Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#951 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 03 października 2012 - 20:41

Swietne te pre ordery u nas ...

#952 skosu

skosu
  • 260 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 03 października 2012 - 20:50

Zamówiłem swojego w Orange w Kielcach, dziś jest w transporcie, Pani przez telefon mówiła, że powinien, ale nie musi dojść do soboty i radziła mi przyjść po niego w poniedziałek. Nie wiem czym oni transportują te telefony do salonów, ale jeśli kurierem, to chętnie odbiorę w sobotę popołudniu i zdam również swoją relację z używania czarnego iPhone 5 :)

#953 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 03 października 2012 - 20:52

Zamówiłem swojego w Orange w Kielcach, dziś jest w transporcie, Pani przez telefon mówiła, że powinien, ale nie musi dojść do soboty i radziła mi przyjść po niego w poniedziałek. Nie wiem czym oni transportują te telefony do salonów, ale jeśli kurierem, to chętnie odbiorę w sobotę popołudniu i zdam również swoją relację z używania czarnego iPhone 5 :)

Ja mqm rezerwacje na wczoraj na iphona :D

#954 oliverasek

oliverasek
  • 92 postów

Napisano 03 października 2012 - 20:55

Dla zainteresowanych: na infolinii Orange byly tuz przed 21, biale i czarne 32GB oraz biale 16GB.

64 czarnych oczywiscie nie bylo :(

gadalem z konsultantem kolo 20 i na magazynie była czystka, ma dzwonic jak będzie coś na stanie, ale kiedy to bedzie nie miał pojęcia.

#955 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 03 października 2012 - 21:03

Akurat do telesprzedazy/internetu czesto rzucaja pockilka sztuk :)

#956 mjm15

mjm15
  • 40 postów
  • SkądW-wa

Napisano 03 października 2012 - 21:11

Mam pytanie do osób, które są lub przeszły ostatnio do Orange: czy prawdą jest, że jakość połączeń jak i zasięg jest gorszy niż w Tmobile? Naczytałem się sporo opinii tego typu i zastanawiam się czy to prawda. Obecnie jestem w Tmobile, ale ze względu na bardzo korzystną ofertę Orange zastanawiam się przejściem. Dzięki z góry :)

#957 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 03 października 2012 - 21:36

Informacja z dziś z Tmobile. Pojawiły się wersje 64 GB, ok 40 sztuk, teraz jest dostępnych ok 20. Kupiłem czarna 64 GB w cenie 1200 zł, abonament nowa firma za 180 zl netto (przedłużenie). Zamówienie z ASO anulowałem, zobaczę co przyjdzie.

Raaaany, stary, wez sie ogarnij z tym ASO ... ;) Jakie ASO? Wez rozwin ten skrot, bo w Apple nie ma czegos takiego jak ASO... jest Apple Online Store .. w skrocie AOS. AOS. AOS. A - O - S !

Przeczytaj, zakoduj i wiecej nie grzesz, proszeeeeeee :mrgreen:

#958 trudny81

trudny81
  • 20 postów

Napisano 04 października 2012 - 06:54

mjm15 Miałem ten sam problem ale rozmawiając na infolini dowiedziałem sie ze Orange łączy nadajniki z t - mobile i niedługo obie sieci bedą nadawać z tych samych nadajników. Druga rzecz jaka zrobiłem to kupiłem starter Orange z 5 zł by sprawdzić zasięg u mnie w domu i pracy gdzie najczęściej używam telefonu i powiem ze zasięg u mnie jest porównywalny a nieraz nawet lepszy w orange.

#959 seeadv

seeadv
  • 688 postów

Napisano 04 października 2012 - 07:01

na infolini dowiedziałem sie ze Orange łączy nadajniki z t - mobile i niedługo obie sieci bedą nadawać z tych samych nadajników.

To w takim razie ciekawe co to oznacza dla klientów Playa, którzy korzystają także z nadajników Orange..
Zostaną tylko własne i Plusa czy będą mieli dostęp do nadajników wszystkich sieci.

#960 mjm15

mjm15
  • 40 postów
  • SkądW-wa

Napisano 04 października 2012 - 08:37

mjm15
Miałem ten sam problem ale rozmawiając na infolini dowiedziałem sie ze Orange łączy nadajniki z t - mobile i niedługo obie sieci bedą nadawać z tych samych nadajników.
Druga rzecz jaka zrobiłem to kupiłem starter Orange z 5 zł by sprawdzić zasięg u mnie w domu i pracy gdzie najczęściej używam telefonu i powiem ze zasięg u mnie jest porównywalny a nieraz nawet lepszy w orange.

Dzięki bardzo za info :) cały czas się zastanawiam co zrobic i myślę, że ta informacja skłoni mnie do przejścia na pomarańczową stronę ;)

#961 edyp

edyp
  • 121 postów
  • SkądDE / PL

Napisano 04 października 2012 - 08:38

Wracając do tematu ile czekaliście na iPhona zamówionego przez infolinie Orange (przeniesienie numeru)? U mnie dotychczas wygląda to następująco: 02.10 - zamówienie 04.10 - kurier z dokumentami o przeniesienie numeru ? - iPhone z umową

#962 grzech987

grzech987
  • 387 postów

Napisano 04 października 2012 - 08:45

Wracając do tematu ile czekaliście na iPhona zamówionego przez infolinie Orange (przeniesienie numeru)?
U mnie dotychczas wygląda to następująco:

02.10 - zamówienie
04.10 - kurier z dokumentami o przeniesienie numeru
? - iPhone z umową

Ja zamówiłem 1.10 i dziś go chyba nie będzie, orange do godz 9 wysyła sms że: "w dniu dzisiejszym będzie przesyłka o nr....." owego sms dziś brak, także jak przed 9 rano dostaniesz sms to znaczy że tego dnia będzie kurier. Zresztą w t-mobile jest tak samo.

#963 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 04 października 2012 - 09:21

a ja mam pytanie jak myślicie czy jak szał opadnie ceny w polskim AOS spadną do tych 2699 czy raczej nie ma na co liczyć a propo polskiej dystrybucji taka ciekawostka cenowa Apple iPhone 5 16GB (czarny) - Dobra cena w Sklepie RTV EURO AGD jak to wczoraj zobaczyłem myślałem że ze śmiechu spadnę z krzesła sprzedawać wersje 16gb w cenie 64gb to śmiechu warte jakbym miał konto na demotach to bym to wrzucił:D

#964 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 04 października 2012 - 09:23

Nie ma co liczyć, ceny spadną jak pojawi się 5s.

#965 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 04 października 2012 - 09:34

no to chyba przyjdzie mi wydać te 3299 ale i tak poczekam aż czas oczekiwania spadnie do 1-2 tygodnie albo będą w magazynie bo zapłacenie teraz i czekanie miesiąc to przy mojej ubogiej cierpliwości za dużo:D

#966 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 04 października 2012 - 09:36

Ja po cichu liczę, że będzie przynajmniej tydzień wcześniej ;)

#967 xtek

xtek
  • 172 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 października 2012 - 10:00

sprzedawać wersje 16gb w cenie 64gb to śmiechu warte jakbym miał konto na demotach to bym to wrzucił:D

I tak iSpot sprzedaje drozej :/ A nawet nie sprzedaje, bo nie maja.

#968 edyp

edyp
  • 121 postów
  • SkądDE / PL

Napisano 04 października 2012 - 10:05

Ja zamówiłem 1.10 i dziś go chyba nie będzie, orange do godz 9 wysyła sms że: "w dniu dzisiejszym będzie przesyłka o nr....." owego sms dziś brak, także jak przed 9 rano dostaniesz sms to znaczy że tego dnia będzie kurier. Zresztą w t-mobile jest tak samo.

Hmm a czy sklep orange.pl wysyła iPhona do umowy za pobraniem? Kurier dzwonił i twierdzi że ma dla mnie telefon ale nie ma żadnego pobrania. Może $ są doliczane do pierwszego rachunku?

#969 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 04 października 2012 - 10:13

Za pobraniem

#970 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 04 października 2012 - 10:23

I tak iSpot sprzedaje drozej :/ A nawet nie sprzedaje, bo nie maja.

ciekawe kto tam kupuje ja gdybym miał kasy jak lodu a nie mam:D to i tak bym zamówił w AOS i poczekał bo tam chociaż można wymienić jak coś będzie nie tak a w takim rtv to nie wiem.... postanowiłem jednak przyjrzeć się jemu dłużej i co się okazało w opisie na rtv jest napisane że dają 24 miesiące gwarancji a AOS daje tylko 12 może za to się tak cenią w rtv hahahaha

#971 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 04 października 2012 - 10:31

ciekawe kto tam kupuje ja gdybym miał kasy jak lodu a nie mam:D to i tak bym zamówił w AOS i poczekał bo tam chociaż można wymienić jak coś będzie nie tak a w takim rtv to nie wiem.... postanowiłem jednak przyjrzeć się jemu dłużej i co się okazało w opisie na rtv jest napisane że dają 24 miesiące gwarancji a AOS daje tylko 12 może za to się tak cenią w rtv hahahaha

I tak masz ustawowo w apple 24 miesiące jak kupiony w polsce

---------- Wpis dodano o 11:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:31 ----------

STAN NA DZIEN DZISIEJSZY :SALONY ORANGE NIE DOSTAŁY TELEFONÓW.

#972 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 04 października 2012 - 10:38

I tak masz ustawowo w apple 24 miesiące jak kupiony w polsce

Nie masz - doczytaj ustawe.

#973 Blowy

Blowy
  • 72 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 października 2012 - 10:56

Jeśli chodzi o dostępność i absurdy cenowe to na onecie reklamuje się firma co ma jeszcze lepszą cenę niż ispot.

ggmedia.pl - oryginalne akcesoria i telefony komrkowe Nokia BlackBerry HTC Samsung Sony Ericsson Sklep Salon

Telefony pewnie z AOS jak patrzę na dostępność, więc marża kosmiczna.

#974 edyp

edyp
  • 121 postów
  • SkądDE / PL

Napisano 04 października 2012 - 11:02

Gwarancji udziela Apple i uprawnienia z niej wynikające realizowane są zgodnie z warunkami zawartymi w dokumencie gwarancyjnym.
Przez 24 miesiące od daty wydania towaru odpowiada sprzedawca.

Apple - Informacje prawne - Produkty Apple a gwarancja ustawowa w UE

Zresztą Orange do zakupionych iPhonów dodaje zapis:

INFORMACJA NA TEMAT GWARANCJI
Producent telefonu nie dołącza do urządzenia karty gwarancyjnej. W celu uzyskania naprawy urządzenia, należy dostarczyć kompletny produkt do salonu sprzedaży Orange wraz z dowodem zakupu, nie starszym niż 24 miesiące liczone od daty sprzedaży urządzenia.

Było o tym dużo na forum. Polecam poczytać.

#975 porter_1983

porter_1983
  • 364 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 04 października 2012 - 11:09

Panowie jak wygląda dostępność iPhone 5 białego w T-mobile w woj śląskim.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych