Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#776 grzech987

grzech987
  • 387 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 01 października 2012 - 18:37

Żenada z kupnem iPhona w Orange. Zadzwoniłem na infolinie było 5 czarnych i 5 białych. W trakcie wypełniania dokumentów wszystkie białe się sprzedały. Zostało kilka czarnych. Są jeszcze teraz dostępne przez sklep internetowy Orange. Ręce opadają. Chyba sobie dam spokój na tydzień :/

W apple store jest tak samo, masz rezerwację i już wybrałem 2x16GB i w trakcie wypełniania zniknęły...

#777 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 01 października 2012 - 18:40

W apple store jest tak samo, masz rezerwację i już wybrałem 2x16GB i w trakcie wypełniania zniknęły...

Przeciez w apple store nie ma limitu, bo tam czekac trzeba...

---------- Wpis dodano o 19:40 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:40 ----------

Wie ktos moze jak na Pańskiej? Dostali iphony?

#778 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 01 października 2012 - 18:41

Zadzwoń albo napisz maila, ja jak kupowałem MacBook'a też pisało, że czekają na dostawę, a zadzwoniłem i mieli 5 na stanie , z czego 3 zarezerwowane, więc lepiej zadzwoń jutro z rana.

#779 grzech987

grzech987
  • 387 postów

Napisano 01 października 2012 - 18:42

Przeciez w apple store nie ma limitu, bo tam czekac trzeba...

---------- Wpis dodano o 19:40 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:40 ----------

Wie ktos moze jak na Pańskiej? Dostali iphony?

jak chcesz odebrać w sklepie następnego dnia to jest rezerwacja, nie mówię tu o Polsce.

#780 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 01 października 2012 - 19:11

jak chcesz odebrać w sklepie następnego dnia to jest rezerwacja, nie mówię tu o Polsce.

Aaa ok ;)

PAŃSKA - NIE BYŁO DOSTAWY

---------- Wpis dodano o 20:11 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:03 ----------

POJAWIŁ SIĘ W SKLEPIE ORANGE ONLINE IPHONE 5 32GB czarny i biały :)

#781 svorka

svorka
  • 23 postów

Napisano 01 października 2012 - 19:23

Ja dziś zamówiłem dwie czarne 16-ki w T-Mobile, pan nie umiał mi powiedzieć na kiedy będą. Ma ktoś jakieś informacje kiedy mogą się pojawić, ew. jak często są dostawy? ;) Kolega w Orange mówi, że będzie miał 16-kę w poniedziałek, zamawiał przed chwilą.

#782 VictorX

VictorX
  • 122 postów
  • SkądDębica, Poland

Napisano 01 października 2012 - 19:28

Zamawiałeś na abonament czy na kartę? Bo ja poszukuję oferty bez abonamentu z fakturą VAT... W takiej w miarę rozsądnej cenie. Może mi ktoś pomóc?

#783 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 01 października 2012 - 19:30

Zadzwoń albo napisz maila, ja jak kupowałem MacBook'a też pisało, że czekają na dostawę, a zadzwoniłem i mieli 5 na stanie , z czego 3 zarezerwowane, więc lepiej zadzwoń jutro z rana.

Wiem wiem, jutro ich nawiedzę.

#784 PPaolo

PPaolo
  • 18 postów
  • SkądGrodzisk Mazowiecki

Napisano 01 października 2012 - 19:41

No i kupiony - telefonicznie w Orange - 32GB czarny. Przy przeniesieniu numeru z Plusa i wybranym abonamencie 129,90 - cena telefonu wyniosła 1.469 zł. Rabat na abonament - 6 miesięcy. Umowa na 24 miesiące. Teraz oczekiwanie bo w Orange chwilowo brak kart nano sim. Mają być jutro po południu.

#785 barczar

barczar
  • 41 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 01 października 2012 - 19:54

No i kupiony - telefonicznie w Orange - 32GB czarny.

Przy przeniesieniu numeru z Plusa i wybranym abonamencie 129,90 - cena telefonu wyniosła 1.469 zł.
Rabat na abonament - 6 miesięcy. Umowa na 24 miesiące.

Teraz oczekiwanie bo w Orange chwilowo brak kart nano sim. Mają być jutro po południu.

Znaczy się mam rozumieć, że Pan/Pani na infolinii przyjęli zamówienie? Czy poinformowali, że oddzwonią jak karty będą dostępne i wtedy przyjmą zamówienie? Ja dzwoniłem koło godziny 17 i Pan poinformował mnie, że oddzwoni jak tylko karty się u nich pojawią. Dopiero wtedy zamówienie zostanie przyjęte.

Swoją drogą to zastanawiam się gdzie w tej całej ofercie jest haczyk. Jakoś dziwnie tanio to wszystko wychodzi...

129.9 x 18 = 2338.2 + 1469 (32gb) = [ 3807,2 - 3299(cena w AOS) ] / 24mies = 21 zł z hakiem --> 0_o Chyba tutaj czegoś nie rozumiem.

BTW - kolega zamawia białego czy czarnego? ;]

#786 krasuski

krasuski
  • 53 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 października 2012 - 19:57

U mnie nawet przez stronę nie widać zamówienia...
Zamawiałam w czwartek, w piątek do nich dzwoniłam to powiedzieli, że zam. przekazane już do realizacji i do 5 dni powinno do mnie przyjść...

U mnie już jest w DPD. Jurto musi być u mnie...

#787 Shalatar PL

Shalatar PL
  • 67 postów
  • SkądOśw

Napisano 01 października 2012 - 19:59

Zamawiał ktoś w orange telefon przez internet? Niby zamówiłem, był podany numer zamówienia itp ale jakoś nie przyszło żadne potwierdzenie ani na maila jeszcze ani na telefon... Na moim koncie orange online nie ma żadnej informacji o tym że kupiłem. Miał ktoś tak?

#788 PPaolo

PPaolo
  • 18 postów

Napisano 01 października 2012 - 20:07

Pan przyjął zamówienie, ale poinformował że nie ma kart. I dał dwa wyjścia do wyboru: 1. finalizujemy i przesyłają kurierem telefon z karta microsim, którą będe mógł w salonie wymienić na nano jak się pojawią, albo 2. przyjmuje zamówienie, robi rezerwację na telefon i oddzwoni jak będą karty nano wtedy finalizujemy zamówienie i kurier. Wybrałem to drugie rozwiązanie. No właśnie ja jakoś na razie haczyka nie widzę, co nie oznacza, że go nie ma. Na tą chwilę oferty Orange na iphone 5 zarówno w wersji 16GB jak i 32 GB przy abonamencie 129,90 są chyba najkorzystniejsze na rynku (łącznie z rabatem na abonament).....zobaczymy na fakturach :D Czarnego zamówiłem...

#789 mihauu1983

mihauu1983
  • 124 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 01 października 2012 - 20:07

U mnie już jest w DPD. Jurto musi być u mnie...

A czy wpisując nr listu przewozowego na stronie DPD masz jakieś info? U mnie jest, że nr jeszcze niewprowadzony do systemu.

#790 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 01 października 2012 - 20:09

Jak to jest w koncu z tym orange? Jak zamawiam przez telefon to 6 miesiecy abonamentu za free? Jesli twk to to dziala tak ze place przez 18 miesiecy a dostaje 24 czy place za 24 a dostaje 30!?

#791 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 października 2012 - 20:12

Pan przyjął zamówienie, ale poinformował że nie ma kart. I dał dwa wyjścia do wyboru:

1. finalizujemy i przesyłają kurierem telefon z karta microsim, którą będe mógł w salonie wymienić na nano jak się pojawią, albo
2. przyjmuje zamówienie, robi rezerwację na telefon i oddzwoni jak będą karty nano wtedy finalizujemy zamówienie i kurier.

Wybrałem to drugie rozwiązanie.

No właśnie ja jakoś na razie haczyka nie widzę, co nie oznacza, że go nie ma. Na tą chwilę oferty Orange na iphone 5 zarówno w wersji 16GB jak i 32 GB przy abonamencie 129,90 są chyba najkorzystniejsze na rynku (łącznie z rabatem na abonament).....zobaczymy na fakturach :D

Czarnego zamówiłem...

Pytanie co Ty tam masz w tym abonamencie za 129 zł?
Są jakieś minuty na rozmowy? Jakieś dane abonamentu?
Na stronie Orange jest trochę nie czytelne

#792 barczar

barczar
  • 41 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 01 października 2012 - 20:13

Pan przyjął zamówienie, ale poinformował że nie ma kart. I dał dwa wyjścia do wyboru:

1. finalizujemy i przesyłają kurierem telefon z karta microsim, którą będe mógł w salonie wymienić na nano jak się pojawią, albo
2. przyjmuje zamówienie, robi rezerwację na telefon i oddzwoni jak będą karty nano wtedy finalizujemy zamówienie i kurier.

Wybrałem to drugie rozwiązanie.

No właśnie ja jakoś na razie haczyka nie widzę, co nie oznacza, że go nie ma. Na tą chwilę oferty Orange na iphone 5 zarówno w wersji 16GB jak i 32 GB przy abonamencie 129,90 są chyba najkorzystniejsze na rynku (łącznie z rabatem na abonament).....zobaczymy na fakturach :D

Czarnego zamówiłem...

Hmm dziwne... Pan z infolinii zapisał tylko mój numer telefonu i powiedział, że oddzwoni jak karty się pojawią. Moich danych nie spisywał.

Wracając do tematu - poinformowano mnie również, że inna jest liczba iPhonów przeznaczonych do sprzedaży za pośrednictwem infolinii i inna za pośrednictwem strony internetowej / salonów. Także jeśli ktoś nie ma szczęścia za pośrednictwem któregoś z powyższych "kanałów" sugeruję spróbować innego ;]

Hmm.. Stronka wydaje się być bardzo czytelna. Rozmowy / SMSy nielimitowane, do tego 2GB transferu z lejkiem. Żyć nie umierać innymi słowy ;]

#793 karol14

karol14
  • 173 postów
  • SkądDziałdowo, Poland

Napisano 01 października 2012 - 20:13

Swojego czarnego 16GB z Orange zamawiałem w piątek z przedłużeniem umowy, dzisiaj status zamówienia zmienił się na "wysłano", także jutro powinna paczuszka u mnie być :D

#794 karol.mufc

karol.mufc
  • 77 postów

Napisano 01 października 2012 - 20:14

@iAndrzej W tym abonamencie są nielimitowane rozmowy i 2gb internetu

#795 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 01 października 2012 - 20:17

Ponawiam: Jak to jest w koncu z tym orange? Jak zamawiam przez telefon to 6 miesiecy abonamentu za free? Jesli twk to to dziala tak ze place przez 18 miesiecy a dostaje 24 czy place za 24 a dostaje 30!? I czy to tylko przy przenoszeniu numeru czy dla nowego numeru tez?

#796 PPaolo

PPaolo
  • 18 postów

Napisano 01 października 2012 - 20:19

Taryfa: Smart Plan Multi 129,90
- nielimitowane rozmowy / sms / mms do wszystkich sieci,
- pakiet danych 2 GB

Zanim zamówiłem potwierdziłem telefonicznie i zgadza się z tym co na stronce piszą.

#797 barczar

barczar
  • 41 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 01 października 2012 - 20:19

Umowa na 24 miesiące czyli: 18 x 129.9 zł + 6 x 0 zł

#798 PPaolo

PPaolo
  • 18 postów

Napisano 01 października 2012 - 20:21

Ponawiam:

Jak to jest w koncu z tym orange? Jak zamawiam przez telefon to 6 miesiecy abonamentu za free? Jesli twk to to dziala tak ze place przez 18 miesiecy a dostaje 24 czy place za 24 a dostaje 30!?

I czy to tylko przy przenoszeniu numeru czy dla nowego numeru tez?

Umowa na 24 miesiące (czyli płacisz za 18)
I tylko przy przeniesieniu numeru.

#799 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 01 października 2012 - 20:25

Umowa na 24 miesiące (czyli płacisz za 18)
I tylko przy przeniesieniu numeru.

A jak przenosze z numeru na karte? :)

#800 Shalatar PL

Shalatar PL
  • 67 postów
  • SkądOśw

Napisano 01 października 2012 - 22:06

Serio nikt nie zamawiał w orange przez internet? Martwi mnie to że kompletnie nic nie pisze o moim zamówieniu na mojej stronie orange (nawet w dziale historia zmian itp).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych