Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Please log in to reply
3348 replies to this topic

#3251 Booolek

Booolek
  • 252 posts

Posted 08 January 2013 - 20:00

Ktoś wie czemu na stronie Orange jest tylko informacja o iPhone'ie 5 64Gb? Chciałem sprawdzić czy ceny za 16 są takie same jak na początku, ale nie ma nawet informacji o szesnastkach...

Nie ma bo ich nie mają :) mi w salonie powiedzieli że w piątek mają mieć dostawę wszystkich modeli :)

#3252 maciek1422

maciek1422
  • 170 posts
  • SkądGdynia

Posted 08 January 2013 - 20:40

No to teraz jest inaczej... Bo wcześniej też ich nie było, ale były informacje o nich :) zobaczę w takim razie w piątek.

#3253 Patrickyo

Patrickyo
  • 18 posts
  • SkądŻagań

Posted 09 January 2013 - 12:53

Co sądzicie o zakupie nowego iPhona na Allegro? Można spokojnie zamawiać czy lepiej nie ryzykować trafieniem na sztuke z jakimiś wadami? Nie powinno być problemu ze zwrotem jeżeli telefon jest objęty roczna gwarancją?
Jako przykład weźmy tą aukcje: [url=http://allegro.pl/polski-apple-iphone-5-16gb-czarny-sklep-krakow-i2929884201.html]polski Apple IPHONE 5 16GB czarny! sklep KRAKÓW (2929884201) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]
Skoro jest to sklep to wydaje sie być zaufanym źródłem :)

#3254 cortez79

cortez79
  • 276 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 January 2013 - 15:46

Przeniosłem pytanie do innego działu. Proszę o skasowanie.

#3255 Booolek

Booolek
  • 252 posts

Posted 09 January 2013 - 15:56

No to teraz jest inaczej... Bo wcześniej też ich nie było, ale były informacje o nich :) zobaczę w takim razie w piątek.

Niekoniecznie w piątek będę na necie bo ja mówię że moją być w piątek w salonach . A to są oddzielne magazyny ;)

#3256 iPit

iPit
  • 143 posts
  • SkądK-ce

Posted 09 January 2013 - 19:45

Co sądzicie o zakupie nowego iPhona na Allegro? Można spokojnie zamawiać czy lepiej nie ryzykować trafieniem na sztuke z jakimiś wadami? Nie powinno być problemu ze zwrotem jeżeli telefon jest objęty roczna gwarancją?
Jako przykład weźmy tą aukcje: polski Apple IPHONE 5 16GB czarny! sklep KRAKÓW (2929884201) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Skoro jest to sklep to wydaje sie być zaufanym źródłem :)

Ja swojego black&slate kupiłem przez Allegro za 2200zl ;). Zafoliowanego żadnych ubytków i problemów. Telefon był kupiony u operatora Orange, jak go brałem to u gościa leżał 6 dni bo miał dwa :). Tak więc ja nie powiem złego słowa ze nie. Zreszta zawsze kupowałem na Allegro i nigdy nie było problemów.

#3257 Patrickyo

Patrickyo
  • 18 posts
  • SkądŻagań

Posted 09 January 2013 - 21:10

Ja swojego black&slate kupiłem przez Allegro za 2200zl ;). Zafoliowanego żadnych ubytków i problemów. Telefon był kupiony u operatora Orange, jak go brałem to u gościa leżał 6 dni bo miał dwa :). Tak więc ja nie powiem złego słowa ze nie. Zreszta zawsze kupowałem na Allegro i nigdy nie było problemów.

To dobrze wiedzieć na przyszłość. Osobiście też nigdy nie miałem żadnych przygód podczas kupowania na Allegro, ale dla pewności chciałem zapytać bo nie są to małe pieniądze. Przymierzam sie do iPhona i jestem na etapie rozważania nad zmianą telefonu :)

#3258 maciek1422

maciek1422
  • 170 posts
  • SkądGdynia

Posted 09 January 2013 - 21:15

Jak z odbiorem osobistym to myślę, że nie ma problemów z kupnem na allegro. Ja będę jakoś w marcu/kwietniu wymieniał telefon, bo zobaczę jak te tegoroczne androidy, ale ciągnie mnie do iPhone'a. Skorzystam wtedy zapewne z allegro/tablica z odbiorem osobistym oczywiście.

#3259 lokus_pl

lokus_pl
  • 19 posts

Posted 11 January 2013 - 19:20

Niekoniecznie w piątek będę na necie bo ja mówię że moją być w piątek w salonach . A to są oddzielne magazyny ;)

był ktoś sprawdzić w jakimś salonie? albo dzwonił?

#3260 Booolek

Booolek
  • 252 posts

Posted 11 January 2013 - 21:57

był ktoś sprawdzić w jakimś salonie? albo dzwonił?

Tak dziś dzwoniłem i lipa ... nie mają żadnej dostawy zostałem jedynie poinformowany żeby dzwonić we wtorek bo to najbliższy możliwy termin dostawy i powiem wam że ORANE odstawia taką szopkę że szkoda gadać ale cóż trzeba czekać we wtorek poinformuję co i jak chyba że wcześniej coś się rozwiąże ;)

#3261 lokus_pl

lokus_pl
  • 19 posts

Posted 13 January 2013 - 01:16

Czy komuś ostatnio z forum udało się zamówić iPhona ze strony orange.pl?

#3262 benedetti

benedetti
  • 459 posts

Posted 15 January 2013 - 17:32

W tej chwili jest dostępna czarna 16-tka na orange.pl

#3263 klp

klp
  • 6 posts

Posted 15 January 2013 - 17:47

W tej chwili jest dostępna czarna 16-tka na [URL="http://www.orange.pl/klienci_ind/telefony"]orange.pl[/URL]

Owszem jest dostępna od 14.30 ale nie da sie jej kupic, juz próbowałem, ba nawet dzwonilem do orange, maja bląd na stronie, mają oddzwonić i poinformowac do mnie kiedy błąd zostanie usunięty.

#3264 lokus_pl

lokus_pl
  • 19 posts

Posted 15 January 2013 - 17:51

Owszem jest dostępna od 14.30 ale nie da sie jej kupic, juz próbowałem, ba nawet dzwonilem do orange, maja bląd na stronie, mają oddzwonić i poinformowac do mnie kiedy błąd zostanie usunięty.

Mnie się udało a zamawiałem koło godziny 13.00. Udało się również wykorzystać kod zniżkowy na abo 30% przed 24mce

edit.

Spróbuj zamawiać przez inną przeglądarkę jak IE. iPhone nadal dostępny na orange.pl

#3265 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 15 January 2013 - 21:23

Mnie się udało a zamawiałem koło godziny 13.00. Udało się również wykorzystać kod zniżkowy na abo 30% przed 24mce

edit.

Spróbuj zamawiać przez inną przeglądarkę jak IE. iPhone nadal dostępny na orange.pl

Jakie ostatecznie warunki po wykorzystaniu kodu? Ile za iPhone i ile abonamentu?

#3266 Jini

Jini
  • 48 posts

Posted 15 January 2013 - 21:49

Przecież masz wszystko napisane - 30% na abonament 159,90 zł czyli 111,93 zł i telefon za 399 zł. Jest też regulamin promocji, więc nie wiem co jeszcze chcesz wiedzieć.

#3267 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 15 January 2013 - 21:56

Przecież masz wszystko napisane - 30% na abonament 159,90 zł czyli 111,93 zł i telefon za 399 zł. Jest też regulamin promocji, więc nie wiem co jeszcze chcesz wiedzieć.

Przepraszam zachowałem się jak gówniarz :( Idę do kąta na pół godziny ;]

Weź trochę wyluzuj, znam matematykę i potrafię sobie odjąć 30%, ale chciałem wiedzieć jak to jest w praktyce, bo zamówienie składa się na orange.pl/kupon, a tam nie da się sprawdzić dopóki nie podamy kodu, a jak to czasem bywa z promocjami sprzedawcy lubią podnosić ceny, gdy w grę wchodzi jakiś rabat ;]

#3268 Jini

Jini
  • 48 posts

Posted 15 January 2013 - 22:07

Dokładnie tak to wygląda: http://www.bankmille...cja_1483512.pdf
Jedynie trzeba pamiętać, że kupon nie obowiązuje w przypadku przenoszenia numeru, co też jest zapisane w regulaminie.

#3269 klp

klp
  • 6 posts

Posted 15 January 2013 - 23:08

Wreszcie zamówiłem na orange.pl Numeru z popa nie da sie przeniesc - inaczej formularz nie puszcza nas dalej do wpisywania danych, a gdy wpisujemy dane do korespondencji musza byc takie same jak zameldowania i i odbioru, wtedy to nas dopuszcza do podsumowania, jezeli adresy się różnią niestety też nie da się wtedy dokończyć zakupów. Zamówione kilka minut temu, ciekawe kiedy dojdzie - niestety musowo nowy numer, przy promocji millenium

#3270 lokus_pl

lokus_pl
  • 19 posts

Posted 15 January 2013 - 23:35

Przepraszam zachowałem się jak gówniarz :( Idę do kąta na pół godziny ;]

Weź trochę wyluzuj, znam matematykę i potrafię sobie odjąć 30%, ale chciałem wiedzieć jak to jest w praktyce, bo zamówienie składa się na orange.pl/kupon, a tam nie da się sprawdzić dopóki nie podamy kodu, a jak to czasem bywa z promocjami sprzedawcy lubią podnosić ceny, gdy w grę wchodzi jakiś rabat ;]

Wszystko poszło bez problemów (dwa dni temu złożyłem zamówienie na HTC 8S, dzisiaj kurier dotarł z umową)

co do iPhone dzisiaj złożyłem zamówienie; status zamówienia: "przekazane do realizacji". Pewnie jutro już wyślą 8-)

#3271 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 15 January 2013 - 23:35

Dokładnie tak to wygląda: http://www.bankmille...cja_1483512.pdf
Jedynie trzeba pamiętać, że kupon nie obowiązuje w przypadku przenoszenia numeru, co też jest zapisane w regulaminie.

Dokładnie o takie coś mi chodziło, dzięki bardzo.

#3272 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 16 January 2013 - 09:45

Czy ma ktoś możliwość wygenerowania kod rabatowy 30% na abonament w Banku Millenium i użyczenia go na PW, gdyż nie jestem klientem tego banku a promocja za kilka dni kończy się. Będę ogromnie wdzięczny.

#3273 klp

klp
  • 6 posts

Posted 16 January 2013 - 20:38

A ja tak z innej beczki może ktoś miał podobną sytuację... w danych do umowy podalem z rozpędu adres zamieszkania + dane z dowodu czyli pesel i seria numer dowodu, zrobilem tak gdyż stronka orange gdy wpisywalem 2 inne adresy w zameldowania i zamieszkania nie pozwalała dokończyć zamówienia, teraz orange chce w celu weryfikacji na maila skan dwustronny mojego dowodu osobistego i zaświadczenia o zatrudnieniu. Czy dział weryfikacji zmieni te dane ( od jednego konsultanta usłyszałem że tak u kolejnego że nie) a drugie pytanie jeżeli mi nie zmienią tych danych to czy kurier wyda mi przesyłkę jeżeli adres na umowie nie będzie zgadzal się z tym z dowodu ale seria numer i pesel będą się zgadzały? Spotkał się ktoś kiedyś z takim czymś. Mam nadzieję że dział weryfikacji jednak zmieni adres podany przy zamówieniu online, bo niby od czego miał by to być dział?? Podpowiedzcie co mam zrobić w tej chwili :)

#3274 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 17 January 2013 - 10:32

Ma ktoś z was "piątkę" wyprodukowaną w powyżej 49 tygodniu??

#3275 gosu001

gosu001
  • 81 posts

Posted 19 January 2013 - 15:08

Zamawiał ktoś w ostatnim czasie iP 5 z sieci Play? Chciałem zapytać jak jest z dostępnością oraz czy kwestię zdjęcia simlocka można bez problemu załatwić od razu przy zamawianiu czy też trzeba później samemu wybrać się do salonu? P.S. Widzieliście nową ofertę Play'a? Pomijając nowe formuły (S, M i L), które dla wielu mogą wydać się atrakcyjne, nie mogę zrozumieć dlaczego Play podniósł cenę iP5 w formule 4.0 dla przedłużających umowę oraz przenoszących numer z innej sieci. Jeszcze przedwczoraj iP5 16GB w formule 4.0 za 149zł/mc można było nabyć za 699zł, teraz abonament 139zł/mc i telefon za 1299 lub 159zł/mc i iPhone odpowiednio za 799zł. Są niepoważni :) Natomiast w nowych formułach z iPhone'ów dostępne są tylko modele 3GS, 4 i 4S, jednak też w bardzo wysokich cenach - przykładowo w formule L (abo 79zł/mc, nielimitowane minuty i sms w Play, 2GB internet i 800 min do wszystkich sieci) iP 4S 16GB kosztuje 1329zł - dla porównania w tym samym abonamencie Lumia 920 kosztuje 1259zł, a Galaxy Note II 1129zł.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users