Pan przyjął zamówienie, ale poinformował że nie ma kart. I dał dwa wyjścia do wyboru:
1. finalizujemy i przesyłają kurierem telefon z karta microsim, którą będe mógł w salonie wymienić na nano jak się pojawią, albo
2. przyjmuje zamówienie, robi rezerwację na telefon i oddzwoni jak będą karty nano wtedy finalizujemy zamówienie i kurier.
Wybrałem to drugie rozwiązanie.
No właśnie ja jakoś na razie haczyka nie widzę, co nie oznacza, że go nie ma. Na tą chwilę oferty Orange na iphone 5 zarówno w wersji 16GB jak i 32 GB przy abonamencie 129,90 są chyba najkorzystniejsze na rynku (łącznie z rabatem na abonament).....zobaczymy na fakturach 
Czarnego zamówiłem...
Hmm dziwne... Pan z infolinii zapisał tylko mój numer telefonu i powiedział, że oddzwoni jak karty się pojawią. Moich danych nie spisywał.
Wracając do tematu - poinformowano mnie również, że inna jest liczba iPhonów przeznaczonych do sprzedaży za pośrednictwem infolinii i inna za pośrednictwem strony internetowej / salonów. Także jeśli ktoś nie ma szczęścia za pośrednictwem któregoś z powyższych "kanałów" sugeruję spróbować innego ;]
Pytanie co Ty tam masz w tym abonamencie za 129 zł?
Są jakieś minuty na rozmowy? Jakieś dane abonamentu?
Na stronie Orange jest trochę nie czytelne
Hmm.. Stronka wydaje się być bardzo czytelna. Rozmowy / SMSy nielimitowane, do tego 2GB transferu z lejkiem. Żyć nie umierać innymi słowy ;]