Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes nie widzi iPhone — iTunes nie wykrywa iPoda & Komputer nie widzi iPoda

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
421 odpowiedzi w tym temacie

#276 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 31 stycznia 2012 - 22:05

Ninetou ma rację. Należy najpierw przeczytać regulamin, ale widzę, że to twój pierwszy post. Jeśli chodzi o pytanie to wystarczy zrobić to co kazał zrobić iTunes. Proste, nieprawdaż?

#277 bielin

bielin
  • 653 postów

Napisano 10 marca 2012 - 09:32

iTunes nie widzi urządzenia. Problem zaczął się w momencie kiedy przywróciłem mój komputer do ustawień fabrycznych. Laptop Sony- Windows 7- bit 64. Wcześniej przez lata nie było problemu, a teraz jedynie laptop znajduje iPhone4 po to by zdjęcia z niego przesłać do komputera, jednak iTunes już automatycznie się nie uruchamia i nawet gdy ja włączę iTunes z podłączonym iPhone, to równie nie rozpoznaje telefonu. Pomimo że już 3 razy odinstalowałem iTunes i na nowe całkiem nowe zainstalowałem, to nic nie pomogło. Dodam też że iPhone4, mam dwa egzemplarze i nic z nimi wcześniej nie wyrabiałem, zatem powinny działać obydwa tak jak zawsze. Proszę o pomoc, i bardzo dziękuję.

#278 bielin

bielin
  • 653 postów

Napisano 11 marca 2012 - 09:29

Już myślałem że odnalazłem problem, bo ukazała się tabelka z napisem, że posiadam wersje iTunes 32 bit, a ja powinienem miec bit 64. Jednak pomimo że ściągnąłem bit 64, to nic nie dalo ( zresztą wcześniej też miałem bit 64 ) Przypomnę że nie mam Jailbreaka, i w laptopie mam system mam windows7, bit 64 Teraz ukazała się jeszcze inna tabelka, którą fotkę załączam poniżej:

#279 Witek133

Witek133
  • 3 postów

Napisano 11 marca 2012 - 11:28

Witam, miałem podobny problem z moim itouchem 4g to znaczy nie rozpoznawał mi go itunes. Próbowałem chyba wszystkiego i jedynym sposobem okazało sie przywrócenie ustawień fabrycznych.

#280 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 11 marca 2012 - 12:37

Spróbuj zainstalować najnowszą wersję, oczywiście pobierz wersję 64 bit
iTunes 10.6.0.40 - dobreprogramy

#281 bielin

bielin
  • 653 postów

Napisano 11 marca 2012 - 13:00

Dziękuję za zainteresowanie tematem.

Witam, miałem podobny problem z moim itouchem 4g to znaczy nie rozpoznawał mi go itunes. Próbowałem chyba wszystkiego i jedynym sposobem okazało sie przywrócenie ustawień fabrycznych.

Tylko że u mnie problem przez lata nie istniał dopiero pojawił się w momencie gdy "przywróciłem ustawienia fabryczne komputera".
A co sie stanie gdy przeinstaluje i znów ten sam problem powtórzy sie co po wcześniejszym tym samym przeinstalowaniu całego komputera?
Już tyle się namęczyłem z tym ustawianiem po wcześniejszym przeinstalowaniu laptopa, że wolałbym jeszcze popróbować innych sposobów.

Prawdopodobnie i tę wersję tez wgrałem wczoraj, ale sprawdzę jeszcze raz. Jednak chciałem zapytać się czy oby nie powinienem jakoś inaczej odinstalowywać wpierw mojego iTunes. Np. w jednym żródle wyczytałem że samo odinstalowanie iTunes nie wystarcza bo trzeba zrobić to w następującej kolejności:
-Apple Software Update,
-Apple Mobile Device(Urządzenie Mobilne Apple),
-Itunes,
-Quick Time

Nie wiem też czy nie ściągnąć do odinstalowania jakiegoś specjalnego programu?
Użyłem programu do odinstalowania: Revo Uninstaller Pro,
Ciekawostką może być też fakt że za każdym razem gdy zainstaluje na komputerze nowe iTunes, nie wiem dlaczego zapamiętuje on moje logowanie na koncie appstore na którym mam trochę pieniędzy, hasła itd. Skąd niby to pamięta?

#282 bielin

bielin
  • 653 postów

Napisano 11 marca 2012 - 21:56

Wgrałem to najnowsze iTunes, i nadal mam problem.
Nawet pokazała się tabelka z komunikatem:

Nie można użyć tego iPhone, ponieważ wymagane oprogramowanie nie jest zainstalowane. Uruchom instalator iTunes, aby usunąć iTunes a następnie zainstaluj 64-bitową wersję iTunes.
Kliknąłem na O.K. ale nic nie pomogło bo nadal iPhone w iTunes jest nie widoczny.

No i udało się. :D Przywróciłem komputer do ustawień fabrycznych i wszystko działa doskonale.
Dziękuję za pomoc.
Ze wstępnych ustaleń podejrzenie mam tylko jedno, mianowicie nie dawno użyłem dwa z programów antywirusowych „Ccleaner”, i „ESET Online Scanner”, i programy te myślę że usuwają również zainfekowane pliki, itd., zatem może one coś usunęły czego usuwać nie powinny? :?:

#283 croak

croak
  • 37 postów

Napisano 25 marca 2012 - 21:47

Znalazłem rozwiązanie:) Najpierw trzeba odinstalować iTunes, następnie: 1. Otworzyć linię poleceń jako administrator 2. Wpisać cd C:\Windows\SysWOW64 3. Wpisać regsvr32 vbscript.dll 4. Teraz normalnie zainstalować iTunes i poczekać aż się instalator zakończy. 5. Wpisać regsvr32 /u vbscript.dll w linii poleceń. Mi to pomogło na ten sam problem co powyżej.

#284 Mediateh7

Mediateh7
  • 34 postów

Napisano 31 marca 2012 - 22:21

iTunes i wieczne ladowanie Witam, mam problem z synchronizacja a raczej jej braku, problem polega na tym, ze kiedy wepne iPhone 3G [ 4.2.1 Jb ] to caly czas kreci sie ikonka "niby synchronizacji" ale nic sie nie dzieje, ani na telefonie ani na iTunes, na urzadzenie moge tylko kliknac ale nie wyswietla mi strony domowej ( czyli tej o sofcie programach applikacjach itd. ) co moze byc przyczyna ? Z gory dzieki za odpowiedzi. /Windows 7, iTunes najnowsze.

#285 belfegor1991

belfegor1991
  • 2 postów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 08:49

Komputer nie widzi mojego urządzenia Witam i prosze o wyrozumiałość , staram sie połączyć swojego Ipoda juz ktorąś ładną godzine i nic .... Przeczytałem wiele tutoriali i mimo ze postępowałem wg. nich Ipod nie staje sie wgl. widoczny poczatkowo komputer go widzial jako nie znane urzadzenie ale pozniej to zniklo samo z siebie, robiłem te sekwencje resetów itp nawet w tryb dysku dawałem a moj Pc nic nawet go pod ładowarke nie daje... zero ładowania... robiłem także reinst itunes i moj laptop ma usb 2.0 wiec problem jest dla mnie nie wiadomy ... słyszalem ze w niektóych laptopach moze sie nie łączyc po przez za małe napiecie na Usb.. no ale mam w miare ok sprzet wiec nie wiem co jest problemem

#286 palit

palit
  • 9 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 16:00

iTunes nie widzi mojego Ipod mini Witam Na wstepie chcialbym powiedziec ze jestem tutaj nowy, tytul zawarty w moim temacie zawiera pytajniki gdyz nie jestem w stanie okreslic jaki mam model ipoda mini i jaka wersje oprogramowania . Stycznosci z Ipodem nigdy nie mialem, wiec pomocy szukam na tym renomowanym forum. A wiec do rzeczy : Kupilem tego wlasnie ipoda mini ( zdaje mi sie ze jest to 2 lub 3g) jedynie z kablem usb, zainstalowalem iTunes noi niestety ten owy program nie widzi ipoda. ( System to windows XP) ( Nie wiem czy iPod byl wczesniej uzywany na windowsie lub Macu) P.S: szukalem informacji na ten temat ale niestety nic pasujacego nie znalazlem, bylbym wdzieczny za pomoc.

#287 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 16:28

iPod mini to nie iPod Touch, przenoszę. Komputer Ci w ogóle go widzi? Gdzie kupiłeś? Może to podróbka?

#288 palit

palit
  • 9 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 16:46

iPod mini to nie iPod Touch, przenoszę.

Komputer Ci w ogóle go widzi? Gdzie kupiłeś? Może to podróbka?

- Dzieki za przeniesienie.

Kupilem od jakiegos kolesia(jak poznac czy to podrobka?) ,komputer czy widzi? raczej nie bo w moim komputerze nic nowego nie mam po podlaczeniu, ale bateria sie laduje po podpieciu.

#289 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 17:58

Chodziło mi o to, czy sam system rozpoznaje urządzenie czy system też nie widzi go?

#290 palit

palit
  • 9 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 18:03

Nie widzi raczej bo po podlaczeniu nie wyskakuje zadna informacja ( z tym moim komputerem chodzilo mi ze nie ma w nim zadnego nowego dysku po podlaczeniu) odpowiedz: nie widzi.

#291 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 18:36

Sprawdz w innym porcie USB, sprawdź na innym komputerze.

#292 palit

palit
  • 9 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 19:01

Sprawdzilem na innym komputerze, podejrzewam ze ten ipod mogl byc uzywany tylko na macu, moze sie myle ale byc moze zostal skonfigurowany na maca? drugi komputer tez nie widzi ipoda .

#293 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 19:19

Jak podłączasz pod windowsa, to windows wydaje dźwięk, że podłączono nowe urządzenie, pojawia się coś w menadżerze urządzeń?

#294 palit

palit
  • 9 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 19:39

Nie, nie wydaje charaktersytycznego dzwieku ani nie ma nic w menadzerze.

#295 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 18 sierpnia 2012 - 20:17

A ładuje się? Sam z siebie działa?

#296 palit

palit
  • 9 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 20:24

Tak laduje sie

---------- Wpis dodano o 20:24 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:20 ----------

Sam z siebie dziala , jak nalezy, nie rozumiem co masz na mysli przez to czy sie laduje? nie ma specjalnej ladowarki do tego , bynajmniej ja z tym nie mam, a jak podlacze kabel usb to sie laduje bateria.

#297 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 18 sierpnia 2012 - 23:25

Powiedz jeszcze jaki masz kabel - czy końcówka z wejściem do docka jest kwadratowa czy cieniutka - szeroka tyle co ma dock a bardzo krótka? Zmierzam do tego że problem może leżeć w kablu. Masz gdzieś w okolicy sklep gdzie sprzedają na przykład iPhony? Masz kumpla z czymś od Apple? By podłączyć Twoją zabawkę innym kablem, albo choć spróbuj do innego kompa. Generalnie może tak być że PC nie widzi iPoda sformatowanego pod Maka, ale jednak choć iTunes powinno go zasygnalizować.

#298 viewsonic666

viewsonic666
  • 239 postów
  • Skądcr0ydon

Napisano 18 sierpnia 2012 - 23:26

Może zrobisz fotkę i zamieścisz tutaj?

#299 palit

palit
  • 9 postów

Napisano 19 sierpnia 2012 - 09:21

Prosze tutaj zdjecie: [url=http://imageshack.us/photo/my-images/405/img20120819001.jpg/]ImageShack® - Online Photo and Video Hosting[/url]

Sprawdzalem na innym komputerze i jest to samo, wlasnie mi sie wydaje ze byl on uzywany na macu i teraz windows moze go nie widzi i moze jakies stery trzeba ktorych nie posiadam .

#300 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 19 sierpnia 2012 - 09:29

Mógłby być używany nawet na marsie, ale iTunes musi go zobaczyć. Musiałbyś jeszcze sprawdzić na innym kablu, bo na zdjęciu widać, że jest na zgięciu trochę zniszczony kabel.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych