Nie wiem czy przesadzam i taka jest uroda nowego iPhona czy jednak iść to wymienić.
Zdjęcie porównawcze z iPhonem 4:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 02 December 2012 - 00:12
Posted 02 December 2012 - 00:34
Posted 02 December 2012 - 14:22
Też mam podobny problem.
Nie wiem czy przesadzam i taka jest uroda nowego iPhona czy jednak iść to wymienić.
Zdjęcie porównawcze z iPhonem 4:
Posted 02 December 2012 - 14:52
Posted 02 December 2012 - 15:25
Posted 02 December 2012 - 23:47
Posted 03 December 2012 - 08:21
Ja nie mam ani jednego z tych objawow.A ja mam pytanie do posiadaczy iPhone 5. Kupiłem 5 w Apple Online Store i zauważyłem w niej dwa problemy:
1. Czuć luz na przyciskach + i - . Nie wiem, czy to normalne w nowym iphone, czy to z moim jest coś nie tak. W 4S przyciski te były idealnie dopasowane. Proszę więc właścicieli piątki, żeby "pomacali" swoje przyciski + i - i dali znać jak u nich wygląda sytuacja.
2. Gdy wciskam przycisk Home i ekran iphone się podświetla, to przez około sekundkę w dolnych rogach ekranu widać zielony prześwit, smugę, czy jakkolwiek by to nazwać. Smuga ta znika szybko i wszystko działa tak jak powinno, jednak niepokój i pewien dyskomfort zostaje. Dodam jeszcze, że problem ten nie występuje, jeśli mam dosyć jasną tapetę. Co to może być?
Oba te problemy prowadzą do ostatniego, finalnego pytania - reklamować, czy nie reklamować?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Posted 03 December 2012 - 09:28
Ja nie mam ani jednego z tych objawow.
Takze kupowany w AOS.
Posted 03 December 2012 - 11:31
A ja mam pytanie do posiadaczy iPhone 5. Kupiłem 5 w Apple Online Store i zauważyłem w niej dwa problemy:
1. Czuć luz na przyciskach + i - . Nie wiem, czy to normalne w nowym iphone, czy to z moim jest coś nie tak. W 4S przyciski te były idealnie dopasowane. Proszę więc właścicieli piątki, żeby "pomacali" swoje przyciski + i - i dali znać jak u nich wygląda sytuacja.
2. Gdy wciskam przycisk Home i ekran iphone się podświetla, to przez około sekundkę w dolnych rogach ekranu widać zielony prześwit, smugę, czy jakkolwiek by to nazwać. Smuga ta znika szybko i wszystko działa tak jak powinno, jednak niepokój i pewien dyskomfort zostaje. Dodam jeszcze, że problem ten nie występuje, jeśli mam dosyć jasną tapetę. Co to może być?
Oba te problemy prowadzą do ostatniego, finalnego pytania - reklamować, czy nie reklamować?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Posted 03 December 2012 - 11:38
Posted 03 December 2012 - 15:56
Posted 03 December 2012 - 16:50
Posted 03 December 2012 - 17:10
Witam wszystkich.
Mam pytanie do posiadaczy iphone 5 z Play z fabrycznymi wadami. Moja 5-tka kupiona 27.11.2012 po kilku dniach użytkowania zauwazylem:
-Luźny przycisk Sleep
-Długi ślad kleju! Dosłownie kleju. W górnej części między aluminiową obudową a kawałkiem szkła
-Trzy mocne zadrapania na budowie o długosci 2 mm każdy + liczne rysy widoczne pod swiatłem na błyszczącej części obudowy
Wady te zauważyłem dopiero po kilku dniach bo założyłem etui zaraz po otrzymaniu telefonu i nie przyglądałem się jemu wcześniej.
Dziś byłem go oddać w Play i dowiedziałem się, że nie mozna go oddać do innego autoryzowanego serwisu niż regenersis. Po usłyszeniu tej inforacji zacząłem się obawiać o swojego iphona, gdyż wszyscy wiemy jaką reputację posiada ten serwis. Oto moje pytania do was:
Czy były jakieś problemy z wymianą iphonów 5 w Play z wadami fabrycznym? Jak długo to trwało? Czy dostawaliście sam telefon nowy czy nowy telefon w zafoliowanym pudełku?
Bardzo proszę o pomoc, gdyż jestem załamany tym jak "idealne" telefony apple potrafi tworzyć..
Posted 03 December 2012 - 17:29
Posted 03 December 2012 - 17:46
Posted 03 December 2012 - 17:54
Nie zgodzę się z taką opiną:
-jeśli kupuje się towar reklamowany jako "High End", a do tego za sporą ka$ę-to mam prawo wymagać wysokiej jakości wykonania.
Posted 03 December 2012 - 17:57
Również się ne zgadzam. Apple słynie z jakości z czym idzie również wysoka cena. A tu zapłaciliśmy w tym przypadku chyba nie za jakość. Zrozumiałbym jakby to były nieliczne przypadki a tu ludzie wymieniają po 3-5 razy.
Posted 03 December 2012 - 18:01
Posted 03 December 2012 - 18:02
Posted 03 December 2012 - 18:05
U mnie już druga sztuka iP5 16GB White idzie do wymiany. Choć nie ma skaz na obudowie, to tym razem są 2 bad pixele widoczne na ciemnym tle + żółte plamy na górze wyświetlacza + prześwit światła z ramki w okolicach power button. Ah, Apple.
Posted 03 December 2012 - 18:05
Posted 03 December 2012 - 18:18
Posted 03 December 2012 - 18:35
Co to za kupowanie że mamy sprawdzać towar w sklepie? Jakie mamy czasy? Jak ktoś kupował telefon na prezent? Co wtedy?
Posted 03 December 2012 - 20:07
U mnie już druga sztuka iP5 16GB White idzie do wymiany. Choć nie ma skaz na obudowie, to tym razem są 2 bad pixele widoczne na ciemnym tle + żółte plamy na górze wyświetlacza + prześwit światła z ramki w okolicach power button. Ah, Apple.
PS. Byłbym zapomniał - fabryka C3, tydzień 47.
Posted 03 December 2012 - 20:22
Jak to sprawdziłeś że fabryka C3, tydzień 47?
Mój jutro bedzie drugi biały 16G zobaczymy czy bybel czy ok
0 members, 2 guests, 0 anonymous users