Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak zrobic downgrade/upgrade/re-restore do ios 5.1.1

• Zamknięty Temat jest zamknięty
470 odpowiedzi w tym temacie

#326 x X x

x X x
  • 427 postów
  • SkądRzeszów, Poland

Napisano 12 grudnia 2012 - 23:47

Nie do końca tak... Automatycznie będą się zapisywały SHSH dla wersji która jest w momencie robienia JB wspierana i wszystkie nowsze. Jeśli zrobiłeś JB oprogramowania 5.0 w czasie kiedy wspierana była już wersja 6.0 to SHSH dla wersji starszych niż 6.0 nigdy nie zdobędziesz. Z telefonów starszych niż 4S można zapisać SHSH bezpośrednio z telefonu dla wersji która w danym momencie na nim jest. Z 4S się nie da.

Jeśli się znajdą zrobisz to. Ale niby JAK mają się znaleźć?

O widzisz, o taką poradę mi chodziło :) Dziękuje za uzupełnienie moich braków kolejnymi informacjami :)

Szkoda, bo aby używać go jako telefon muszę aktualizować do wersji nie wspieranej przez JB, a kupowanie karty gevey obsługującej maks 5.1.1 mija się z celem, gdy na horyzoncie widać już iOS 6.1 i, kto wie, może JB dla A5+..

Dzięki raz jeszcze!

#327 vizirek

vizirek
  • 118 postów
  • SkądSkarżysko Kamienna

Napisano 13 grudnia 2012 - 00:00

Witam, mam nastepujacy problem. Mam iPhone 4 z iOS 4.1 (8B117) Baseband 02.10.04 Chcialem zrobic upgrade do iOS 5.1.1 W iTunes oczywiscie nie moge bo ten iOS nie jest juz podpisywany. Plikow SHSH nie mam. Czy to oznacza, ze moge zainstalowac jedynie najnowsza wersje iOS jaka proponuje iTunes? Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam Forumowiczow :)

#328 x X x

x X x
  • 427 postów
  • SkądRzeszów, Poland

Napisano 13 grudnia 2012 - 00:07

Możesz zrobić do takiej, do jakiej posiadasz pliki shsh. Jeśli nie posiadasz żadnych to prawdopodobnie sytuacja jak u mnie.

#329 vizirek

vizirek
  • 118 postów
  • SkądSkarżysko Kamienna

Napisano 13 grudnia 2012 - 00:10

sytuacja jak u Ciebie, czyli?

#330 x X x

x X x
  • 427 postów
  • SkądRzeszów, Poland

Napisano 13 grudnia 2012 - 00:17

sytuacja jak u Ciebie, czyli?

Post 324.

#331 vizirek

vizirek
  • 118 postów
  • SkądSkarżysko Kamienna

Napisano 13 grudnia 2012 - 00:25

ok, dzieki :) czyli chyba jedyne co mi pozostalo to instalacja najnowszego iOS 6.0.1 ? Bo przy iOS 4.1 chyba nie ma sensu zostawac, choc telefon chodzi na nim jak marzenie :)

#332 giennus

giennus
  • 13 postów

Napisano 13 grudnia 2012 - 01:46

No, dobra... Mam SHSH, hipotetycznie mogę z powrotem zainstalować iOS 5.1.1 na mój 4s, która ma w tej chwili 5.1.1, za pomocą RedSn0w. Ale nigdy tego nie robiłem, więc rodzi mi się następne pytanie: czy po przeinstalacji iOS, robiąc restore moich danych z archiwum za pomocą iTunes, ten ostatni nie zainstaluje mi najnowszej wersji iOS? Czy w jaki sposób mam zrobić restore swoich zarchiwizowanych danych?

#333 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 13 grudnia 2012 - 07:15

No, dobra... Mam SHSH, hipotetycznie mogę z powrotem zainstalować iOS 5.1.1 na mój 4s, która ma w tej chwili 5.1.1, za pomocą RedSn0w. Ale nigdy tego nie robiłem, więc rodzi mi się następne pytanie: czy po przeinstalacji iOS, robiąc restore moich danych z archiwum za pomocą iTunes, ten ostatni nie zainstaluje mi najnowszej wersji iOS? Czy w jaki sposób mam zrobić restore swoich zarchiwizowanych danych?

Odtworzenie archiwizacji to NIE JEST odtworzenie oprogramowania telefonu.

#334 kkonrads

kkonrads
  • 6 postów

Napisano 13 grudnia 2012 - 21:20

okej wszystko juz działa dziękuje za pomoc żeby nie te forum to bym nigdy tego nie zrobił :)

#335 fenster0

fenster0
  • 65 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 08:53

Witam kupilem ipada2 w wersji oprgramowania 5.1 i bardzo zależy mi na JB i dlatego chcial bym wgrac 5.1.1 czy jest taka opcja? Wiem ze potrzebuje te pliki shsh tylko jak je zdobyc jesli nie mialem JB wczesniej. Gdyby ktos mniej wiecej mogl opsisać ten zabieg był bym bardzo wdzieczny POZDRAWIAM

#336 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 11:41

Witam kupilem ipada2 w wersji oprgramowania 5.1 i bardzo zależy mi na JB i dlatego chcial bym wgrac 5.1.1 czy jest taka opcja? Wiem ze potrzebuje te pliki shsh tylko jak je zdobyc jesli nie mialem JB wczesniej. Gdyby ktos mniej wiecej mogl opsisać ten zabieg był bym bardzo wdzieczny POZDRAWIAM

Google i wyszukiwarka forumowa nie działa ? Tematy SHSH i jak je zdobyć przewijał się parę razy tu.

#337 fenster0

fenster0
  • 65 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 15:58

dziala wyszukiwarka ale przynajmniej ja nie widze np informacji czy aby miec shsh iosa wersji np takiej jak mamy przy zakupie w moim wypadku potrzebny jest jailbrake? oraz jak wyglada to krok po kroku w przypadku ipada bo ch chwile gdzie ktos pisze ze "działa tylko na iphone4" dlatego pytam i myśle zamiast pytać czy wyszukiwarka nie działa można napisać lub odesłać do właściwego linka Pozdrawiam

#338 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 14 grudnia 2012 - 16:05

dziala wyszukiwarka ale przynajmniej ja nie widze np informacji czy aby miec shsh iosa wersji np takiej jak mamy przy zakupie w moim wypadku potrzebny jest jailbrake? oraz jak wyglada to krok po kroku w przypadku ipada bo ch chwile gdzie ktos pisze ze "działa tylko na iphone4" dlatego pytam i myśle zamiast pytać czy wyszukiwarka nie działa można napisać lub odesłać do właściwego linka
Pozdrawiam

Do każdego systemu jaki chcesz wgrać, który nie jest podpisywany musisz posiadać JB. Tak, jeśli chcesz wrócić do systemu który był gdy kupowałeś telefon musiał zostać zrobiony JB inaczej shsh nie będziesz miał, tyle w temacie.

#339 fenster0

fenster0
  • 65 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 16:40

super i to sie nazywa odp ;) ok w takim razie nic nie zrobie bo na 5.1 nie moge zrobic JB i tym samym nie zapisze shsh wiec bez opcji wgrania 5.1.1 ;( jeszcze raz dzieki za odp

#340 Ralw

Ralw
  • 5 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 14 grudnia 2012 - 18:45

Cześć. Mama problem. Ściągam oryginalny soft 5.1.1 pod 3gs robię w redsn0w wersje która nie podnosi BB potem używam pliku SHSH (2784314789197-iphone2,1-5.1.1) tworzę soft z starymi plikami SHSH i który nie poodnosi BB. ( tak sie nazywa soft 2784314789197_NO_BB_OLDROM_iPhone2,1_5.1.1_9B206_Restore) Wgrywam przez IT z Shiftem. I dupa. Telefon się nie włącza. Budze go za pomocą redsn0w. i dalej się nie włącza.? Co kurde robie źle? Dodam że wcześniej wgrywałem 5.1.1 tylko z opcją która nie podnosi BB. Po czym telefon zawieszał się na białym ekranie. Rozkręcałem go aby zrestartować bo w IT podczas wgrywania miałem błąd 28. Dodam że mój BB to 05.12.01-6.4_M3S2

#341 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 19:03

Wprowadzasz telefon w dfu irebem/redsnowem ?

#342 Ralw

Ralw
  • 5 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 14 grudnia 2012 - 22:10

irebem jak wprowadzam mam błędy 1608. redsnowem ładuje się do konńca instalacja w IT i pada. Jak zainstaluje wersje bez plików SHSH ale z BB to działa mi z 5 min. Biały ekran i błąd 28 . Rozkręcam i mogę wgrywać dalej. A ma to wpływ ze mam IT11? ;/

#343 giennus

giennus
  • 13 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 20:00

Przeinstalowałem iOS w moim 4s z 5.1.1. na 5.1.1. Zrobiłem restore swoich danych, ale nie rozwiązało to problemów z nieaktywną ikonką Wi-Fi... :/ Mało tego: kontrolnie jeszcze raz przeinstalowałem iOS i tym razem skonfigurowałem telefon jako "nowy". Czyli błąd w danych restore nie wchodzi w grę. Nadal mam ikonkę Wi-Fi na szaro z napisem "Brak sieci Wi-Fi". Jakieś pomysły? Drugie pytanie, na które nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na forum: jak przenieść wiadomości z poczty na iPhone po restore żeby telefon nie pobierał wszystkiego od początku z serwera? Przed reinstalacją zachowałem całą zawartość Mail ze ścieżki var\mobile\library\mail . Po restore wrzuciłem ją w to samo miejsce. Wszystkie wiadomości się pięknie zachowały z zachowaniem wszystkich atrybutów, czyli "przeczytane, nieprzeczytane, oznakowane", ale podczas próby pobrania nowych wiadomości z serwera widać, że telefon pobiera n.p. 9 nowych wiadomości, ale one nigdzie się nie pokazują. I przy następnej próbie pobrania znowu te 9 wiadomości jest pobieranych i dalej nigdzie ich nie ma. Domniemam, że przy kopiowaniu folderu Mail do telefonu system operacyjny w jakiś sposób flaguje te kopiowane foldery, że iOS nie może do nich nic dorzucić. Ale to tylko moja sugestia :) Ktoś to przerabiał?

#344 sp3cu

sp3cu
  • 79 postów

Napisano 16 grudnia 2012 - 09:56

Czesc, mam w iphone 4 soft 4.3.2 i chciałem mieć jakiś nowszy bo juz nie moge instalować niektórych aplikacji, ściągnałem sobie z jakiejs strony soft 5.1 i zacząłem próbować aktualizować iphone przez itunes z wcisnietym shiftem i po chwili pokazał się taki komunikat "serwer aktualizacji oprogramowania iphone jest tymaczsowo niedostepny" próbowałem tak wiele razy i nic, pozniej pomyslalem, ze ściągne juz 6.0.1 i po podłączeniu ponownym iphone wcisnąłem aktualizuj, soft się ściągnął i znowu to samo, wypakowało oprogramowanie i po chwili "serwer aktualizacji oprogramowania iphone jest tymaczsowo niedostepny" juz nie wiem co mam robic po próbuje drugi dzien i dalej zupelnie nic, jakies porady?

#345 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 16 grudnia 2012 - 11:41

Poczekać aż serwer aktualizacji będzie dostępny?

#346 Ralw

Ralw
  • 5 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 17 grudnia 2012 - 18:21

To teraz ja ze swoim problemem :D
Mam 3gs bb 12.05.01. Miałem wcześniej 4.3.3 podniosłem iso do 5.1.1. Zrobiłem redsno0w soft który nie podnosi BB. Wprowadzam telefon w DFU. Instaluje przez IT softa no bb... Telefon budzę redsn0wem po czym robię JB. I znowu telefon budzę za pomocą redsn0w. Działa. Lecz po kilku min gdy jest zablokowany wyłącza się. I znowu muszę go obudzić... Jak się robi aby IP nie był na uwięzi ? Czy jak Robię JB to muszę redsn0w'owi wskazać plik ISO ? Zainstalowałem ultrasn0w i Rocky Racoon 5.1.1 i gówno. Dalej telefon się wiesza...

- - - Połączono posty - - -

Co do Wifi masz tu filmik. [url][/url]

- - - Połączono posty - - -

[url][/url]

#347 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 12:42

Mnie to wygląda na problem natury technicznej. Nie słyszałem, aby telefon po jailbreaku się wyłączał sam. Ja miałem tak samo z wyłączaniem i był to problem z płytą główną. Nie pamiętam dokładnie co to było niestety.

#348 Ralw

Ralw
  • 5 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 18 grudnia 2012 - 21:23

eh. Ale telefon działał normalnie przy 4.3.3 ... a jest możliwość abym zszedł z softem do 4.3.3? mam pliki SHSH.

#349 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 21:29

Tak, jest.

#350 giennus

giennus
  • 13 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 18:41

Ralw, jeżeli to dla mnie te filmiki, to dzięki, ale nie doczytałeś się, że ja mam 4s, a nie 3gs. Tak samo nie doczytałeś się, że ja nie mam problemu ze znajdowaniem dostępnych sieci. U mnie w ogóle ikonka Wi-Fi jest nieaktywna. Ale już wiem co jest. Niestety mam chip do wymiany. Już mam zamówiony i jedzie do mnie z hameryki;))

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych