Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 6 - oficjalnie dostępne.

• Please log in to reply
376 replies to this topic

#226 Gemini

Gemini
  • 96 posts
  • SkądPoznań

Posted 24 September 2012 - 17:12

Czy ja dobrze widzę ? iOS6 nie pozwala na dodanie konta POP3 do poczty (tylko IMAP) ? Żonie Mail.app przestał ściągać maile...

No to już chyba żart...To pewnie tzw. "postęp". Dobrze, że nie korzystam z iOSowego maila, nawet nie wiem czy moja poczta obsługuje IMAP.

Nie wiem jak u Was, ale zauważyłem też na iPadzie, że na iOS6 net strasznie zamulił. Safari chodzi jakby chciało, a nie mogło. To samo FB.

#227 diesel2117

diesel2117
  • 1743 posts
  • SkądKatowice PL

Posted 24 September 2012 - 18:09

No to już chyba żart...To pewnie tzw. "postęp". Dobrze, że nie korzystam z iOSowego maila, nawet nie wiem czy moja poczta obsługuje IMAP.

Nie wiem jak u Was, ale zauważyłem też na iPadzie, że na iOS6 net strasznie zamulił. Safari chodzi jakby chciało, a nie mogło. To samo FB.

Iphone 4 ios 6 - fb nawet po wifi ładuje się z 15 sekund, na 3g jak na edge w wcześniejszych iosach..

#228 rain86

rain86
  • 619 posts
  • SkądSzczecin

Posted 24 September 2012 - 18:15

U mnie na 4s zarówno Safari jak i FB działa bardzo dobrze i szybko - nie odnotowałem żadnych problemów póki co

#229 skc

skc
  • 925 posts

Posted 24 September 2012 - 19:37

New Build: Public OTA iOS update: 6.0 (10A406e) Macie?

#230 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 24 September 2012 - 19:59

@ Fifty-50 Kurde takich cudów to ja nie widziałem xd . Może chmura była i Apple sam pokolorował jak umiał :D .

#231 gyc78

gyc78
  • 98 posts

Posted 24 September 2012 - 20:09

Lipa z tym "nie przeszkadzać". Będę chciał napisać email i akurat wstrzeli się wtedy ktoś z kim nie chcę rozmawiać. Jak nie przeszkadzać, to nie przeszkadzać. A tak na to liczyłem..

#232 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 September 2012 - 22:56

@ Fifty-50

Kurde takich cudów to ja nie widziałem xd .
Może chmura była i Apple sam pokolorował jak umiał :D .

Z chmurami Apple sobie podobno inaczej radzi - po prostu je zostawia :D

Dołączona grafika

#233 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 24 September 2012 - 23:07

Po prostu apple wprowadziło funkcję iCloud również do map.

#234 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 posts

Posted 25 September 2012 - 07:03

To co się dzieje z Apple i jakością to jest jakiś żal. Miałem kupować iPhone5 czarnego, ale się rysuje. Biały znowu ma źle spasowaną obudowę. Mapy w iOS z których bardzo często korzystałem są żenujące. Czas chyba sprzedać iPada, iPhone'a i kupić Samsunga :( Ktoś z forumowiczów porzucał iOS na rzecz Androida? Zastanawiam się czy to jest bolesne. Sczególnie jeśli się kupuje dużo z iTunes i iBooks. Pozdr. Ł

#235 Smoczy

Smoczy
  • 4066 posts
  • SkądPrzemyśl

Posted 25 September 2012 - 07:23

Bateria trzyma znacznie lepiej niż na 5.1.1,powiadomienia włączone,3G wyłączone,muzyka po BT,bateria trzyma spokojnie półtora dnia.

#236 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 September 2012 - 07:39

To jest build dla AppleTV, co ciekawe pomimo zakończenia umowy licencyjnej na YT w tej wersji dalej jest ta aplikacja w ATV. Apple coś kręci.

#237 skc

skc
  • 925 posts

Posted 25 September 2012 - 08:25

Czy Siri naprawdę ma problemy z rozpoznawaniem głosu w iOS 6 (iPhone 4S)? Chodzi mi głównie o język angielski.

#238 wislakrakow

wislakrakow
  • 37 posts

Posted 25 September 2012 - 10:09

Mnie najbardziej wkurzyła zmiana wyglądu appstoree na iphonie. Teraz to przeglądanie aplikacji jest uciążliwe a lubiłem sobie zawsze pogrzebać i coś ciekawego znaleźć. Na mapy od googla czekam bo te od apple to nieporozumienie. Czekam jeszcze na normalną instalację Cydia. Telefon chodzi szybciej i bateria jakoś więcej trzyma. Co ciekawe przycisk Home na poprzednim sofcie czasami miał zawiechy trzeba było 3-4 razy nacisnąć abyć zminimalizować aplikację. Myślałem, że się zużył a tu ku mojemu zdziwieniu na nowym sofcie chodzi jak nowy ale to może być wina programiku z Cydia do multitaskingu a teraz Cydii nie mam.

#239 kdworaczyk

kdworaczyk
  • 262 posts
  • SkądPsary

Posted 25 September 2012 - 10:41

To co się dzieje z Apple i jakością to jest jakiś żal. Miałem kupować iPhone5 czarnego, ale się rysuje. Biały znowu ma źle spasowaną obudowę. Mapy w iOS z których bardzo często korzystałem są żenujące. Czas chyba sprzedać iPada, iPhone'a i kupić Samsunga :(
Ktoś z forumowiczów porzucał iOS na rzecz Androida? Zastanawiam się czy to jest bolesne. Sczególnie jeśli się kupuje dużo z iTunes i iBooks.

Pozdr.
Ł

Ja to zrobiłem musze sie przyznać przy Waszystkich. Miesiąc temu sprzedałem swojego ip4s i kupiłem Samsunga Galaxy S3. Jaki to nie super telefon ma wszytsko duży wyświetlacz, widzety, darmową nawigacje, wideo można oglądać na małym ekranie robią coś innego na telefonie, bateria to wogóle trzyma super. Teraz moja opinia po miesiącu użytkownia. Nie zaprzecze telefon ładny ale tylko tyle natomiast jego użytkowanie padaka. Fajny lekki i płaski ale taki plastikowy że szok, iphonea jak weżmie się do reki to widać w nim klase a samsung to taka plastikowa zabaweczka. Poustawiłem sobie wszytsko tak jak mi się podobało widzet pogody ten standartowy, zegarek, jakieś skróty do często używanych kontaktów i kilku aplikacji. Ustawienia wifi on cały czas, synchronizacja maila, aplikacja facebook, pakiet danych on, 3g - off (jestem na styku sygnału 2g/3g i cały czas telefon przełancza się wiem że zjada to baterie) wszytsko ustawione elegancko i ładnie wyjmuje telefon z ładowarki kłade się spać godz 22:40 100% bateri wstaje rano bateria 86% godzina 6:00. gdzie podziało się 14% telefon czywał ! Nie bede pisał dalej jak bateria zjezdzała w ciagu dnia bo przy moim uzytkowaniu ładowarke mialem w domu pracy i w samochodzie ! Wszedłem na forum i dwoiedziałem sie ze najlepiej zmienić soft na niebrandowany potem robić tak bedą w domu mieć wifi na on a pakiet danych na off wychodzać z domu to znów wifi na off a pakiet danych na on, GPS najlepiej wyłaczyć jak nie korzysta się z nawigacji, widzetów tez jak najmnije a najlepiej wcale no bo one obiązają procesor a co za tym idzie zjadają baterie. Bawiłem się przez miesiac w zmiane softu i ine ustawienia i zszedłem do poziomu 9% bateri w nocy. efekt koncowy od niedzieli jestem posiadaczem nowego ip4s i jest super a przygode z samsungiem uważam za porażke. Szkoda tylko kasy jaką musiałem wyłożyć na tą przygodę ! Odradzam komu kolwiek kto używał iphona przesiadki na samsunga !

#240 mermi

mermi
  • 56 posts

Posted 25 September 2012 - 10:52

Na mapy od googla czekam bo te od apple to nieporozumienie.

Przecież możesz zainstalować sobie mapy google w postaci aplikacji innych firm. Ja np korzystam z Maps+.

#241 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 25 September 2012 - 11:44

Przecież możesz zainstalować sobie mapy google w postaci aplikacji innych firm. Ja np korzystam z Maps+.

Akurat Maps+ wyświetla już mapy Apple, po aktualizacji do iOS6, więc nie tak różowo.

#242 mermi

mermi
  • 56 posts

Posted 25 September 2012 - 11:56

Akurat Maps+ wyświetla już mapy Apple, po aktualizacji do iOS6, więc nie tak różowo.

Ooo, rzeczywiście :) Ale co ciekawe wyszukiwanie adresów działa 100x lepiej na Maps+. Przykładowo mapy apple nie znajdują adresu "wojciechowskiego 32, warszawa", natomiast maps+ robi to bez problemu.

#243 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 September 2012 - 13:09

To co się dzieje z Apple i jakością to jest jakiś żal. Miałem kupować iPhone5 czarnego, ale się rysuje. Biały znowu ma źle spasowaną obudowę. Mapy w iOS z których bardzo często korzystałem są żenujące. Czas chyba sprzedać iPada, iPhone'a i kupić Samsunga :(
Ktoś z forumowiczów porzucał iOS na rzecz Androida? Zastanawiam się czy to jest bolesne. Sczególnie jeśli się kupuje dużo z iTunes i iBooks.

Pozdr.
Ł

Ja bym raczej tego nie zrobił, po pierwsze ze względu na telefony samsunga z androidem, a po drugie właśnie ze względu na zakupy w Appstore (ponad 700zł ;)).

#244 Misiekk

Misiekk
  • 284 posts

Posted 25 September 2012 - 16:42

a u mnie ios 6.0 przywrocil problem ciaglego telefonu "w uzyciu". Do tego bateria wytrzymuje gorzej niz poprzedni iOS...

#245 Jolaos

Jolaos
  • 1036 posts

Posted 25 September 2012 - 16:48

Ja w każdym bądź razie pozostaję przy fabrycznym iOS 5. Jakoś 6 nie budzi mojego zaufania.

#246 xCHERRYx

xCHERRYx
  • 217 posts

Posted 25 September 2012 - 17:06

Ja to zrobiłem musze sie przyznać przy Waszystkich. Miesiąc temu sprzedałem swojego ip4s i kupiłem Samsunga Galaxy S3. Jaki to nie super telefon ma wszytsko duży wyświetlacz, widzety, darmową nawigacje, wideo można oglądać na małym ekranie robią coś innego na telefonie, bateria to wogóle trzyma super. Teraz moja opinia po miesiącu użytkownia. Nie zaprzecze telefon ładny ale tylko tyle natomiast jego użytkowanie padaka. Fajny lekki i płaski ale taki plastikowy że szok, iphonea jak weżmie się do reki to widać w nim klase a samsung to taka plastikowa zabaweczka. Poustawiłem sobie wszytsko tak jak mi się podobało widzet pogody ten standartowy, zegarek, jakieś skróty do często używanych kontaktów i kilku aplikacji. Ustawienia wifi on cały czas, synchronizacja maila, aplikacja facebook, pakiet danych on, 3g - off (jestem na styku sygnału 2g/3g i cały czas telefon przełancza się wiem że zjada to baterie) wszytsko ustawione elegancko i ładnie wyjmuje telefon z ładowarki kłade się spać godz 22:40 100% bateri wstaje rano bateria 86% godzina 6:00. gdzie podziało się 14% telefon czywał ! Nie bede pisał dalej jak bateria zjezdzała w ciagu dnia bo przy moim uzytkowaniu ładowarke mialem w domu pracy i w samochodzie ! Wszedłem na forum i dwoiedziałem sie ze najlepiej zmienić soft na niebrandowany potem robić tak bedą w domu mieć wifi na on a pakiet danych na off wychodzać z domu to znów wifi na off a pakiet danych na on, GPS najlepiej wyłaczyć jak nie korzysta się z nawigacji, widzetów tez jak najmnije a najlepiej wcale no bo one obiązają procesor a co za tym idzie zjadają baterie. Bawiłem się przez miesiac w zmiane softu i ine ustawienia i zszedłem do poziomu 9% bateri w nocy. efekt koncowy od niedzieli jestem posiadaczem nowego ip4s i jest super a przygode z samsungiem uważam za porażke. Szkoda tylko kasy jaką musiałem wyłożyć na tą przygodę ! Odradzam komu kolwiek kto używał iphona przesiadki na samsunga !

Powlaczales wszystkie mozliwe opcje to sie nie dziw ze Ci zjada, po co Ci sciaganie nowych maili przez wifi w nocy jak spisz?
A potem tylko tragedia ze 14% baterii zjadlo...

#247 masteryono

masteryono
  • 115 posts

Posted 25 September 2012 - 17:26

Gdzie to niby jest? Ani w dev center ani w iTunes nie widzę..

#248 Marcin76r

Marcin76r
  • 96 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 September 2012 - 17:36

Witam, Czy wie ktos gdzie podzialy sie ustawienia "Uslugi Lokalizacji" w iPhonie 4s na iOS6 ? Nie wiem, czy tylko mnie to zniknelo po aktualizacji czy wam tez ? Nie mozna wlaczyc ani wylaczyc tej uslugi ani zarzadzac programimi, ktore z niej korzystaja. A moze ja po prostu nie umiem szukac ? Raz ikone uslugi widac na pasku u gory a pozniej sama znika. Pozdrawiam Marcin

#249 Raff575

Raff575
  • 16 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 September 2012 - 18:13

Ustawienia -> Prywatność - tam są... tuż po aktualizacji znalazłem, później chciałem włączyć i szukałem z 10 minut gdzie to jest, bo kompletnie mi nie przyszło do głowy że w 'Prywatności' :D

#250 Marcin76r

Marcin76r
  • 96 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 September 2012 - 18:34

Ustawienia -> Prywatność - tam są... tuż po aktualizacji znalazłem, później chciałem włączyć i szukałem z 10 minut gdzie to jest, bo kompletnie mi nie przyszło do głowy że w 'Prywatności' :D

Dzieki :-) pewnie jeszcze bym sobie troche poszukal zanim bym na to wpadl ;-)

Pozdrawiam,
Marcin

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users