Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Naklejka zbliżeniowa paypass (AliorSync) vs iPhone 4

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#26 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 września 2012 - 10:28

Czyżby Apple nam specjalnie zablokowało wciskanie tam naklejek tym metalem? Takie pytanie, czy przy rozkręcaniu trzeba uważać na jakieś plomby itp. ? Czy ktoś w końcu znalazł coś na temat kwestii anteny w naklejce aliorsync? Jakieś pomysły czy obłożenie folią, umożliwi działanie? Czy może jednak ten metal nas załatwia?

#27 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 21 września 2012 - 10:53

Obłożenie folią naklejki tylko zaszkodzi.

#28 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 21 września 2012 - 11:31

Oblozyc broń Boże,ale oddzielić telefon od naklejki folią jak najbardziej,aczkolwiek wątpię czy przejdzie sygnał przez odbudowę. zadnych plomb nie ma,tylko dwie srubki na dole

#29 nvm

nvm
  • 10 postów

Napisano 21 września 2012 - 12:06

Ktoś komu się udało ją tam wsadzić i karta działa mógłby zrobić jakiś minitutorial/zdjęcia/filmik cokolwiek? Bo ja za cholerę nie mogę jej tam upchnąć.

#30 andmisz

andmisz
  • 77 postów

Napisano 23 września 2012 - 10:03

Czy ktoś próbował instalować nalepkę PayPass pomiędzy "pleckami" Mophie a iPhonem? Czy sygnał RFID przebije się przez ogniwo? Moja zwykła karta bez problemu działa bez wyciągania z portfela, ale jednak w takiej baterii jest trochę metalu.

#31 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 września 2012 - 10:05

Czy ktoś próbował instalować nalepkę PayPass pomiędzy "pleckami" Mophie a iPhonem? Czy sygnał RFID przebije się przez ogniwo? Moja zwykła karta bez problemu działa bez wyciągania z portfela, ale jednak w takiej baterii jest trochę metalu.

Kumpel tak nosił i generalnie działała bez zarzutów, kilka razy mu tylko odmówiła posłuszeństwa, ale cholera wie ile w tym było winy baterii.

#32 andmisz

andmisz
  • 77 postów

Napisano 25 września 2012 - 03:02

Kumpel tak nosił i generalnie działała bez zarzutów, kilka razy mu tylko odmówiła posłuszeństwa, ale cholera wie ile w tym było winy baterii.

Super, dziękuję za odpowiedź. Możliwe, że to coś z kartą, musiałem już jedną wymienić (częsty "błąd odczytu"). Po zmianie działa perfekcyjnie (ale chodzi o wersję w tradycyjnej karcie).

#33 miki4g

miki4g
  • 150 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 grudnia 2013 - 18:15

Odświeżam temat. Zamówiełem sobie naklejkę zbliżeniową w alior sync, przykleiłem do iPhona 4 i 2 razy próbowałem zapłacić w sklepie carrefour i 2 razy przez to się terminal zresetował. Miał ktoś podobny problem?

#34 JaN008

JaN008
  • 284 postów

Napisano 23 grudnia 2013 - 19:23

U mnie sama naklejka działała normalnie a przyklejona na tył iphone 5 nie była rozpoznawana. Ogólnie lipa, to była już druga naklejka i odpuściłem sobie bo szkoda zachodu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych