1181 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 października 2012 - 14:44

czyżby było ich mniej na rynku?

tak trochę z innej beczki, czy szukaliście już akcesoriów do iphona 5? Zauważyłem, że na allegro czy w AOS ich prawie nie ma...

"Na zachodzie" jest sporo - jeżeli chodzi o futerały. Akcesoria wykorzystujące złącze Lightning - coming soon.
Futerały bardzo ładne mają firmy takie jak Gear4, Belkin czy Ozaki.

#1182 DD7

DD7
  • 101 postów
  • SkądPL

Napisano 07 października 2012 - 15:07

Też w Alior Sync zwrócono mi kasę za iP5 z AOS, nie wiem co jest grane, wcześniej kwota była po prostu zablokowana. Status zamówienia - dalej 'przetwarzanie'.

#1183 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 października 2012 - 15:08

Też w Alior Sync zwrócono mi kasę za iP5 z AOS, nie wiem co jest grane.

Pewnie wezmą ponownie dopiero przed wysyłką :)
Czas oczekiwania jest tak długi, że nie mogą tak długo pieniędzy przetrzymywać. Zanim przyjdzie z AOS to już 5S będzie w sprzedaży :lol:

#1184 slaslu

slaslu
  • 13 postów

Napisano 07 października 2012 - 15:08

dzisiaj próbowałem przeniesc numer z tmobile do orange przez telesprzedaż ale zostałem poinformowany, o tym że musze posiadać jakiś inny numer w orange przez conajmniej połroku aby móc kupić iphone 5. Dotyczy to tylko i wyłącznie iphone inny telefon moglbym bezproblemu wziąć. Jak to wygladało u was? czytałem że sporo osób przeniosło numer i skorzystała z promocji 6 miesiecy za darmo- mieliscie jakiś inny numer w orange?

#1185 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 07 października 2012 - 15:09

PS: na orange.pl jest teraz po kilka sztuk iPhona 5 32GB i 64GB.

Już się spóźniłem czy coś źle klikam? Bo nadal jest wszędzie brak,brak,brak.
@edyp
Już doczytałem jak to działa, a gdzie to się dzwoni do tego orange, na jaki numer można składać zamówienia?

#1186 zariach

zariach
  • 73 postów
  • SkądSopot

Napisano 07 października 2012 - 15:16

Uwaga na wałki na allegro. Sam omal się nie załapałem, aż głupio przyznać. Pojawiła się oferta czarnej 16-tki za 2650zł, zadzwoniłem do gościa, on rzeczowo, że bez simlocka, że ma na miejscu, że można odebrać osobiście (pytałem kontrolnie, bo był podobno z elbląga), kupiłem, zapłaciłem przez PayU. Zacząłem się zastanawiać. Doszło do mnie, że to musi być wałek. Anulowałem wpłatę. Za chwilę patrzę, gość ma konto zawieszone, aukcja została usunięta z archiwum. Myślę, nie moja sprawa, i tak nie zapłacę. Co najciekawsze w tym wszystkim, na koniec gość do mnie dzwoni bym anulował wpłatę bo iPhone uległ zniszczeniu(!). To oczywista ściema, ale nie mogę zrozumieć, jaki miał interes prosząc mnie o anulowanie oferty (którą i tak wycofałem już). To jest dziwne. W końcu powinno mu zależeć na tej kasie... Chyba że to jednak nie był wałek, a gość się skumał że za tanio wystawił. Tak czy inaczej, ku przestrodze wszystkim. Dobre oferty wiszą na allegro minutę dwie, i brak czasu na przemyślenie sprawy, a normalnie nie zdarza mi się robić takich głupot. Teraz spokojnie czekam na zwrot kasy PayU i chyba odpuszczę sobie i zamówię przez AOS.

#1187 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 07 października 2012 - 16:10

@slaslu Mi z t-mobile do orange przeniesiono nr od ręki w salonie. Bez żadnych kwitów, zaświadczeń, stażów, kaucji i innych dupereli.

#1188 PPaolo

PPaolo
  • 18 postów
  • SkądGrodzisk Mazowiecki

Napisano 07 października 2012 - 16:22

dzisiaj próbowałem przeniesc numer z tmobile do orange przez telesprzedaż ale zostałem poinformowany, o tym że musze posiadać jakiś inny numer w orange przez conajmniej połroku aby móc kupić iphone 5. Dotyczy to tylko i wyłącznie iphone inny telefon moglbym bezproblemu wziąć. Jak to wygladało u was? czytałem że sporo osób przeniosło numer i skorzystała z promocji 6 miesiecy za darmo- mieliscie jakiś inny numer w orange?

Ja telefonicznie bez problemu złożyłem zamówienie (przeniesienie z plusa), pozytywnie zostało zweryfikowane, tylko czekam na kartę nano żeby sfinalizować (podobno po weekendzie zaraz mają być).
Nie było żadnego wymogu, co do wcześniejszego posiadania jakiegoś numeru w orange.

#1189 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 07 października 2012 - 17:34

dwa pytania: - jest w końcu w Orange dostępna dla przenoszącego nr z innej sieci przez infolinię czy nie, bo co chwilę każdy pisze co innego? - czy w Orange jest ta promocja 6 miesiecy dla przenoszącego nr czy 3 miesiące abonament gratis?

#1190 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 07 października 2012 - 17:36

dwa pytania:
- jest w końcu w Orange dostępna dla przenoszącego nr z innej sieci przez infolinię czy nie, bo co chwilę każdy pisze co innego?
- czy w Orange jest ta promocja 6 miesiecy dla przenoszącego nr czy 3 miesiące abonament gratis?

A nie prościej zadzwonić do Orange i zapytać u źródła w ciągu kilku minut mieć odpowiedź, zamiast się tu wywnętrzać ?

#1191 oliverasek

oliverasek
  • 92 postów

Napisano 07 października 2012 - 17:42

Macie jakieś doświadczenie, jeśli chodzi o godziny dostaw iphonów do sklepu internetowego orange?

#1192 slaslu

slaslu
  • 13 postów

Napisano 07 października 2012 - 17:43

@slaslu
Mi z t-mobile do orange przeniesiono nr od ręki w salonie. Bez żadnych kwitów, zaświadczeń, stażów, kaucji i innych dupereli.

dzieki za info mi zalezy na przeniesieniu przez telefon (6 miesiecy gratis)

Ja telefonicznie bez problemu złożyłem zamówienie (przeniesienie z plusa), pozytywnie zostało zweryfikowane, tylko czekam na kartę nano żeby sfinalizować (podobno po weekendzie zaraz mają być).
Nie było żadnego wymogu, co do wcześniejszego posiadania jakiegoś numeru w orange.

dzieki bede ich meczyl w takim ukladzie poniewaz kazdy konsultant za kazdym razem mowi mi co innego:evil:

#1193 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 07 października 2012 - 17:44

A nie prościej zadzwonić do Orange i zapytać u źródła w ciągu kilku minut mieć odpowiedź, zamiast się tu wywnętrzać ?

Niejednokrotnie tu czytałem, ze jak trafisz na niekumatego konsultanta to sam g będziesz musiał szkolić z dostępności oferty. (EDIT: patrz post powyżej)

PS - i od tego jest forum by pytać Panie moderatorze

#1194 PPaolo

PPaolo
  • 18 postów

Napisano 07 października 2012 - 18:38

dwa pytania:
- jest w końcu w Orange dostępna dla przenoszącego nr z innej sieci przez infolinię czy nie, bo co chwilę każdy pisze co innego?
- czy w Orange jest ta promocja 6 miesiecy dla przenoszącego nr czy 3 miesiące abonament gratis?

Ja zamawiałem telefonicznie w zeszły poniedziałek:
- bez problemu przeniesieniu numeru z plusa do orange,
- 6 miesięcy gratis abonamentu.
Takie informacje uzyskałem od konsultanta. Nie podpisywałem jeszcze papierów bo nie ma karty nanosim - także zobaczymy co będzie w papierach. ;)

#1195 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 07 października 2012 - 18:45

Nie podpisywałem jeszcze papierów bo nie ma karty nanosim - także zobaczymy co będzie w papierach. ;)

Dziękuję za odpowiedź. Ale powiedz mi, czy można pobrać telefon bez nanosima i potem go sobie dobrać jak będą dostępne w salonie?

#1196 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 października 2012 - 18:52

Dziękuję za odpowiedź. Ale powiedz mi, czy można pobrać telefon bez nanosima i potem go sobie dobrać jak będą dostępne w salonie?

Z tego co wiem to nie można ale w Orange w Łodzi w manufakturze na dole, powiedzieli mi że z nano sim nie ma problemów.... Gorzej jest z telefonem mój w srode ma być ale coś czuje że sie go nie doczekam.. ;/

#1197 PPaolo

PPaolo
  • 18 postów

Napisano 07 października 2012 - 18:58

Mnie konsultant proponował żeby zamknąć zamówienie i przyślą mi iphone wraz z kartą microsim, którą będę mógł wymienić w salonie na nanosim.
Jednak wybrałem wariant, żeby poczekać, otrzymać komplet i dopiero wtedy papiery podpisać.

---------- Wpis dodano o 19:58 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:54 ----------

Z tego co wiem to nie można ale w Orange w Łodzi w manufakturze na dole, powiedzieli mi że z nano sim nie ma problemów.... Gorzej jest z telefonem mój w srode ma być ale coś czuje że sie go nie doczekam.. ;/

Ostatnio jak dzwoniłem na infolinię żeby się o swoje zamówienie upomnieć, to gość powiedział, że ostatnio jakoś tak mają, że jak są iphony to nie ma kart nano, a jak mają karty to nie mają iphonów. Iphona dopadłem karty nano nie mogę...

#1198 Technet1

Technet1
  • 36 postów
  • SkądSkwierzyna

Napisano 07 października 2012 - 19:37

Witajcie Chodzi mi po głowie pewien pomysł: Ze względu na karę umowną 3500 PLN za wcześniejszą rezygnację z abonamentu w T-Mobile (zakup ip4S rok temu), aby kupić ip5 u operatora już teraz, muszę podpisać kolejną aktywację i tu jest pewien "myk". Chciałbym podpisać nową umowę "na sztukę" (niski abonament z jakimś telefonem za 1 PLN i w związku z tym niską karą za wcześniejsze zerwanie umowy), uzyskany telefon sprzedać i przynajmniej w dużej części pokryć z tego karę umowną a na koniec przenieść ten nr do Orange bo mają tą promocję z abo gratis przez 6 m-cy. Po doliczeniu około 80 PLN za zdjęcie smoka i uwzględnieniu zysku w postaci gratisowego abo przez 6 m-cy, całość wychodzi moim zdaniem tanio a abo w Orange traktuję jako swego rodzaju kredyt. Co o tym sądzicie?

#1199 xtek

xtek
  • 172 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 października 2012 - 20:07

Uwaga na wałki na allegro. Sam omal się nie załapałem, aż głupio przyznać. Pojawiła się oferta czarnej 16-tki za 2650zł, zadzwoniłem do gościa, on rzeczowo, że bez simlocka, że ma na miejscu, że można odebrać osobiście (pytałem kontrolnie, bo był podobno z elbląga), kupiłem, zapłaciłem przez PayU. Zacząłem się zastanawiać. Doszło do mnie, że to musi być wałek. Anulowałem wpłatę. Za chwilę patrzę, gość ma konto zawieszone

Allegro jest poje%$#@ na punkcie sprzedazy iP. Sprzedawalem uczciwie swoja 4S, byl jakis blad systemu i aukcja sie pokazala 2 razy. Zablokowali mi konto na ktorym mialem od 8 lat 100% pozytywow, kilkaset sprzedanych rzeczy i od 3 tygodni sie bujam o odblokowanie. To sa idioci! Kazali mi wyslac skan dowodu i zdjecie sprzedawanego przedmiotu z kartka z loginem LOL! Wyslalem i od 3 tygodni zadnej odpowiedzi - wydaje mi sie, ze kazda nowa wiadomosc spuszczaja w toalecie.

#1200 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 07 października 2012 - 20:13

Allegro jest poje%$#@ na punkcie sprzedazy iP. Sprzedawalem uczciwie swoja 4S, byl jakis blad systemu i aukcja sie pokazala 2 razy. Zablokowali mi konto na ktorym mialem od 8 lat 100% pozytywow, kilkaset sprzedanych rzeczy i od 3 tygodni sie bujam o odblokowanie. To sa idioci! Kazali mi wyslac skan dowodu i zdjecie sprzedawanego przedmiotu z kartka z loginem LOL! Wyslalem i od 3 tygodni zadnej odpowiedzi - wydaje mi sie, ze kazda nowa wiadomosc spuszczaja w toalecie.

Uważaj z tym dowodem bo złodzieje się podszywają, raz o mały włos się nie złapałem. Co dziwne wiadomość była z maila allegro, napisałem do nich to powiedzieli że nic nie wysyłali.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych