Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Please log in to reply
3348 replies to this topic

#3276 Booolek

Booolek
  • 252 posts

Posted 19 January 2013 - 15:45

Do mnie z Orange biały już idzie ;)

#3277 olopiotrek

olopiotrek
  • 144 posts

Posted 19 January 2013 - 15:47

Zamawiał ktoś w ostatnim czasie iP 5 z sieci Play? Chciałem zapytać jak jest z dostępnością oraz czy kwestię zdjęcia simlocka można bez problemu załatwić od razu przy zamawianiu czy też trzeba później samemu wybrać się do salonu?

Niedawno zamawiałem "piątkę" w PLAY i u mnie w Łodzi i dostępność była spora. Tzn mimo to proponuję wcześniej zadzwonić do danego salonu i upewnić się na 100%;)
Jeżeli chodzi o simlocka, to w salonie możesz zgłosić chęć jego zdjęcia. Po tygodniu dostałem bardziej szczegółowe informacje z sieci i w jaki sposób się do tego zabrać (jednym słowem dokładna instrukcja krok po kroku). Nie mniej jednak simlocka musisz ściągnąć sam, co wiąże się z posiadaniem karty nano sim innego operatora. Nie ma możliwości zrobić tego w salonie, ponieważ w salonie Play posiadają tylko karty nano sim z Play'a i nie mają itunes (konieczne przy zdejmowaniu simlocka z Play)

#3278 cortez79

cortez79
  • 276 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 January 2013 - 16:17

Niedawno zamawiałem "piątkę" w PLAY i u mnie w Łodzi i dostępność była spora. Tzn mimo to proponuję wcześniej zadzwonić do danego salonu i upewnić się na 100%;)
Jeżeli chodzi o simlocka, to w salonie możesz zgłosić chęć jego zdjęcia. Po tygodniu dostałem bardziej szczegółowe informacje z sieci i w jaki sposób się do tego zabrać (jednym słowem dokładna instrukcja krok po kroku). Nie mniej jednak simlocka musisz ściągnąć sam, co wiąże się z posiadaniem karty nano sim innego operatora. Nie ma możliwości zrobić tego w salonie, ponieważ w salonie Play posiadają tylko karty nano sim z Play'a i nie mają itunes (konieczne przy zdejmowaniu simlocka z Play)

Głupoty piszesz z tym simlockiem. Rzeczywiście wszystkie Iphony 5 mają simlocka. Przy zakupie zgłaszasz w salonie, najlepiej firmowym, nie u dealera. Po 5 minutach masz telefon uwolniony. Sprzedawca wysyła IMEI do Apple. Niech nie przyjdzie Ci do głowy zdejmowanie simlocka przez BOK bo będziesz czekał w nieskończoność ;)
Testowane w poprzednim tygodniu w salonie w Warszawie.

#3279 olopiotrek

olopiotrek
  • 144 posts

Posted 19 January 2013 - 17:23

Simlock na iPhone z Play – jak się go pozbyć? [UPDATE] | Tako rzecze Rzecznik Play

#3280 cortez79

cortez79
  • 276 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 January 2013 - 17:33

Simlock na iPhone z Play – jak się go pozbyć? [UPDATE] | Tako rzecze Rzecznik Play

Z piątki nie zdejmesz w ten sposób.

#3281 gosu001

gosu001
  • 81 posts

Posted 19 January 2013 - 22:45

Głupoty piszesz z tym simlockiem. Rzeczywiście wszystkie Iphony 5 mają simlocka. Przy zakupie zgłaszasz w salonie, najlepiej firmowym, nie u dealera. Po 5 minutach masz telefon uwolniony. Sprzedawca wysyła IMEI do Apple. Niech nie przyjdzie Ci do głowy zdejmowanie simlocka przez BOK bo będziesz czekał w nieskończoność ;)
Testowane w poprzednim tygodniu w salonie w Warszawie.

Dzięki za odpowiedzi. Jednak umowę najprawdopodobniej będę przedłużał online, nie wiecie może czy wtedy przy składaniu zamówienia można od razu zamówić zdjęcie simlocka? Czy jednak później trzeba to samemu załatwiać, tak jak pisaliście, w salonie firmowym? ;)

#3282 milPOLAND

milPOLAND
  • 3 posts

Posted 21 January 2013 - 20:26

No a ja zdecydowałem sie kupić iphone 5 w play (64gb) i nie mają go nigdzie w warszawie. dzwoniłem na prawde do większości salonów. Jak możliwe żeby tyle po premierze dalej były problemy z dostaniem tego telefonu ? ma ktoś jakieś rady ?

#3283 olopiotrek

olopiotrek
  • 144 posts

Posted 21 January 2013 - 21:29

No a ja zdecydowałem sie kupić iphone 5 w play (64gb) i nie mają go nigdzie w warszawie. dzwoniłem na prawde do większości salonów. Jak możliwe żeby tyle po premierze dalej były problemy z dostaniem tego telefonu ? ma ktoś jakieś rady ?

wydaje mi się ze operatorzy po prostu zamawiają mało sztuk z takimi pojemnościami, stąd te kłopoty. Myslę, że z 16 GB nie byłoby zadnych problemów, tak samo jak z 32 GB.

#3284 lokus_pl

lokus_pl
  • 19 posts

Posted 23 January 2013 - 21:13

Ma ktoś z was "piątkę" wyprodukowaną w powyżej 49 tygodniu??

Do mnie ma dotrzeć jutro z ORANGE. Zobaczymy.

#3285 bartuo

bartuo
  • 16 posts

Posted 24 January 2013 - 08:39

Witam
Wczoraj zamówiłem z Orange czarną 16gb. Czekam niecierpliwie. Na stronie [url]https://www.orange.pl/portal/map/map/order_status[/url] można śledzić zamówienie, ale wymaga tam kodu aktywacyjnego. Wie ktoś, co to jest? Bo na wydruku z zamówienia nic takiego nie ma.
Miłego dnia.

#3286 PiotrekW

PiotrekW
  • 2 posts

Posted 24 January 2013 - 12:09

Cześć, Kod aktywacyjny powinieneś otrzymać w wiadomości e-mail, którą otrzymałeś na podany adres z potwierdzeniem zamówienia. Jesteś nowym abonentem, czy przedłużałeś umowę? [edit] A ogólnie dla zainteresowanych, dziś w sklepie internetowym Orange, dostępne są białe "szesnastki" :)

#3287 bartuo

bartuo
  • 16 posts

Posted 24 January 2013 - 14:45

Przedłużałem. Dzięki za odpowiedź. Czekam w taki razie na maila z kodem.

#3288 Amsztel

Amsztel
  • 81 posts
  • SkądToruń

Posted 24 January 2013 - 15:39

Nie polecam kupna iPhonow u operatorow sieci komorkowych. W razie jakichkolwiek problemow (czyt. oddania na gwarancje) moga z tego wyniknac duze problemy, ze wzgledu na kompletny brak profesjonalizmu serwisow, do ktorych operatorzy te telefony wysylaja. Warto kupic w AOS i miec swiety spokoj i komfort psychiczny.

#3289 PiotrekW

PiotrekW
  • 2 posts

Posted 24 January 2013 - 16:24

Bartuo, nie musisz czekać na maila, z resztą całkiem prawdopdobne, że jeśli jeszcze go nie masz to nie dostaniesz już. Wejdź na swoje konto w Orange on-line, kliknij w swój numer po prawej stronie i mniej więcej na środku strony jest data wygaśnięcie aktualnej umowy. Klikając na nią przejedziesz do weryfikacji jej terminu, a stamtąd zamiast do oferty, tym razem powinno przenieść Cię do statusu Twojego zamówienia, jednocześnie bedzie tam podany owy kod aktywacyjny.

#3290 lokus_pl

lokus_pl
  • 19 posts

Posted 24 January 2013 - 16:48

Do mnie ma dotrzeć jutro z ORANGE. Zobaczymy.

Model introduced: 2012
Serial number: F2QJXJ...........
Production year: 2012
Production week: 52 (December)
Name: iPhone 5
ModelCode: iphone_5
Model Number: MD297
Group1: iPhone
Group2:
Generation: 7
Machine Model: iPhone5,1
CPU speed: 1.3GHz
Family name: Become a pro user to see this information. (sorry)
Screen size: 4 inch
Screen resolution: 1136x640 pixels
Colour: Black
Capacity: 16GB
Factory: F2 (China, Zhengzhou - Foxconn)

U mnie 52 tydzień produkcji. To dobrze? 8-)

#3291 Booolek

Booolek
  • 252 posts

Posted 24 January 2013 - 18:47

Ja mam dostać w Poniedziałek przez telesprzedaż z Pomarańczowych

#3292 bartuo

bartuo
  • 16 posts

Posted 25 January 2013 - 00:16

Już wszystko wyjaśnione, jurto odbieram telefon. Powiedzcie mi proszę, czy pierwsze włączenie telefonu musi być z komputerem? Długo to trwa? Czy może być przez inny komputer, niż ten, na którym będę miał docelowo iTunesa (i z którym będę synchronizował). Bo chcę docelowo synchronizować telefon z komputerem w pracy od poniedziałku, ale w weekend mógłbym podpiąć się przez laptopa w domu.

#3293 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 25 January 2013 - 17:12

Można aktywować z kartą bez pinu, bez użycia komputera, byle było połączenie z internetem.

#3294 maciek1422

maciek1422
  • 170 posts
  • SkądGdynia

Posted 31 January 2013 - 17:02

Wie ktoś czy obowiązuje jeszcze ta promocja co była jakis czas temu na darmowy abonament przez 6 miesięcy przy telesprzedaży? Oczywiście mam na myśli Orange. Chciałem zamówić z tym rabatem 30%, ale oczywiście nie mają na stronie iPhone'ów... Od 3 dni poluję i oczywiście moje niezwykłe szczęście zwyciężyło i mi się nie uda zamówić iP5 :)

#3295 benedetti

benedetti
  • 459 posts

Posted 31 January 2013 - 21:56

Wie ktoś czy obowiązuje jeszcze ta promocja co była jakis czas temu na darmowy abonament przez 6 miesięcy przy telesprzedaży? Oczywiście mam na myśli Orange.

Tak. Najnowszy regulamin, pkt.14:
http://www.orange.pl...277/8475711.pdf

#3296 mf.31101985

mf.31101985
  • 723 posts
  • SkądRadom, PL

Posted 01 February 2013 - 11:55

iPhone 5 16GB czarne iSpace w Radomiu, dostępność do 1-2 dni, z fakturką oczywiście :)

#3297 Mrk-WX

Mrk-WX
  • 38 posts

Posted 09 February 2013 - 11:55

Czy ktoś mógłby poratować linkiem, w którym napisane byłoby ile obecnie kosztuję iPhone 5 32GB w Orange przy jakim abonamencie? Ojciec chciał zamówić w telesprzedaży, ale najpierw chcielibyśmy porównać z innymi ofertami i wiedzieć na jakie koszta się przygotować. Z racji, że na stronie operatora telefon jest prawie cały czas niedostępny nie mogę nawet sprawdzić jego ceny.

#3298 iPit

iPit
  • 143 posts
  • SkądK-ce

Posted 09 February 2013 - 19:38

Zadzwoń to sie dowiesz.

- - - Połączono posty - - -

Zadzwoń to sie dowiesz.

#3299 H778

H778
  • 6 posts

Posted 09 February 2013 - 23:15

Jak to jest z tymi iP5 z salonu Plusa? Poza wgraną tapetą operatora wszystko ok? Mam do wzięcia nowy właśnie z salonu (sam jestem w Plusie, dlatego wolę mieć pewność, że wszystko będzie ok z simem) za 2250, dobra cena? Czy jeszcze warto ponegocjować? :)

#3300 NouNejm

NouNejm
  • 717 posts
  • SkądToruń

Posted 10 February 2013 - 00:04

W Play dla Firm macie abonament za 69zł miesięcznie przez 24 miesiące i do tego iPhone 5 16GB za 899zł, jakby co. Świetna oferta. :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users