Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Please log in to reply
3348 replies to this topic

#2726 dominias

dominias
  • 208 posts

Posted 20 November 2012 - 17:26

Mi się taż udało dorwać 64 gb które utrzymywało się bardzo długo na stronie. Zamówiłem jednak przez telesprzedaż.. 6 miesięcy free zrobiło swoje:)))

#2727 mikas69

mikas69
  • 12 posts

Posted 20 November 2012 - 22:42

Dziś wreszcie dotarł do mnie iphone 5 biały 16GB, przesiadłem się z 4S ale różnica prędkości jest bardzo zauważalna, ekran robi niesamowite wrażenie, doskonale leży w ręku... Niestety mój początkowy entuzjazm minął gdy zacząłem po jakimś czasie bliżej przyglądać się telefonowi. Nie ma żadnych mikro rysek ani tym podobnych rzeczy lecz w trakcie krótkiego użytkowania zauważyłem dość denerwującą usterkę. Tylna obudowa w pobliżu kamery jak się dotknie mocniej palcem (lekko stuknie) wydaje niemiłe dla ucha dźwięki (nie jest luźna, tylko jakby w środku coś hałasowało) Jest to strasznie irytujące podczas rozmowy bowiem tam akurat spoczywa palec wskazujący i hałas ten mi po prostu przeszkadza. Opukałem palcem całą obudowę z tyłu i te skrzeczące dźwięki słychać tylko u góry na górnym białym pasku przy kamerze. Jak lekko ścisnę z dwóch stron to wtedy nie słychać. Mam zatem pytanie do szczęśliwych użytkowników tego modelu... Czy to normalne? Też tak macie? Wiem, że może się czepiam ale teraz jak to zauważyłem to nie daje mi to spokoju. Telefon mogę wymienić do 4 grudnia tylko obawiam się, że będę znów długo czekał na wymianę w AOS.

#2728 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 20 November 2012 - 22:45

To nie pukaj w telefon. Kto normalny puka w telefon podczas rozmowy. To nie jest nic luźnego, tylko AutoFocus...

#2729 mikas69

mikas69
  • 12 posts

Posted 20 November 2012 - 23:09

Nie czuję się nie normalny i na pewno taki nie jestem. Spytałem się po prostu czy w innych i5 też jest taki odgłos na na tylnej obudowie ponieważ nie miałem styczności wcześniej z tym modelem akurat. Współczuję, że Twój sposób na rozwiązywanie problemów to nie zauważanie ich...

#2730 HunterPL

HunterPL
  • 74 posts

Posted 20 November 2012 - 23:27

Cześć. Wie ktoś ile może trwać weryfikacja ręczna? Wczoraj zamówiłem 16 GB w Orange i po kilku godzinach pojawiło się coś takiego. Wiem, że na stronie pisze, że może to potrwać do 72 godzin, ale zastanawiam się czy jest możliwość, że dojdzie w piątek. I po takim zamówieniu nie muszę przesyłać Orange żadnych dokumentów?

#2731 Bazagazeal

Bazagazeal
  • 144 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 21 November 2012 - 05:56

To nie jest nic luźnego, tylko AutoFocus...

A nie luźny power button?

#2732 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 21 November 2012 - 07:35

Zamówiłem w piątek na orange.pl, przesyłka w poniedziałek ale ostatecznie zrezygnowałem. Jakoś mnie piątka nie bierze.

#2733 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 21 November 2012 - 11:20

Przed chwilą dzwonił kurier że jedzie z telefonem :)

#2734 KamilSTI

KamilSTI
  • 65 posts
  • SkądPiła

Posted 21 November 2012 - 11:32

Nie czuję się nie normalny i na pewno taki nie jestem. Spytałem się po prostu czy w innych i5 też jest taki odgłos na na tylnej obudowie ponieważ nie miałem styczności wcześniej z tym modelem akurat. Współczuję, że Twój sposób na rozwiązywanie problemów to nie zauważanie ich...

U mnie tylna obudowa nie wydaje żadnych dzwięków... jedynie jak trzęse telefonem to słychać jakby power button byl luzny ... ale to chyba normalnie bo w iP4 też tak miałem

#2735 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 21 November 2012 - 12:04

Właśnie otrzymałem telefon i niestety jadę go oddać. Mały odprysk na ramce plus tylna część jest w tragicznym stanie :(

#2736 straubus

straubus
  • 390 posts
  • SkądOpole/ Prudnik

Posted 21 November 2012 - 13:06

@anko21 skąd miałes telefon? z sieci czy AOS? Jaki tydzień produkcji?

#2737 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 21 November 2012 - 13:23

Z sieci z tego co wywnioskowałem z jego postów. Napisz koniecznie jak regenersis/operator do tego podszedł.

#2738 Darker82

Darker82
  • 1 posts

Posted 21 November 2012 - 13:25

Ja próbuje dorwać iphone 5 od jakiegoś operatora we wrocławiu i jak na razie bezskutecznie :(

#2739 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 November 2012 - 13:30

zakupiony iPhone 5 32gb czarny w Play bonarka 349zł netto w formule 4.0s dla firm 155:)jest tam dostepna czarna 16 jeszcze:)

#2740 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 21 November 2012 - 13:46

@anko21 skąd miałes telefon? z sieci czy AOS? Jaki tydzień produkcji?

Telefon wziąłem w Orange. Jednak chcę przeprosić że wprowadziłem w błąd,mianowicie na tylnej części wydawało mi się że są wgniecenia,odpryski. Spróbowałem przetrzeć to ręką i udało się. Telefon jest bez skaz,jedynie malutki odprysk na ramce,ale nie będę z tego powodu wymienial telefonu.
Od czytania forum jestem trochę przewrażliwiony :)

#2741 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 posts
  • SkądKruszwica

Posted 21 November 2012 - 15:00

Mój już jest w Polsce w magazynie TNT, więc jutro powinien być u mnie. Zamawiany 20.10 w AOS. Jak ktoś jest z moich okolic i jest zainteresowany to w Salonie firmowym T-Mobile w Inowrocławiu maja 32 GB piątki. Byłem dziś po nano sim i Pan mi proponował i mówił że kilka mają.

#2742 rafsta

rafsta
  • 176 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 November 2012 - 15:19

Potwierdzam dostępność w orange.pl Jeżeli już uda ci się przeprocesować zamówienie, to dochodzi w ciągu 2-3 dni. Właśnie przyszedł kurier do kolegi z pracy, przyniósł iPhona 5 32G z Orange, zamówiony w zeszłym tygodniu ze strony orange.pl, ale ten nie jest do końca przekonany żeby go używać, mówił że sprzeda za 3300 czyli tyle co w AOS.

#2743 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 21 November 2012 - 20:18

zamawiałem 12-11 wtedy czas wynosił 2-3 tygodnie czyli od 30-11 do 6-11 telefon miał być Teraz patrze czas dostawy zmienił się na 6 grudzień.Przeciez to jest chore w jakim celu zmieniaja informację na stronie na 2 tygodnie gdzie realny czas oczekiwania to 23dni,przeciez to nie jest ani 2 ani 3 tygodnie...

#2744 gtatarkin

gtatarkin
  • 401 posts

Posted 21 November 2012 - 21:30

Dla szukających okazji - biały iPhone 5 16GB z Orange w bardzo dobrej cenie. Szczegóły na giełdzie.

#2745 nie_z_krakowa

nie_z_krakowa
  • 230 posts

Posted 21 November 2012 - 21:54

To jest aż telefon :) W dzisiejszych czasach brak telefonu może wiązać się z dużymi stratami materialnymi, i nie chodzi mi o wartość telefonu lecz wartość tego co się na nim znajduje.

A to nie po to robi się backup i synchronizacje? Lub wybiera aplikacje mające dostęp do danych przez przeglądarkę internetową? Dzisiaj tracę/niszczę/gubię telefon. Mając dostęp do dowowolnego komputera z internetem mam dostęp do wszystkich strategicznych danych z telefonu.
Polecam śpi się spokojniej!

#2746 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 21 November 2012 - 23:02

A to nie po to robi się backup i synchronizacje? Lub wybiera aplikacje mające dostęp do danych przez przeglądarkę internetową? Dzisiaj tracę/niszczę/gubię telefon. Mając dostęp do dowowolnego komputera z internetem mam dostęp do wszystkich strategicznych danych z telefonu.
Polecam śpi się spokojniej!

Telefon backup'uje codziennie więc śpię nad wyraz spokojnie. A teraz tak hipotetycznie, żeby pokazać o co mi chodzi: Jeżeli niszczę telefon i trzymam w ręku jego szczątki, to jest OK, ale jeżeli telefon gubię bądź zostaje mi skradziony to uwierz, że nie zasnąłbym spokojnie wiedząc, że jakiś kretyn czerpie korzyści na mojej szkodzie. Jeżeli chodzi o Apple to jest OK, kasuję zdalnie dane, kto wie może uda mi się odzyskać telefon. Natomiast jeżeli chodzi o inne telefony, systemy to nie chcę się wypowiadać, bo tego nie doczytałem jeszcze. Chodzi mi mniej więcej o to. Pozdrawiam

#2747 DevilsMU

DevilsMU
  • 33 posts

Posted 22 November 2012 - 00:12

zamawiałem 12-11 wtedy czas wynosił 2-3 tygodnie czyli od 30-11 do 6-11 telefon miał być
Teraz patrze czas dostawy zmienił się na 6 grudzień.Przeciez to jest chore w jakim celu zmieniaja informację na stronie na 2 tygodnie gdzie realny czas oczekiwania to 23dni,przeciez to nie jest ani 2 ani 3 tygodnie...

Ja kolejnego IP5 zamawialem 13-11.12 termin dostawy poczatkowo wyznaczony na 3-7.12. Teraz po zmianie na 2 tygodnie mam termin dostawy na 5.12 :roll: Moze i z matmy 6 nie mialem ale jak dla mnie to w zaden sposob nie sa dwa tygodnie. Nie jestes sam :smile:

#2748 straubus

straubus
  • 390 posts
  • SkądOpole/ Prudnik

Posted 22 November 2012 - 00:22

Panowie, a nie przyszlo Wam do glowy ze owe dwa tygodnie dotyczą nowych zamówień? Wy zamawiając zaakceptowaliście stan zgodnie z którym czekacie na telefon około miesiąca, więc absolutnie nie rozumiem wylewanych tutaj żalów.

#2749 mikas69

mikas69
  • 12 posts

Posted 22 November 2012 - 00:26

Dzięki KamilSTI za info. Dziś miałem okazję porównać swój egzemplarz do używanego już ponad miesiąc innego ip5. Decyzja: wymiana.

#2750 DevilsMU

DevilsMU
  • 33 posts

Posted 22 November 2012 - 00:32

Nie chodzi o zalenie sie. Moze i system zamowien jest od najswiezszego. Tydzien w ta czy w tamta roznicy nie zrobi. Chodzi jednak o to, ze na zdrowy rozum jezeli zamawialem wczesniej produkt, to chce otrzymac go wczesniej niz osoba, ktora zamawiala tydzien pozniej czy dwa. Widac nie dba sie tu o klientow oczekujacych tygodniami. Na obecna chwile jest to troche na zasadzie, kto pierwszy zamowi na nowych zasadach ( 2 tyg )ten pierwszy otrzyma towar. Nie tak to chyba ma byc.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users