Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#2401 wolek92

wolek92
  • 96 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 10:46

Jeśli chodzi o AOS to myślę, że raczej nie zaliczy obsuwy i wyrobią się z przesyłką. Telefon zamawiany 18.10, przed chwilą zmieniony status na "przygotowanie do wysyłki" (dostawa 14-20.11).

#2402 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 listopada 2012 - 11:35

Jeśli chodzi o AOS to myślę, że raczej nie zaliczy obsuwy i wyrobią się z przesyłką. Telefon zamawiany 18.10, przed chwilą zmieniony status na "przygotowanie do wysyłki" (dostawa 14-20.11).

Telefon będziesz mieć w środę, czyli 14 :)

#2403 rafsta

rafsta
  • 176 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 listopada 2012 - 11:56

Zamówienie 16 października, odebrałem przed chwilą :) Apple Online Production week: 44 (November) Factory: C3 (China) Jak otworzę wieczorem, to dam znać jak wygląda sprawa z jakościa wykonania

#2404 tomit

tomit
  • 140 postów
  • SkądCzęstochowa / Kraków

Napisano 12 listopada 2012 - 14:08

Ja opiszę moje doświadczenia ostatnio zebrane z poszukiwań iPhone'a 5 u naszych operatorów :
T-mobile :
(...)Miałem już być ich klientem 8 rok ale wcale im się nie kwapiło aby coś załatwić. Warunki prześmiewcze abonament powyżej 150 zł(abonament 250 mega?!) a dopłata 2000 co jest nieporozumieniem. Więc Tmobile podziękowałem za współpracę.

Jak na 8 letniego abonenta słabo negocjujesz :) Przedstawili Ci standardową ofertę, każdemu ją przedstawiają za pierwszym razem - a nóż ktoś to łyknie. Ja w T wynegocjowałem abonament 75zł, w tym 600min do wszystkich, internet 500mb i ewentualnie mogę dokupić dodatkowo za 5zł 1tys sms-ów do wszystkich. Cena iP5 16gb - 1829zł, iP5 32gb - 2229zł.
Pewnie i tak ma to się słabo do Play-a, ale dopóki nie popracują nad własną infrastrukturą (zasięg) to ja im nie zaufam. Mam znajomych w tej sieci, są zadowoleni, ale szczerze przyznają że zasięg mają gorszy niż u starego operatora. Oczywiście nie wszyscy ale spora część.

#2405 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 listopada 2012 - 16:24

iPhone z wymiany jest z 43 tygodnia, na całe szczęście ideał :) Jestem zachwycony polityką Apple dotyczącą zwrotów. Wszystko bardzo szybko i sprawnie! Nie mam żadnych zastrzerzeń, bardzo pozytywne wrażenia :)

#2406 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 16:29

Jak na 8 letniego abonenta słabo negocjujesz :) Przedstawili Ci standardową ofertę, każdemu ją przedstawiają za pierwszym razem - a nóż ktoś to łyknie. Ja w T wynegocjowałem abonament 75zł, w tym 600min do wszystkich, internet 500mb i ewentualnie mogę dokupić dodatkowo za 5zł 1tys sms-ów do wszystkich. Cena iP5 16gb - 1829zł, iP5 32gb - 2229zł.
Pewnie i tak ma to się słabo do Play-a, ale dopóki nie popracują nad własną infrastrukturą (zasięg) to ja im nie zaufam. Mam znajomych w tej sieci, są zadowoleni, ale szczerze przyznają że zasięg mają gorszy niż u starego operatora. Oczywiście nie wszyscy ale spora część.

To też słabo.

Przenosząc numer z karty na abo no limit w orange

za 91zl abonament no limit z 2gb internetu cena iphone wyniosła 1049zl

Oczywiście z wykorzystaniem kodu rabatowego -30% na abonament przez 24 miesiące.

#2407 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 listopada 2012 - 16:34

iPhone z wymiany jest z 43 tygodnia, na całe szczęście ideał :)
Jestem zachwycony polityką Apple dotyczącą zwrotów. Wszystko bardzo szybko i sprawnie! Nie mam żadnych zastrzerzeń, bardzo pozytywne wrażenia :)

U mnie to samo. Dzisiaj kurier odebrał wadliwego i dostarczył nowego. Tym razem żadnych wad :) 42 tydzień produkcji.

#2408 skowrop

skowrop
  • 62 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 17:03

Mam pytanie, czy warto kupic applecare dla Iphona 5 i aktywowac go przez apple UK, majac gwarancje na 2 lata od Orange?

#2409 rafsta

rafsta
  • 176 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 listopada 2012 - 17:15

Mam pytanie, czy warto kupic applecare dla Iphona 5 i aktywowac go przez apple UK, majac gwarancje na 2 lata od Orange?

Dołączam się do pytania, chociaż pewno nie ten dział :)
Czy ktoś korzystał z tego w PL?

Wątek applecare dla iPhone w PL:
http://myapple.pl/ip...a-w-polsce.html

#2410 DD7

DD7
  • 101 postów
  • SkądPL

Napisano 12 listopada 2012 - 17:23

Przed chwilą zmienił się czas oczekiwania na wszystkie wersje iPhone'a 5 w AOS: teraz są 2-3 tygodnie (zmiana z 3-4 tygodni).

#2411 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 listopada 2012 - 17:29

Gwarancja jest od Apple.
To że pośrednikiem z naprawie może być operator Orange czy T-Mobile to jakie ma to znaczenie? I tak realizowana jest gwarancja fabryczna.
Gwarancja jest europejska i jest uruchomiona w momencie aktywacji iPhone.
Ja applecare odbieram tak Jeżeli będę użytkował telefon więcej niż 2 lata to wykupię sobie dodatkową gwarancje po upływie fabrycznej.

- - - Połączono posty - - -

Przed chwilą zmienił się czas oczekiwania na wszystkie wersje iPhone'a 5 w AOS: teraz są 2-3 tygodnie (zmiana z 3-4 tygodni).

Tak więc do gwiazdki zmieni się na 3-4 dni

#2412 skowrop

skowrop
  • 62 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 17:47

Gwarancja jest od Apple.
To że pośrednikiem z naprawie może być operator Orange czy T-Mobile to jakie ma to znaczenie? I tak realizowana jest gwarancja fabryczna.
Gwarancja jest europejska i jest uruchomiona w momencie aktywacji iPhone.
Ja applecare odbieram tak Jeżeli będę użytkował telefon więcej niż 2 lata to wykupię sobie dodatkową gwarancje po upływie fabrycznej.

- - - Połączono posty - - -

Tak więc do gwiazdki zmieni się na 3-4 dni

Gwarancja od Apple jest 1 rok, drugi rok to w przypadku wad fabrycznych w momencie uruchomienia sprzetu - watpliwe do udowodnienia producentowi
polecam artykuł Apple a 2-letnia gwarancja – prawda czy fikcja?l
łatwiej oczywiście z operatorem PTC czy PTK, ktory te 2 lata gwarantuje, w kazdym razie nie rozumiem sformulowania wykupienia gwarancji po uplywie fabrycznej bo Apple daje rok, a Applecare 2 lata. dłuższych nie ma, Dezyzje trzeba podjac w ciagu pierwszych 90 dni.

#2413 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 18:03

Czy ktoś się orientuje jaki kod mają płatności karta w AOS ? chodzi o kod MCC Czy ktoś zamawiał debetówka z alior sync ? został naliczony cashback ? Czy telefon 800 702 322 podany na AOS jest bezpłatny ? czy to jest jakiś numer zagraniczny ?

#2414 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 listopada 2012 - 18:05

Artykuł warty przeczytania ale co z tego? I co w związku z tym? Mam już podjąć zabezpieczenia w tej sprawie? Jak się ma coś spieprzyć to się spieprzy w ciągu roku. Powyżej roku to przeważnie telefon nie jeden wymienia na nowy lub tak jak jak, dojedzie do 2 lat /dbając o niego/ i kupuje nowy. @skowrop bez przesady.

#2415 skowrop

skowrop
  • 62 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 18:14

Z tego to, że wyjaśnia kwestię gwarancji na drugi rok. Zakladajac , ze wymienisz tel po 2 latach, to moze nie jestes targetem dla applecare:-)

#2416 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 listopada 2012 - 18:21

Z tego to, że wyjaśnia kwestię gwarancji na drugi rok.
Zakladajac , ze wymienisz tel po 2 latach, to moze nie jestes targetem dla applecare:-)

Ja miałem w roku 2010 kupionego 3Gs-a. Obecnie po 2 latach zmieniłem telefon na iP5.
Przez cały okres telefon sprawował się znakomicie. Nie raz mi wypadł /na szczęście na miękkie podłoża/ i obecnie leży w szafce jako zapasowy chodź i tak z niego nie skorzystam gdyż kartę sim mam w wersji nano.

#2417 skowrop

skowrop
  • 62 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 18:28

Ja miałem w roku 2010 kupionego 3Gs-a. Obecnie po 2 latach zmieniłem telefon na iP5.
Przez cały okres telefon sprawował się znakomicie. Nie raz mi wypadł /na szczęście na miękkie podłoża/ i obecnie leży w szafce jako zapasowy chodź i tak z niego nie skorzystam gdyż kartę sim mam w wersji nano.

Do nano możesz spokojnie adapter dokupić na wcześniejsze moduły kart i korzystać z 3GS

#2418 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 listopada 2012 - 18:31

Wiem, wiem ale jestem już za stary i leniwy :cool: aby szukać przejściówki. Ale zawsze jest to jakaś alternatywa awaryjna zawsze.

#2419 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 18:46

Pytanie do osób które już zamawiały ip z aos Jaki macie numer mcc przy platnosci kartą? z góry dziękuję

#2420 luki4ever

luki4ever
  • 57 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 18:48

Dzwoniłem dzisiaj w Krakowie po salonach Orange, nikt nic nie wie. Nie rozumiem jak taka sieć jak Orange (międzynarodowa) nie ma informacji na temat dostawy telefonów. To już w Play lepiej to wygląda, gość mi powiedział, że będą na początku listopada i były... no ale niestety mnie zależy na przedłużeniu umowy w Orange czego nie mogę dokonać bez posiadania przez sieć wspomnianych telefonów :sad:

#2421 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 listopada 2012 - 19:05

Witam. Czy mozna zamowic iPhone'a w AOS nie majac jeszcze pieniedzy na koncie? Kiedy blokuja kwote na karcie?

#2422 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 12 listopada 2012 - 19:06

Od razu, a potem zwracają, do czasu dostawy.

#2423 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 listopada 2012 - 19:27

Dzwoniłem dzisiaj w Krakowie po salonach Orange, nikt nic nie wie. Nie rozumiem jak taka sieć jak Orange (międzynarodowa) nie ma informacji na temat dostawy telefonów. To już w Play lepiej to wygląda, gość mi powiedział, że będą na początku listopada i były... no ale niestety mnie zależy na przedłużeniu umowy w Orange czego nie mogę dokonać bez posiadania przez sieć wspomnianych telefonów :sad:

Gdzie w Krakowie w Play były te iPhone'y?? Bo ja mam "zamówiony" telefon w dniu polskiej premiery tj. 28 wrzesień i dalej nikt do mnie nie dzwonił a jak sie pytam w salonach to rozkładają ręce....:/

#2424 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 12 listopada 2012 - 19:32

Jednak przez te problemy w fabryce Apple'a zamówienia są opóźniane. Dzisiaj dostałem takiego maila od Apple. "Dziękujemy za dokonanie zakupów w sklepie Apple Store. Popyt na zamówiony przez Państwa produkt okazał się wyższy od prognozowanego. Realizujemy zamówienia tak szybko, jak to możliwe, ale nie jesteśmy w stanie dotrzymać prognozowanego wcześniej terminu wysyłki. Przewidujemy, że zamówione produkty zostaną do Państwa wysłane do dnia 30.11.2012. Szacujemy, że zostaną one dostarczone na podany przez Państwa adres nie później niż w dniu 05.12.2012. Prosimy zwrócić uwagę, że podane daty są jedynie prognozami. Z chwilą wysłania zamówionych produktów otrzymają Państwo pocztą e-mail Powiadomienie o Wysyłce ze szczegółowymi informacjami o dostawie. Serdecznie przepraszamy za wszelkie niedogodności spowodowane przez tę zmianę. Z chwilą wysłania zamówionych produktów otrzymają Państwo pocztą e-mail Powiadomienie o Wysyłce, które umożliwi śledzenie przesyłki. Z wyrazami szacunku, Apple Store"

#2425 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 19:45

W takim razie dlaczego zmienili na 2-3 tygodnie z 3-4? Ja dziś zamówiłem ale jeszcze nic takiego nie dostałem,może za wcześnie a może nowe zamówienia pojdą po nowej dacie. Kiedy zamawiałeś?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych