Kradzione sprzety na alledrogo
Posted 21 August 2007 - 00:07
Posted 21 August 2007 - 00:07
Skąd my znamy takie podejście do sprawy ...
No skad?
Posted 21 August 2007 - 00:08
Posted 21 August 2007 - 00:09
nie, sprawdzic przed zakupem, przeciez to nic nie kosztuje
Ja sprawdzilem auto, po 3 miesiacahc okazalo sie ze policja mimo trwajacego od 6 miesiecy dochodzenia nie wiedzial ze auto moze byc lewe
Takiego debilizmu jak sie obserwuje w tej organizacji to nawet ZUS nie osiaga..
ale moze to i dobrze.jak ktos ma jaja i w dupie paragrafy to w zyciu do czegos dojdzie.Ja niestety jestem za praworzadny ...
- MacDada likes this
Po pierwsze primo jak bez papierów jak fakturę dawać chcieli?...Paserstwo można popełnić tak umyślnie jak i nieumyślnie zależnie od tego, czy paser wie o przestępnym pochodzeniu przedmiotu, albo czy w konkretnym przypadku powinien był wiedzieć z uwagi na zachodzące okoliczności sugerujące takie pochodzenie np. podejrzanie niska cena, sprzedaż bez dokumentów lub w niekompletnym stanie itp....
nic dodac nic ujac
Po drugie primo - jak w markecie markowy sprzęt za parę złotych kupujesz to idąc tym tropem też należałoby złożyć doniesienie, bo podejrzanie tanio?
Jak ktoś ma taką fantazję to może Maybacha za dwie stówy sprzedać i co?
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Posted 21 August 2007 - 00:10
Ja sprawdzilem auto, po 3 miesiacahc okazalo sie ze policja mimo trwajacego od 6 miesiecy dochodzenia nie wiedzial ze auto moze byc lewe
Takiego debilizmu jak sie obserwuje w tej organizacji to nawet ZUS nie osiaga..
ale moze to i dobrze.jak ktos ma jaj i w dupie paragrafy to w zyciu do czegos dojdzie.Ja niestety jestem za praworzadny ...
i to ma byc powodem zeby kupowac kradzione rzeczy i miec wszystko w dupie ?
Posted 21 August 2007 - 00:12

---- Dodano 20-08-2007 o godzinie 23:13 ----
No skad?
Z działań naszego rządu

Posted 21 August 2007 - 00:13
Po pierwsze primo jak bez papierów jak fakturę dawać chcieli?
Po drugie primo - jak w markecie markowy sprzęt za parę złotych kupujesz to idąc tym tropem też należałoby złożyć doniesienie, bo podejrzanie tanio?
Jak ktoś ma taką fantazję to może Maybacha za dwie stówy sprzedać i co?
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
ale jak napisze ktos na forum ze sprawdzil ze jest zgloszony albo ze gniazdo security lock jest ewidentnie wyrwane to juz masz przeslanki zeby domniemywac nielegalne pochodzenie danej ruchomosci tym bardziej ze o tym fakcie zostalas poinformowana via email
Posted 21 August 2007 - 00:13
Posted 21 August 2007 - 00:14
Posted 21 August 2007 - 00:17
Posted 21 August 2007 - 00:18
No wiesz, napisać można sobie wszystko wszędzie. Jak ktoś napisze, że coś jest takie albo siakie to ja to mogę przyjąć do wiadomości, ale z pewnością nie muszę tego traktować jako punkt odniesienia do czegokolwiek. To samo dotyczy maili od nieznajomych. Ja sobie mogę napisać, że lubię obserwować gimnazjalistki w kusych spódniczkach i co z tego?ale jak napisze ktos na forum ze sprawdzil ze jest zgloszony albo ze gniazdo security lock jest ewidentnie wyrwane to juz masz przeslanki zeby domniemywac nielegalne pochodzenie danej ruchomosci tym bardziej ze o tym fakcie zostalas poinformowana via email
Posted 21 August 2007 - 00:21
Posted 21 August 2007 - 00:22
ale jak napisze ktos na forum ze sprawdzil ze jest zgloszony albo ze gniazdo security lock jest ewidentnie wyrwane to juz masz przeslanki zeby domniemywac nielegalne pochodzenie danej ruchomosci tym bardziej ze o tym fakcie zostalas poinformowana via email
Tylko ze Twoj problem (albo problem z Toba) polega na tym, ze tylko Ty z nas tu obecnych i jak sie okazuje chyba w calej PL (skoro jak wczesniej wyczytalem w SADzie tego sprawdzic sie nie da) masz dostep do tajnej bazy Apple (swoja droga jaki jest sens ukrywania info o tym ze sprzet jest "stolen"?).
Moim zdaniem w tej dyskusji uratowalo cie tylko zamieszczenie skrinnow, wczesniej twoje argumenty byly nieistotne.
Co do urwanych K-slotow, ja bym uwazal, ostatnio padl mi toczpad wiec jako dziecko nowej ery zanabylem nowy w USrA. Przyplynal (chyba kurde wplaw) po 3 tygodniach z (O MATKO) przyklejonym numerem seryjnym innego kompa. Teraz jest tak, ze w ASP mam jeden SN, pod KYB mam drugi. czy jak wystawie kompa na allegro to tez mnie zakapujecie? Nobo chyba nikt z Was nie lyknie historyjki o kupnie podzespolow w USA...
Posted 21 August 2007 - 00:28
Posted 21 August 2007 - 00:28
Posted 21 August 2007 - 00:29
Masz tylko i wylacznie przeslanki a fakty bywaja zaskakujace...sam pilowac musialem klientowi takie linki po zagubieniu kluczy .. inni nie wiedza i potrafia wyrwac.Bywa roznie.
Posted 21 August 2007 - 00:31
swoja droga jaki jest sens ukrywania info o tym ze sprzet jest "stolen"?).
Moim zdaniem w tej dyskusji uratowalo cie tylko zamieszczenie skrinnow, wczesniej twoje argumenty byly nieistotne.
Nie wiem jaki cel (popieram ze to bezcelowe) to ma ale ta informacja byla akurat tam wiec podzielilem sie,
Koles poprostu zapomnial odkleic nr seryjnego, jak kupujesz nowy top case to dostajesz bez zadnych nr seryjnych, poprostu odrywasz ze starego i przylepiasz na nowym.Co do urwanych K-slotow, ja bym uwazal, ostatnio padl mi toczpad wiec jako dziecko nowej ery zanabylem nowy w USrA. Przyplynal (chyba kurde wplaw) po 3 tygodniach z (O MATKO) przyklejonym numerem seryjnym innego kompa. Teraz jest tak, ze w ASP mam jeden SN, pod KYB mam drugi. czy jak wystawie kompa na allegro to tez mnie zakapujecie? Nobo chyba nikt z Was nie lyknie historyjki o kupnie podzespolow w USA...
Posted 21 August 2007 - 00:31
Należy pamiętać o tym, że kupując kradzione napędzamy koniunkturę na kradzione i kiedyś sami możemy paść ofiarą kradzieży.
Ja padlem na ca 100tys. i co teraz?
---- Dodano 20-08-2007 o godzinie 23:32 ----
Nie wiem jaki cel (popieram ze to bezcelowe) to ma ale ta informacja byla akurat tam wiec podzielilem sie,
Koles poprostu zapomnial odkleic nr seryjnego, jak kupujesz nowy top case to dostajesz bez zadnych nr seryjnych, poprostu odrywasz ze starego i przylepiasz na nowym.
Chyba zapominasz o numerze w ASP chyba ze go wytniesz...Lub zamieszasz z plyta..ale starego misia na taki miod...
Posted 21 August 2007 - 00:33
bo kogo to obchodzi czy coś gdzieś ukradli .
Nabywce pewnie obchodzi, chyba ze napiszesz na aukcji ze kradziony to wtedy wiadomo ze kjupujacy wie co bierze. Poza tym jesli nikogo nie obchodzi to dlaczego nie pisza ze kradziony mimo ze pare osob kontaktowalo sie ze sprzedajacym ?
Posted 21 August 2007 - 00:35
Posted 21 August 2007 - 00:35
Nie rozumiem Twojej wypowiedzi, napisalem dlaczego dostal top case z innym nr seryjnym a co ma ASP tu do rzeczy to nie wiem. Moze mnie nie zrozumiales ?Chyba zapominasz o numerze w ASP chyba ze go wytniesz...Lub zamieszasz z plyta..ale starego misia na taki miod...
Posted 21 August 2007 - 00:38
Masz racje bo nikt z nas by niekupił gdyby wiedział że kradziony ale jako okazja każdy da sie skusic , i mysle że nawet ty byś sie skusił do kupna nawet na częsci,Nabywce pewnie obchodzi, chyba ze napiszesz na aukcji ze kradziony to wtedy wiadomo ze kjupujacy wie co bierze. Poza tym jesli nikogo nie obchodzi to dlaczego nie pisza ze kradziony mimo ze pare osob kontaktowalo sie ze sprzedajacym ?
bo ja tak
Posted 21 August 2007 - 00:41
Nie rozumiem Twojej wypowiedzi, napisalem dlaczego dostal top case z innym nr seryjnym a co ma ASP tu do rzeczy to nie wiem. Moze mnie nie zrozumiales ?
Ty mnie nie zrozumiales...ASP podaje SN z plyty glownej no nie? Wiec se top case do znudznia mozesz zmieniac...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users