Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#3076 soltys1992

soltys1992
  • 104 postów
  • SkądTorun, Poland, Poland

Napisano 07 grudnia 2012 - 00:12

Ja mówiłem że chodzi mi o AOS.

Zamówiłem wczoraj bialego 32gb, planowana dostawa 12-14.12.2012 wiec troche wiecej niz 2-4dni :)

#3077 kdʘ

kdʘ
  • 257 postów
  • SkądJarosław

Napisano 07 grudnia 2012 - 02:26

Wcześniej też było więcej niż 2 tygodnie czy 1 tydzień. Zawsze dodają jeszcze 3 dni na dostarczenie.

- - - Połączono posty - - -

Od dwóch dni używam swojego iPhone'a 5 z AOS. Ekran, zewnętrzne spasowanie, ogólnie jest idealne, jedyną wadą czy tam defektem jest dźwięk wydobywający się z pod obudowy w górnej części telefonu. (temat wałkowany wiele razy) I nie, nie jest to obiektyw lub power button, bo słychać charakterystyczne "cykanie" nawet w czasie powolnego obracania telefonu, o energicznym nawet nie wspomnę. :)
Zastanawiam się czy jest to niegroźne czy jednak warto wymienić.

Bym zapomniał... 16GB, 45 tydzień, C3.

#3078 KamilSTI

KamilSTI
  • 65 postów
  • SkądPiła

Napisano 07 grudnia 2012 - 10:45

Zastanawiam się czy jest to niegroźne czy jednak warto wymienić.

ja bym wymienił ;) tym bardziej że czas oczekiwania jest już dość krótki a apple nie robi żadnych problemów z wymianą

#3079 DJ1

DJ1
  • 11 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 11:36

Otrzymalem dzisiaj czwartego (!) iPhone5. Pierwsze dwa byly poobijane, trzeci ok ale po ok. 3 tygodniach mial problem z wyswietlaczem. Czwarty iPhone ma znowu jedno obicie. Nie wiem co robic bo z tymi iphonami jest straszny cyrk. Zauwazylem jednak roznice w iPhone z "November" w porownaniu z wczesniejszymi/ starszymi: - Kamera z przodu ma szklo "anti reflex", czyli pod swiatlem jest szkielko fioletowe, iPhony z pazdziernika maja zwykle szklo przezroczyste - wibrator jest cichszy - "nowy" iPhone wazy 117g, stary 113g, czyli cos w Hardware sie musialo zmienic...

#3080 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 12:25

Otrzymalem dzisiaj czwartego (!) iPhone5. Pierwsze dwa byly poobijane, trzeci ok ale po ok. 3 tygodniach mial problem z wyswietlaczem.
Czwarty iPhone ma znowu jedno obicie. Nie wiem co robic bo z tymi iphonami jest straszny cyrk.
Zauwazylem jednak roznice w iPhone z "November" w porownaniu z wczesniejszymi/ starszymi:
- Kamera z przodu ma szklo "anti reflex", czyli pod swiatlem jest szkielko fioletowe, iPhony z pazdziernika maja zwykle szklo przezroczyste
- wibrator jest cichszy
- "nowy" iPhone wazy 117g, stary 113g, czyli cos w Hardware sie musialo zmienic...

Co za spostrzegawczość ;O
Ciekawe z tą wagą...

#3081 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 07 grudnia 2012 - 12:30

Co za spostrzegawczość ;O
Ciekawe z tą wagą...

Najpierw na oko wyczuł różnicę, a potem pożyczył wagę kuchenną od babci i zważył.

#3082 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 13:15

Tak myślałem,że tak zrobił. Ja obstawiam,że ta wieksza waga wynika z softu,stare telefony miały iOS 6.0 a nowe maja 6.0.1 i jest trochę ciężej :D

#3083 Dziadek

Dziadek
  • 185 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 13:15

Otrzymalem dzisiaj czwartego (!) iPhone5. Pierwsze dwa byly poobijane, trzeci ok ale po ok. 3 tygodniach mial problem z wyswietlaczem.
Czwarty iPhone ma znowu jedno obicie. Nie wiem co robic bo z tymi iphonami jest straszny cyrk.
Zauwazylem jednak roznice w iPhone z "November" w porownaniu z wczesniejszymi/ starszymi:
- Kamera z przodu ma szklo "anti reflex", czyli pod swiatlem jest szkielko fioletowe, iPhony z pazdziernika maja zwykle szklo przezroczyste
- wibrator jest cichszy
- "nowy" iPhone wazy 117g, stary 113g, czyli cos w Hardware sie musialo zmienic...

Nie ma ch..a we wsi. Dostałeś 5s

#3084 basterall

basterall
  • 39 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 13:17

- wibrator jest cichszy

Mój jest z 43 tygodnia czyli październik i ma fioletowe szkiełko ... więc nie wiem czy Twoje rewelacje są prawdziwe ...

#3085 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 07 grudnia 2012 - 13:23

Tak myślałem,że tak zrobił.

Ja obstawiam,że ta wieksza waga wynika z softu,stare telefony miały iOS 6.0 a nowe maja 6.0.1 i jest trochę ciężej :D

Coś czuję, że trafiłeś w sedno z tym softem.

- - - Połączono posty - - -

- wibrator jest cichszy

To Ty chyba wibratora nigdy nie słyszałeś.

#3086 DJ1

DJ1
  • 11 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 15:03

Nie ma ch..a we wsi. Dostałeś 5s

Tak, to 5s!!!

Nie na powaznie, chcialem sie podzielic tylko moimi spostrzezeniami bo mialem iPhone5 juz kilka i te roznice mi wpadly w oczy.
Nie wiem, czemu wszyscy sa tak zdziwieni moim postem....

#3087 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 07 grudnia 2012 - 15:19

Nie wiem, czemu wszyscy sa tak zdziwieni moim postem....

No sam się zastanów i sobie odpowiedz.

#3088 DJ1

DJ1
  • 11 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 15:22

No sam się zastanów i sobie odpowiedz.

Dzieki mądralo!

#3089 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 07 grudnia 2012 - 15:26

Dzieki mądralo!

Nie ma za co :)

#3090 DJ1

DJ1
  • 11 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 15:30

:) :)

#3091 Mati1135

Mati1135
  • 93 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 17:31

Jednak z tymi wymianami w AOS nie jest tak łatwo a przynajmniej w moim przypadku, dziś dowiedziałem się, że tylko pierwszy egzemplarz możemy spokojnie wymienić lub bez podania przyczyny zwrócić kolejne wymiany muszą zostać zatwierdzone przez przełożonych jak to nazwała konsultantka, wychodzi na to, że po 2 miesiącach od zamówienia nie mam ani sprawnego telefonu ani kupy wydanych na niego pieniędzy i do tego muszę czekać (już w sumie cztery dni plus weekend i pewnie kolejne dwa) na decyzję czy łaskawie mogę odzyskać swoje pieniądze, na pytanie gdzie mogę znaleźć zapis mówiący o tym pani stwierdziła, że powinienem być o tym poinformowany przy wymianie, więc cóż nie byłem, łatwiej jest więc dokonać zwrotu i zamówić jeszcze raz już za pierwszym razem, standardowo przepraszano i proszono o cierpliwość, a najbardziej rozbawiła mnie informacja, że reklamacje są u nich bardzo rzadkie, tylko pojedyncze przypadki i że musiałem mieć pecha- tak trzy razy z rzędu, to bardzo ciekawa informacja biorąc pod uwagę fakt ile osób ma zastrzeżenia do swoich telefonów. Czekam na informacje do poniedziałku w przypadku ich braku żądam zwrotu pieniędzy i na dobre żegnam się z polskim oddziałem Apple, cieszę się tylko, że nie zdążyłem jeszcze zamówić mac'a na święta.

#3092 KamilSTI

KamilSTI
  • 65 postów
  • SkądPiła

Napisano 07 grudnia 2012 - 18:35

Moja sytuacja wygląda podobnie .... dostałem czwartego iP5 z wadą i apple zaproponowało ze mam im oddac telefon a oni oddadzą mi kasę ... w miedzy czasie mam zamówić nowy bo wtedy dostane niby z jakiejś innej serii. Gdybym nie miał kasy na koncie to bym musiał czekać tydzień na zwrot ... ;/ Ale z drugiej strony jest to jeszcze do zaakceptowania ze czas oczekiwania jest już dość krótki :)

#3093 Mati1135

Mati1135
  • 93 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 18:52

A ile czekałeś na decyzję, bo ja już od wtorku i nic wciąż brak jakichkolwiek informacji, podczas kolejnej rozmowy konsultantka obiecywała wiadomość jeszcze dziś, ale widzę, że to było tylko po to żebym daj im spokój, tak więc dam jak tylko odzyskam pieniądze.

#3094 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 grudnia 2012 - 19:12

Dostałem 16 białą z AOS czekałem ponad dwa tygodnie. Telefon bez najmniejszych skaz (jestem pedantem...) Miałem mikroskopijne ślady kleju na ramce jedynie, ale zeszły pod namoczoną ścierką. No i pudełko dostałem lekko wgniecone w rogu. :(

#3095 KamilSTI

KamilSTI
  • 65 postów
  • SkądPiła

Napisano 07 grudnia 2012 - 21:56

A ile czekałeś na decyzję, bo ja już od wtorku i nic wciąż brak jakichkolwiek informacji, podczas kolejnej rozmowy konsultantka obiecywała wiadomość jeszcze dziś, ale widzę, że to było tylko po to żebym daj im spokój, tak więc dam jak tylko odzyskam pieniądze.

no ja gdzies czekalem tydzien ale to przez to że Pan, z którym od początku koresponduje i prowadzi moją sprawę był chory...
Nie odpuszczaj im ;P Wiem że oni teraz mają nawał pracy bo świeta i wgl ... więc poprostu przypomnij się mailowo :)

#3096 Mati1135

Mati1135
  • 93 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 22:28

Właśnie a ta konsultantka, która zajmowała się moją sprawą chora nie była i dziś miała odpowiedzieć więc albo faktycznie czekają na te odgórne decyzje albo poziom obsługi leci na łeb na szyję, poczekam do przyszłego tygodnia i zobaczę co odpowiedzą, ale chęci na kolejne telefony mi odeszły więc pewnie zrezygnuję, ale dzięki za informacje bo już myślałem, że tylko ja mam takiego pecha z wadliwymi telefonami i problemem z wymianą. ;)

#3097 kdʘ

kdʘ
  • 257 postów
  • SkądJarosław

Napisano 08 grudnia 2012 - 01:11

Z konsultantami można się skontaktować przez maila? :)

#3098 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 08 grudnia 2012 - 01:22

Tak dla chcących panów dam ciekawostkę. W Katowicach na 3-go maja w t-mobile mają jeszcze 2 sztuki iphone 5 16gb białego :).

#3099 Mati1135

Mati1135
  • 93 postów

Napisano 08 grudnia 2012 - 01:35

Z konsultantami można się skontaktować przez maila? :)

Najpierw dzwonisz a jeżeli sprawa wymaga dodatkowego kontaktu to podają adres email, ja osobiście miałem im wysłać zdjęcia ekranu i od wtorku brak kontaktu po ponownym telefonie standardowa gadka "prosimy o cierpliwość".

#3100 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 08 grudnia 2012 - 10:34

Nie wiem czy ktoś zauważył ale w Polskim AOS wysyłka iPhone 5 -> 1-3 dni robocze.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych