Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Please log in to reply
3348 replies to this topic

#3101 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 08 December 2012 - 11:07

Nie wiem czy ktoś zauważył ale w Polskim AOS wysyłka iPhone 5 -> 1-3 dni robocze.

Było parę stron wcześniej o tym.

#3102 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 posts
  • SkądPL

Posted 08 December 2012 - 13:56

......."nowy" iPhone wazy 117g, stary 113g, czyli cos w Hardware sie musialo zmienic......

Sprawdziłem to i jest w tym prawda, rzeczywiście niektóre modele z ostatnich tygodni produkcji są o kilka gram cięższe!

#3103 tomson93

tomson93
  • 341 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 December 2012 - 14:13

Więcej farby kładą żeby tak nie odpadała :D

#3104 xtek

xtek
  • 172 posts
  • SkądKraków

Posted 08 December 2012 - 14:52

Sprawdziłem to i jest w tym prawda, rzeczywiście niektóre modele z ostatnich tygodni produkcji są o kilka gram cięższe!

Chinczycy dodaja tam "cos od siebie".

#3105 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 08 December 2012 - 15:46

Również posiadam piątkę z 47 tygodnia C3. Wizualnie idealna, natomiast po kilku dniach używania mam kilka problemów. Główny to mikrofon. Każdy rozmówca mówi, że słychać mnie strasznie cicho. Sprawdziłem to i rzeczywiście tak jest. Gdy mówię głośno jest okay, natomiast gdy troszeczkę zniżę ton, to prawie wogóle mnie nie słychać. Problem występuje również, gdy przełączę rozmowę na głośnik i odejdę od telefonu na mniej więcej 2 metry. W 4s nie miałem takiego problemu. Czy ktoś z was również się z tym spotkał ?? Dodam, że filmy oraz dźwięk nakręcony przez dyktafon są perfekcyjnej jakości więc nie mam pojęcia o co tu chodzi. Siri też nie ma problemu, aby mnie zrozumieć. Problem drugi, polega na tym, że gdy 'tapnę' w lewy dolny róg telefonu pod wyświetlaczem to słyszę delikatny trzask. Boję się, że jeżeli telefon wymienię to dostanę jakiegoś obdrapańca :) Co robić ??

#3106 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 08 December 2012 - 16:36

Ja również mam kilka problemów ze swoją 5,ale nauczyłem się z tym życ.Nie mam zamiaru bujać się z refurbem,chyba że wiedział bym,że będzie idealny :) Jak wiemy nie mam tej pewności dlatego niech będzie tak jak jest

#3107 truskaweczka89

truskaweczka89
  • 14 posts

Posted 08 December 2012 - 17:10

Wie ktoś jak tam z dostępnością w Orange w salonach? Zapowiadają się jakieś problemy w okolicach świąt?

#3108 SeNuke

SeNuke
  • 769 posts

Posted 08 December 2012 - 17:57

Jeśli kogoś interesuje to w play-u na stronie są dostępne 16GB i 32GB wersje :) :)

#3109 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 08 December 2012 - 18:34

Widze,ze ceny Iphonow zmieniaja sie co chwile :)

#3110 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 posts
  • SkądPL

Posted 08 December 2012 - 19:50

Ja również mam kilka problemów ze swoją 5,ale nauczyłem się z tym życ.Nie mam zamiaru bujać się z refurbem,chyba że wiedział bym,że będzie idealny :) Jak wiemy nie mam tej pewności dlatego niech będzie tak jak jest

A ja Ci powiem tak, bardziej pewne jest to ze dostaniesz idealnego refurba niz idealny nowy telefon, refurby sa sprawdzane dokladniej.

#3111 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 09 December 2012 - 09:19

Mam dylemat związany z wyborem metody płatności za telefon. Płacił ktoś za iPhona karta przepłacona ING (Karta wirtualna ING VISA)? Podobno są problemy z autoryzacją tej operacji przez bank. Ile dłużej czeka się na dotarcie pieniędzy na konto apple przy wyborze przelewu bankowego?

#3112 SeNuke

SeNuke
  • 769 posts

Posted 09 December 2012 - 12:36

Ile dłużej czeka się na dotarcie pieniędzy na konto apple przy wyborze przelewu bankowego?

Ja zrobiłem przelew w niedzielę wieczorem a w środę rano dostałem maila że moje zamówienie zostało przyjęte do realizacji :)

#3113 kdʘ

kdʘ
  • 257 posts
  • SkądJarosław

Posted 09 December 2012 - 12:50

Jest napisane, że od 3 do 5 dni, ale tak jak kolega wyżej napisał, trwa to zazwyczaj około 2 dni. Ja zrobiłem przelew 19 listopada, dokładniej w nocy z poniedziałku na wtorek i 21 w środę o godz. 9 miałem już maila, że zamówienie jest przetwarzane.

#3114 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 09 December 2012 - 13:02

Dzięki, jutro zamawiam białego. ;)

#3115 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 09 December 2012 - 13:21

Ile dłużej czeka się na dotarcie pieniędzy na konto apple przy wyborze przelewu bankowego?

Tu chyba nie ma żadnej zależności. Ja płaciłem jednego dnia, a następnego rano dostałem maila o zaksięgowaniu.

#3116 xtek

xtek
  • 172 posts
  • SkądKraków

Posted 10 December 2012 - 09:04

A jak to jest ze zwrotami i wymiana w AOS? Rozumiem, ze w ciagu tych pierwszych 14 dni mozna zwrocic telefon albo wymienic bez przeszkod. A jak jest z wymiana po 14 dniach od dostawy? Wtedy sie dostaje refurba?

#3117 Mati1135

Mati1135
  • 93 posts

Posted 10 December 2012 - 15:49

Kolejny dzień i wciąż brak odpowiedzi od AOS w sprawie mojego wadliwego telefonu, wygląda mi na to, że czekają aż minie pierwsze 14 dni od doręczenia a potem powiedzą, że nie ma już zwrotów, osobiście jestem bardzo zawiedziony po Apple spodziewałem się większego profesjonalizmu, ale chyba trzeba brać poprawkę, że to jednak polski oddział.

#3118 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 10 December 2012 - 16:26

Złożyłem dzisiaj przez telefon wniosek o wymianę telefonu. Będzie to moja pierwsza wymiana w AOS, dlatego proszę udzielcie mi jakichś informacji czego mogę się spodziewać. Przez telefon ustaliłem, że kurier zabierze moją 'starą' piątkę w momencie doręczenia do mnie nowego telefonu. Otrzymałem takiego maila od APPLE: Witam ponownie Panie xxx, otrzymałam zgodę na wymianę iPhone 5 i wysyłam NUMER ZWROTU produktu, który proszę umieścić na opakowaniu zwracanej przesyłki CZYTELNIE i DUŻYMI literami. NUMER ZWROTU produktu: 74506******** Kurier (TNT albo UPS) skontaktuje się z Państwem w przeciągu 48 godzin, by ustalić termin odbioru przesyłki. Email, który zostanie automatycznie Państwu wysłany, proszę wydrukować i przedstawić kurierowi do podpisania. JEST TO BARDZO WAŻNY DOKUMENT. W razie jakichkolwiek pytań, bardzo proszę o kontakt emailowy ze mną. Pozdrawiam serdecznie. Jest to standardowa procedura i też przez coś takiego przechodziliście ??

#3119 Mati1135

Mati1135
  • 93 posts

Posted 10 December 2012 - 16:31

W moim przypadku była to wiadomość, że moje zamówienie jest przetwarzane, czyli tak jakbym zamówił nowy produkt potem dostałem e-mail z numerem zwrotu, jak kurier się skontaktuje umawiasz się na dogodny termin pakujesz wszystko umieszczasz numer zwrotu i drukujesz list przewozowy, które dostaniesz po umówieniu kuriera, przynajmniej tak to wyglądało u mnie już 2 razy . :)

#3120 kdʘ

kdʘ
  • 257 posts
  • SkądJarosław

Posted 10 December 2012 - 17:14

mattkally, też właśnie złożyłem wniosek o wymianę. Miła pani powiedziała, że odebranie od kuriera wadliwego telefonu i jednocześnie dostarczenie nowego będzie raczej nie możliwe (nie tak, jak w Twoim przypadku), ale przynajmniej wytłumaczyła, że jak ta procedura będzie wyglądać i jakie maile dostanę. Między innymi ten pierwszy z numerem zwrotu. To zupełnie normalne;)

- - - Połączono posty - - -

Mati1135, w ciągu ilu dni miałeś nowy telefon?

#3121 Mati1135

Mati1135
  • 93 posts

Posted 10 December 2012 - 17:38

W pierwszym przypadku zgłoszenie we wtorek i w następny wtorek telefon był u mnie (jeden dzień opóźnienia ze względu na złe warunki pogodowe, ale miał być w poniedziałek) druga wymiana zatwierdzona w piątek telefon przybył w czwartek. Natomiast teraz czekam już tydzień na decyzję czy mogę odzyskać swoje pieniądze, kompletny brak poszanowania dla klienta nie dość, że 3 telefony wadliwe to teraz nie mogę uzyskać zwrotu.

#3122 xtek

xtek
  • 172 posts
  • SkądKraków

Posted 10 December 2012 - 17:42

To jak to jest, mozna po uplywie 14 dni wymieniac czy dadza refurba? ;) Te 14 dni chyba tylko dotyczy calkowitego zwrotu pieniedzy, nie? W USA wymienialem 4S w sklepie Apple po blisko roku i dostalem refurba - bylem zadowolony, bo poprzedni byl porysowany a dostalem pieknego "nowego" :) Zastanawiam sie nad zyciem baterii - nie wiem czy to problem z angry birds czy co... Dzis gralem od 17% kilkanascie minut i spadlo do 0. Mimo tego mialem 6h uzycia i 2dni 1h na czuwaniu (tryb samolot w nocy). Albo to konto Exchange z gmail tak ssie... Innych klopotow nie mam - nawet ramka po 2 tygodniach jak dziewica mimo noszenia w kieszeni.

#3123 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 10 December 2012 - 18:34

Powiedziano mi przez telefon, że Apple Polska nie bawi się w telefony serwisowane czy odświeżane. Wymieniane są tylko i wyłącznie na nowe, zafoliowane jednostki. Co do tej baterii to nie chcąc robić offtopa pochwalę się, że bateria w piątce bardziej mi odpowiada niż w 4S. Wczoraj zakończyłem dzień mając 23% baterii. Użycie: 22h 37min standby, i 7h13min usage. Jest lepiej niż się spodziewałem. Cały czas włączone było 3G, Wifi.

#3124 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 10 December 2012 - 19:22

Bateria w mojej piątce na początku trzymała lepiej niż u Ciebie. Natomiast teraz widzę spadek wydajności.

#3125 truskaweczka89

truskaweczka89
  • 14 posts

Posted 10 December 2012 - 19:51

Kontaktowałem się dziś mailowo z salonem orange i mają ip5 ściągnąć "na zamówienie". Złożyłem takowe, ale nie chcą powiedzieć ile orientacyjnie trzeba czekac. Mimo wszystko mam nadzieje ze mniej niz 2 tygodnie, bo na orange on-line się dziś pojawiły dostępne

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users