Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zakładanie konta w iTunes Store & Jak założyć konto w iTunes Store?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1262 odpowiedzi w tym temacie

#351 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 14 lipca 2008 - 12:15

nie moja wina ze mam taka rozdzielczosc na pulpicie ;) peyment bierzesz none

#352 SpokoYo

SpokoYo
  • 54 postów

Napisano 14 lipca 2008 - 12:19

Niemam takiej opcji jak zakładam konto w sposobie opisanym w 1 poscie to było none a teraz jak chce polskie konto to niema

#353 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 14 lipca 2008 - 12:23

faktycznie chciałem założyc drugie konto i już niema opcji none :( tylko karta ale i tak narazie niedziała

#354 atuzi

atuzi
  • 70 postów

Napisano 14 lipca 2008 - 12:56

Ceny w polskim sklepie są ok 30 % droższe niż w US. Gra w US - 4,99 $ co daje 10,3 zł, a w polskim 3,99 E co daje 13,16 zł. Kto będzie kupował drożej, jak za Gift Card kupi taniej w US? Poza tym nie ma słowa o tym, kiedy będzie można kupować muzykę. Jeśli będzie za 0.99 E a nie 0.99 $, to ja podziękuję. Dlaczego my w Europie mamy płacić więcej? Jest jakieś uzasadnienie?

#355 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 lipca 2008 - 13:02

Jesteśmy bogatsi. Szczególnie w sektorze samochodowym gdzie przodujemy z cenami w EU.

#356 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 14 lipca 2008 - 21:30

radze zacząc zakladac bo znow mozna bez karty

#357 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 lipca 2008 - 18:44

Ceny w polskim sklepie są ok 30 % droższe niż w US. Gra w US - 4,99 $ co daje 10,3 zł, a w polskim 3,99 E co daje 13,16 zł. Kto będzie kupował drożej, jak za Gift Card kupi taniej w US? Poza tym nie ma słowa o tym, kiedy będzie można kupować muzykę. Jeśli będzie za 0.99 E a nie 0.99 $, to ja podziękuję. Dlaczego my w Europie mamy płacić więcej? Jest jakieś uzasadnienie?

widzisz calosc sprowadza sie do braku umiejetnosci czytania ze zrozumieniem. w tym wypadku terms of use amerykanskiego itms. w skrocie - nie mozna legalnie kupic nic w itms ktore jest przypisane do kraju innego niz ten, ktorego jestes obywatelem. jeszcze krocej - musisz miec paszport usa.

#358 atuzi

atuzi
  • 70 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 08:40

widzisz calosc sprowadza sie do braku umiejetnosci czytania ze zrozumieniem. w tym wypadku terms of use amerykanskiego itms. w skrocie - nie mozna legalnie kupic nic w itms ktore jest przypisane do kraju innego niz ten, ktorego jestes obywatelem. jeszcze krocej - musisz miec paszport usa.

Widzisz, ja czytam ze zrozumieniem. Mój posty dotyczył absurdalnych różnic w cenie w sklepach internetowych, gdzie koszt sprzedaży jest taki sam w USA i Europie, tylko dlaczego cena jest inna? W takim razie, zadałem pytanie, kto będzie kupował drożej? Kwestia legalności zakupu za pomocą gift kart nie była przedmiotem mojego postu. Ludzie będą tak kupować jeśli jest taka możliwość, to prawo rynku, niższa cena wypiera wyższą. Pytanie tylko jak ktoś będzie w stanie wyciągnąć konsekwencje za kupienie na gift kart? Ktoś zapłacił cenę za produkt i ma. Fakt, że nie ma paszportu jest wtórny. Jedziesz do USA masz polski paszport i kupujesz po cenach USA, tu paszport nie ma nic do gadania.

#359 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 lipca 2008 - 10:17

założyłem konto wg instrukcji z tego posta, ale nie mogę wejść do itunes store, bo wyskakuje info, że Polska może korzystać tylko z appstore i automatycznie mnie przenosi. nie mogę więc pobrać sobie okładek albumów.

#360 mock5

mock5
  • 36 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 lipca 2008 - 11:08

Konto tym sposobem, mozna zakladac tylko w iTunes Store muzycznym (Polska ma tylko AppStore) - czyli musisz wybrac z listy panstw np. USA, UK, Francja, Niemcy, Norwegia itd.

#361 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 lipca 2008 - 18:29

@atuzi widzisz i to mnie utwierdza w przekonaniu, ze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. przeczytaj dokladnie warunki korzystania z itms.us. tam jest kaluzula dot. mozliwosci korzystania z danego dzialu tylko ze zgory ustalonego obszaru terytorialnego. ja wiem ze to idiotyzm w dobie internetu, ale to nie ja to wymyslilem, to spece z apple. tak wiec kupujac w hamerykanskum itms kupujesz na obywatela stanow zwacego sie kowalsky, a nie na kowalski. to ten -y staje sie wlascicielem utworow. tak wiec korzystajac w ten sposob z itms nie "kupujesz" muzyki, a co najwyzej wchodzisz w jej posiadanie. kupujac w polskim itms stajesz sie legalnym wlascicielem tego za co dales pieniadze.

#362 atuzi

atuzi
  • 70 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 20:01

Czytam ze zrozumieniem, nawet po angielsku i wiem co pisze na stronie www iTunes Store, ale nie w tym rzecz. Piszę o absurdach, jak sam to potwierdziłeś. Czy kupuję czy wchodzę w posiadanie, to eufemizmy tego samego. (Ja akurat nie robię ani jednego, ani drugiego.) Różnica tylko dla prawników, którzy - niestety - z tego żyją. Nie rozumiem dlaczego na Ebayu w USA mogę kupić kartą VISA z polski a w iTunes nie? Dlaczego mogę kupić w Amazon a w iTunes nie? Dlaczego Apple otwiera w każdym kraju nowy sklep, zamiast pozwolić kupować wszystkim w jedny, w USA, co by wyszło taniej dla nich a zysk mieliby większy, bo koszty mniejsze? Co z nich za kapitaliści? Sądzę, że stali się zakładnikiem własnej filozofii, która w efekcie im zaszkodzi.

#363 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 lipca 2008 - 14:07

Jak mozna załozyc konto w polsce bez karty bo niemoge do tego dojsc

Jest teraz jakiś sposób? Bo też mnie pyta o numer karty.

#364 kozabart

kozabart
  • 354 postów

Napisano 18 lipca 2008 - 14:58

np. przez gift card ...

#365 acid_burn_s

acid_burn_s
  • 6 postów

Napisano 20 lipca 2008 - 15:17

a ja mam inne pytanie. Może i głupie, ale... Zakładając lewe konto w US i używając gift carda, pobierając następnie aktualizacje i ewentualnie jakieś aplikacje, nie koliguje to z językiem. Mam na myśli to czy będzie ona po angielsku czy jest to uniwersalne i dostosowuje się do języka ustawionego w ipodzie? Dziękuję z góry za odpowiedź, bo to jedyna co mnie nurtuje... ;)

#366 mateush90

mateush90
  • 170 postów
  • SkądPOZNAŃ

Napisano 20 lipca 2008 - 15:48

nie mam pojęcia.. jak założyć to konto? bo nie ma opcji "none" ;/

#367 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 lipca 2008 - 17:46

Ja mam tak samo... bez opcji none.

#368 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lipca 2008 - 18:14

A mi dalej działa wersja z pierwszej strony. Pamiętajcie - klikacie redeem, pokaże się że nie ma kodu, wklejecie kod, znowu redeem, potem cancel, nowe konto i CZYTAJCIE ze zrozumieniem!!!!!

#369 acid_burn_s

acid_burn_s
  • 6 postów

Napisano 20 lipca 2008 - 19:22

skromnie ponawiam pytanie :D

#370 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lipca 2008 - 20:55

Tak dostosowywuje się jeśli aplikacja ma odpowiedni język.

#371 Oliwia

Oliwia
  • 26 postów

Napisano 22 lipca 2008 - 11:30

Juz dawno temu zalozylam konto na itunes tym sposobem,podalam ten adres z NY,wszystko dzialalo ale do tej pory nie robilam tam zakupow.Ostatnio doladowalam to konto giftcard i kupilam pare aplikacji w appstore.Do rachunku doliczylo mi tax,sales tax dla NY to 8,25% i dokladnie tyle mi doliczylo. Ale jest pare stanow w ktorych nie ma sales tax, np.Delaware, Montana. Dlatego zmiencie sobie ten adres z NY na inny anie bedzie wam wtedy doliczac tax.

#372 entroop

entroop
  • 44 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 24 lipca 2008 - 14:29

Mock5 - rejestrowanie w iTunes Store (POLAK) nie działa ten sposób już :(

#373 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lipca 2008 - 14:34

Parę dni temu działał i założyłem konto bez problemów. Przeczytaj DOKŁADNIE co tam jest napisane. Kod który wpisujesz jest nieistotny. Chodzi o to żeby wcisnąć Cancel po wpisaniu go.

#374 entroop

entroop
  • 44 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 25 lipca 2008 - 12:27

fucktycznie! mój błąd.

#375 3Jeze

3Jeze
  • 3 postów

Napisano 25 lipca 2008 - 17:40

czy to możliwe aby rok później nadal działało???

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych