Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes nie widzi iPhone — iTunes nie wykrywa iPoda & Komputer nie widzi iPoda


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
421 odpowiedzi w tym temacie

#26 sImBa

sImBa
  • 1 postów

Napisano 30 stycznia 2007 - 01:35

Mialem identytczna opcje. Wczoraj wyskoczylo mi info o autostarcie iTunes po podlaczeniu iPoda nano II. Dzisiaj chce podlaczyc sprzet i lipa. iPod laduje sie ale system nie widzi podlaczenia jakiegokolwiek urzadzenia na USB juz nie mowiac o iTunes. Zaczalem od zastosowania pierwszego etapu ze sposobu "5R": Reset, Retry, Restart, Reinstall , Restore. Pomoglo. :) Pospieszyles sie z reinstalacja systemu, ale jak mowisz ze smigalo na innym systemie to nie wiem. Ale ja objawy mialem podobne i problem wyniknal z tego samego powodu co u Ciebie. Pozdro, pozdro.

#27 Hazreth

Hazreth
  • 598 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 08 lutego 2007 - 22:00

iTunes nie widzi iPoda Wiem, że było. Nie bijcie. Przejrzałem kilkanaście topików dotyczących tego problemu. Zastosowałem się do podanych tam rad. Nic nie pomogło. Zdaję sobie sprawę, że w takim razie nikt już tu nic nie wskóra, ale czuję wewnętrzną potrzebę podzielenia się ze światem moim cierpieniem ;) Zaczynamy: Wszystko było bardzo kul, do czasu, gdy postanowiłem sobie zgrać trochę nowej muzyki na iPoda Nano 2 GB 1st Gen a na dodatek White. I tu standard: iTunes nie widzi iPoda, chociaż mój wspaniały Windows XP Home Wersja Jak Najbardziej Orygnalna ™ wykrywa go jako dysk przenośny. iMac który stoi sobie w biurze i zainstalowane na nim iTunes nie mają z tym iPodem najmniejszego problemu. Ponadto występuje kilka dziwnych zachowań samego iTunes - jeżeli najpierw podłączę iPoda, a potem wystaruję Tjunsy [bo autostart po podłączeniu grajka nie działa], to doświadczam malowniczych, acz irytujących zwiech - iTunes przestaje reagować na cokolwiek poza trzema cudotwórczymi windowsowymi klawiszami - ctrl+alt+del. Przed chwilą wykrył iPoda - wyświetlił okienko, jak przy pierwszym podłączeniu sprzętu [nadaj mu nazwę, czy synchronizować muzykę, etc] a potem działało normalnie. Do czasu kolejnej zwieszki, przy próbie zrobienia czegokolwiek z iPodem [wisi na amen]. Reinstall iTunesów nie pomógł. Na reinstall systemu nie mam siły. Restore iPoda przez iPod updatera nie wchodzi w grę, bo jak dam mu restore a nie będzie działać, to czego ja będę słuchał, jak ja kolejny dzień przeżyję, hę? Zresztą problem widocznie nie leży w iPodzie a w Tjunsach lub Systemie Windows XP Home Wersja Jak Najbardziej Oryginalna ™ Nie wiem, czy mówiłem to na tym forum - w każdym razie mędzę o tym na okrągło: CHCĘ MAAAAKAAA!

#28 tomasz

tomasz

  • 10 965 postów
  • Płeć:
  • SkądBełchatów, PL

Napisano 08 lutego 2007 - 22:03

Service Pack 2 zainstalowany?

#29 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 08 lutego 2007 - 22:07

A próbowałeś starszego iTunes'a zainstalować?

#30 Hazreth

Hazreth
  • 598 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 08 lutego 2007 - 22:09

code -> jak najbardziej.
51m0n -> hm... nie. Przez chwilę zastanawiałem się , skąd go wziąć, ale dotarło do mnie, że jest przecież na płycie dołączonej do Nano ;) Zaraz sprawdzę, zobaczę, czy pomoże. [Jeżeli tak, to będę tęsknił za pieknymi okładkami płyt w iTunes :(]

---- Dodano 09-02-2007 o godzinie 11:00 ----
Nie pomogo. Próbowalem jesze odinstalować drivery do iPoda i zainstalować na nowo, nie udalo się zainstalować, bo Winda ma fochy i po podlączeniu iPoda przy instalacji sterowników i wybraniu "format" [bo instalator twierdzil, że iPod musi zostać sformatowany] tylko pasek postępu się rusza, a gdy dojdzie do końca - wraca na początek. Po wymuszonym zamknięciu programu na iPodzie nie uświadczylem żadnych zmian.

Dobra. Trafilem na eBayu MacBooka za 700 dolarów, może uda się kupić po takiej cenie. Będę może mial niedlugo. Więc pocierpię trochę z tą cholerną windą. ;)

#31 AlmaNegra

AlmaNegra
  • 3 postów

Napisano 19 lutego 2007 - 23:21

Problem... iTunes nie widzi ipoda Cześć...Tylko, porszę nie krzyczcie ;) Przegladałam tematy ale niestety nic nie znalazłam co by mi mogło pomóc, pozatym z tego wzgledu, ze totalnie nie znam sie na obsludze kompa prosze o dokładne wytlumacznie i pomoc :) Otoz mam taki problem. Mam ipoda mini no i kiedy go podłączam do kompa to iTunes w ogole nie reagują na ipoda, program go nie widzi i z tego wzgledu nie jestem w stanie zgrać muzyki na ipoda, mimo ze sama bateria się ładuje :/, a wczesniej wszystko działało oki. Problemy sie zaczęły w momencie kiedy moj młodszy brat przeciął nozyczkami oryginalny kabel do ipoda, ktory mialam w opakowaniu podczas zakupu urządzenia. Postanowiłam więc kupić kabelek, co też uczyniłam (oczywiscie oryginalny). No i niestety okazało się, że występuje taki problem o jakim pisałam... No i teraz moje pytanie: co mam w takiej sytuacji zrobic?

#32 njet

njet

  • 1 341 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 lutego 2007 - 00:49

Kupiłeś kabel USB czy FireWire? I czy to na pewno jest iPod mini czy nano?

#33 AlmaNegra

AlmaNegra
  • 3 postów

Napisano 20 lutego 2007 - 18:18

Mam ipoda nano nie mimi, sorka error :oops: A kupiłam kabel USB, jest dokładnie taki sam jak ten, jaki miałam wczesniej...

#34 Zyzio

Zyzio
  • 14 postów

Napisano 21 lutego 2007 - 22:50

ipod, system nie wykrywa ;/ | drugi: bateria video 5.5G 30gb, sprawa wyglada tak ze ma on soft i wszystko cacy ale nie wykrywa go przy podlaczeniu pod komputer, przepinałem pod rózne porty, patrzyłem w diagnosticu czy usb nie jest czasem uszkodzone w ipodzie - nie jest, ipod po podlaczeniu pod kompa ładuje sie normalnie ale nie jest wykrywany przez system - sprawdzone na 2 komputerach. Zrobilem restart, po nim do disk moda ale tam pokazuje ze ładuje baterie i napis OK TO DISCONNECT :(. cholera nie wiem co jest i jak to odpalic tak zeby system załapał. z drugim ipodem mam problem, taki sam jak wyzej ale 5G. wczesniej dzialal wporzadku, nie odpalalem go przez jakies 3 dni i pewnego dnia chcialem go odpalic niestety jednak wyskoczył komunikat Very Low Battery, wiec podlaczylem go pod ładowarke oryg. na noc, rano patrze - nie dziala. pod usb to samo. Przepialem baterie z ipoda wyzej do tego i dziala, a tego wpialem do tego 5.5, i ten ja normalnie ładuje, naładował ja gdzies do połowy to znow wsadzilem z ja z powrotem do ipoda z której pochodzi, no i niby wszybko gra, puscilem film zeby sprawdzic, dziala. Potem podpialem go pod ładowarke zeby go naładowac do pełna, ipod niby pokazywał ze ładuje ale po jakims czasie pod podpieta ładowarka wyskoczył napis ze jest VERy LOW Battery co mnie bardzo zdziwiło. Prosze o pomoc.

#35 tomasz

tomasz

  • 10 965 postów
  • Płeć:
  • SkądBełchatów, PL

Napisano 22 lutego 2007 - 02:32

Jaki system?
Jaki sprzęt?
Polecam także przeczytać Problem z iPod? Zanim zadasz pytanie - PRZECZYTAJ!

#36 Zyzio

Zyzio
  • 14 postów

Napisano 22 lutego 2007 - 15:21

robilem wszystko, nie wazne jaki system bo dobre ipody dzialaja normalnie ! czytełem ten artykuł ale lipa, nadal nie dziala ;/

#37 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 lutego 2007 - 22:23

...nie wazne jaki system...

tak sie sklada ze wazne zeby w ogole moc cos poradzic, ktos ci poradzi odpalic jakis program na maca a ty nie bedziesz mial maca i co?

#38 Zyzio

Zyzio
  • 14 postów

Napisano 23 lutego 2007 - 23:59

dobrze, nie mam maca, mam peceta i WIN 2003 SERVER a na drugim XPka i lipton, patrzyłem w diagnostiku porty USBDP i USBDN, pierwszy dziala okey, odpowiada załadowanie przez USB, jednak drugi jest martwy tj, jesli dzialalby prawidłowo to pokaze przy odłaczonym kablu DN=0 a ten pokazuje róznie DN = 24 ; 27 itd.. wymiana płyty mnie cos czuje ze czeka, tak myśle a ile w tym prawdy - czekam na wasze sugestie odnosnie tego problemu ;) z góry dzieki.

#39 sokl

sokl
  • 209 postów
  • SkądSzklarska Poręba

Napisano 24 lutego 2007 - 00:14

dopsze


ot

ech...
Sorry ale nie mogę - Zainstaluj sobie na tym 2003 serwerze firefoxa i sprawdzaj pisownię.

Moja 7-letnia córa w pierwszej klasie podstawówki nie robi takich byków..

koniec ot.

#40 Kobza

Kobza
  • 227 postów
  • Skądten pomysł !?

Napisano 24 lutego 2007 - 01:00

Po rozładowaniu baterii poniżej poziomu minimalnego bateria może ulec uszkodzeniu wtedy czesć jak czapka. iPod ma baterie do wymiany, albo może się włączy... tak jak mój.

#41 Zyzio

Zyzio
  • 14 postów

Napisano 24 lutego 2007 - 14:33

ot

ech...
Sorry ale nie mogę - Zainstaluj sobie na tym 2003 serwerze firefoxa i sprawdzaj pisownię.

Moja 7-letnia córa w pierwszej klasie podstawówki nie robi takich byków..

koniec ot.


Kolego to bylo celowe, ja nie robie błedów! :) dokonale wiem ze "dobrze" pisze się własnie tak, a "dopsze" jest delikatniej - zmiekczone więc nie ma powodu do stresu z Twojej strony.

Po rozładowaniu baterii poniżej poziomu minimalnego bateria może ulec uszkodzeniu wtedy czesć jak czapka. iPod ma baterie do wymiany, albo może się włączy... tak jak mój.


Kobza problem polega na tym ze baterie spokojnie mozna naładować pod ipodem 5.5G i ona normalnie funkcjonuje, co dziwne akurat pod tym ipodem nie chce jej ładować, a jak podmieniłem baterie od 5.5G do tego co nie chce ładowac to o dziwo on ja ładuje, dziwi mnie to, czy jest jakis soft do sprawdzania poziomu ładowania baterii pod Windą?

jak się uda to bedzie wszystko dopsze...dobrze ??? :) hehe ;)

#42 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 24 lutego 2007 - 18:24

ja nie robie błedów! :) doskonale wiem ze "dobrze" pisze się własnie tak


Właśnie wyłapałem jeden z twoich błędów, literówkę bo literówkę ale to też błąd :P Nie chodzi o to żebym się czepiał, ale nikt nie jest nieomylny!

A tak w ogóle to proponuję, że jeśli już chcecie celowo robić błędy to umieszczajcie je w cudzysłowie - będzie wiadomo o co chodzi, bo w innym wypadku nikt nie siedzi w waszej głowie i nie wie o co wam biega!

Z jednej strony rozumiem celowe popełnianie błędów, a z drugiej to ludzie to jednak w większości wzrokowcy. Źle pisząc sprawiamy że potem ktoś kto czyta nasze słowa ma problem z tym jak dane słowo się poprawnie pisze! Bierzmy to wszyscy pod uwagę!

END OF OT


#43 AlmaNegra

AlmaNegra
  • 3 postów

Napisano 27 lutego 2007 - 20:48

przepraszam, ze odnawiam temat, ale dalej nie wiem co się dzieje z moim ipodem i co mzona zrobic, zeby itunes widziało ipoda i mozna bylo wgrywac z powrotem piosenki na ipoda. Bardzo proszę o pomoc!

#44 Wdowa

Wdowa
  • 90 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 lutego 2007 - 21:13

U mnie wystąpił taki błąd z iPodem Video 60GB, ale od razu po kupnie. W serwisie robili ze mnie kretyna ( :) ), ze to wina sterowników, czy kabla, ale ostatecznie oddałem na gwarancji okazało się, że to wina dysku. Teraz nie ma żadnych problemów. Pozdrawiam i życze szczęścia z SADem :)

#45 Shira

Shira
  • 8 postów

Napisano 03 czerwca 2007 - 17:38

Komputer nie widzi iPoda & iTunes nie widzi iPoda - iTunes nie wykrywa iPoda Od paru tygodni gdy podłączam Ipoda do komputera ten nie odnajduje go w ogóle ;( Choć Ipod się ładuje w komputerze tak jakby go nie ma. Żadnego innego dysku. w Itunes tez go nie widac przez co nie moge wgrywac muzyki ;( Prosze o szybką pomoc!

#46 Loti

Loti
  • 799 postów
  • SkądWro

Napisano 03 czerwca 2007 - 17:55

Przeczytaj wątek "ipod pierwsze kroki". Rozwiązanie problemu leży w zasięgu ręki. pzdr

#47 Raduchi-macintosh

Raduchi-macintosh
  • 114 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 czerwca 2007 - 18:02

Mam pytanie "Shira" ty masz peceta czy Mac'a?

#48 Shira

Shira
  • 8 postów

Napisano 03 czerwca 2007 - 18:05

Peceta. nie widze tam rozwiązania mojego problemu. Bo Itunes nie wychwytuje Ipoda. Wiec nic z tym programem zrobic nie moge.

#49 razorek84

razorek84
  • 578 postów
  • Skąd100lica

Napisano 03 czerwca 2007 - 19:01

spr. czy masz oryginal. A jak nie jestes pewna umiesc zdjecie.

#50 Shira

Shira
  • 8 postów

Napisano 03 czerwca 2007 - 19:08

Mam oryginał na 100% Ipod nano




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych