Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Bardzo niedokładny GPS

• Please log in to reply
37 replies to this topic

#26 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 17 August 2012 - 23:33

I u tych co nie grzebią i nie robą JB działa poprawnie, więc w czym problem ?

#27 Kamil1994

Kamil1994
  • 170 posts
  • Skądokolice Zakopanego

Posted 18 August 2012 - 00:13

Skoro gps działa gorzej przez jb to wycofuję się :P Moim zdaniem jeśli to przez jb to będzie jeszcze jakiś fix do gps, chyba że czyszczenie cache wystarczy?

#28 ip3

ip3
  • 49 posts

Posted 18 August 2012 - 14:09

indu - niestety iFunBox for Windows z podanego linka jets nieaktywny... Może Masz ten plik na dysku?

#29 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 18 August 2012 - 16:56

indu - niestety iFunBox for Windows z podanego linka jets nieaktywny... Może Masz ten plik na dysku?

Ty chyba żartujesz? Wpisanie w google iFunBox i pobranie go z 1 linku to taka trudna sprawa?

#30 indu

indu
  • 972 posts
Posted 18 August 2012 - 17:07

Oczywiście, że mam żaden problem , wyślij mi wiadomość na PW ze swoim mailem.

#31 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1327 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 August 2012 - 17:44

U mnie w 3GS bez JB dziala dobrze.

#32 stpedro

stpedro
  • 3 posts

Posted 28 June 2013 - 21:39

Mam, iPhone 4 dwie sztuki jako pierwszy właściciel... obydwa telefony mają bardzo niedokładne wskazania GPS, mam TomTom na IOS wersję na Europę zachodnią i środkową która kosztowała kilkadziesiąt €... Iphone 4 jeden jak i drugi działa bardzo niedokładnie na wbudowanym module GPS to jest jak koszmar, ale nie dałem za wygraną, wiedząc że moduł GPS w Iphone jest beznadziejny i po tym jak na TomToma wydałem tyle pieniedzy i nie mogąc używać nawigacji nie zostało mi już nic innego jak spróbować powiązać z iphonem zewnętrzny moduł GPS. Mam IOS 6.1 z wgraną Cydią i dalej doinstalowałem roqyBT4, następnie dokupiłem moduł GPS Holux GPSlim 240 (urządzonko wielkości zapalniczki [url=http://www.degps.com/receptor-gps-bluetooth-holux-gpslim-240.htm]deGPS.com [/url] ) i Holux działa doskonale z iPhonem 4, teraz TomTom działa rewelacyjnie jak profesjonalna nawigacja GPS. [ATTACH=CONFIG]15756[/ATTACH]
Reasumując: poprostu wbudowany GPS w iPhone 4 to zabawka (w moich dwóch iPhonach, myślę że to nie przypadek).
Pozdrawiam forumowiczów.

#33 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 28 June 2013 - 22:10

Reasumując: poprostu wbudowany GPS w iPhone 4 to zabawka (w moich dwóch iPhonach, myślę że to nie przypadek).
Pozdrawiam forumowiczów.

Moduł GPS w iPhone 4 wciągu kilkunastu sekund określa pozycję z dokładnością do 10-15 metrów. Jeśli u Ciebie jest inaczej to znaczy, że musisz naprawić swoje telefony lub wymienić na sprawne.

#34 stpedro

stpedro
  • 3 posts

Posted 28 June 2013 - 22:53

Holux nigdy nie pokazał że jadę po krzakach, GPS w Iphonach najczęściej pokazuje że jadę w pobliżu ulicy, na rondzie taka niedokładność jest porażką, nie po to kupowałem jabco żeby płacić serwisom, jeden kupilem w Vodafone w Dublinie więc serwisowanie chyba nie wchodzi w grę, drugi kupiłem w Polsce ale nie będę dalej inwestował w ten sprzęt, a tu poprostu (odważyłem się) opisałem jak niesprawnie działa GPS w iphonach (moich) kupionych w różnych odstępach czasu i w różnych miejscach, więc może to przypadek ale osobiście w to wątpię, poprostu akurat moje dwa egzemplarze takie są. Rozpisując się tu o jabcach mogę dodać że niedawno zakupiłem Ipada 4 3g w tym urządzeniu moduł GPS działa sprawnie na tyle że można mieć poczucie komfortu z używania TomTom'a, oraz z internetem Aero2 współpracuje doskonale. Pozdrawiam użytkowników jabłuszek.

#35 michał1985

michał1985
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 28 June 2013 - 23:14

Moduł GPS w iPhone nigdy nie miał służyć do nawigacji samochodowej, więc jeśli używasz urządzenia wbrew jego przeznaczeniu to nie dziw się, że działa niedokładnie.

#36 stpedro

stpedro
  • 3 posts

Posted 28 June 2013 - 23:40

A do czego miał służyć? Do oznaczania lokalizacji pstrykanych zdjęć? To po co programy navi na ten sprzęt? Niezależnie do czego miał służyć, to jego działanie jest SYMBOLICZNE. Także Bluetooth bez liftingu w postaci Cydii jest także symboliczne. Ja temat działania modułu GPS w iphonie zakończyłem już w ostatnim poście, a mimo wszystko ktoś jeszcze próbuje ratować honor jabłka. Ja tylko napisałem o faktach jakie mnie dotyczyły i to nie był przypadek. Wszyscy wiemy nie od dziś ze i Apple i inne firmy mają produkty z plusami i minusami. Ja opisałem jak sobie poradziłem z wadą w sprzęcie, który posiadam i To jest ważne, a nie udowadnianie na siłę wyższości jednego nad drugim. Używam sprzetu Apple nie z powodu GPS, tylko z innych powodów które są zaletami w prównaniu z resztą sprzętu na rynku. Jeden lubi blondynki a drugi brunetki i nie będę mówił, że moja brunetka jest także śliczną blondynką. Proponuję nie ciągnąć tematu na siłę. Bo szkoda prądu. Więc mam swoją brunetkę i jeżeli ma wady to robię retusz i jest taka jaką potrzebuję panowie. Pozdrawiam ponownie i nie wracam już do tematu GPS i Bluetooth.

#37 dawidnor

dawidnor
  • 984 posts
  • SkądOslo (Asker)

Posted 29 June 2013 - 10:50

Mialem iP 4 ponad rok i niejednokrotnie uzywalem go jako Navi. Okreslal moja pozycje w ciagu 10-15 max 20 sek. Wiekszosc moich znajomych rowniez korzysta z nawigacji w iP4 i nie slyszalem by ktos zaobserwowal podobne problemy. Widocznie miales pecha i tyle.

#38 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 29 June 2013 - 11:00

Od x czasu używam TomToma na iPhone 4 i działa idealnie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users