Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 vs Nokia Lumia 920

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
958 odpowiedzi w tym temacie

#226 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 16 października 2012 - 15:06

@dawid1972 czyta się fatalnie pisze podobnie, ale cholerne apple dało w iPadzie wszystkie możliwe kreskowanie A oprócz tego naszego polskiego z ogonkiem. Wszystko inne jest Ż Ć Ę i co sobie nie wymyśli człowiek z literką A poza tym jednym. Tak miałem na 5.1 tak mam na 6.0.

Ja się ma JB to łatwo edytować plik odpowiedzialny za te skróty. Być może można dodać Ą przez edycje kopi zapasowej bez JB. ;-)

#227 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 16 października 2012 - 15:22

Co do wp8 na pc i w telefonie tez bym nie był taki do przodu. Wg. Mnie lepiej obsługa takiego androida czy iOS na pc niż wp przez zune. Jbc. Korzystalem i nie mówię tego na podstawie filmikow z yt

Spróbuj zsynchronizować Androida z desktopowym Windowsem bez specjalnej aplikacji w rodzaju Missing Sync ;)

#228 Harrunio

Harrunio
  • 325 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 16 października 2012 - 16:12

A po co synchronizować androida? Co chcesz synchronizować? Wszystko się synchronizuje z serwisami google.

#229 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 16 października 2012 - 18:25

To się szybko może zmienić choć nie musi.

Obecnie Windows to najpopularniejszy system operacyjny na świecie. W tym miesiącu ma wyjść nowsza wersja z nowym interfejsem która działa szybciej i stabilniej a upgrade ma być w atrakcyjnych cenach. Do tego można spodziewać się wysypu PC z dotykowymi ekranami oraz tablet od Microsoftu.
Bardzo prawdopodobne jest że wkrótce powstanie wiele aplikacji obsługujących nowy interfejs, aplikacji które dzięki niewielkiej modernizacji bez problemu zainstalujemy na telefonie z Windows Phone 8 ;-)

Microsoft ma wielką szanse którą może wykorzystać.

PS:
Nie dziwie się że Apple planuje wydać taniego iPada Mini z 8GB pamięci przed premierą WP8.

PS2. Nie wszyscy używają tych wszystkich aplikacji. Wielu osobą wystarczy wygodny dostęp do internetu w telefonie, dobry aparat i np. Skype.

W pełni się z Tobą zgadzam.Mimo, ze jestem fanboyem Appla to widzę sporą przyszłość dla Windows 8.

#230 stupidoo

stupidoo
  • 166 postów

Napisano 16 października 2012 - 18:43

Synchronizacja? Problem w tym że ja na Windowsie nie chce mieć tego samego co w telefonie, oprócz kontaktów i kalendarza, a to nie problem bo każdy telefon to robi od dawna. Nawet zakładek z przeglądarki nie synchronizuje bo nie widzę sensu dla siebie. Więc jak dla mnie synchronizacja wszystkiego to taka zbędna rzecz. Przykładowo na komputerze oglądam zupełnie inne stronki niż na telefonie, więc mam to synchronizować? Nawet z kontaktami tymi samymi nie jestem przekonany, teraz tak mam, ale widzę na telefonie połowę bym wyciął, a na komputerze bym chciał mieć wszystkie. Więc do bani takie synchronizowanie wszystkiego jak leci.

#231 iszkur

iszkur
  • 27 postów

Napisano 16 października 2012 - 18:48

@wieslawo ustaw sobie polską klawiaturę w ustawieniach, w angielskiej "ą" brakuje

#232 dawid1972

dawid1972
  • 316 postów

Napisano 16 października 2012 - 18:57

@wiesławo jajca se robisz z tym "ą"

#233 imarcin73

imarcin73
  • 48 postów

Napisano 16 października 2012 - 19:08

Ja się ma JB to łatwo edytować plik odpowiedzialny za te skróty. Być może można dodać Ą przez edycje kopi zapasowej bez JB. ;-)

nie rozumiem mam robić JB? why? dla mnie zgłoszenie wieslawa jest jak najbardziej na miejscu i dowodzi olania polskiego tynku przez APPLE

#234 dawid1972

dawid1972
  • 316 postów

Napisano 16 października 2012 - 19:12

Bo już nie rozumiem w iPhone w ios 6 jest "ą" a iPadzie nie ma??

#235 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 16 października 2012 - 19:19

w moim iPadzie 3 z iOS 6.0 jest Ą i ą :)

#236 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 16 października 2012 - 19:19

Nie ma jeśli ustawimy sobie angielską klawiaturę.

#237 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 16 października 2012 - 19:21

A po co synchronizować androida? Co chcesz synchronizować?

Chociażby kalendarz i kontakty.

Wszystko się synchronizuje z serwisami google.

To nie to samo.

#238 dawid1972

dawid1972
  • 316 postów

Napisano 16 października 2012 - 19:40

Nie ma jeśli ustawimy sobie angielską klawiaturę.

No to jest oczywiste, ale jak ktoś ma sprzęt apple i to jak widać nie parę dni i pisze "ą" tak "à" to myślałem że robi sobie jaja.

@wiesłewo Proszę Cię !!! Włącz PL

#239 svorka

svorka
  • 23 postów

Napisano 17 października 2012 - 00:29

w polskiej z kolei nie ma u umlaut, i trochę to wkurzające, że muszę włączać niemiecką tylko po to, a pod u nie ma żadnych innych liter.

#240 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 17 października 2012 - 05:58

w polskiej z kolei nie ma u umlaut, i trochę to wkurzające, że muszę włączać niemiecką tylko po to, a pod u nie ma żadnych innych liter.

Być może ale to żaden problem żeby dostosować sobie własną klawiaturę ;-)
http://myapple.pl/ip...ture-w-ios.html

#241 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 17 października 2012 - 07:13

rybak-17 powiedz mi jak to zrobić ; D na czystym iOS6! przydałoby się :wink:

#242 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 17 października 2012 - 15:24

Bez JB nie da rady trzeba edytować plik Keyboard-pl.plist w \\\T-PoT\System\Library\Frameworks\UIKit.framework\

#243 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 17 października 2012 - 16:45

rybak-17 powiedz mi jak to zrobić ; D na czystym iOS6! przydałoby się :wink:

Spróbuj tym: https://www.google.p...iw=1280&bih=881

#244 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 października 2012 - 17:09

Wracając do tematu... Uważam, że porównywanie Lumii do iP to... nieporozumienie. Dlaczego? Bo iP jest smartfonem a Lumia jest telefonem z ekranem dotykowym. To za mało żeby być smartfonem. To co trzyma się w ręku to tylko przedłużenie całego systemu. Apple oferuje iTunes ze sklepami z Appkami, muzyką, filmami, podcastami. Kiosk z gazetami, które można prenumerować. Jest też iCloud co stanowi idealne połączenie wszystkich urządzeń z jabłkiem na plecach i nie tylko, itp itd. Lumia jest przedłużeniem... niczego. Telefony dotykowe z Androidem też są smartfonami ale Nokia Lumia (i inne Nokie) smartfonami nie są. Zgodze się, że są solidnymi i ładnymi telefonami ale to chyba właśnie gwóźdź do trymny Nokii. Telefony to wspomnienie dawnej świetności Nokii.

#245 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 17 października 2012 - 17:32

Smartfony to telefony z systemem operacyjnym . WP ma tak samo sklep z apkami, chmury itd. . Nawet Nokie z symbianem czy maemo są smartfonami fakt że w agoni jak wm. Niedawno biedny był ios potem android a rządził wm . Teraz rządzi ios i android a wp jest w powijakach.

#246 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 17 października 2012 - 18:13

Wracając do tematu...
Uważam, że porównywanie Lumii do iP to... nieporozumienie. Dlaczego? Bo iP jest smartfonem a Lumia jest telefonem z ekranem dotykowym. To za mało żeby być smartfonem. To co trzyma się w ręku to tylko przedłużenie całego systemu. Apple oferuje iTunes ze sklepami z Appkami, muzyką, filmami, podcastami. Kiosk z gazetami, które można prenumerować. Jest też iCloud co stanowi idealne połączenie wszystkich urządzeń z jabłkiem na plecach i nie tylko, itp itd. Lumia jest przedłużeniem... niczego.
Telefony dotykowe z Androidem też są smartfonami ale Nokia Lumia (i inne Nokie) smartfonami nie są. Zgodze się, że są solidnymi i ładnymi telefonami ale to chyba właśnie gwóźdź do trymny Nokii. Telefony to wspomnienie dawnej świetności Nokii.

Z całym szacunkiem ale absolutnie nie zgadzam się z Twoimi tezami.. Jako chyba pierwszy na świecie podałeś taką definicję smartfonu (zresztą nie popartą dowodami) ;)

#247 bratpit

bratpit
  • 27 postów

Napisano 17 października 2012 - 18:20

W sumie to nie napisał dlaczego według niego Lumie nie są smartfonami.

#248 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 17 października 2012 - 18:31

Spróbuj tym: https://www.google.p...iw=1280&bih=881

Nie rozumiem..? Co kopia zapasowa ma wspólnego z edycją klawiatury? : ) To była retoryczna prośba, wiem że bez JB nie da rady.

#249 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 17 października 2012 - 20:00

Sławrumia a Nokia Music Store, Skydrive, Zune Music, Marketplace jest wg. Ciebie czym? Telefony z Windows Phone posiadają chmurę, sklep z aplikacjami, synchronizację notatek nawet teraz poprzez OneNote i możliwość wrzucania w chmurę co tylko nam się podoba. Lumia jest przedłużeniem naszego komputera. A to, że z takiego Skydriva możemy korzystać i na OsX i na Windowsie i na Androidzie oraz na iOs to bardzo fajne posunięcie Microsoftu. Od dawna nie patrzyłem tak na Microsof jak dziś. Fakt, potrafili od 12 lat zrobić stabilny system na byle co, ale nie posiadali jakiejsś spójnej wizji przyszłości. Wreszcie ją mają i jest to coś zupełnie świeżego co nie jest kopią ani OsX ani iOs ani Androida.

#250 igo2u

igo2u
  • 120 postów

Napisano 17 października 2012 - 20:05

Sławrumia a Nokia Music Store, Skydrive, Zune Music, Marketplace jest wg. Ciebie czym?
Telefony z Windows Phone posiadają chmurę, sklep z aplikacjami, synchronizację notatek nawet teraz poprzez OneNote i możliwość wrzucania w chmurę co tylko nam się podoba.
Lumia jest przedłużeniem naszego komputera. A to, że z takiego Skydriva możemy korzystać i na OsX i na Windowsie i na Androidzie oraz na iOs to bardzo fajne posunięcie Microsoftu.

Od dawna nie patrzyłem tak na Microsof jak dziś. Fakt, potrafili od 12 lat zrobić stabilny system na byle co, ale nie posiadali jakiejsś spójnej wizji przyszłości. Wreszcie ją mają i jest to coś zupełnie świeżego co nie jest kopią ani OsX ani iOs ani Androida.

Bardzo dobrze powiedziane, dodajmy do tego jeszcze skype i mamy kompletny smartfonowy raj, który moim zdaniem wkrótce dokopie i iosowi i androidowi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych