Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Please log in to reply
3348 replies to this topic

#3226 kicko

kicko
  • 20 posts

Posted 02 January 2013 - 13:38

Tak, chodzi mi o przycisk na górze - w takim razie z moim wszystko jest ok. Co do rozpakowywania telefonu to nie ma takiej możliwości, zawsze dostajesz zafoliowany telefon którego sprzedawcy w salonach nie mogą odpakować - czyli kupujemy kota w worku. Rozpakowanie automatycznie czyni z niego tel. używany i z pewnoscia nie ma opcji odpakowania przed zakupem i sprawdzenia czy jest bez skaz i ewentualne nie wzięcie takiego telefonu.

#3227 Booolek

Booolek
  • 252 posts

Posted 02 January 2013 - 15:11

w Orange mają być dostępne w następnym tygodniu - dla tych co się męczą ;)

#3228 kicko

kicko
  • 20 posts

Posted 02 January 2013 - 15:46

Powie szczerze, że ten czas oczekiwania w Orange mnie dziwi - rozmawiałem ze sprzedawcami w 2 salonach w różnych miastach i w obu mnie poinformowano, że jeżeli chcę iphona to oczywiście trzeba go zamówić ale jest dostępny, a zamówienia są składane w poniedziałki i środy - więc dzas oczekiwania nie dłuższy niż tydzień. Rozmawiałem dokładnie 21 grudnia

#3229 iPit

iPit
  • 143 posts
  • SkądK-ce

Posted 02 January 2013 - 16:41

W salonach w Katowicach one rownież są ale nie kosztują 399zl w abo za 150 zł tylko 1049zl. Więc sie nie ma co dziwić ze w sklepie internetowym ciagle brak. Kupiłem z wolnej sprzedaży i olałem Orange.

- - - Połączono posty - - -

W salonach w Katowicach one rownież są ale nie kosztują 399zl w abo za 150 zł tylko 1049zl. Więc sie nie ma co dziwić ze w sklepie internetowym ciagle brak. Kupiłem z wolnej sprzedaży i olałem Orange.

#3230 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 02 January 2013 - 18:28

Witam rozglądając się po ofertach play,orange tmobile(abonament) najlepszą oferta jest oferta na kartę orange free

#3231 iPit

iPit
  • 143 posts
  • SkądK-ce

Posted 02 January 2013 - 19:00

iPhona nie kupisz z ta ofertą ;).

#3232 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 02 January 2013 - 19:04

Można kupić kartę i oddzielnie telefon bez umowy w orange.

#3233 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 02 January 2013 - 20:45

Co do rozpakowywania telefonu to nie ma takiej możliwości, zawsze dostajesz zafoliowany telefon którego sprzedawcy w salonach nie mogą odpakować - czyli kupujemy kota w worku. Rozpakowanie automatycznie czyni z niego tel. używany i z pewnoscia nie ma opcji odpakowania przed zakupem i sprawdzenia czy jest bez skaz i ewentualne nie wzięcie takiego telefonu.

Oczywiście, że kupujący jak najbardziej ma prawo rozpakować przed zapłaceniem towar i go sprawdzić i sprzedawca nie może odmówić. Tym się właśnie różni sprzedaż wysyłkowa od stacjonarnej.

#3234 Booolek

Booolek
  • 252 posts

Posted 02 January 2013 - 21:17

Ja już z Orange załatwiam iPhona 5 około miesiąca ale zostałem ostatecznie poinformowany o dostępności na nowy tydzień ;) Robią mi smaka ;p

#3235 benedetti

benedetti
  • 459 posts

Posted 03 January 2013 - 02:05

Podobno "piątki" są dostępne w Telesprzedaży Orange. Ciągle obowiązuje oferta "Przenieś Numer do Orange” i 6 mies. darmowego abonamentu. Dodatkowo w tej samej promocji od 18 grudnia 2012 Orange zdejmuje simlocki za darmo.
Link do promocji:
http://www.orange.pl...277/8475711.pdf

#3236 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 03 January 2013 - 07:20

[QUOTE=iPit;2044468]iPhona nie kupisz z ta ofertą ;).[/
W tmobile cena za 16 gb bez abonamentu to 4999 zl mimo wszystko lepiej kupic ip na wolnym rynku dokupic karte i tyle

#3237 yasec

yasec
  • 183 posts
  • SkądGdynia

Posted 03 January 2013 - 07:31

Podobno "piątki" są dostępne w Telesprzedaży Orange. Ciągle obowiązuje oferta "Przenieś Numer do Orange” i 6 mies. darmowego abonamentu. Dodatkowo w tej samej promocji od 18 grudnia 2012 Orange zdejmuje simlocki za darmo.
Link do promocji:
http://www.orange.pl...277/8475711.pdf

Orientuje się ktoś czy podobny zapis:
"100% na Kwotę abonamentu na 6 pełnych okresów rozliczeniowych, w przypadku zawarcia umowy na okres zastrzeżony 24 miesięcy" znajduje się na umowie czy nadal piszą 3 miesiące, a reszta jest "na pysk"?

#3238 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 03 January 2013 - 07:36

Proszę powiedz mi ilew takim razie płacisz całkowity kosz za telefon za start plus te 24 miesiące

#3239 klp

klp
  • 6 posts

Posted 03 January 2013 - 15:32

Witam, od wczoraj jestem jak na razie szczęśliwym posiadaczem 5'tki 16gb black.
Zakupiona w orange na abonament, odebrałem od ręki przy podpisywaniu umowy - lecz wcześniej wykorzystałem znajomość z osobą pracującą w salonie orange, telefon został wcześniej zamówiony i czekał na mnie około 2tyg.
Co do telefonu - brak rys i innych skaz, całość trzyma się solidnie, brak skrzypień, odprysków, jedynie lekko grzechocze przy mocnym poruszaniu [po dokładnym przysłuchaniu, więc nie jest chodzącą grzechotką] - nie wiem czy tak powinno być, czy może powinien być idealnie cichy przy mocnym machaniu nim - w każdym bądź razie ja jestem zadowolony.
Produkcja - 48 tydzień, fabryka C3

Jestem Tu nowy więc na początku witam wszystkich serdecznie, czekam na dostępność iphona 5 w orange tylko zastanawiam się nad wyborem pamięci, 16GB jest w kuszącej cenie 399zł. Z kolei 32GB to już koszt ponad 1000zł. Więc mam kilka pytań:
1. Czy warto dopłacać do większej pojemności?
2. Ile w Iphonie 5 jest "roboczej"pamięci dostępnej dla użytkownika? - Czy jest to całe 16GB czy z tych 16GB system zajmuje większą część? Pytanie może nie zbyt adekwatne do wątku ale napewno znajdzie się tu już kilku użytkowników iPhona 5 w wersji 16GB.

Pozdrawiam :)

#3240 benedetti

benedetti
  • 459 posts

Posted 03 January 2013 - 19:53

Orientuje się ktoś czy podobny zapis:
"100% na Kwotę abonamentu na 6 pełnych okresów rozliczeniowych, w przypadku zawarcia umowy na okres zastrzeżony 24 miesięcy" znajduje się na umowie czy nadal piszą 3 miesiące, a reszta jest "na pysk"?

Na umowie 3 mies., ale gdyby coś, to mam korespondencje i potwierdzenie od konsultanta o 6 mies. gratis. Dodatkowo warto zapisać gdzieś PDF'a z promocją.

#3241 yasec

yasec
  • 183 posts
  • SkądGdynia

Posted 04 January 2013 - 14:38

Na umowie 3 mies., ale gdyby coś, to mam korespondencje i potwierdzenie od konsultanta o 6 mies. gratis. Dodatkowo warto zapisać gdzieś PDF'a z promocją.

Mimo wszystko ryzykowna sprawa... Odstrasza takie coś.

#3242 Booolek

Booolek
  • 252 posts

Posted 04 January 2013 - 15:25

Jestem Tu nowy więc na początku witam wszystkich serdecznie, czekam na dostępność iphona 5 w orange tylko zastanawiam się nad wyborem pamięci, 16GB jest w kuszącej cenie 399zł. Z kolei 32GB to już koszt ponad 1000zł. Więc mam kilka pytań:
2. Ile w Iphonie 5 jest "roboczej"pamięci dostępnej dla użytkownika? - Czy jest to całe 16GB czy z tych 16GB system zajmuje większą część? Pytanie może nie zbyt adekwatne do wątku ale napewno znajdzie się tu już kilku użytkowników iPhona 5 w wersji 16GB.

Siema , Pamięci przy 16 Gb jest około 13,5 Gb ;) Ja osobiście wziąłem 16 Gb ;) no i masz jeszcze Cloud co Ci daje 5 Gb ;)

#3243 klp

klp
  • 6 posts

Posted 04 January 2013 - 17:24

I Już były iphony na chwilę w orange i już ich nie ma. Czatowałem cały dzień w momencie gdy zamowilem gdy dochodzi do wpisania danych, aplikacja orange sie nie laduje, dzwonie na infolinie a konsultant twierdzi ze już nie ma iPhonów... mimo że są dostępne na stronie, orange to jedna wielka sciema. Ciekawe kiedy będzie kolejna dostawa.

#3244 SeNuke

SeNuke
  • 769 posts

Posted 04 January 2013 - 17:36

Do użytku własnego przy wersji 16GB masz 13,5 GB

// @ ups nie zauważyłem że ktoś mnie juz uprzedził w odpowiedzi :)
Sorry za dubla .

#3245 Booolek

Booolek
  • 252 posts

Posted 04 January 2013 - 17:49

I Już były iphony na chwilę w orange i już ich nie ma. Czatowałem cały dzień w momencie gdy zamowilem gdy dochodzi do wpisania danych, aplikacja orange sie nie laduje, dzwonie na infolinie a konsultant twierdzi ze już nie ma iPhonów... mimo że są dostępne na stronie, orange to jedna wielka sciema. Ciekawe kiedy będzie kolejna dostawa.

Z tego co wiem to salony a internet mają osobne magazyny w salonach mają być na następny tydzień a w necie się pojawiają co kilka godzin i znikają w parę minut kij wie jak to jest ;)

#3246 brokenmusic

brokenmusic
  • 228 posts

Posted 04 January 2013 - 21:15

Mi udało się zakupić ipka za 3 razem z Orange, musisz próbować jak najczęściej. Zawartość tego co jest na stronie a rzeczywistością odświeża się co 15 minut stąd takie kwiatki. Powinni jednak zmienić proces zamawiania. W przypadku braku sprzętu, zamówienie powinno być w kolejce oczekującej do momentu zrealizowania

#3247 Booolek

Booolek
  • 252 posts

Posted 04 January 2013 - 21:20

Mi udało się zakupić ipka za 3 razem z Orange, musisz próbować jak najczęściej. Zawartość tego co jest na stronie a rzeczywistością odświeża się co 15 minut stąd takie kwiatki. Powinni jednak zmienić proces zamawiania. W przypadku braku sprzętu, zamówienie powinno być w kolejce oczekującej do momentu zrealizowania

Mają dużo błędów nawet jak sobie ustawisz żeby ci mail przychodził kiedy telefon będzie dostępny to to nie działa i nic nie przychodzi ;) jednak nie am to jak iść do salonu :)

#3248 klp

klp
  • 6 posts

Posted 05 January 2013 - 16:30

Mają dużo błędów nawet jak sobie ustawisz żeby ci mail przychodził kiedy telefon będzie dostępny to to nie działa i nic nie przychodzi ;) jednak nie am to jak iść do salonu :)

owszem zgadzam się ale mam specjalną ofertę na sklep internetowy o 30% niższy abonament na caly okres trwania umowy (oferta dla obecnych klientów banku millenium) i ona obowiazuje tylko podczas zakupów w sklepie internetowym. Samsung galaxy s III dostępny od ręk,i ale jakoś iPhone bardziej mnie przekonuje, więc poczekam. W ostateczności wezmę galaxy (czas do skorzystania z promocji do 31 stycznia potem przepada)

#3249 Booolek

Booolek
  • 252 posts

Posted 05 January 2013 - 16:39

owszem zgadzam się ale mam specjalną ofertę na sklep internetowy o 30% niższy abonament na caly okres trwania umowy (oferta dla obecnych klientów banku millenium) i ona obowiazuje tylko podczas zakupów w sklepie internetowym. Samsung galaxy s III dostępny od ręk,i ale jakoś iPhone bardziej mnie przekonuje, więc poczekam. W ostateczności wezmę galaxy (czas do skorzystania z promocji do 31 stycznia potem przepada)

Ja bym poczekał wiesz myślę że w następnym tygodniu powinny się pojawić ;) ja sam czekam od grudnia wiec wiem co przeżywasz ;)

#3250 maciek1422

maciek1422
  • 170 posts
  • SkądGdynia

Posted 08 January 2013 - 19:47

Ktoś wie czemu na stronie Orange jest tylko informacja o iPhone'ie 5 64Gb? Chciałem sprawdzić czy ceny za 16 są takie same jak na początku, ale nie ma nawet informacji o szesnastkach...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users