Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#2351 molek_pionki

molek_pionki
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 listopada 2012 - 23:24

Moj iphone 5 32gb juz dzis został wyslany :D Production week: 44 (November) Factory: C3 (China)

#2352 sowalski

sowalski
  • 299 postów
  • SkądLegnica, PL

Napisano 10 listopada 2012 - 08:12

Ma ktoś informacje na temat dostępności iPhonów 5 16GB we Wrocławskich salonach play? Z góry dzięki.

#2353 myszka23

myszka23
  • 32 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 listopada 2012 - 09:16

Mój przyszedł wczoraj ale potrzebuje kasy to chyba sprzedam ???

#2354 jabuka

jabuka
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 listopada 2012 - 11:47

Wie ktoś może jak jest z dostępnością piątki w PLAY? Ma ktoś z was iphone z tej sieci? Jakieś opinie?

BTW właśnie teraz na orange jest czarna 5 32 GB

ja zamawiałem na początku października, dostałem po miesiącu. W salonach prowadzą zapisy i potem dzwonią do ,,szczęśliwców''. Niestety zapisy prowadzą w zeszycikach (witaj XXI wieku!) i trzeba się dopytywać czy aby Cię nie pominęli. Z tego co się orientuję mają 16gb tylko

#2355 galant3

galant3
  • 45 postów
  • SkądRuciane-Nida

Napisano 10 listopada 2012 - 11:59

Mój przyszedł wczoraj ale potrzebuje kasy to chyba sprzedam ???

Tak się cieszyłeś, nie mogłeś się doczekać, tyle się naczekałeś. Teraz chcesz go sprzedać?
Daj spokój...., wykombinuj kasę, a iPhone 5 zostaw. Abyś później nie żałował.

#2356 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 12:03

Dobra. Udało mi się. Dzisiaj dostałem iPka z AOS i musze powiedzieć, że jestem dość zaskoczony. Mój egzemplarz jest kompletnie bez wad. Nawet małej czarnej kropki. iPhone jest z 43 tygodnia (Październik) oraz z fabryki C3.

Mój tez był bez wad przez ponad 2 tygodnie. Potem nagle... kilka rys na rogach. Ale na szczęście póki co wiecej nic sie nie robi.

#2357 entomophtorales

entomophtorales
  • 1 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 12:34

Z dzisiaj uzyskanych informacji w T-mobile: wczoraj dostali 150 IP5 i wszystkie rozeszly sie w minute (zgodnie z lista oczekujacych...). Powiedziano mi, ze dostawa, ktorej spodziewano sie w polowie listopada zostala odwolana i generalnie wszystko co tyczy sie wspolpracy z Apple tak wyglada. Dostawy sa nieregularne, zawsze w terminach innych niz ustalone, rowniez ilosc sprzetu jest zawsze inna niz ta ustalona. Chyba trzeba uzbroic sie w cierpliwosc jesli chodzi o operatorow i po prostu czesto dzwonic, by trafic na taka 'mini dostawe'.

#2358 ROPumpkin10

ROPumpkin10
  • 12 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 13:59

A moj byl wczoraj wyslany, dzis rano przylecial do kraju, a w poniedzialek mam nadzieje - trafi do mnie :D

#2359 Mati1135

Mati1135
  • 93 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 15:59

Mam pytanie do wszystkich, którzy już maja swoje iPhone'y 5, jak oceniacie jakość rozmów w porównaniu do poprzednich wersji tego telefonu, w moim przypadku muszę ustawić głośność na maksimum żeby coś usłyszeć a jednak i to nie daje odpowiedniej jakości, wydaje mi się, że na moim starym iPhone'ie 3gs ta jakoś jest lepsza ma ktoś podobnie, jeszcze wyjdzie na to, że telefon jest idealny pod względem wykonania bez żadnych rys, ale pojawią się inne problemy. A żeby już tak totalnie nie schodzić z tematu to w moim mieście w jednym z salonów Play są 5'tki, zorientowałem się po tym jak udałem się do salonu po kartę nano, nie wiem ile dokładnie ich mieli, ale jednak jakieś są, co dziwne, bo przecież Słupsk to nieduże miasto.

#2360 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 16:27

Jak na razie to tylko Abonenci Play mają problemy z internetem/rozmowami/MMSami To raczej świadczy o jakości sieci Play a nie o iPhone.

#2361 emenem

emenem
  • 1 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 16:54

Dzisiaj odebrałem swojego iPhone'a 5 16GB (czarny) w salonie Play we Wrocławiu (Arkady). Około 26 października zarezerwowałem swój egzemplarz, dostawa do salonu przyszła 8 listopada. Podobno dostali 15 sztuk. Telefon jest bez rys i innych skaz. Tydzień produkcji: 43 (październik), fabryka: C3 (Chiny).

#2362 luki4ever

luki4ever
  • 57 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 18:42

za kilka dni kończy mi się umowa z Orange, nie mogę przedłużyć jej na nowych warunkach ( abonament bez limitów) ponieważ Orange nie posiada w żadnym salonie i magazynie ani jednej sztuki iPhone 5. Nie mogę nawet przedłużyć umowy i odebrać telefonu w innym terminie. No ale cóż im to odpowiada, w końcu kasują mnie co miesiąc na około 200 zł. Ponadto dowiedziałem się, że w salonach Orange są zapisy i że w każdym z salonów jest około 30 oczekujących i że pomimo iż mnie się kończy za chwilę umowa w pierwszej kolejności dostaną telefony osoby z listy :evil: Miał ktoś podobną sytuację w tej cudownej sieci ?

#2363 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 19:57

Z dzisiaj uzyskanych informacji w T-mobile: wczoraj dostali 150 IP5 i wszystkie rozeszly sie w minute (zgodnie z lista oczekujacych...). Powiedziano mi, ze dostawa, ktorej spodziewano sie w polowie listopada zostala odwolana i generalnie wszystko co tyczy sie wspolpracy z Apple tak wyglada. Dostawy sa nieregularne, zawsze w terminach innych niz ustalone, rowniez ilosc sprzetu jest zawsze inna niz ta ustalona. Chyba trzeba uzbroic sie w cierpliwosc jesli chodzi o operatorow i po prostu czesto dzwonic, by trafic na taka 'mini dostawe'.

Często słyszę o dostępności iPhonów 5 a właściwie jej braku.
Nie wiem po co Apple robi ten sztuczny tłum.
Rozumiem chwiłę po premierze ale już jakiś czas minął od pojawienia się nowego modelu a tu takie jazdy.

#2364 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 10 listopada 2012 - 20:30

Często słyszę o dostępności iPhonów 5 a właściwie jej braku.
Nie wiem po co Apple robi ten sztuczny tłum.
Rozumiem chwiłę po premierze ale już jakiś czas minął od pojawienia się nowego modelu a tu takie jazdy.

Jednego klienta (mnie) stracili przez swój profesjonalizm. Czekam na nowego Nexusa lub Lumie i żegnaj iPhone.

#2365 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 20:52

Jednego klienta (mnie) stracili przez swój profesjonalizm. Czekam na nowego Nexusa lub Lumie i żegnaj iPhone.

No to jest nas dwóch :)

PS - z tym, ze u mnie jeszcze kilka innych powodów się znajdzie ;)

#2366 Bodzio81

Bodzio81
  • 50 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 20:59

jestem w identycznej sytuacji. Tylko z tym ze u mnie już idzie na ostro... gardzą ewidentnie klientem który z nimi jest 8 lat. Pomijam kwestie dostępności ale jak tak można nie dbać o klienta na stronie co jakiś czas się pojawiają "5" a dla mnie nie ma i nowy klient może kupić a ja nie...kpina. Nie wspomnę już o tym ze podnieśli cenę iP o ponad 300 PLN i tego nie odpuszczę albo mnie otrzymają albo stracą... Musiałem się pożalić :)

#2367 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 10 listopada 2012 - 21:00

A to macie jakiegoś pecha. Ja poszedłem do salonu Orange w Białymstoku w I połowie października z pytaniem kiedy można oczekiwać na iPhona 5. Miła pani powiedziała, że po 6 listopada będzie do mnie dzwonić. Miałbym już wczoraj, ale przy przechodzeniu z karty Orange Pop, żeby skorzystać z 3 miesięcznego zerowego abonamentu, trzeba jakieś kombinacje robić, które się przedłużają. Tak czy siak jutro jadę po telefon. Natomiast w Play, T-mobile nikt nie wie kiedy dlaczego i po co. Prosili zgłaszać się po nowym roku (sic!).

#2368 Bodzio81

Bodzio81
  • 50 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 21:04

jak Ty to zrobiłeś?? Ja Orange już molestuje od ok miesiąca i cały czas nie maja: /

#2369 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 10 listopada 2012 - 21:05

I ja się przyłączam, Nexus lub Lumia.

#2370 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 10 listopada 2012 - 21:08

jak Ty to zrobiłeś?? Ja Orange już molestuje od ok miesiąca i cały czas nie maja: /

Byłem grzeczny :)

#2371 Bodzio81

Bodzio81
  • 50 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 21:10

Byłem grzeczny :)

Ja tez ale za 3 razem już nie dałem rady...a oni już są tak bezsilni ze chce mi sprzedać wszystko w dobrych pieniadzach tylko nie iP 5 :/ "pan kupi tego samsunga S3 i go sprzeda i kupi iphona " ręce mi opadaja

#2372 tomit

tomit
  • 140 postów
  • SkądCzęstochowa / Kraków

Napisano 11 listopada 2012 - 02:30

Może trafiacie na kijowych konsultantów. W T-Mobile są konsultanci i tzw. Sekcja Utrzymania Klienta. Ja sprawę przedłużenia umów 2 firmowych telefonów nie zleciłem konsultantom tylko kazałem się przełączyć od razu do SUK. Tam z gościem załatwiłem raz dwa przedłużenie umów na warunkach niedostępnych oficjalnie + w systemie zaznaczył że mam dostać te 2 telefony jak najszybciej. Pisałem już wcześniej - 16gb dostałem po 4 dniach, 32gb po 14 dniach. A wszystko to załatwiane w ostatnich dniach października. Widocznie mają jakieś systemy gdzie to wpisują, nie tylko 'zeszyciki' w salonach. 2 lata temu miałem podobne cyrki jak Wy, gdy zamówiłem 2 sztuki iP4. Czekałem na nie ok półtora miesiąca, ale to było poprzez zwykłego konsultanta właśnie.

#2373 jabuka

jabuka
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 listopada 2012 - 11:12

dziś sprawdziłem, mój iphone pochodzi z 43 miesiąca produkcji z fabryki C3 (Chiny). Na szczęście bez wad:)

#2374 zwavell

zwavell
  • 4 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 11:12

hej. Słyszał ktoś może czy iphone 5 pojawi się w sprzedaży w eshop w play??...Bo narazie to jakaś porażka z tymi uprzywilejowanymi salonami (miastami). Trochę to nie poważne w stosunku do klientów z miast które nie są na liście.

#2375 skowrop

skowrop
  • 62 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 11:16

Dla wszystkich zainteresowanych iP5, wczoraj byłem w salonie Orange, Pl. Konstytucji, W-wa. W poniedziałek bedą mieli dostawe.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych