Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iTunes Match - ale o co chodzi?

• Please log in to reply
81 replies to this topic

#51 nemesisss

nemesisss
  • 377 posts
  • SkądWrocław

Posted 20 January 2013 - 22:26

Hej, Czy podczas wgrywanie muzyki do iTunes Match zostaną w plikach teksty piosenek, które dodalem? Co z jakością? Miało być tak, że jeśli mam album zgrany w kiepskiej jakości a jest on dostępny w iTunes, to zostanie podmieniony na lepszą jakość.

#52 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1327 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 January 2013 - 23:13

Są ludzie, którzy woleli kupować muzykę z zagranicznych sklepów zanim była dostępna dla nas, niż kraść z lokalnych serwerów :-P

Szlachetne. Niestety w świetle prawa piosenka kupiona w obcym Apple Store (np w amerykańskim) jest nielegalna. To tak, jakbyś kupił pirata na stadionie 10lecia.

#53 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 21 January 2013 - 00:35

W świetle polskiego prawa jest jak najbardziej legalna, co najwyżej została złamana licencja ale to wszystko.

#54 jackobry

jackobry
  • 11 posts
  • SkądKatowice

Posted 06 February 2013 - 22:28

Czy jest jakiś sposób na wyświetlenie tekstu utworu na iPhone 4s lub na iPad 4 ? Kiedyś się klikało na okładce albumu i tekst się pokazywał teraz w iOS 6.1 nie działa - wyskakuje lista utworów albumu. Czy ta opcja została całkowicie usunięta w najnowszym iOS?

#55 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 07 February 2013 - 14:44

Dalej działa, ale nie jest to nijak zgodne z iTunes match. Tylko dla utworów, które synchronizujesz z kompem (i tamże masz tekst).

#56 jackobry

jackobry
  • 11 posts
  • SkądKatowice

Posted 07 February 2013 - 23:24

Dziękuję za odpowiedź. Wszystko jasne.

#57 skolodziejczyk

skolodziejczyk
  • 111 posts

Posted 25 March 2013 - 21:20

iTunes Match Brak Synchronizacji Witam:) Od kilku dni mam problem z synchronizacją muzyki w IP4S 6.0.1 a iTunes Match. Mianowicie, po dodaniu muzyki na iTunes w laptopie i poprawnym jej wysłaniu na serwer Apple, uruchamiam przez 3G lub Wi- Fi iTuns- a w IP no i nic się nie dzieje:( Wszystko mam poprawnie skonfigurowane- przeglądałem ustawienia dziś po raz kolejny jeszcze, a synchronizacji jak nie było tak nie ma. Bez znaczenia jest to czy utwory maja sie pojawić w IP jako te do pobrania czy też, lista mp3 w IP ma zostać usunięta- tj skasuje wcześniej z iTunes na laptopie wszystkie mp3- nic się nie dzieje:(

#58 Policjant

Policjant
  • 101 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 May 2013 - 17:27

Witam wszystkich serdecznie :) Mam pytanko :) Powiedzcie mi proszę jak to jest z tą usługą? Wgrałem kilka płyt CD (oryginalnych) na komputer, potem zrobiłem uptade do itunes match. I tu zonk nie ma tych albumów w iphonie i ipadzie :( Mam ustawione aby pokazywały całą muzykę. Nie wiem ocb? Możecie mi pomóc? Czy poprostu TTTM :D :) (Ten Typ Tak Ma)

#59 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 23 May 2013 - 22:21

Jaki status uploadu masz w iTunes Match? W widoku utworów kolumnowym możesz sobie wybrać kolumnę która o tym mówi. Dopóki utwory się nie zmaczują albo wgrają na iT Match dopóty ich nie zobaczysz.

#60 Policjant

Policjant
  • 101 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 May 2013 - 04:33

Status mam albo przesłane, albo dopasowane. Na Apple tv wszystko śmiga :) Problem jest tylko z iphonem i ipadem. Zresztą też jest problem bo jak chcę wyłączyć itunes match np. w ipadie wchodze w ustawienia potem music i odznaczam itnes match to za nic nie chce zapamiętać ustawień. Za każdym razem jak powracam do ustawień music itunes match jest włączony.

#61 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 24 May 2013 - 09:35

Zasadnicza sprawa to właściwe konto zalogowane w iCloud i w Store na iUrządzeniach. Ćwiczenie do wykonania to wylogowanie kont, restart i zalogowanie. To po prostu musi działać. Może też Ci mieszać synchronizacja po Wi Fi. Tymczasowo ją wyłącz. Jak już odpali iT Match to wtedy próbuj włączyć.

#62 Policjant

Policjant
  • 101 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 May 2013 - 14:07

Pff działa dzięki za info i pomoc, ale trzeba było po prostu zrobić restart fona, czego powiem szczerze daaawno nie robiłem :)

#63 brzechwa99

brzechwa99
  • 40 posts

Posted 26 May 2013 - 13:38

iTunes Match a pojemność iphone'a Czy ktoś wie czy iTM usuwa stare niesłuchane utwory z pamięci telefonu ( te co się ściągnęły) gdy braknie miejsca na telefonie? jeśli tak to czy gdy zapełnię telefon innymi rzeczami jak np zdjęcia których dużo robię to w ramach robienie miejsca od razu telefon sam usunie sobie niepotrzebne pliki muzyczne które będą w chmurze? albo analogicznie gdy będę przy pełnej pamięci chciał ściągnąć app? pozdrawiam

#64 trepak

trepak
  • 2 posts

Posted 29 September 2013 - 20:38

Wczytuje iTunes Match ... I tyle Witam, Po zaktualizowaniu systemu do iOS 7 postanowilem wykupic usluge iTunes Match. Poczynilem odpowiednie kroki na Mac'u. Muzyka sie zaladowala do chmury i ... Postanowilem co widac na iPhonie. Zgodnie z instrukcja wlaczylem iTunes Match, wszedlem do Muzyki i wyswietlil sie ekran "wczytuje iTunes Match". I tak trwa wiecznie, tzn nic sie nie wczytuje. Probowalem juz wszelkich prob wylogowywania sie, deautoryzowania urzadzen w iTunes Store, przeinstalowywania systemu na czysto i nic. Ale na innym iPhonie z iOS 6.1.4 dziala swietnie. dodam ze support Apple nie widzi problemu i od ponad tygodnia poleca mi wylogowywanie i logowanie itp. Czy ktos juz sie spotkal z tym problemem i czy zna rozwiazanie skuteczne? Na forum supportowym Apple jest calkiem spory watek, ale zaden z przepisow tam przedstawionych nie zadzialal. Pzdr. Patryk

#65 nzmc-19457d9af4

nzmc-19457d9af4
  • 2 posts

Posted 30 May 2014 - 15:33

iTunes Match - jakie konto? Witam Zastanawiam się nad kupnem usługi iTunes Match. I tu pojawia się pytanie: Teoretycznie mógłbym to kupić poprzez Gift Card'a przełączając region na US. Zyskuje tym całe 25 złotych więc prawie nic, do stracenia może być brak synchronizacji podczas gdy konto jest ustawione na region PL. Czy ktoś się tym bawił i kupował usługę na rejonie innym niż PL? Proszę o komentarze.

#66 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 30 May 2014 - 18:05

Każde przelogowanie się na inne konto wyłącza Matcha, Jeżeli na co dzień używasz konta polskiego, to albo będziesz miał iTunes Match, albo konto polskie.

#67 nzmc-19457d9af4

nzmc-19457d9af4
  • 2 posts

Posted 30 May 2014 - 18:10

Każde przelogowanie się na inne konto wyłącza Matcha, Jeżeli na co dzień używasz konta polskiego, to albo będziesz miał iTunes Match, albo konto polskie.

Dziękuję za odpowiedź ;)

#68 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 30 May 2014 - 23:40

+ przez GC nie możesz kupić iTunes Match, chyba, że coś się zmieniło.

#69 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 27 July 2014 - 22:27

Problemów z iTunes Match ciąg dalszy... Już od jakiegoś czasu pojawiał się u mnie problem z pobieraniem utworów, które nie zostały zakupione w iTunes. Dzisiaj dodałam całą płytę w mp3, która nie jest dostępna w iTunes i z telefonu nie mogę pobrać żadnego utworu. Wyświetla się komunikat: This item cannot be downloaded. The item you requested is not available for download. Dlaczego tak się dzieje? Kiedyś zawsze wszystko się pięknie synchronizowało, a teraz nieraz pojedyncze utwory nie chcą się pobrać na telefonie... Ma ktoś jakiś pomysł, bo jest to mega irytujące. Po co mi iTunes Match, skoro nie mogę pobrać muzyki na telefon.... Wszystkie utwory wyświetlają się w Muzyce na iPhone, ale żadnego nie da się pobrać. Okładka płyty też jest ok... PS: Aktualnie korzystam z bety iOS i OS X, ale to raczej bez znaczenia, ponieważ problemy były z tym już od ponad miesiąca, gdy jeszcze nie korzystałem z bet.

#70 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 28 July 2014 - 13:09

Usunąłem wszystko i dodałem od początku, najpierw bez okładki i weszło.. Wygląda tak, jakby okładka przeszkadzała w pobraniu utworu...

#71 krzemo

krzemo
  • 127 posts

Posted 15 December 2014 - 10:40

Posiadam kolekcję płyt CD w ilości około 500 tytułów. Chciałbym wykupić usługę, zripować moje zbiory tak by mieć do nich wygodny dostęp na wszystkich moich urządzeniach ale na dysku mam również około 40 płyt CD zripowanych od moich znajomych. Czy fizyczny brak oryginału na tzw. półce czyli jakikolwiek brak dowodu zakupu może stanowić problem - krótko mówiąc czy powinienem się obawiać, że jestem "piratem z karaibów" :) i pewnego dnia zapuka do moich drzwi żandarm ? Płyty przez kilka lat kopiowane były na różnych komputerach i nie wiem czy są w jakiś sposób znakowane i jak to wygląda w sieci ze strony Apple.

Bardzo proszę użytkowników o opinię na ten temat.

#72 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 15 December 2014 - 10:50

Nie, nikt nie zapuka.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#73 krzemo

krzemo
  • 127 posts

Posted 15 December 2014 - 11:52

Dziękuję za odpowiedź. Bardzo mi odpowiada tego typu rozwiązanie ale moje obawy przed posiadaniem bądź co bądź nielegalnych plików (nie posiadam dowodów zakupu ani oryginalnych nośników) potęguje mnóstwo skrajnych opinii na ten temat. Nie liczę na to, że Apple mnie uspokoi :) gdyż trudno wymagać od nich oficjalnego przyzwolenia na takie procedery. Z drugiej strony rozsądek podpowiada, że nawet jeżeli ktoś ma takowe pliki a z reguły prawie każdy ma i skorzysta z usługi, to Apple popatrzy na to przez tzw. palce - trudno pomyśleć aby "sprzedawało" swoich klientów i użytkowników strzelając sobie tym samym niejako w obydwa kolana. 

Edited by krzemo, 15 December 2014 - 11:54.

#74 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 15 December 2014 - 12:33

A niby skąd Apple ma wiedzieć czy kupiłeś czy zrippowałeś, czy dostałeś od kolegi dany plik?

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#75 krzemo

krzemo
  • 127 posts

Posted 15 December 2014 - 12:41

no więc właśnie - dostać od kolegi mogę ale to kolega dalej jest właścicielem - tak mi się wydaje - chodzi o to, czy pliki są w jakiś sposób znakowane czy coś w tym rodzaju; nie wiem, np. zgrywam na dysk swoją płytę i kopię udostępniam komuś innemu; w praktyce to ta sama kopia na dwóch komputerach opłacona tylko przeze mnie; nie wiem może się zbytnio zapętlam :) ale usługa mocno kusi funkcjonalnością więc chyba się zdecyduję.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users