Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zakładanie konta w iTunes Store & Jak założyć konto w iTunes Store?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1262 odpowiedzi w tym temacie

#301 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 maja 2008 - 20:22

przenioslem do istniejacego tematu. nie rozdrabniajmy sie tak.

#302 belonka

belonka
  • 7 postów

Napisano 19 maja 2008 - 14:27

a mnie w ogole nie wyskakuje pole none przy platnosciach

#303 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 19 maja 2008 - 20:47

A jesteś pewna, że wszystko robisz zgodnie z instrukcjami? Wiele osób pomija część z wpisywaniem kodu. Uważają, ze to niepotrzebne, a jednak, musi być.

#304 ssacz123

ssacz123
  • 40 postów

Napisano 24 maja 2008 - 07:52

witam, a ja takie krotkie pytanie. mam konto zalozone wedlug sposobu z pierwszej stronki. w USA. mieszkam na stale w anglii. czy jak kupie tutaj gift card'a w jakims HMV czy cos to on bedzie smigal z moim kontem w USA czy bede musial od nowa żalozyc konto ? a moze majac gift card'a nie musze zakladac konta tylko od razu robie zakupy ? nie chce wyrzucic w bloto 50 funtow wiec bylbym wdzieczny za odp. pozdrawiam :D

#305 pirat-ust

pirat-ust
  • 345 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 24 maja 2008 - 10:26

ludzie jak jesteś w uk to robisz wszystko legalnie i jeśli chcesz wyżucić Ł50 na konto w USA to kup ale nie zadziała
zmień sobie kraj na uk w iTS i dopiero tam będziesz miał te L50 legalnie.

#306 ssacz123

ssacz123
  • 40 postów

Napisano 24 maja 2008 - 18:34

do tej pory tak nie mogle, bo przejscie na konto w uk wymagalao karty platniczej w uk i nie akceptowalo mojego maestro z NatWest'u. ale chyba zdjeli te bariere bo teraz ja zarejestrowalem bez problemu i wlasnie zasysam sobie lostow i pare kawalkow. Itunes Store to jednak potega. nie musze juz latac do HMV !!! jeszcze tylko jak sie ogarnia grafiki do albumów ?

#307 mottyls

mottyls
  • 2 postów

Napisano 31 maja 2008 - 17:54

Nie wychodzi mi to założenie konta. Próbowałam tym sposobem mock5 kilka razy. Wpisywałam w redeem wszystkie z haseł podawane tu na forum i i tak potem nie mam pozycji none w płatnościach. Pewnie coś źle robie ale nie mam pojęcia co. Dodam tylko,że przejrzałam cały ten wątek

#308 hooo

hooo
  • 183 postów

Napisano 03 czerwca 2008 - 15:07

Jak założyć konto w itunes store? A może ktośby się podzielił kontem? Potrzeba mi tylko czasem ściągać okładki do albumów.

#309 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 03 czerwca 2008 - 17:03

hooo o tym jest ten temat, tym bardziej jeżeli ściągasz tylko okładki. Wystarczy poczytać, znaleźć instrukcję i założyć konto - proste?!

#310 hooo

hooo
  • 183 postów

Napisano 03 czerwca 2008 - 18:01

Ojoj co ty nie powiesz, fajnie, tylko ,że żaden sposób nie działa, dlatego się pytam jak założyć to konto, a skoro po to jest ten temat, więc w nim piszę z zapytaniem jak zrobić konto w itunes, proste?

#311 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 03 czerwca 2008 - 19:44

Dziwne, bo 5 minut temu skorzystałem z metody z pierwszej strony i o dziwo wszystko działa :o jak bardzo Ci zależy daj e-mail'a to założę konto specjalnie dla Ciebie.

#312 mottyls

mottyls
  • 2 postów

Napisano 05 czerwca 2008 - 16:04

Udało mi się:) Napisze dlaczego wcześniej nie mogłam założyć konta, może komuś innemu to pomoże: otóż miałam ustawione w zakladce 'itunes store' inny kraj niż USA. Zmieniłam sobie o tak. z ciekawości czym sie różnia listy(top...) poszczegolnych krajów. i teraz mi przyszlo do glowy ze to moze miec znaczenie.

#313 Verminard

Verminard
  • 109 postów
  • SkądWawa

Napisano 06 czerwca 2008 - 21:09

Sprawdziłem już sposób z tunecore, ale nic. Ten zadziałał. Dzięki. Niby mam kartę płatniczą na $, ale nie lubię zostawiać nigdzie jej numeru, zwłaszcza, że kupować tam nie zamierzam. Wolę realne CD...

#314 Murad

Murad
  • 99 postów

Napisano 11 czerwca 2008 - 21:08

Zakładanie konta w iTunes z GiftCard Witam. Od niedawna jestem szczęsliwym posiadaczem iPoda Toucha i sie dowiedzialem sie sie zbliża update softu 2.0. Niestety będzie on kosztował 10$ a jak wiadomo w polsce nie ma itunes store. Naszczescie mam kartę GiftCard ale nie wiem jak zalozyc konto. Jeszcze mam pytanie jak to dziala jak sie z karty zaklada? Trzeba podawac swoje dane itp?? Czy moze da sie to jakos zaladowac bezposrednio na ipoda zeby zrobic z niego updatea?? Dzieki za pomoc i pozdro

#315 MMAniak

MMAniak
  • 344 postów
  • Skądz domu

Napisano 27 czerwca 2008 - 16:54

Mam taki problem że kupiłem piosenke przez iStore. Dostałem potwierdzenie sms'em że transakcja poszła. skasowało mnie , a piosenki nie mam? moze ja niewiem gdzie ją szukać :D? O co moze chodzic?

#316 pirat-ust

pirat-ust
  • 345 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 27 czerwca 2008 - 22:27

jak ty to robiłeś a i jeszcze co to istore wysłów się jaśniej ja nie słyszałem nic opotwierdzeniu sms- bo normalnie kupujes to pobierasz piosenke i w tym momencie odejmują ci kasę.

#317 Dami107-7bfb8b3684

Dami107-7bfb8b3684
  • 186 postów

Napisano 27 czerwca 2008 - 23:01

a moze mu chodzi o iplay.pl ? bo tam sa CHYBA potwierdzenia smsem... podkreslam CHYBA, bo ze stronka mialem tyle stycznosci, co przesluchiwanie dem utworow :P

#318 MMAniak

MMAniak
  • 344 postów
  • Skądz domu

Napisano 28 czerwca 2008 - 12:37

Kupiłem piosenke przez iTunes nie zaden iplay.pl ... W itunes jest zakładka sklep i tam kupiłem piosenke :) a powierdzenie sms dostaje bo mam konto inteligo i zawsze mam potwierdzenie sms.

#319 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 28 czerwca 2008 - 13:06

Po pierwsze - jeżeli dobrze pamiętam - to zakładając konto w iTunes, tak aby można było kupować piosenki, należy zaznaczyć rodzaj karty bankowej jaką posiadamy. Po drugie iTunes nie akceptuje kart z polskich banków, a co za tym idzie nie możemy kupować piosenek. Nie próbowałem jeszcze kupować nic w iT i nie wiem jak wyglądają transakcje, ale nie powinieneś mieć chyba w ogóle możliwości kupna niczego za pomocą polskiej karty.

#320 pirat-ust

pirat-ust
  • 345 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 28 czerwca 2008 - 21:00

krótko - wydałeś pieniądze w błoto - iTunes store nie pokazuje błędu dla polskich kart i ściąga z nich pieniądze tylko że amerykańskie karty mają na którymś miejscu (w numerze karty) 66 a jak w numerze karty w tym miejscu karty nie ma66 to ni ściągniesz tylko zapłacisz

#321 MMAniak

MMAniak
  • 344 postów
  • Skądz domu

Napisano 28 czerwca 2008 - 21:08

lipa.

#322 exeqtor

exeqtor
  • 6 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 05 lipca 2008 - 14:41

Witam! Chciałem zarejestrować mojego ipod'a touch i zrobic sobie konto na itunes, zeby sciagnac sobie okladki czy cos. Ale nie mam karty kredytowej i nieprzejde bez tego. Sposob z 1 strony nie działa gdyż niema opcjo NONE i PAYMENT METOD. Moze mi ktoś napisac jak to zrobic?

#323 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 05 lipca 2008 - 15:05

exeqtor ta metoda działa na pewno. Sprawdziłem na kilku komputerach i założyłem "x" kont. Potwierdzi to, także kilku użytkowników forum, którym, albo to utworzyłem nowe konto, albo poleciłem metodę.

Juz napisalem instrukcje!

Mock5 - rejestrowanie w iTunes Store (POLAK)

#324 exeqtor

exeqtor
  • 6 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 05 lipca 2008 - 15:14

To w takim razie czy mógłbyś mi założyć konto ? Ja sobie z tym nie dam rady, bo za każdym razem jak to robię i jestem w Payment Metod to nie ma tam NONE.

#325 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 lipca 2008 - 18:44

Przeczytaj DOKŁADNIE to co tam jest napisane. Niedokładne czytanie skutkuje niezałożeniem konta. Wiem, bo musiałem dwa razy próbować.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 9

0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych