Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• This topic is locked This topic is locked
1451 replies to this topic

#976 Bloodergo

Bloodergo
  • 11 posts

Posted 02 December 2012 - 00:12

Też mam podobny problem.
Nie wiem czy przesadzam i taka jest uroda nowego iPhona czy jednak iść to wymienić.
Zdjęcie porównawcze z iPhonem 4:
Dołączona grafika

#977 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 02 December 2012 - 00:34

Moja 5 z kolei jest bielsza od 4rki.

Dołączona grafika

#978 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 posts
  • SkądPL

Posted 02 December 2012 - 14:22

Panie i Panowie, Yellow tint bo tak się potocznie nazywa ta (niby wada) to nic innego jak zła kalibracja ekranów, to nie żaden klej czy inne bajki, jeżeli macie taki problem i was to denerwuje to należy się wam wymiana, powiedzmy że porównujecie ekrany iPhone'a z innymi smatfonami i wasz ekran jest innej barwy, wtedy nie ma problemu gdyż ekrany amoled mają inną barwę, ale porównując ekrany iPhone'ów barwy ekranów POWINNY BYĆ TAKIE SAME, ja miałem 3 iP5 i dwa z nich były jasne i skalibrowane do zimnej tonacji natomiast trzeci z nich dostał mi się bardzo żółty i powiedziałbym BRZYDKI, nie ma to wielkiego wpływu na korzystanie z telefonu gdy mamy jasność na maksa ale gdy zmniejszymy jasność na (powiedzmy) połowę wartości wtedy taki ekran jest dość ciemny i jeszcze bardziej żółty, wygląta to strasznie i ja taki telefon bym osobiście wymienił.

- - - Połączono posty - - -

Też mam podobny problem.
Nie wiem czy przesadzam i taka jest uroda nowego iPhona czy jednak iść to wymienić.
Zdjęcie porównawcze z iPhonem 4:
Dołączona grafika

a teraz daj oba ekrany na połowę jasnośći i zrób zdjęcie i zamieść tutaj na forum, zobaczycie różnicę, dla mnie niepoprawna kalibracja ekranów jest dość dużą wadą, ludzie wspominają o jakimś kleju który musi wyschnąć a tak naprawdę to bajka.

#979 Bloodergo

Bloodergo
  • 11 posts

Posted 02 December 2012 - 14:52

Połowa jasności:
Dołączona grafika

#980 Qper

Qper
  • 195 posts

Posted 02 December 2012 - 15:25

Należy brać uwagę, że jest wielu producentów ekranów do iPhone więc cieżko tak porównywać. Z tego co gdzieś tam czytałem to dla 5 jest ich mniej. Ta barwa ekranu jest serio fajna tylko nie należy tak przyrównywac bo to niczego nie daje. Sam mam iPada 2 co ma bardzo zimne barwy a drugi iPad 3 ma już cieplejszą barwę. Z czasem ta cieplejsze jest nawet lepsza. Sony tez ma takie cieplejsze barwy w swoich Xperiach S

#981 kapi93

kapi93
  • 19 posts
  • SkądGdańsk

Posted 02 December 2012 - 23:47

A ja mam pytanie do posiadaczy iPhone 5. Kupiłem 5 w Apple Online Store i zauważyłem w niej dwa problemy: 1. Czuć luz na przyciskach + i - . Nie wiem, czy to normalne w nowym iphone, czy to z moim jest coś nie tak. W 4S przyciski te były idealnie dopasowane. Proszę więc właścicieli piątki, żeby "pomacali" swoje przyciski + i - i dali znać jak u nich wygląda sytuacja. 2. Gdy wciskam przycisk Home i ekran iphone się podświetla, to przez około sekundkę w dolnych rogach ekranu widać zielony prześwit, smugę, czy jakkolwiek by to nazwać. Smuga ta znika szybko i wszystko działa tak jak powinno, jednak niepokój i pewien dyskomfort zostaje. Dodam jeszcze, że problem ten nie występuje, jeśli mam dosyć jasną tapetę. Co to może być? Oba te problemy prowadzą do ostatniego, finalnego pytania - reklamować, czy nie reklamować? Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)

#982 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 03 December 2012 - 08:21

A ja mam pytanie do posiadaczy iPhone 5. Kupiłem 5 w Apple Online Store i zauważyłem w niej dwa problemy:
1. Czuć luz na przyciskach + i - . Nie wiem, czy to normalne w nowym iphone, czy to z moim jest coś nie tak. W 4S przyciski te były idealnie dopasowane. Proszę więc właścicieli piątki, żeby "pomacali" swoje przyciski + i - i dali znać jak u nich wygląda sytuacja.
2. Gdy wciskam przycisk Home i ekran iphone się podświetla, to przez około sekundkę w dolnych rogach ekranu widać zielony prześwit, smugę, czy jakkolwiek by to nazwać. Smuga ta znika szybko i wszystko działa tak jak powinno, jednak niepokój i pewien dyskomfort zostaje. Dodam jeszcze, że problem ten nie występuje, jeśli mam dosyć jasną tapetę. Co to może być?
Oba te problemy prowadzą do ostatniego, finalnego pytania - reklamować, czy nie reklamować?

Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)

Ja nie mam ani jednego z tych objawow.
Takze kupowany w AOS.

#983 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 03 December 2012 - 09:28

Ja nie mam ani jednego z tych objawow.
Takze kupowany w AOS.

Potwierdzam,też nic takiego nie mam.

Wymieniaj,dostaniesz nowy a stary oddasz dopiero jak dostaniesz nowy:)

#984 zbiczek

zbiczek
  • 116 posts

Posted 03 December 2012 - 11:31

A ja mam pytanie do posiadaczy iPhone 5. Kupiłem 5 w Apple Online Store i zauważyłem w niej dwa problemy:
1. Czuć luz na przyciskach + i - . Nie wiem, czy to normalne w nowym iphone, czy to z moim jest coś nie tak. W 4S przyciski te były idealnie dopasowane. Proszę więc właścicieli piątki, żeby "pomacali" swoje przyciski + i - i dali znać jak u nich wygląda sytuacja.
2. Gdy wciskam przycisk Home i ekran iphone się podświetla, to przez około sekundkę w dolnych rogach ekranu widać zielony prześwit, smugę, czy jakkolwiek by to nazwać. Smuga ta znika szybko i wszystko działa tak jak powinno, jednak niepokój i pewien dyskomfort zostaje. Dodam jeszcze, że problem ten nie występuje, jeśli mam dosyć jasną tapetę. Co to może być?
Oba te problemy prowadzą do ostatniego, finalnego pytania - reklamować, czy nie reklamować?

Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)

+ i - oraz guzik usypiania bardzo mały i prawie nie wyczuwalny luz mają. Co do poświaty nie mam. ;)

- - - Połączono posty - - -

A da się zrobić z iP5 coś jak przywróć do ustawień fabrycznych? Potrzebuje to wykonać

#985 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 03 December 2012 - 11:38

Da,ustawienia i wyzeruj lub podlacz do itunes i wtedy wyzeruj

#986 alek_rah

alek_rah
  • 7 posts
  • SkądKraków

Posted 03 December 2012 - 15:56

Da się ustawić, aby w powiadomieniach w pasku powiadomień były pokazywane zdarzenia kalendarza tylko z dnia dzisiejszego? W opcjach powiadomień da się ustawić ilość pokazywanych zdarzeń, mam zaznaczone 5. Jeśli pod koniec dnia mam 2 zdarzenia w kalendarzu to pokazuje mi te 2 + jeszcze dodatkowo 3 z dnia następnego (co daje w sumie 5 tak jak w zaznaczeniu). Trochę to czasem miesza i chciałbym ograniczyć tylko do wydarzeń dnia dzisiejszego. Jest taka możliwość ?

#987 Theone

Theone
  • 80 posts

Posted 03 December 2012 - 16:50

Witam wszystkich. Mam pytanie do posiadaczy iphone 5 z Play z fabrycznymi wadami. Moja 5-tka kupiona 27.11.2012 po kilku dniach użytkowania zauwazylem: -Luźny przycisk Sleep -Długi ślad kleju! Dosłownie kleju. W górnej części między aluminiową obudową a kawałkiem szkła -Trzy mocne zadrapania na budowie o długosci 2 mm każdy + liczne rysy widoczne pod swiatłem na błyszczącej części obudowy Wady te zauważyłem dopiero po kilku dniach bo założyłem etui zaraz po otrzymaniu telefonu i nie przyglądałem się jemu wcześniej. Dziś byłem go oddać w Play i dowiedziałem się, że nie mozna go oddać do innego autoryzowanego serwisu niż regenersis. Po usłyszeniu tej inforacji zacząłem się obawiać o swojego iphona, gdyż wszyscy wiemy jaką reputację posiada ten serwis. Oto moje pytania do was: Czy były jakieś problemy z wymianą iphonów 5 w Play z wadami fabrycznym? Jak długo to trwało? Czy dostawaliście sam telefon nowy czy nowy telefon w zafoliowanym pudełku? Bardzo proszę o pomoc, gdyż jestem załamany tym jak "idealne" telefony apple potrafi tworzyć..

#988 iBor

iBor
  • 226 posts

Posted 03 December 2012 - 17:10

Witam wszystkich.

Mam pytanie do posiadaczy iphone 5 z Play z fabrycznymi wadami. Moja 5-tka kupiona 27.11.2012 po kilku dniach użytkowania zauwazylem:
-Luźny przycisk Sleep
-Długi ślad kleju! Dosłownie kleju. W górnej części między aluminiową obudową a kawałkiem szkła
-Trzy mocne zadrapania na budowie o długosci 2 mm każdy + liczne rysy widoczne pod swiatłem na błyszczącej części obudowy
Wady te zauważyłem dopiero po kilku dniach bo założyłem etui zaraz po otrzymaniu telefonu i nie przyglądałem się jemu wcześniej.
Dziś byłem go oddać w Play i dowiedziałem się, że nie mozna go oddać do innego autoryzowanego serwisu niż regenersis. Po usłyszeniu tej inforacji zacząłem się obawiać o swojego iphona, gdyż wszyscy wiemy jaką reputację posiada ten serwis. Oto moje pytania do was:

Czy były jakieś problemy z wymianą iphonów 5 w Play z wadami fabrycznym? Jak długo to trwało? Czy dostawaliście sam telefon nowy czy nowy telefon w zafoliowanym pudełku?

Bardzo proszę o pomoc, gdyż jestem załamany tym jak "idealne" telefony apple potrafi tworzyć..

Ja pierniczę... Jednemu za luźne przyciski + i -, inny nie sprawdzi telefonu po zakupie tylko ładuje go od razu w jakieś kondomy. Następny mówi, że mu coś lata w środku. Inny mówi, że ma jakąś poświatę na dole przez ułamek sekundy... Ktoś inny mówi, że ma przebarwienia na wyświetlaczu wrzucając printscreen'y.

Czytajcie jeszcze więcej tych durnych wypowiedzi to niedługo ktoś napisze, że jego telefon waży o 0,01g więcej niż w reklamie, aparat robi nie tak zajebiste zdjęcia jak opowiadał to Sir Dżonatan albo flesz za bardzo oślepia ich piękne oczy. Kupujecie TELEFON a nie garnitur szyty na miarę gdzie wszystko leży tak jak trzeba. Jeśli oczekujecie ideałów od czegoś co jest produkowane w kosmicznych ilościach na pełnej szybkości przez małe rączki chińczyków to się grubo zawiedziecie. To tylko telefon i nie można od niego wymagać cudów świata...

#989 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 03 December 2012 - 17:29

Nie zgodzę się z taką opiną: -jeśli kupuje się towar reklamowany jako "High End", a do tego za sporą ka$ę-to mam prawo wymagać wysokiej jakości wykonania.

#990 Theone

Theone
  • 80 posts

Posted 03 December 2012 - 17:46

Również się ne zgadzam. Apple słynie z jakości z czym idzie również wysoka cena. A tu zapłaciliśmy w tym przypadku chyba nie za jakość. Zrozumiałbym jakby to były nieliczne przypadki a tu ludzie wymieniają po 3-5 razy.

#991 xtek

xtek
  • 172 posts
  • SkądKraków

Posted 03 December 2012 - 17:54

Nie zgodzę się z taką opiną:
-jeśli kupuje się towar reklamowany jako "High End", a do tego za sporą ka$ę-to mam prawo wymagać wysokiej jakości wykonania.

"REKLAMOWANY"? Brawo, odkryles najwieksza prawde swiata, reklamy klamia. Jak kupujesz Axe to tez liczysz, ze anioly beda ci spadaly z nieba i wszystkie laski na ciebie poleca?

#992 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 posts
  • SkądPL

Posted 03 December 2012 - 17:57

Również się ne zgadzam. Apple słynie z jakości z czym idzie również wysoka cena. A tu zapłaciliśmy w tym przypadku chyba nie za jakość. Zrozumiałbym jakby to były nieliczne przypadki a tu ludzie wymieniają po 3-5 razy.

Dokladnie jestem jedna z tych osób które wymienialy kilka razy, dokladnie 3, zeby nie bylo to moja kumpela z pracy wymieniala telefon 5 razy a za szóstym sie wkur.... i poprosila o kase.

#993 iBor

iBor
  • 226 posts

Posted 03 December 2012 - 18:01

No okej. Jasne, ja też nie byłbym zadowolony jakimś bublem. Ale dlatego jak odbierałem go w Apple to powiedziałem - "przepraszam, teraz sobie go obejrzę i sprawdzę czy jest wszystko okej". Usiadłem sobie na fotelu, rozpakowałem pudełko, wyjąłem telefon, sprawdziłem WSZYSTKO. Dzięki temu nie musiałem sikać w majtki ze strachu przed zdarzeniami typu "ej, a przyjmą mi na wymianę jak dopiero w domu zobaczyłem 15 rys 5 centymetrowych a obudowie?" albo "kurde, moje przyciski (HB, +, -, Sleep) latają jak dzikie". Jak do tej porty nigdy nie miałem problemów z każdym modelem ajfona jaki sobie kupiłem. Raz, po roku używania, HomeButton trochę dawał ciała ale szło z tym żyć - choć wymieniłem w serwisie za 50zł. Może to szczęście albo trzeźwe spojrzenie na zajebistość sprzętów elektronicznych (spod skrzydeł każdej marki)

#994 DD7

DD7
  • 101 posts
  • SkądPL

Posted 03 December 2012 - 18:02

U mnie już druga sztuka iP5 16GB White idzie do wymiany. Choć nie ma skaz na obudowie, to tym razem są 2 bad pixele widoczne na ciemnym tle + żółte plamy na górze wyświetlacza + prześwit światła z ramki w okolicach power button. Ah, Apple. ;) PS. Byłbym zapomniał - fabryka C3, tydzień 47.

#995 iBor

iBor
  • 226 posts

Posted 03 December 2012 - 18:05

U mnie już druga sztuka iP5 16GB White idzie do wymiany. Choć nie ma skaz na obudowie, to tym razem są 2 bad pixele widoczne na ciemnym tle + żółte plamy na górze wyświetlacza + prześwit światła z ramki w okolicach power button. Ah, Apple. ;)

I to zupełnie inna kwestia. Tego w salonie nie sprawdzisz. Ale jak ktoś marudzi, że ma rysy na telefonie, a nie zobaczył ich przy odbiorze to szkoda słów.

#996 Theone

Theone
  • 80 posts

Posted 03 December 2012 - 18:05

Co to za kupowanie że mamy sprawdzać towar w sklepie? Jakie mamy czasy? Jak ktoś kupował telefon na prezent? Co wtedy?

#997 Syberii

Syberii
  • 50 posts

Posted 03 December 2012 - 18:18

Dosłownie za 20 min będzie kurier u mnie z iPhone 5, ale zastanawiam się czy mogę go od razu włączyć czy poczekać, aż "nabierze" temperatury pokojowej?

#998 iBor

iBor
  • 226 posts

Posted 03 December 2012 - 18:35

Co to za kupowanie że mamy sprawdzać towar w sklepie? Jakie mamy czasy? Jak ktoś kupował telefon na prezent? Co wtedy?

To pierwszy sprzęt jaki sprawdziłem. A dlaczego? Dlatego, bo wszędzie widzę wpisy zdesperowanych osób, które to mają nie takie ajfony jakie by chcieli. I chyba skoro kupujemy sprzęt za "taką ka$e" to można 5min poświęcić ;)

#999 zbiczek

zbiczek
  • 116 posts

Posted 03 December 2012 - 20:07

U mnie już druga sztuka iP5 16GB White idzie do wymiany. Choć nie ma skaz na obudowie, to tym razem są 2 bad pixele widoczne na ciemnym tle + żółte plamy na górze wyświetlacza + prześwit światła z ramki w okolicach power button. Ah, Apple. ;)

PS. Byłbym zapomniał - fabryka C3, tydzień 47.

Jak to sprawdziłeś że fabryka C3, tydzień 47?
Mój jutro bedzie drugi biały 16G zobaczymy czy bybel czy ok

#1000 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 03 December 2012 - 20:22

Jak to sprawdziłeś że fabryka C3, tydzień 47?
Mój jutro bedzie drugi biały 16G zobaczymy czy bybel czy ok

Po numerze seryjnym.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users