Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 vs Nokia Lumia 920

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
958 odpowiedzi w tym temacie

#876 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 listopada 2013 - 07:41

Flipboard dzisiaj pojawił się w WS.

Więc do przyszłego roku będzie wszystko, WP się rozkręca i argument, że nie ma aplikacji na ten system, upada.

#877 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 15 listopada 2013 - 07:59

Nie ma Instagrama. Tragedia. Jak żyć Panie Premierze?

#878 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 15 listopada 2013 - 19:26

Nie ma Instagrama. Tragedia. Jak żyć Panie Premierze?

Wina Tuska.

Swoją drogą nie jest to aplikacje bezwględnie potrzebna, prawda?
Teraz tak jak gdzieś już pisałem przesiadłem się z WP znowu na poczciwego SII z androidem 4.1.2
Jak narazie 15dni działania, 15dni bez żadnego resetu czy ponownego włączania telefonu. Nic nie muli, wszystko hula. Tylko, że syfu na telefonie nie mam.
Jak już WP a bardziej jego sklep będzie posiadał, że tak powiem "wszystko" to wtedy znowu przesiadka.

#879 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 15 listopada 2013 - 20:51

Chodzi o to, że MS i Nokia już od ponad roku obiecują tego Instagrama na WP8 i do tej pory nici z tego.

#880 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 15 listopada 2013 - 23:36

A wiesz, że to nie wszystko od nich zależy, prawda? Najlepszy przykład z aplikacją YouTube. Google nie pisało programu, API też niedostępne więc Microsft stworzył swoją. Niestety stworzył aplikację szybka, ładna, pozbawion reklam, czyli...zbyt dobra dla użytkowników. Dziś ta aplikacja odsyła na mobilną wersję. Oczywiście Google ma prawo nie dawać API. Instagram może się targuje. Może było dogadane i zmienili zdanie, nikt nie wie. Fakt jest taki, że Microsoft się pospieszył z informacją. Jednak wybaczając Apple ich wpadki mierzmy innych tą samą miarą. Skoro jest Flickboard to Instagram powinien być na wylocie.

#881 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 15 listopada 2013 - 23:46

A wiesz, że to nie wszystko od nich zależy, prawda? Najlepszy przykład z aplikacją YouTube. Google nie pisało programu, API też niedostępne więc Microsft stworzył swoją. Niestety stworzył aplikację szybka, ładna, pozbawion reklam, czyli...zbyt dobra dla użytkowników. Dziś ta aplikacja odsyła na mobilną wersję. Oczywiście Google ma prawo nie dawać API. Instagram może się targuje. Może było dogadane i zmienili zdanie, nikt nie wie. Fakt jest taki, że Microsoft się pospieszył z informacją. Jednak wybaczając Apple ich wpadki mierzmy innych tą samą miarą.

Skoro jest Flickboard to Instagram powinien być na wylocie.

Dokladnie tak samo jak kiedys mialem Blackberry i chcialem miec Skype... Owszem byl skype ale napisany tylko dla sieci AT&T w stanach... I wtedy banka mydlana pekla i game over jak dla mnie dla tej platformy byl...

#882 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 16 listopada 2013 - 01:54

A wiesz, że to nie wszystko od nich zależy, prawda?

Najlepszy przykład z aplikacją YouTube. Google nie pisało programu, API też niedostępne więc Microsft stworzył swoją. Niestety stworzył aplikację szybka, ładna, pozbawion reklam, czyli...zbyt dobra dla użytkowników. Dziś ta aplikacja odsyła na mobilną wersję. Oczywiście Google ma prawo nie dawać API. Instagram może się targuje. Może było dogadane i zmienili zdanie, nikt nie wie. Fakt jest taki, że Microsoft się pospieszył z informacją. Jednak wybaczając Apple ich wpadki mierzmy innych tą samą miarą.

Tak czy siak to Microsoft nie wywiązuje się z obietnicy co do Instagrama i to on swoją aplikacją YouTube łamał regulamin Google zakazujący blokowania reklam.

#883 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 16 listopada 2013 - 05:02

Ok, pełna zgoda. Jednak jak widać nie jest to 0/1 sytuacja, w której to leniwy Microsoft czeka aż mu gwiazdka z nieba spadnie. Popełnia błędy bo coś robi. Chociaż poza tematem to szaleństwa związanego z Instagramem do dziś nie ogarniam :)

#884 grummi

grummi
  • 67 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 10:21

A już się uporali z odtwarzaniem plików m4a?

#885 szad

szad
  • 431 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 listopada 2013 - 20:40

Instagrama jak nie było tak nie ma.

w końcu WP jest w pełni funkcjonalnym systemem!!

Oficjalny Instagram w końcu dostępny dla WP8! | Windows Phone

#886 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 20 listopada 2013 - 21:06

Nie jest w pełni funkcjonalny, bo Instagram na WP8 został okrojony z nagrywania wideo.

Instagram arrives on Windows Phone, lacks video recording | The Verge

Nawet mnie to nie dziwi, bo większość aplikacji na WP8 jest gorszych od ich wersji na iOS czy Androida.

#887 szad

szad
  • 431 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 listopada 2013 - 21:13

fakt, do niczego ten WP..

#888 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 listopada 2013 - 21:19

Tak, tragedia...

#889 woojtekn

woojtekn
  • 96 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 20 listopada 2013 - 21:21

Nie wiem czy zauwazyliscie ale to tylko poki co wersja BETA, dopracują ją i będzie gitara, włącznie z filmami :) Luzik

#890 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 20 listopada 2013 - 21:28

Co to jest instagram?

#891 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 20 listopada 2013 - 21:31

Dla hipsterów.

#892 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 listopada 2013 - 22:56

Co to jest instagram?

Jakiś badziew. :)

#893 vBB

vBB
  • 206 postów

Napisano 22 listopada 2013 - 10:00

Mi też chodzi po głowie na co komu ten szit... Łukasz Ignacyk tak się tym podnieca zdaje się, to był jeden z głównych argumentów przeciw WP... a to świetny system. Co do tematu - ja byłem bliski kupna L925 (prawie to samo co 920) ale jednak stara miłość do iOS wraca powoli ale uderza z ogromną siłą, dlatego będzie iP5 niedługo (miejmy nadzieję) zamiast Nexus 4 :)

#894 m@ro

m@ro
  • 61 postów

Napisano 18 lutego 2014 - 23:54

Miałem Lumie: 720, 820, 920, 925, 1020 Teraz mam 5s i jest to jak dla mnie najlepszy telefon jaki w życiu miałem. Mały, cieniutki, leciutki. Jak się okazuje flagowy telefon nie musi być wielkości tabliczki czekolady a L920 to już w ogóle przegięcie - nosząc ją w kieszeni, ściąga spodnie na gumę z tyłka. O systemach się nie wypowiadam bo oba mają swoje plusy i minusy.

#895 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 19 lutego 2014 - 07:51

Co do grubości to się całkowicie zgodzę, tutaj 925 jest lepsza niż 920. Ale ekran niestety w iP jest obecnie zbyt mały i mam nadzieję, że iP6 będzie miał 4,3-4,5 cala.

#896 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 20 lutego 2014 - 05:53

A ja się pozbyłem iP5 na rzecz Lumii 920. Telefon faktycznie jest większy, cięższy ale znalazłem na to receptę. Dokupiłem sobie feature phone - Nokię 515. Telefon o rozmiarach zbliżonych do iP5, kapitalnie wykonany /alu+GG/- pełniący podstawowe funkcje wzorowo /działa jak Nokia 6310/. Jego największą zaletą jest bateria. Po skonfigurowaniu telefonu do moich potrzeb - na czuwaniu (tryb 2G, przesyłanie danych komórkowych wyłączone, bez żadnych rozmów i zabawy telefonem,) z 1 kartą SIM wytrzymuje mi (uwaga) ok 3 tygodni. To nie żart. Jako że używam głównie Lumii920 - taki test mogłem przeprowadzić na świerzo zakupionym starterze (PLAY) Czasami tak długo trzymający telefon może być bardzo przydatny. Nie zawsze jest potrzeba aby targać ze sobą smartfona którego bateria topi się w oczach - w takim wypadku malutki telefonik z wytrzymałą baterią sprawdza się doskonale.

Wadą L920 jest rozmiar i waga - tutaj pełna zgoda. Telefon jest duży i ciężki ale za to ma kapitalne zalety wobec podstawowej wersji iPhone'a

- pamięć 32GB (za dodatkowe 16GB pamięci flash w wypadku iPhone'a musimy dopłacić ok 450zł)
- za free nawigacja offline na cały swiat,
- w pełni działający BT /zapewniający swobodne, bezprzewodowe przesyłanie plików do i z komputera bez udziału internetu/,
- 4.5" ekran /"double tap" wybudza telefon - w wypadku iP trzeba uzyć HOME który jest bardzo awaryjnym elementem)
- tryb pamięci masowej /wgrywanie np. muzyki bez durnego iTunes),
- DLNA typu push (iPhone wymaga w tym celu dodatkowego urządzenia AppleTV)
- b. dobry aparat,
- wbudowane ładowanie indukcyjne .... żadnego użerania się z kabelkami. Działa także w aucie
- ZWYKŁY kabel micro-USB (vs kosztujący 90zł Ligtning)

Kwestia samego iOS jest kwestią gustu. Dla mnie iOS6 był mistrzostwem świata ale już iOS7 nie zdzierżyłem w moim iP5. Dlatego w iPAD zostałem na iOS6. Głównym powodem zmiany platformy był właśnie iOS7. Kierunek w którym ewoluuje iOS mi nie odpowiada za to WP coraz bardziej dojrzewa jako system. Jednak poziom aplikacji dostępnych w sklepie na WP trzeba przyznać się nie umywa do iOS....
Ostatecznie zmiany nie żałuję.
Kupiłem bardzo dobry telefon za relatywnie śmieszne pieniądze a kontakt z platformą iOS - dzięki iPAD'owi - ciągle mam :)

Nowy telefon kupiłem za 900zł /L920/...

#897 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 20 lutego 2014 - 07:45

Windows Phone 8.1 zapowiada się wyśmienicie :D

#898 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 lutego 2014 - 09:21

Zapowiada się ale zanim będzie dostępny dla każdego to jeszcze miesiące miną, trochę długo to wszystko trwa. Czekałem rok na następce L920 i update WP, niedoczekałem się i jeszcze około pół roku czekania. Kupiłem iPhone i jeśli iPhone 6 będzie miał większy ekran (to jest bardziej niż pewne) to już nie wrócę do WP.

#899 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 20 lutego 2014 - 10:02

Ja się nie deklaruje bo nie wiem jak będzie. Black jest już na pokładzie, następcy są :) Bardzo ciekaw jestem nowego iOS i jak Apple poradzi sobie z dostosowaniem systemu do większego ekranu i jednoczesną kompatybilnością z starszymi modelami :D Microsoft szykuje sporo nowości, nadrabiając zaległości. Google nie wiem co wymyśli, ich aktualizacji statystycznie prawie nikt nie używa :)

#900 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 20 lutego 2014 - 11:53

Statystycznie to i kielbasa z Lidla jest czesciej jedzona od trufli. A jednak trufle istenieją i maja sie dobrze.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych