Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jailbreak iOS 6

• Zamknięty Temat jest zamknięty
971 odpowiedzi w tym temacie

#726 David1554

David1554
  • 337 postów
  • SkądToruń, Poland

Napisano 13 grudnia 2012 - 10:18

Czy ja jestem teraz w Dream ?:D Jednak Fake :D To teraz mogę powiedzieć to fake;) Może będzie jb tak samo jak było w przypadki iOS 5 :P

#727 Nerrood

Nerrood
  • 27 postów

Napisano 13 grudnia 2012 - 12:37

Dla mnie iPhone bez JB jest mega drogim i przy okazji mocno ograniczonym gadżetem niestety.

Jeśli stać cię na iPhone to powinno cię stać również na aplikacje do niego ;)

#728 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 13 grudnia 2012 - 12:46

Nie chodziło mu o gry i aplikacje...

#729 rauf

rauf
  • 29 postów

Napisano 13 grudnia 2012 - 12:51

@awakeman +1, niestety icyc bez jb boli...pochowane kluczowe funkcje, utrudnione grzebanie w wielu ustawieniach i brak możliwości prostego załatwienia tego co proste powinno być od razu (choćby dzwonki i inne dźwieki)...brak dostępności także do OPŁACONYCH dawno programów w Cydii też nie cieszy...:cry:

a Ciebie @Nerrood umiejętność czytania ze zrozumieniem jednak męczy :oops: może do policji startuj łowco piratów :lol:

#730 Nerrood

Nerrood
  • 27 postów

Napisano 13 grudnia 2012 - 13:01

@Rauf a jak inaczej odebrać ten tekst ? ;)

#731 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 13 grudnia 2012 - 13:10

@Rauf a jak inaczej odebrać ten tekst ? ;)

Sądzisz, że kupowanie aplikacji jest jakimś ograniczeniem?

#732 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 13 grudnia 2012 - 13:13

Wierzyliście w DreamJB :) - to proszę "DreamJB was intended as a social experiment." - Miłego dnia. Cytat z FB iPod info. Ale To już pewnie było :)

#733 David1554

David1554
  • 337 postów
  • SkądToruń, Poland

Napisano 13 grudnia 2012 - 14:54

Tutaj nie chodzi o gry czy aplikacje płatne z appstore tylko o programy jakie są dostępne w Cydii typu NCSettings , biteSMS czy inne już tutaj wymieniane. Każdy instaluje jb z własnych potrzeb każdy z innych ja np tylko i wyłącznie dla ominięcia simlock'a

#734 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 13 grudnia 2012 - 17:24

Wierzyliście w DreamJB :) - to proszę "DreamJB was intended as a social experiment." - Miłego dnia.
Cytat z FB iPod info.

Ale To już pewnie było :)

było pisane o tym 2 strony temu ;)

#735 awakeman

awakeman
  • 508 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 02:18

Kolego, jak slysze przestarzaly tekst o tym kogo stac, a kogo nie na produkty Appla to od razu odechciewa mi sie dialogu. Kto to w ogole wymyslil i puscil w eter?

Nie wyobrazam sobie uzywac iPhona bez SBSettings, czy WinterBoarda. Do tego dodam dziesiatki bardzo pozytecznych aplikacji z Cydii. Moj obecny 4S jest tak dopieszczony przeze mnie, ze gdyby nie stosunkowo maly ekran w ogole bym sie nie zastanawial nad wymiana na inny. Tak jak pisalem wczesniej alternatywa dla niego stal sie iPad mini i ciekaw jestem bardzo jak sie bedzie sprawowal kiedy otrzymam go w przyszlym tygodniu.

#736 Gość_kasia5580_*

Gość_kasia5580_*

Napisano 14 grudnia 2012 - 05:13

Bardzo dobrze, widać Twój Iphone dalej walczy!! :D

- - - Połączono posty - - -

Postaram sie napisać krótko, ale w taki sposób aby każdy mnie zrozumiał.
Tak, produkty firmy APPLE są drogie. I to prawda, ze nie każdego na nie stać. I za to trzeba dziękować Bogu!!!
Bo mimo tego, ze ńie każdy może sobie na nie pozwolić i tak trafiają w ręce osób, które nie potrafią korzystać tak inteligentnych urządzeń i robią np. z Iphone'a śmietnik ( chciałabym uwzględnić, ze po to są zastępcze niby smartfony wyprodukowane przez inne firmy )
Tak więc posłuże dobra rada tych, którzy planują zakup Iphone'a bądź innych sprzętów firmy Apple, aby zastanowili sie zanim zaczną zabawę z Cydia, Jailbreak'iem i wszystkimi innymi glupotami.
Dla Iphone'a idealnie pasuje ORYGINALNY iOS, bez żadnych wynalazków. Nie niszczcie czegoś, nad czym pracował człowiek inteligentny.

#737 awakeman

awakeman
  • 508 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 06:39

Tak, produkty firmy APPLE są drogie. I to prawda, ze nie każdego na nie stać. I za to trzeba dziękować Bogu!!!
Bo mimo tego, ze ńie każdy może sobie na nie pozwolić i tak trafiają w ręce osób, które nie potrafią korzystać tak inteligentnych urządzeń i robią np. z Iphone'a śmietnik ( chciałabym uwzględnić, ze po to są zastępcze niby smartfony wyprodukowane przez inne firmy )
Tak więc posłuże dobra rada tych, którzy planują zakup Iphone'a bądź innych sprzętów firmy Apple, aby zastanowili sie zanim zaczną zabawę z Cydia, Jailbreak'iem i wszystkimi innymi glupotami.
Dla Iphone'a idealnie pasuje ORYGINALNY iOS, bez żadnych wynalazków. Nie niszczcie czegoś, nad czym pracował człowiek inteligentny.

Przykro mi to mowic Kasiu, ale czlowiek inteligentny nie kupi iPhona bez wczesniejszego zamyslu zjailbreakowania go. Telefon ten bez JB dziala jak dla mnie na pol gwizdka i chyba nigdy nie zmienie swojego zdania na ten temat. To tak jakbys kupila nowoczesny komputer i uzywala go do stawiania pasjansa i patrzenia na niego bo ma super obudowe lub inny przyklad, specjalnie dla Ciebie ;) To tak jakbys miala w kuchni nowoczesny piekarnik i mase skladnikow do upiecznia ciasta, a wykorzystalabys z nich niewielka ilosc i wsadzila ciasto do kuchenki mikrofalowej.

iOS bez JB jest tylko dobrym systemem. Jednak bardzo latwo mozna z ow dobrego sytemu poleciec w kosmos i to bez wahadlowca...

#738 Multiaplikator

Multiaplikator
  • 47 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 08:41

Koleżanka kasia5580 słusznie pisze! Apple powinno podnieść cenę iPhone x 3. Może wtedy głupich prostaków nie będzie stać na jego zakup. No bo do czego to dochodzi aby ludzie robili ze swoimi telefonami co im tylko do głowy przyjdzie, jakieś jailbreaki czy coś. Tylko nie wiem teraz jak patrzeć na aktualizacje oprogramowania i dodawanie nowych funkcji przez samo Apple. No bo jeżeli w danym momencie Telefon jest doskonałością, której nic nie brakuje, to po aktualizacji staje się superdoskonałością? Przy którejś z rzędu aktualizacji może przedrostków zabraknąć. I jak wtedy opisać nasz Telefon?

#739 k0gut

k0gut
  • 67 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 09:05

@up Kolego i Koleżanko, bardzo mnie rozbawiły Wasze posty! Dobrego humoru starczy mi na cały dzień w pracy. Dziękuję!

#740 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 14 grudnia 2012 - 09:13

Boże widzisz, a nie grzmisz...

#741 awakeman

awakeman
  • 508 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 10:03

Co niektórzy na forum mają pewnie kupiony w AppStorze iVip Black. Tylko tak dla zasady...

#742 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 10:26

Już dawno nie czytałem większej głupoty na tym forum.
A tak swoją drogą to Ty pewnie dostałaś iPhona na komunie ?

#743 kulkaklb

kulkaklb
  • 1 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 15:32

Wiem, że to już było wcześniej, ale może ktoś spróbować z tym??? [url=http://www.rocky-racoon.com/]Rocky-Racoon.com[/url]
Ogólnie wygląda na wiarygodne źródło zwłaszcza, że wydali oni też JB 5.1.1, który o ile mi wiadomo działa. Ja sam spróbowałbym, lecz musiałbym mieć instrukcję dokładną (nie jestem jakimś geniuszem w tej dziedzinie).

Jak ktoś ma wątpliwości, to niech wytłumaczy mi animację na telefonie jakoś w 2 minucie tego filmu oraz napis na dole ekranu iPhone'a w 3:30 minucie tego filmiku.

#744 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 14 grudnia 2012 - 16:13

Wiem, że to już było wcześniej, ale może ktoś spróbować z tym??? Rocky-Racoon.com
Ogólnie wygląda na wiarygodne źródło zwłaszcza, że wydali oni też JB 5.1.1, który o ile mi wiadomo działa. Ja sam spróbowałbym, lecz musiałbym mieć instrukcję dokładną (nie jestem jakimś geniuszem w tej dziedzinie).

Jak ktoś ma wątpliwości, to niech wytłumaczy mi animację na telefonie jakoś w 2 minucie tego filmu oraz napis na dole ekranu iPhone'a w 3:30 minucie tego filmiku.

Fake. Ściągnąłem to coś i wykrywa mi mój telefon choć nie mam go nawet podłączonego :D

#745 maszmisz

maszmisz
  • 1 postów
  • SkądWąbrzeźno

Napisano 14 grudnia 2012 - 23:19

Witam. Czy ten poradnik ze strony 20 mogę zastosować do firmware iOS 6.0.1 ?? Mam 3GS new bootrom, BB 06.15 a aktualizowany nie był od wersji 4.2.1(8C148a) (obecnie ta wersja jest w iPhonie). iPhone miał simlock na jakąś Angielską sieć. Chce podnieść iOS bo denerwuje mnie to że, większość aplikacji z AppStore nie można zainstalować. Próbowałem według tego poradnika zrobić iOS6 ale w trakcie próby odtwarzania iPhona wyskakuje mi błąd 3194 (próbowałem iReb, tinyumbrella i skasowałem te ostatnie linijki w pliku hosts i nic to nie dało cały czas ten błąd wyskakuje). Wyczytałem na forum, ze ten błąd wyskakuje gdy wersja nie jest już podpisywana przez Apple. I teraz nie wiem czy zaryzykować i zaktualizować do 6.0.1?? Czy jak to zrobię to obejdę pózniej simlocka?? czy JB bedzie untethered??

#746 Adek 22

Adek 22
  • 227 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 grudnia 2012 - 23:57

Panowie mam softa 6.0.1 ugotowanego przez snOwbreeze i Cydia po kliknieciu tylko mrugnie i wraca do SB wiecie jak sobie z tym poradzić??

#747 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 00:25

Panowie mam softa 6.0.1 ugotowanego przez snOwbreeze i Cydia po kliknieciu tylko mrugnie i wraca do SB wiecie jak sobie z tym poradzić??

A wiesz jak działa JB na uwięzi ?-,-

#748 Adek 22

Adek 22
  • 227 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 grudnia 2012 - 00:33

Just Boot nic Mi nie daje bo pozostaje czarny ekran...

#749 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 grudnia 2012 - 00:35

Musi Ci wywalać jakiś błąd w programie, tylko pytanie jaki?

#750 Adek 22

Adek 22
  • 227 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 grudnia 2012 - 00:42

Właśnie nic Mi nie wyskakuje zero błędów tylko pisze Waiting for reboot i tak sobie wisi(ekran cały czas pozostaje czarny)....

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych