Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#451 przemek.warszawa

przemek.warszawa
  • 20 postów

Napisano 16 października 2012 - 16:14

Kiepsko w takim razie z tymi 14 dniami, jak bez ręki będę... Spróbuję się zdzwonić jeszcze z amerykańskim supportem appla, może jakimś cudem mieli takie problemy zgłaszane i będą coś w stanie powiedzieć. Kto świadczy teraz w Polsce support telefonów apple? Dobrze się doczytałem, że sławne Regenersis z którym kiedyś toczyłem boje o telefon HTC?

#452 pakii_

pakii_
  • 28 postów
  • SkądGorzów Wlkp.| Bergen

Napisano 16 października 2012 - 16:27

U mnie za to zauważyłem że zaczęła odchodzić z prawej strony przy wejściu na sim ta czarna ramka, która jest miedzy ekranem a tym aluminium. Wygląda to jak guma taka cienka. I odstaje od ekranu na prawie całej długości telefonu. Zaczęło tam wchodzić sporo kurzu. Nie wiem czy zgłaszać na gwarancje. Czy poczekać na nowy wypust. Mam też ubezpieczenie na ten telefon.

#453 przemek.warszawa

przemek.warszawa
  • 20 postów

Napisano 16 października 2012 - 16:30

Słuchajcie, jak stukacie w górną część telefonu, najlepiej od tyłu, nie w ekran, też słychać taki delikatny dźwięk? Nazwałbym to tak.. "cyk" :) Wydaje mi się że to prawidłowe i to soczewka, a ja się doszukuję wad, ale może u Was tak nie jest?

#454 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 16 października 2012 - 16:42

Zamaluj czarnym pisakiem to przestanie cię denerwować ;)

tak też zrobiłem:)

#455 dyzio1

dyzio1
  • 95 postów

Napisano 16 października 2012 - 16:52

Jak to czarne będzie tak złazić, to może jaki flamaster dorzucą za dwie i pól stówy. Swoją drogą zamówiłem dziś białego AOS, przewidywany czas dostawy 12 lis.

#456 przemek.warszawa

przemek.warszawa
  • 20 postów

Napisano 16 października 2012 - 16:53

Jak to czarne będzie tak złazić, to może jaki flamaster dorzucą za dwie i pól stówy.

Swoją drogą zamówiłem dziś białego AOS, przewidywany czas dostawy 12 lis.

Dokup od razu korektor biały ;) Patrząc jak to wygląda może być przydatny;)

#457 bohen25

bohen25
  • 127 postów
  • SkądToruń

Napisano 16 października 2012 - 17:00

Nie no proszę Was tel za 4 k a wady jakby za darmo go w mc donalds do zastawu dawali. Chyba pora przejrzeć na oczy i skierować swoje kroki do konkurencji.

#458 przemek.warszawa

przemek.warszawa
  • 20 postów

Napisano 16 października 2012 - 17:03

Nie no proszę Was tel za 4 k a wady jakby za darmo go w mc donalds do zastawu dawali. Chyba pora przejrzeć na oczy i skierować swoje kroki do konkurencji.

Hej, to przecież wątek o wadach, one są i będą, nikt tu nie będzie chwalił jaki on cudowny. Owszem telefon drogi, mam z nim problemy sprzętowe, ale patrząc nadal na jakość samego telefonu mogę powiedzieć że to na razie najlepszy telefon z jakiego korzystałem (czy powtórzę to za pół roku, tego nie wiem). Niestety przetestowałem bardzo dużo telefonów i nic do tej pory mnie nie zachwyciło oprócz iphona.

P.S. Mógłby ktoś proszę sprawdzić dla mnie lekko pukając w tył obudowy na górze czy ma tak samo z tym dźwiękiem prawodopobnie optyki?
P.P.S. Serwis = regenersis?

#459 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 16 października 2012 - 19:25

Konkurencja ma dużo poważniejsze wady i niedoróbki, jak kiepskie ekrany z plamami w Galaxy S III czy gubienie zasięgu Razr HD.

#460 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 16 października 2012 - 19:28

P.S. Mógłby ktoś proszę sprawdzić dla mnie lekko pukając w tył obudowy na górze czy ma tak samo z tym dźwiękiem prawodopobnie optyki?

iPhone 4, 4S i 5 tak mają, soczewka lata po prostu ;)

#461 barneius

barneius
  • 220 postów

Napisano 16 października 2012 - 21:02

a to nie jest przypadkiem jakiś czujnik ruchu?

#462 przemek.warszawa

przemek.warszawa
  • 20 postów

Napisano 16 października 2012 - 21:48

Dziękuję:) W takim razie martwi mnie tylko kwestia różowych "bohomazów" na ekranie ;)

#463 Martwy14

Martwy14
  • 32 postów

Napisano 16 października 2012 - 23:09

Lata coś w środku Ja mam taki sam problem. Mam wrażenie że coś mi lata w środku iPhone'a 5. Aż pojechałem sprawdzić to na pokazowej sztuce zarówno w iSpocie i iSpace w Warszawie. Stukanie wystepuje w każdym chociaż w moim jest głośniejsze niż w innych, które sprawdzałem. Co więcej w tych sklepowych, aby usłyszeć ten dźwięk ruch iPhonem musi być energiczny, a w przypadku mojego tel. słychać to przy drobnym ruchy, odkładaniu telefonu na biurko czy zwykłym stuknięciu palcem w bok telefonu. Chociaż pracownicy zarówno iSPotu i iSpace mówili, że nie jest to żadna wada i tak musi byc to jakoś mnie to nie przekonuje. Telefon jest sprawny i nie przeszkadza to w użytkowaniu ale jednak czasami denerwuje. Boje się oddać na gwarancje żeby nie dostać "refuba" lub gorszy egzemplarz. Co radzicie ? zostawić taki?

#464 przemek.warszawa

przemek.warszawa
  • 20 postów

Napisano 16 października 2012 - 23:53

Co radzicie ? zostawić taki?

Olej i się nie przejmuj, to normalne uczucie "mój jest popsuty, gorszy". Nie jest, jest taki sam, po prostu słyszysz go częściej bo jest Twój, słyszysz go w ciszy jak siedzisz przy biurku a w ispocie jest hałas. I zostaje takie wrażenie że jest gorzej:)
Jeśli jest tak, jak kilka osób potwierdziło: ten typ tak ma, to nic złego, to po co się martwić? Za dwa miesiące nie będziesz zwracał uwagi.
Co innego jakby Ci takie dziwne rzeczy wychodziły jak u mnie albo soczewka wypadała:)

#465 glewl

glewl
  • 12 postów

Napisano 17 października 2012 - 09:11

Witam, czy ktoś ma problemy z zasięgiem w Iphone 5 ? Kolejny raz zdarza mi się, że ekran pokazuje sygnał na poziomie 2-3 kresek, a głos zanika i nie jestem w stanie rozmawiać, głos w słuchawce nabiera takiej "elektroniecznej" barwy !

#466 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 17 października 2012 - 09:29

Witam, czy ktoś ma problemy z zasięgiem w Iphone 5 ? Kolejny raz zdarza mi się, że ekran pokazuje sygnał na poziomie 2-3 kresek, a głos zanika i nie jestem w stanie rozmawiać, głos w słuchawce nabiera takiej "elektroniecznej" barwy !

W jakiej sieci?

Bo w Play podczas roamingu krajowego to normalne.

#467 glewl

glewl
  • 12 postów

Napisano 17 października 2012 - 11:00

Sieć Orange, zauważyłem, że jak potrząsnę telefonem to jakość się poprawia.

#468 photostudio

photostudio
  • 25 postów

Napisano 17 października 2012 - 13:58

Raz słyszałem taką "elektroniczną barwę" czy pogłos podczas rozmowy. Od tamtej pory się to nie powtórzyło. Nie wiem z czym związany był ten problem. Jesteś drugą osobą, która o tym wspomina oprócz mnie :)

Mam nadzieję, że więcej się to nie powtórzy. Moja sieć to t-mobile.

#469 barneius

barneius
  • 220 postów

Napisano 17 października 2012 - 19:28

A ma ktoś z Was problem z automatyczną jasnością? U mnie po prostu nie działa :/

#470 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 października 2012 - 19:40

A ma ktoś z Was problem z automatyczną jasnością? U mnie po prostu nie działa :/

To problem iOS6, a nie iP5.

#471 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 17 października 2012 - 19:48

A u mnie działa zbyt dobrze. Jak jest deczko ciemniej to od razu iphone prawie się wygasza całkowicie i nic nie widać, jak jaśniej to od razu max.

#472 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 października 2012 - 20:37

A u znajomego na 4S-ie działa tak, że jak robi się jaśniej to ekran się rozjaśnia ale jak potem zrobi się ciemniej to się nie ściemnia już. Pozostaje jasno. Na 5.1.1 wszystko było OK. Możnaby stwierdzić, że to czujnik światła. Czujnik ciemności dodadzą w iP5S :):):)

#473 barneius

barneius
  • 220 postów

Napisano 17 października 2012 - 21:02

To problem iOS6, a nie iP5.

Też jestem o tym przekonany. Ale akurat w przypadku Apple rozgraniczenie software - hardware nie jest chyba do końca właściwe...

#474 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 października 2012 - 15:58

Wracając do purple halo... Byłem ciekaw, czy w iP4 uda się uzyskać ten efekt. Długo nie musiałem próbować, bo już na pierwszym zdjęciu udało mi się go uchwycić, także jestem zdania, że to na siłę rozdmuchana afera z niczego :)

#475 qube-pl

qube-pl
  • 19 postów

Napisano 19 października 2012 - 05:38

Powiem tak, jak ktoś ma zamiar oddać IP5 na wymianę w sieci Play to niech wstrzyma konie. Ja swojego oddałem na drugi dzień po zakupie(dzień po oficjalnej premierze) gdyż miał niedomalowaną ramkę w dwóch miejschach i "coś" latało w środku(nie bateria). Jutro minie 3 tygodnie i co gorsze nikt nie jest w stanie mi udzielić info kiedy dostanę nową sztukę( to już mam potwierdzone). Podobno niema IP5 w calej sieci i czekają na dostawe, a daty nie mają potwierdzonej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych