To co się dzieje z Apple i jakością to jest jakiś żal. Miałem kupować iPhone5 czarnego, ale się rysuje. Biały znowu ma źle spasowaną obudowę. Mapy w iOS z których bardzo często korzystałem są żenujące. Czas chyba sprzedać iPada, iPhone'a i kupić Samsunga 
Ktoś z forumowiczów porzucał iOS na rzecz Androida? Zastanawiam się czy to jest bolesne. Sczególnie jeśli się kupuje dużo z iTunes i iBooks.
Pozdr.
Ł
Ja to zrobiłem musze sie przyznać przy Waszystkich. Miesiąc temu sprzedałem swojego ip4s i kupiłem Samsunga Galaxy S3. Jaki to nie super telefon ma wszytsko duży wyświetlacz, widzety, darmową nawigacje, wideo można oglądać na małym ekranie robią coś innego na telefonie, bateria to wogóle trzyma super. Teraz moja opinia po miesiącu użytkownia. Nie zaprzecze telefon ładny ale tylko tyle natomiast jego użytkowanie padaka. Fajny lekki i płaski ale taki plastikowy że szok, iphonea jak weżmie się do reki to widać w nim klase a samsung to taka plastikowa zabaweczka. Poustawiłem sobie wszytsko tak jak mi się podobało widzet pogody ten standartowy, zegarek, jakieś skróty do często używanych kontaktów i kilku aplikacji. Ustawienia wifi on cały czas, synchronizacja maila, aplikacja facebook, pakiet danych on, 3g - off (jestem na styku sygnału 2g/3g i cały czas telefon przełancza się wiem że zjada to baterie) wszytsko ustawione elegancko i ładnie wyjmuje telefon z ładowarki kłade się spać godz 22:40 100% bateri wstaje rano bateria 86% godzina 6:00. gdzie podziało się 14% telefon czywał ! Nie bede pisał dalej jak bateria zjezdzała w ciagu dnia bo przy moim uzytkowaniu ładowarke mialem w domu pracy i w samochodzie ! Wszedłem na forum i dwoiedziałem sie ze najlepiej zmienić soft na niebrandowany potem robić tak bedą w domu mieć wifi na on a pakiet danych na off wychodzać z domu to znów wifi na off a pakiet danych na on, GPS najlepiej wyłaczyć jak nie korzysta się z nawigacji, widzetów tez jak najmnije a najlepiej wcale no bo one obiązają procesor a co za tym idzie zjadają baterie. Bawiłem się przez miesiac w zmiane softu i ine ustawienia i zszedłem do poziomu 9% bateri w nocy. efekt koncowy od niedzieli jestem posiadaczem nowego ip4s i jest super a przygode z samsungiem uważam za porażke. Szkoda tylko kasy jaką musiałem wyłożyć na tą przygodę ! Odradzam komu kolwiek kto używał iphona przesiadki na samsunga !