Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes nie widzi iPhone — iTunes nie wykrywa iPoda & Komputer nie widzi iPoda

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
421 odpowiedzi w tym temacie

#201 dewrew

dewrew
  • 7 postów

Napisano 03 stycznia 2010 - 00:48

pozwolę sobie odswiezyc jeszcze raz ten temat poniewaz problem nadal pozostaje nierozwiazany, a Ipod lezy. jest to Ipod 4g, oryginalny, a nie zadna podroba jak mi tu sugerowano. ITunes jest najnowszy. system windows 7 (myslalem ze moze nowszy system rozwiaze problem..). W dalszym ciagu "nieznane urzadzenie/unknown device" i nic wiecej... i zadna metoda podana na stronie jest nieskuteczna. czy ktoś moze chociaz wskazac przyczyne?

#202 jackb53x

jackb53x
  • 2 postów

Napisano 14 stycznia 2010 - 01:52

ipod classic - windows wykrywa, itunes nie Witam Zakupilem uzywanego classica 80gb. Podlaczam do kompa, w "moim komputerze" pojawia sie "ipod" jako dysk przenosny (moge normalnie tam wchodzic), uruchamia sie itunes i nie widzi ipoda. Diagnostyka pokazuje, ze nie ma ipoda, mimo, ze jest podlaczony. Ipod jako taki - dziala. Jak jest podlaczony to sie laduje. Mam tez ipoda shuffle 2g i jak go podlacze to wszystko dziala, normalnie wgrywam pliki. Reinstalacje itunesa nic nie pomogly (czysczenie rejestru, usuwanie w program files, temp) U sprzedajacego normalnie dzialal. Na poczatku myslalem, ze chodzi o to, ze mam juz ipoda "polaczonego" z itunes (shuffle) ale reinstal i czyszczenie wszystkiego nic nie daly. Nie wiem, nie mam pomyslow, przewalilem tematy na forum, nic nie dziala...

#203 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 14 stycznia 2010 - 10:46

Odtwarzacz iPod jest widoczny w systemie Windows, ale nie w programie iTunes

Może to, po kolei.

Pozdrawiam

#204 jackb53x

jackb53x
  • 2 postów

Napisano 14 stycznia 2010 - 11:39

nie dziala, wczoraj probowalem
instalowalem po kilka razy...
co jeszcze moge zrobic? (reinstalacja systemu wg mnie nie pomoze)

winamp widzi ipoda, co bedzie jak zapelnie przez winampa? A moze jakis inny program?

---- Dodano 14-01-2010 o godzinie 12:49 ----
dobra
dalem sobie spokoj z itunes, bardzo bym chcial, ale nie da sie niestety... trudno

wgrywam muzyke innym programem

#205 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 stycznia 2010 - 13:46

Sprawdziłes czy _na pewno_ masz włączoną obsługę iPodów w Windowsie? Włącz ją tak jak Apple powiedziało, zerknij w ustawienia autostartu systemu i upewnij się, że tam jest zaznaczone, restart. Mi pomogło, ale tylko w takiej kombinacji. To, co napisał producent nie zawsze wystarcza.

#206 jankoli

jankoli
  • 52 postów
  • SkądGLIWICE

Napisano 19 stycznia 2010 - 00:01

mam iPod Classik 160GB i ten sam problem co kolega wyzej . Jednak jak zresetuje i wejde w tryb dysku to itunes dalej go nie widzi.. Moze ktos cos poradzi...??????

#207 pan.smierc

pan.smierc
  • 6 postów

Napisano 20 marca 2010 - 00:13

iTunes nie widzi iPoda classic Mam problem z iPodem. Gdy go podłączam do komputera iTunes go nie widzi i zaczyna baaardzo wolno działać. Rozwiązania od apple i z forum nie pomagają. Ci z iSpota powiedzieli mi, że jak to nie pomaga to mogę wrzucać piosenki bezpośrednio na iPoda poprzez mój komputer, ale geniusze nie powiedzieli jak więc się zastanawiam jak to zrobić i czy wogule da się to zrobić. Liczę na waszą pomoc i z góry dziękuje.

#208 lukasz_Zmc

lukasz_Zmc
  • 279 postów

Napisano 20 marca 2010 - 07:23

Da się wrzucać piosenki bez komputera SharePodem.

#209 pan.smierc

pan.smierc
  • 6 postów

Napisano 20 marca 2010 - 21:11

Ściągnąłem program ale nie znajduje ipoda i karze mi zaznaczyć w itunes prace w trybie dysku a jak już mówiłem itunes nie widzi ipoda więc nie mam pojęcia co robić i znów prosze o pomoc.

#210 sloneczna

sloneczna
  • 1 postów

Napisano 21 marca 2010 - 20:20

Komputer nie wykrywa Ipoda Posiadam iPoda Nano 16 gb. Pewnego dnia, ni z tego, ni z owego, kiedy podłączyłam go do komputera, aby naładować, zareagował tak: Podłączam iPod do komputera przez USB Pojawia się dźwięk połączenia Na wyświetlaczu iPoda pojawia się ikona ładowania - ale - Komputer nie widzi iPoda ani jako dysku, ani w iTunes Po chwili - ok. 30-40 sekund, pojawia się dźwięk rozłączenia/podłączenia i na wyświetlaczu pojawia się jabłuszko Potem wszystko zaczyna się od początku, czyli - dźwięk połączenia ikona łądowania komp nie widzi urządzenia dźwięk rozłączenia jabłuszko na wyświetlaczu i tak w kółko, i tak w kółko. Taka sytuacja występuje przy wszystkich komputerach i wszystkich portach usb... Czy ktoś wie, o co może chodzić? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. Natalia

#211 sugar cane

sugar cane
  • 2 postów

Napisano 08 maja 2010 - 21:52

problem z ipod'em witam, od razu przepraszam, że zamieszczam posta tutaj, czytając cześto różne fora zdaję sobie sprawę jak forumowicze denerwują się na kogoś kto pisze posty nie w tej rubryczce, co trzeba. Doprawdy jednak nie wiem gdzie! otóz wyjaśnię swój problem. swojego ipoda już trochę mam i bardzo go kocham, toteż dbam o niego. dziś chcialam wrzucic wiecej muzyki, ipod byl na wyczerpaniu. w itunes wyswietlilo mi sie ze czegos nie widzi i rzeczywiscie, jak chcialam zsynchronizowac ipoda nigdzie nie widzialam takiej opcji... to jednak mniejsza czesc problemu. najgorsze jest to ze od pol dnia nie moge go wlaczyc. caly czas wyswietla sie "bettery very low" a potem gdy podlacze do ladowania pojawia sie logo apple i gasnie i tak w kolko, caly czas pracuje... na wielu forach radza zeby go zostawic do ladowania, zostawilam go na 4 godziny i caly czas tak samo... nie da sie go zrestartowac...nic nie da sie zrobic. a komputer go nie widzi. nie mam juz zadnego pomyslu co zrobic :( proszę o pomoc!!!

#212 tasak_94

tasak_94
  • 107 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 08 maja 2010 - 22:24

Jako iż nie jesteśmy jasnowidzami pdoaj szczegóły dot. iPoda

Rodzina [iPod, shuffle, mini, classic, nano, touch] Generacja iPod: 1,2,3,4,5,5.5 nano: 1,2,3,4,5 shuffle: 1,2,3 classic 6,6.5 touch: 1,2,3]

Jak jest problem z identyfikacją to tu: Identyfikowanie modeli odtwarzacza iPod

#213 sugar cane

sugar cane
  • 2 postów

Napisano 08 maja 2010 - 23:06

ipod classic 5 generacja

#214 Monika22

Monika22
  • 2 postów

Napisano 10 maja 2010 - 06:13

Hej ! wczoraj wygrzebałam mojego iPoda shuffle 512 mb po paru latach nie korzystania z niego. Teraz mam problem, mianowicie mój komputer i program iTunes(który dostałam z iPodem) nie widzą go. Nie wiem jak sobie z tym problemem poradzić. Kiedyś działało wszystko Nie wiem również jak wgrać muzykę na niego, ponieważ mam go z Stanów i nie potrafię wogólę angielskiego z góry dziękuje

#215 Monika22

Monika22
  • 2 postów

Napisano 11 maja 2010 - 15:47

a jak mam wyciągnąć dysk jak mam iPod-a shuffle

#216 clamshellka89

clamshellka89
  • 28 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 maja 2010 - 17:59

Sugar Cane,może być coś nie tak z płytą główną ale nie jestem pewna...

#217 makat2

makat2
  • 2 postów

Napisano 21 czerwca 2010 - 19:29

iTunes po podpięciu iPoda nie wykrywa go.

A więc tak,na poprzednim kompie zainstalowałam iTunesa i on wykrywał mojego iPoda.Teraz zmieniłam komputer i po zainstalowaniu iTunes pokazuje się taki komunikat:" iTunes nie mógł połączyć się z tym iPhonem z powodu nieznanego błędu (0xE8000065 ) "
Co mam zrobić?!

#218 lukasz_Zmc

lukasz_Zmc
  • 279 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 10:20

Spróbuj wprowadzić go w DFU i zrobić restore.

#219 pemo110

pemo110
  • 2 postów

Napisano 25 czerwca 2010 - 22:24

dfu a co to takiego :D

#220 lukasz_Zmc

lukasz_Zmc
  • 279 postów

Napisano 26 czerwca 2010 - 09:02

Youtube - How to Put You iPod into DFU MODE

#221 didek86

didek86
  • 33 postów
  • SkądLublin

Napisano 26 czerwca 2010 - 09:08

hmm od razu restore, a może ma problem z kompem a nie z iPodem, odpowiedzi zrób restore jest tak samo lamerskie jak uzycie formata na kazdy problem.

#222 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 26 czerwca 2010 - 09:35

Spróbuj podpiąc go do innego portu,albo w miarę możliwości przeinstaluj iTunes (po odinstalowaniu użyj CCleanera i wyczysc rejestr),sprawdź po podpięciu do USB w menadzerze urządzeń czy komputer wogole rozpoznaje iPoda,jeśli nie to wina kompa (reinstalacja portów USB powinna pomoc wtedy),restore nie ma sensu,bo to nie wina iPoda

#223 lukasz1999

lukasz1999
  • 5 postów

Napisano 17 lipca 2010 - 09:57

Itunes nie wykrywa ipoda nano 3g witam podłączam ipoda do USB a iTunes nie wykrywa urządzenia zamiast tego wyskakuje mi komunikat że jedno z urządzeń USB podłączonych do tego komputera nie działa właściwie i system Windows go nie rozpoznaje wczoraj wszystko działało poprawnie ipoda mam od 1,5 roku i wszystko działało ok próbowałem wszystkiego :resetu komputera,resetu ipoda ,wejścia w tryb dysku ipoda-środkowy i dolny przycisk oraz środkowy i lewy przycisk pomóżcie

#224 iMatełko

iMatełko
  • 328 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 lipca 2010 - 10:21

Zmień port usb, może jedno ma awarię.

#225 lukasz1999

lukasz1999
  • 5 postów

Napisano 17 lipca 2010 - 10:28

zmieniałem zmieniałem to nic nie pomaga

Użytkownicy przeglądający ten temat: 11