Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• This topic is locked This topic is locked
1451 replies to this topic

#476 karolz

karolz
  • 20 posts

Posted 19 October 2012 - 13:57

Powiem tak, jak ktoś ma zamiar oddać IP5 na wymianę w sieci Play to niech wstrzyma konie. Ja swojego oddałem na drugi dzień po zakupie(dzień po oficjalnej premierze) gdyż miał niedomalowaną ramkę w dwóch miejschach i "coś" latało w środku(nie bateria).
Jutro minie 3 tygodnie i co gorsze nikt nie jest w stanie mi udzielić info kiedy dostanę nową sztukę( to już mam potwierdzone). Podobno niema IP5 w calej sieci i czekają na dostawe, a daty nie mają potwierdzonej.

IP5 w sieci Play były sciągane z UK dlatego tak długo trwa wymiana/naprawa gwarancyjna
podobno większy transport IP5 na Polske ma być na początku listopada

#477 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 October 2012 - 14:06

IP5 w sieci Play były sciągane z UK dlatego tak długo trwa wymiana/naprawa gwarancyjna
podobno większy transport IP5 na Polske ma być na początku listopada

W Play iP 5 z UK? To w Plusie jak już... Play od jakiegoś czasu jest oficjalnym partnerem Apple i sprzedaje iPhony z PL dystrybucji, czyli przy numerze modelu ma LP/A ;)

#478 karolz

karolz
  • 20 posts

Posted 19 October 2012 - 18:27

W Play iP 5 z UK? To w Plusie jak już... Play od jakiegoś czasu jest oficjalnym partnerem Apple i sprzedaje iPhony z PL dystrybucji, czyli przy numerze modelu ma LP/A ;)

Zobacz ile telefonów Play miał na premierę IP5 w Polsce, inni operatorzy jakoś nie dostali takiej ilości,
nawet iSpot dostał po "sztuce" na salon.
Play na własną rękę ściągał IP5 z UK

#479 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 October 2012 - 18:55

Zobacz ile telefonów Play miał na premierę IP5 w Polsce, inni operatorzy jakoś nie dostali takiej ilości,
nawet iSpot dostał po "sztuce" na salon.
Play na własną rękę ściągał IP5 z UK

Te co wypłynęły na Allegro z Play były wszystkie z PL dystrybucji - tak przynajmniej widziałem ;)
Coś chyba jakieś teorie spiskowe z Twojej strony to są ;)

#480 karolz

karolz
  • 20 posts

Posted 19 October 2012 - 19:14

Te co wypłynęły na Allegro z Play były wszystkie z PL dystrybucji - tak przynajmniej widziałem ;)
Coś chyba jakieś teorie spiskowe z Twojej strony to są ;)

... tak słyszałem od kogoś kto siedzi w branży

#481 skosu

skosu
  • 260 posts
  • SkądKielce, PL

Posted 19 October 2012 - 20:10

To ktoś kto siedzi w branży podał Ci złe informacje. iPhone w PLAY są tylko i wyłącznie z PL dystrybucji, co mogą potwierdzić użytkownicy :)

#482 rEvis

rEvis
  • 708 posts
  • SkądŁomianki

Posted 20 October 2012 - 09:13

Ja tam pierdzielę. Już za długo czekam na dostępność iPhone'a 5 w PLAY i nie mam zamiaru czekać ani jednego dnia dłużej. Wezmę 4S i najwyżej wymienię go, jak wyjdzie 5S. Wczoraj zauważyłem, że przez około godzinę w sklepie internetowym PLAY był dostępny od ręki biały iPhone 5. Trochę to dziwne.

#483 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 20 October 2012 - 09:27

... tak słyszałem od kogoś kto siedzi w branży

To ta osoba chyba jest z innej branży:)

#484 SavvaS

SavvaS
  • 277 posts
  • SkądOlsztyn, Poland

Posted 20 October 2012 - 10:13

Słuchajcie, jak stukacie w górną część telefonu, najlepiej od tyłu, nie w ekran, też słychać taki delikatny dźwięk? Nazwałbym to tak.. "cyk" :)
Wydaje mi się że to prawidłowe i to soczewka, a ja się doszukuję wad, ale może u Was tak nie jest?

Mam to samo - ale nie mam pojecia co to jest.

#485 Meduza

Meduza
  • 736 posts
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Posted 20 October 2012 - 11:40

To jest element aparatu, bodajże autofokus... nic nienormalnego.

#486 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 20 October 2012 - 13:39

To ktoś kto siedzi w branży podał Ci złe informacje. iPhone w PLAY są tylko i wyłącznie z PL dystrybucji, co mogą potwierdzić użytkownicy :)

Ale od niedawna, wcześniej 4 i 4S mieli od firm sprowadzających z zagranicy.

#487 pontonix

pontonix
  • 196 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 October 2012 - 13:50

Odkad zostal PLAY oficjalnym dystrybutorem iPhone, od tego czasu są z Polskiej dystrybucji. Wczesniej zanim play nie byl oficjalnie operatorem majacym pozwolenie na sprzedaz ip, sciagal te telefony z za granicy nie tylko z UK, ale także niemiec i innych państw

#488 kalipawel

kalipawel
  • 5 posts

Posted 20 October 2012 - 22:12

Panowie mam pytanie chcę kupić na stronie apple store 3 sztuki iphone'a 5 16gb lecz wyskakuje mi limit 2 sztuk na klienta i tutaj moje pytanie jak chcę kupić 3 sztuki to muszę składać 2 zamówienia na 1 dwie sztuki a później 1 sztuka czy już w 2 zamówieniu muszę podać inne dane ? Pozdrawiam

#489 bieniok

bieniok
  • 8 posts

Posted 22 October 2012 - 20:19

Mam to samo - ale nie mam pojecia co to jest.

to jest BUZER taki dzwięk wydaje

#490 dominias

dominias
  • 208 posts

Posted 22 October 2012 - 20:57

tiaaa. i następny problem się pojawił. Następny pixel tylko, że jakiś magic pixel :) znajduje sie na samym dole ekranu mm od krawędzi ramki, świeci na biało na czarnym tle...ale to pikuś bo co ciekawe świeci tylko w niektórych aplikacjach i nie zawsze jest po prostu widoczny np.w aplikacji zdjęcia jak w nią wejde i są na dole ( albumy, strumień..., miejsca) to widze go bo wyraźnie świeci....ale jak już wejde w jakieś zdjęcie z czarnym tłem czy obojętnie jakim to nie świeci :) tak samo w innych aplikacjach w portret mode świeci w landscape już nie :) fak już tyle tych iphonów się mi przewinęło ale coś takigo nigdy... ma ktoś jakiś pomysł :))) restore robiłem nic nie dało.

#491 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 22 October 2012 - 20:59

Zareklamuj, bo tak na pewno nie powinno być.

#492 dominias

dominias
  • 208 posts

Posted 22 October 2012 - 21:09

a teraz....ustawiłem jasność na maxa i po paru minutach wysypało mi na dole ekranu z 6 świecących na czarnym tle na jasno pixeli. apple dziękuję ci za iphona 5

#493 kimon

kimon
  • 32 posts
  • SkądKraków

Posted 22 October 2012 - 21:21

Reklamuj niezgodność towaru z umową.

#494 dominias

dominias
  • 208 posts

Posted 23 October 2012 - 05:45

tak też dzisiaj zrobie. czy może mi ktoś napisać gdzie to zareklamować? kupowałem jako przedłużenie umowy na orange.pl Czy powinieniem do nich zadzwonić , jaki tam jest w ogóle numer tel?, czy może zgłosić to w biurze obsługi klienta na *600 czy gdzie? dzięki za wszelkie rady bo telefon zwracam bankowo.. jeszcze z 1 dead pixelem mogłem żyć ale z 8 nie. 1 świeci na czarno na białym tle, reszta która się pojawiła wczoraj na czarnym tle na biało....i to już mnie bardzo wkurzyło. Pozdrawiam

#495 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 24 October 2012 - 13:23

Jak na orange.pl to nie wiem. Natomiast ja mialem problem ze swoim 4s w play. Nie dzialal multi touch,telefon sie zawieszal. Zanioslem do salonu Play i zareklamowalem jako niezgodnosc towaru z umowa i kazalem napisac ze zadam wymiany na nowy telefon. Po 8 dniach zadzwonila do mnie mila pani z salonu i poinformowala ze czeka na mnie telefon. Nie dostalem zadnego refuba tylko calkowicie nowy telefon (zafoliowane opakowanie itp) wszystko tak jak kupowal bym go 2gi raz. Wiec jak cos polecam reklamowac jako niezgodnosc towaru z umowa i adnotacja ze chcesz wymiany na nowy telefon. Mam nadzieje ze bedziesz zadowolony tak jak ja :)

#496 Solos

Solos
  • 227 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 25 October 2012 - 12:19

Ja mam jakieś dziwne problemy z zasięgiem/połączeniami. Czasami dzwonię do kogoś i mam komunikat, że "Abonent jest poza zasięgiem", mimo, że telefon na pewno ma zasięg i leży w tym samym miejcu. Dzwonię chwilę później i można się już normalnie połączyć. Druga dziwna sytuacja, dzwonię do kogoś i słychać jeden sygnał a później cisza. Przełączam się na głośnik po przełączeniu się słychać jeden sygnał i potem znów cisza. Miał ktoś podobne problemy?

#497 Qper

Qper
  • 195 posts

Posted 25 October 2012 - 12:44

To raczej wygląda na operatora sieci. Moi znajomi mieli tak w Orange i nie mieli Iphonów. Teraz są w Play i problem się skończył

#498 Solos

Solos
  • 227 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 25 October 2012 - 12:58

Też tak myślałem, ale po jak przełączam się między telefonem a głośnikiem, to słychać jeden sygnał. Dopiero potem zanika. A - jeśli założymy, że to problem operatora - to może to być kwestia wadliwej karty SIM czy raczej gdzieś wyżej w infrastrukturze?

#499 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 25 October 2012 - 13:17

Moja mama ma ten problem w orange. Nie ma iphona ale jezeli jest w pracy nie mozna sie do niej dodzwonic mimo ze ma pelny zasieg 3g. Dotyczy to tylko i wylacznie jednego miejsca-praca :)

#500 Qper

Qper
  • 195 posts

Posted 25 October 2012 - 13:23

Dokładnie tak właśnie jest z zasięgiem. Obecnie najwięcej spotykam się z narzekaniami na Orange...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users