Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes nie widzi iPhone — iTunes nie wykrywa iPoda & Komputer nie widzi iPoda


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
421 odpowiedzi w tym temacie

#51 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 czerwca 2007 - 19:21

ale sam ipod działa i jest OK?

#52 Shira

Shira
  • 8 postów

Napisano 03 czerwca 2007 - 19:25

Sam Ipod działa bo sie łąduje ale komputer go nie odnajduje ani Itunes i nie moge wgrywac nowych Piosenek

#53 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 03 czerwca 2007 - 19:52

Po pierwsze polecam zapoznać się z tym tematem: http://www.myapple.p...ead.php?t=37448

A poza tym to przeglądałeś te tematy: http://www.myapple.p...searchid=663095 ?

#54 Shira

Shira
  • 8 postów

Napisano 03 czerwca 2007 - 20:04

przepraszam, pierwszego nie czytałam a te z działu drugiego nie rozwiązują mojego problemu.

#55 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 czerwca 2007 - 21:31

najprostszym sposobem na zlokalizowanie problemu bedzie podlaczenie ipoda do innego komputera i sprawdzenie czy tam go wykryje wiekszosc problemow tego typu jest spowodowana przez system operacyjny

#56 razorek84

razorek84
  • 578 postów
  • Skąd100lica

Napisano 03 czerwca 2007 - 22:32

a usb ? Ps. 2 tematu tez nie czytalem bo juz jest nieaktywny.

#57 Shira

Shira
  • 8 postów

Napisano 05 czerwca 2007 - 17:11

Podłączyłam do innego komputera który też nie wykrył Ipoda ;(

#58 razorek84

razorek84
  • 578 postów
  • Skąd100lica

Napisano 05 czerwca 2007 - 19:16

a sprawdzalas moze kabelek usb ? Moze on ulegl zniszczeniu.

#59 Shira

Shira
  • 8 postów

Napisano 05 czerwca 2007 - 19:29

Z kablem wsyzstko w porzadku bo Ipod po odłączeniu do komputera zaczyna sie ładowac ;(

#60 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 czerwca 2007 - 20:03

niekoniecznie, kabel usb ma cztery zyly a tylko dwie sluza do zasilania, chociaz uszkodzenie tylko ich jest bardzo nieprawdopodobne pozostaje wizyta w serwisie

#61 Malwina24

Malwina24
  • 44 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 czerwca 2007 - 20:50

dajcie znać jak to sie skończyło bo strasznie ciekawa jestem !!! Mam nadzieje że to tylko USB

#62 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 czerwca 2007 - 17:49

zrób reseta, porada durna ale może zadziałać (reset = środkowy klawisz + menu)

#63 owcza

owcza
  • 5 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 czerwca 2007 - 00:21

moze to glupie pytanie ale czy na pewno masz itunes?

#64 Mimii

Mimii
  • 13 postów

Napisano 13 czerwca 2007 - 13:18

mam identyczny problem :/ i stało się to w momencie, wgrywam piosenki. Wyłączyłem iTunes, potem włączyłem znowu i już nie wykrywał iPoda :/

#65 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 czerwca 2007 - 13:35

ja tak miałem w ostatnim tygodniu ale odpiąłem iPoda, włożyłem wtyczke od nowa i pomogło naszczęście.

#66 HeadBreaker

HeadBreaker
  • 22 postów

Napisano 14 czerwca 2007 - 13:27

Podłącz iPoda w trybie "Disk Mode" do komputera sprawdz czy komputer go zobaczy, podłącz kabel USB bezpośrednio do portu USB (z tyłu komputera) a nie do portu z przodu czy z boku komputera. Disk Mode w iPod Nano uruchamia sie tak

1. Najpierw restart klawiszem : Select (środkowy) i Menu około 6-9 sek.
2. Po pojawieniu sie na ekranie jabłuszka szybko klawisze: Select i Play/Pause
aż pojawi sie napis Disk Mode.
Przeczytaj artykół Putting iPod into Disk Mode

Potem spróbuj zrobić Restore, powinno zadziałać.

#67 marek_92

marek_92
  • 93 postów
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Napisano 04 lipca 2007 - 15:55

Smutny iPod, autorestart, pc nie wykrywa 5gen. 30gb Hej... mam taki problem z moim iPod'em: Gdy go włączyłem pojawiła sie ikona smutnego iPod'a... wszedłem za stronę appla i poszukałem na forum... restore!... ale nic, podłączyłem go do kompa... tak podłączony tylko cały czas sie restartuje (logo apple, ikona smutnego iPod'a, komunikat 'please wait, very low battery' i na nowo restart) raz udało mi sie go włączyć w tryb dyskowy, komp go wykrył, pojawił mi sie komunikat o zainstalowaniu nowego sprzętu i o propozycji zrestartowania pc w celu dokończenia instalacji komp sie zaczął restartować a iPod znowu ma fazę na restarty... CO JA MAM ROBIĆ?:-( P.S Czy jest tu może jakiś iPod'owy geniusz z Katowic/Bytomia/Chorzowa itp. Może ktoś mógłby mi z nim pomóc na żywo....

#68 Wojzar

Wojzar
  • 131 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 04 lipca 2007 - 18:15

Masz numer telefonu na PM

#69 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 lipca 2007 - 21:33

skoro system wykryl nowe urzadzenia i zainstalowal do niego sterowniki to po restarcie powinien on byc wykrywany prawidlowo, czyli znowu w disk mode, podpiac i restore a battery low oznacza ze musisz go podlaczyc do ladowarki (teoretycznie powinien wystarczyc port usb z komputera nawet jesli nie wykrywa on ipoda), bez tego nic nie zdzialasz

#70 PrzemWroc

PrzemWroc
  • 5 postów

Napisano 10 lipca 2007 - 15:57

iTunes nie widzi iPoda

Witam. Miałem dylemat czy opisać cały problem tutaj czy może w dziale "Problemy ze sprzętem" jeśli sie pomyłiłem prosze o przeniesienie.

POSIADAM iPod 5G 30GB
Jakiś miesiąc temu podczas podróży odpalając iPoda zauważyłem, że bardzo "zamula" otwiera dzwiek w 2 minuty, filmów nie odtwarza, po jakimś czasie wyskoczyl mi biały pulpit z 3 napisami (w 3 jezykach)a bym użyl restore w iTunes.

Gdy przyjechałem do domu, podłączylem iPoda i zrobiłem restore. Minęło to bardzo szybko, i co chwila iTunes wołał bym znów użył restore, bo iPod był uszkodzony "corrupted" iTunes widzial dawne moje filmy i utwory, których nie ma. Więc usunąłem wszystkie pliki iTunes z komputera i zainstalowalem najnowszy iTunes od nowa. Potem przeczytałem, że moim błędem było iż rozłaczałem ot tak sobie kabel usb z iPoda podczas pracy z iTunes (nie koniecznie podczas wrzucania plikow) Pewnie to jest mój problem.

iTunes widziało wtedy mojego iPoda, lecz nie w mojej nazwie tylko "iPod" i dziwne byly jego statystyki.Ciągle wołał o restore, ciagle formatowalem, restartowalem komputer, iPoda, itp itd. Teraz iTunes nie widzi mojego iPoda w ogóle, a sam iPod działa poprawnie (jest nie odlaczaj, cale menu chodzi jak chodzilo) i po podlaczeniu do USB pokazuje sie na kompie "przenosny dysk" i pisze ze jakies urzadzenie zostalo podlaczone, wszystko dziala jak dzialalo , tylko ze iTunes nie widzi mojego iPoda.
Cytałem wszystkie fora, ogladalem te linki na myapple, sciagnąłem iPod reset ultilly ; iPod updater ; Updater 1.3, lecz te wszystkie programy nie działały.
Ad 1 nie mam takiego modelu Ad 2 "The version of the iPod updater is no logner supported. You must now update your iPod with iTunes 7.0. Close this updater and use iTunes to update" I jak moge update w iTues jak ipoda nie wykrywa i mam najnowsze iTunes ;/ ? Ad 3 " iPod service error"

Bardzo prosze o pomoc , za 5 dni wyjezdzam do Hiszpani na miesiac, nie przezyje bez iPoda!.

#71 _igi

_igi
  • 3 149 postów
  • Płeć:
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 lipca 2007 - 17:06

Wygląda na to, że po prostu sobie go spieprzyłeś takim odłączaniem. Na wszystkich forach, w instrukcjach, nawet na ekranie iPod'a jest napis, żeby go NIE ODŁĄCZAĆ. Skutki właśnie widać. Najprawdopodobniej iPodowy dysk już ledwo żyje, na skutek właśnie takiego odpinania. Ps. Próbowałeś wejść do menu serwisowego (menu + kółeczko, po chwili kółeczko + klawisz cofania) i tak go podłączyć do komputera?

#72 PrzemWroc

PrzemWroc
  • 5 postów

Napisano 10 lipca 2007 - 17:17

Nie, spróbuje, jak dysk ledwo zyje jak zajebiscie chodzi jak przedtem, wszystko ladnie piknie , tylko ze iTunes nie widzi <-- oby tylko to @Edit nie kumam jak wejsc do tego 'koleczko" mam byle co na tym kole nacisnac? mam dotykowe.

#73 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 lipca 2007 - 20:41

to ze itunes nie widzi ipoda to wlasnie najpewniej dlatego ze uszkodzony jest soft, w najlepszym razie bledy maja tylko dane na dysku a w najgorszym bledy sa spowodowane uszkodzeniem dysku chodzi o to zeby wprowadzic ipoda w "forced disk mode", wlasciwie powinienem odeslac do wyszukiwarki ale znajac ludzkie lenistwo... najpierw trzeba zrobic reset (nacisnac i przytrzymac select+menu przez 6 sekund) a nastepnie kiedy ipod bedzie sie bootowac (bedzie widoczne niepodswietlone srebrne jablko) nalezy wlaczyc "disk mode" (nacisnac i przytrzymac select+play, trzeba to zrobic szybko, zanim wlaczy sie podswietlenie), powinien pojawic sie bialo czarny ekran, podlaczamy do komputera i robimy restore I NIE ODLACZAMY KIEDY JEST NAPISANE ZEBY NIE ODLACZAC

#74 PrzemWroc

PrzemWroc
  • 5 postów

Napisano 11 lipca 2007 - 01:42

Żeby miec te podswietlone jablko musze restornac iPoda, lecz nie moge ani na iTunes ani programem (problem opisany w 1 poscie) Dzis jade do Apple we Wrocku, może oni cos poradza.

#75 _igi

_igi
  • 3 149 postów
  • Płeć:
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 lipca 2007 - 02:13

Żeby miec te podswietlone jablko musze restornac iPoda, lecz nie moge ani na iTunes ani programem (problem opisany w 1 poscie) Dzis jade do Apple we Wrocku, może oni cos poradza.


Zrób to, co jest napisane w poście wyżej i powinno być dobrze.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych