Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#1001 Syberii

Syberii
  • 50 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 20:22

Właśnie dostałem moją piątkę i jedyne co zwróciło moją uwagę to długi czas wysyłania sms'a, a czasem w ogólnie nie wysyła pokazuje błąd, a raz normalnie (szybko) wysyła sms'y. Też tak macie?

#1002 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 grudnia 2012 - 20:24

Czasami długo jak próbuje wysłać jako iMessage, a ktoś nie ma transmisji danych i nie może odebrać, wtedy po chwili wysyła jako SMS.

#1003 Syberii

Syberii
  • 50 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 21:05

Wyłączyłem iMessage i dalej tak. Irytuje to długie wysyłanie sms'ów

#1004 Syberii

Syberii
  • 50 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 21:20

A czy może to być wina źle przyciętej karty? :)

#1005 iBor

iBor
  • 226 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 21:23

Wydaje mi się, że tak. A jak z połączeniami? Wsio okej? Nie wieszają się? Nie przerywają, itd? btw. jak w przypadku przesiadki na micro sim to spokojnie mozna bylo ja przycinac to w przypadku nano sim juz nie jest tak fajnie ;) bo karta dodatkowo jest o wiele "chudsza"

#1006 zbiczek

zbiczek
  • 116 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 08:22

Po numerze seryjnym.

Liczyłem na bardziej wyczerpującą odpowiedz. Które liczby i cyfry to tygodnie a które fabryka?

#1007 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 08:57

syberil najlepiej wymienić u operatora (w playu wymieniają za free)

tak btw czytanie tego wątku jest straszne przez poprzednią stronę myślałem że mam yt ale jak zobaczyłem to Does Your iPhone 5 Screen Seem Yellow? Don’t Worry Overmuch | Cult of Mac to wyleczyłem się z tego zgubnego przekonania i wiem że jest ok do tych co mają ten problem polecam sprawdzać na "czystej stronie" tak jak tu jest na galerii video iPhone dostałem 30 listopada okres 2 tygodni mija więc 13 grudnia szukam wad szukam a ich dalej nie ma i wcale nie jest mi z tego powodu smutno:D ale jakbym wszedł na to forum nie będąc przekonanym że chce iPhone to na pewno po krótkiej lekturze bym zrezygnował ku pokrzepieniu serc LUDZIE ISTNIEJĄ DOBRE IPHONE-y 5 tylko Ci co nie mają problemów z regóły tutaj nie wchodzą :D a teraz parę danych szczegółowych dotyczących dobrego iPhone

Production week: 46 (November)
Generation: 7
Machine Model: iPhone5,1
Colour: Black
Capacity: 32GB
Factory: C3 (China)

idę opisywać moje pierwsze wrażenia :D a tym co mają problemy życzę miłych bezproblemowych wymian:)

#1008 galant3

galant3
  • 45 postów
  • SkądRuciane-Nida

Napisano 04 grudnia 2012 - 08:57

Tu masz link, gdzie się sprawdza który tydzień i jaka fabryka - LINK

#1009 iBor

iBor
  • 226 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 10:02

A teraz parę danych szczegółowych dotyczących dobrego iPhone

Production week: 46 (November)
Generation: 7
Machine Model: iPhone5,1
Colour: Black
Capacity: 32GB
Factory: C3 (China)

Mam dokładnie te same dane. iP w doskonałym stanie. Zero problemów ;) Warto trochę poczekać

#1010 troll71

troll71
  • 14 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 11:43

Witam , Powiedzcie mi proszę jak u was wygląda sytuacja z luźnym przyciskiem power? U mnie jest ewidentnie wyczuwalne i co najgorsze nawet przy delikatnym potrząsaniu telefonem słychać jak przycisk obija się o obudowę. Jak mam włączoną samą wibrację to telefon po prostu brzęczy... Nie jest to auto focus bo wystarczy, ze delikatnie przytrzymam power button i jest cicho. Nie jest to też wielki problem, ale przyznam, że jest to irytujące bo mój telefon pracuje prawie cały czas w trybie wibracji. Pozdrawiam

#1011 iBor

iBor
  • 226 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 11:51

Witam ,

Powiedzcie mi proszę jak u was wygląda sytuacja z luźnym przyciskiem power?
U mnie jest ewidentnie wyczuwalne i co najgorsze nawet przy delikatnym potrząsaniu telefonem słychać jak przycisk obija się o obudowę. Jak mam włączoną samą wibrację to telefon po prostu brzęczy... Nie jest to auto focus bo wystarczy, ze delikatnie przytrzymam power button i jest cicho.
Nie jest to też wielki problem, ale przyznam, że jest to irytujące bo mój telefon pracuje prawie cały czas w trybie wibracji.

Pozdrawiam

Mam podobnie. Jak zamkne sie w cichym pomieszczeniu, zacznę machac ręka z telefonem to wtedy słyszę jakiś cichy dźwięk. Jak trzymam power button to nie brzeczy. Dlatego staram sie nie machac ręka jak gadam przez telefon, albo jak juz muszę to trzymam power button... Muszę jakoś z tym żyć. Choć myśle o użyciu Kropelki albo Super Glu. Nie będzie działał Power Button ale będę mógł spać spokojnie.

Mam nadzieje ze nikogo nie urazilem, bo ostatnio moderatorzy są bardzo czuli na ironię/sarkazm

#1012 troll71

troll71
  • 14 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 11:59

Nie muszę się zamykać w cichym poimeszczeniu, bo jest to dość głośny dzwięk. Dodam, że w moim rocznym 4s power button jest nieruchomy i nie wydaje żadnych dzwięków dlatego zastanawiam się czy moja 5 ma jakąś wadę czy "ten typ tak ma"? Kupiłem telefon w AOS i zastanawiam się nad wymiana bo zostało mi jeszcze pare dni, ale zanim to zrobię wole dowiedzieć się czy jest to wada czy wymienię telefon na inny, który będzie tak samo brzęczeć... Pozdrawiam

#1013 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 04 grudnia 2012 - 13:34

Nie muszę się zamykać w cichym poimeszczeniu, bo jest to dość głośny dzwięk.
Dodam, że w moim rocznym 4s power button jest nieruchomy i nie wydaje żadnych dzwięków dlatego zastanawiam się czy moja 5 ma jakąś wadę czy "ten typ tak ma"?
Kupiłem telefon w AOS i zastanawiam się nad wymiana bo zostało mi jeszcze pare dni, ale zanim to zrobię wole dowiedzieć się czy jest to wada czy wymienię telefon na inny, który będzie tak samo brzęczeć...

Pozdrawiam

Jeśli Cię to drażni to wymieniaj, napewno nie jest to normalne i ja bym sie nie zastanawiał.

#1014 anko21

anko21
  • 142 postów
  • SkądPłock,PL

Napisano 04 grudnia 2012 - 13:53

Również mam luzny power,pisałem o tym już wcześniej. Mam też kilka innych wad,lecz nie chce refurba i nauczyłem się z tym żyć :)

#1015 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 04 grudnia 2012 - 17:49

Luźny power zgłasza się w tym miejscu również. Od pierwszego dnia się o niego obawiałem, natomiast moja dziewczyna obawia się o Home button. Wkurzające jest to że po założeniu folii Wrapsol na boki, wysokość przycisku jest taka sama jak grubość folii i muszę po kilka razy naciskać, zeby w końcu się udalo zablokować telefon. Zastanawiam się nad tym, czy nie iść do operatora, bo z tygodnia na tydzień ten przycisk jest niżej i ciężej się go wciska. Telefon 2 tyg i się j***. Przesadza. Wielgaśny minus jak stąd do Coupertino dla Apple. żeby ta folia jeszcze dała się odkleić i nakleić spowrotem, albo żeby mieć pewność, żę w następnym takie rzeczy nie będą obecne... poczekam aż się zwali ten guzik i wtedy oddam a myślę, że nie będę musiał długo na to czekać.

#1016 DD7

DD7
  • 101 postów
  • SkądPL

Napisano 04 grudnia 2012 - 18:54

To normalne, że bateria działa tylko około 4 godzin w użyciu i kilkanaście w gotowości na nowej sztuce?

#1017 zbiczek

zbiczek
  • 116 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 19:12

To normalne, że bateria działa tylko około 4 godzin w użyciu i kilkanaście w gotowości na nowej sztuce?

Tak :) koledze niecały dzień, oczywiście przy maksymalnym użytkowaniu. Mi max 3 dni ale wszystko na OFF ;)

- - - Połączono posty - - -

Dziś dostałem 2 sztukę. Biała 16g. Idealna ;) guziki twardo chodzą, nie mają luzu, home też poprawiony idealnie wciska się z takim fajny oporem ;)

#1018 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 04 grudnia 2012 - 20:12

Dziś dostałem 2 sztukę. Biała 16g. Idealna ;) guziki twardo chodzą, nie mają luzu, home też poprawiony idealnie wciska się z takim fajny oporem ;)

Moj w pierwszym dniu był okazem idealności- ani jednego odprysku, wszystkie przyciski skakały że aż się chciało naciskać i ekran po prostu bomba. Po 2 tygodniach jednak mogę się przyczepić do przycisku włączania- się psuje.

#1019 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 grudnia 2012 - 20:19

Moj w pierwszym dniu był okazem idealności- ani jednego odprysku, wszystkie przyciski skakały że aż się chciało naciskać i ekran po prostu bomba. Po 2 tygodniach jednak mogę się przyczepić do przycisku włączania- się psuje.

Co się dokładnie z nim dzieje? Ja już swojego mam miesiąc i wszystko OK.

#1020 shook

shook
  • 72 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2012 - 20:36

Mam 2 egzemplarze iphone 5 64 gigowe i w jednym Home button wciska się "miękko" a w drugim jest z takim kliknieciem... jak jest u was ?

#1021 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 04 grudnia 2012 - 20:41

Co się dokładnie z nim dzieje? Ja już swojego mam miesiąc i wszystko OK.

No właściwie nic poza tym nieszczesnym przyciskiem. Dostał luzów, jak się odwróci telefon do góry nogami to można delikatnie podnieść ów przycisk. Nawet milimetr to nie jest, ale zauważalnie się zapada do środka.

Znajomy miał 3GS'a, w którym po 2 latach power button trzeba było wykałaczką wciskać, bo się zapadł pod obudowę. Tutaj obserwuje dokładnie to samo, z tymże tygodnie zamiast lat.

#1022 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 grudnia 2012 - 20:46

No właściwie nic poza tym nieszczesnym przyciskiem. Dostał luzów, jak się odwróci telefon do góry nogami to można delikatnie podnieść ów przycisk. Nawet milimetr to nie jest, ale zauważalnie się zapada do środka.

Znajomy miał 3GS'a, w którym po 2 latach power button trzeba było wykałaczką wciskać, bo się zapadł pod obudowę. Tutaj obserwuje dokładnie to samo, z tymże tygodnie zamiast lat.

Kupowałeś w AOS? Jak tak, to śmiało reklamuj - dostaniesz nówkę sztukę.

#1023 flaku

flaku
  • 18 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 20:49

Przesyłam specjalnie jak wygląda "stukanie" u mnie w telefonie bo dużo ludzi zapewne uważa to za całkowicie normalne:) I zbliżenie na ryskę też się znalazło, ona sama w sobie mi całkowicie nie przeszkadzała ale jak zacząłem pisać sms'a i chciałem wrócić do wiadomości odebranych usłyszałem ten dźwięk i byłem moooocno zdziwiony

#1024 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2012 - 20:49

Cóż. Mój iPhone 5 oddałem dziś osobiście w Jankach. Niestety nikt inny telefonów z Orżnąc nie serwisuje. Nigdy mnie nie zawiedli. Mam nadzieje że będzie i tym razem tak samo. Powód? MAKABRYCZNIE krótki czas pracy na baterii 1% spadku/min podczas pracy. Oto jeden z lepszych wyników (słuchałem muzyki około 2 godzin).

2012-11-30 00.44.31.png

Pani powiedziała, że do 3 dni oczekiwania. Jeśli to by się tylko połączyło z pozytywną odpowiedzią to byłbym prze szczęśliwy.

PS: Mój wynik przeglądania 15 minut internetu po 3G z full jasnoscią (WIFIoffBToff) to 13-14% spadku baterii.

#1025 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 04 grudnia 2012 - 20:50

Kupowałeś w AOS? Jak tak, to śmiało reklamuj - dostaniesz nówkę sztukę.

No niestety tak różowo nie jest. Orange abonament. Tak czy siak to jeszcze nie jest faza, w której nie da się używać sprzętu. Czasami myslę, że fajniej by bylo jakby jednak naprawiali te urządzenia a nie wymieniali. Tak to bym miał problem z guzikiem z głowy, a jak dostanę jakiegoś refurba (co mi wisi w zasadzie czy to nowy czy refurb) to może sie okazać, że coś znacznie poważniejszego się z nim pieprzy.

Przesyłam specjalnie jak wygląda "stukanie" u mnie w telefonie bo dużo ludzi zapewne uważa to za całkowicie normalne:)

Jeśli masz potomstwo, to to całkiem niezłe może być jako grzechotka jakaś. A tak serio to jednak przesada.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych