Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[MUZYKA] Czego słuchacie? Co lubicie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2031 odpowiedzi w tym temacie

#876 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 28 grudnia 2009 - 22:49

i cofam sie lekko w czasie....

Ja też i to bardzo :) słucham:
YouTube - Bon Jovi - Runaway
YouTube - Bon Jovi - Wanted Dead Or Alive

No... coś za bardzo się cofnąłem xD

#877 Hercules

Hercules
  • 257 postów

Napisano 28 grudnia 2009 - 23:01

he, kto sie nie cofa to i do przodu sie nie posunie...

#878 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 grudnia 2009 - 23:12

Zachowaj rozważania filozoficzne na sylwestra:)

#879 Hercules

Hercules
  • 257 postów

Napisano 28 grudnia 2009 - 23:16

w sylwestra bedzie nowa porcja...

#880 SpyKids

SpyKids
  • 165 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 grudnia 2009 - 09:39

La.Ga.Sta. jest w czym wybierać :)

#881 Zakatek

Zakatek
  • 56 postów
  • SkądKatowice

Napisano 29 grudnia 2009 - 12:02

Ludzie ;D Wybaczcie mi moją nie wiedzę. Możliwe, że sam słucham jakiegoś odłamu tego gatunku (jednak nikogo nie obrażając), ale dalej nie cierpię "muzyki umpa umpa" (chodzi mi o ciągle powtarzający się rytm nie mający bliżej określonego sensu) P.S. Możliwie, że jestem tym 99% społeczeństwa nie rozróżniającym "umpa umpa" ;p od innych gatunków/rodzai tej muzyki

#882 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 grudnia 2009 - 12:26

I tyle, nie potępiamy cię za to:) Do polecanych utworów zapomniałem dodać Kat DeLuna - Unstoppable. Świetna piosenka, ale tylko w wersji bez Lil Wayne. EDIT: Podłączyłem nowe słuchawki pod macbooka... brrrrrrr! Tragiczny dźwięk, spłaszczony. Jednak komputery od Apple nie są ready to use po wyjęciu z pudełka.

#883 willow

willow
  • 38 postów
  • SkądNew Caprica

Napisano 30 grudnia 2009 - 09:43

Sorry, za offtop, ale coś mi się zdaję kolego, że o techno- tym prawdziwym to nie masz pojęcia i wrzucasz go do jednej szuflady z tym "eskowym" shitem, zanim skrytykujesz jakiś gatunek, uczciwie by było o nim poczytać...
To tak, jak bym ja np. powiedział, że nie lubię Metallici (Chociaż szanuję ich dokonania i muzyke, która tworzą) i nie słyszał, ani jednego ich kawałka.

Jeszcze raz sorry za offtop. :)

podpisuje się pod tym wszystkimi kończynami :lol: :lol:

btw. Kryptic Minds - One Of Us CD - Swamp 81 - CD

#884 ademiu

ademiu
  • 984 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 stycznia 2010 - 19:37

Coś cicho tu ostatnio to odświeżę. Pierwsza sprawa to myślę, że dla fanów Rocka cudowna wiadomość, otóż ACDC zagra w Polsce. 27 maja zagrają na lotnisku bemowo w Warszawie. W sumie nikt się tego nie spodziewał(akurat teraz), tak więc jeszcze większa niespodzianka ... Ktoś się wybiera ?

#885 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 stycznia 2010 - 23:01

Jeszcze nie wiem czy jadę, dzisiaj się dopiero dowiedziałem. Wybieram się 30 stycznia do Spodka na Australian Pink Floyd Show, dalej w czerwcu na Sonisphere 2009 do W-wy na Metallice, Megadeath i Anthrax. W zależności od wykonawców to Open'er (puki co jest Pearl Jam więc jest ok :)), i Woodstock.

#886 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 23:14

electric indie rock:) [yt=KyqbISKd2nk&NR=1]Two Door Cinema Club - Something Good Can Work[/yt]

#887 3_Ohm_Back

3_Ohm_Back
  • 379 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 stycznia 2010 - 23:36

Ja jestem miłośnikiem muzyki elektronicznej - głównie pochodnych muzyki techno. Ogólnie to teraz minimal po całości. A tak do zapoznania się z tematem to pozwolę sobie wstawić mój set

Ohm Back - On My way Here - SoundCloud

Klimat głownie minimal house, minimal-tech sounds z odrobiną mocniejszych uderzeń techno
Serdecznie zapraszam do przesłuchania ;)

#888 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 06 stycznia 2010 - 23:43

Jazmine Sullivan - Fearless Janet Jackson - The velvet rope

#889 MR1

MR1
  • 118 postów

Napisano 07 stycznia 2010 - 01:22

Co lubie? Drum'n'Bass w ilości praktycznie 24h na dobę, tylko z tego gatunku kupuje płyty, oczywiście 12" :P w miare urozmaicenia(jakby mi czasami zabrakło rozpiętości jaką dysponuje D'n'B...co się zdarza mało kiedy) to jakieś Breaki, Dub'y, Progressive, IDMy, albo generalnie różne odmiany elektroniki w zalezności jaki ciekawy set wpadnie mi w łapki. PS. Płacze po nocach, że artyści DNB zdradzają ten gatunek na rzecz Dubstepu...oj płacze ;[

#890 ademiu

ademiu
  • 984 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 stycznia 2010 - 15:21

electric indie rock:)
[yt=KyqbISKd2nk&NR=1]Two Door Cinema Club - Something Good Can Work[/yt]

W podobnym klimacie polecam 2 świetne zespoły - Junior Boys i Cut Copy ...

#891 trzesiu

trzesiu
  • 31 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 stycznia 2010 - 20:24

Czas na mnie..:) - czyli z pamiętnika ramola ..:)
Miłością do tego zespołu - od pierwszego wejrzenia - zapałałem na przełomie '94/95 roku - pamiętam jak dziś jak autentycznie spadły mi kapcie po pierwszym odsłuchu "Awake"... Byłem wówczas na etapie fascynacji black metalem, pogańskimi przodkami i lucyferem, najoględniej mówiąc. Pogrywałem również z masą różnych klimatem ludzisk - od barowych, Hey'owo/Dżemowych poprzez wszelkie odmiany metalu, gotyku, speedu, trashu po black.
Czegoś mi jednak brakowało...Lukę wypełnili panowie z Dream Theater - bo o nich ten przydługi wstęp oraz cały post. Nie wystarczy tysiąc słów by opisać wszelkie niuanse, wirtuozerię, polot i pasję, z jaką Petrucci i spółka nagrywają już kolejną dekadę ARCYDZIEŁA - no właśnie - czego? Prog-rocka?Metalu?Momentami wręcz jazzu w składni utworu? Szufladki nie są dla nich, całe szczęście.
Zfreak'owałem na punkcie DT do tego stopnia że mam absolutnie wszystko co wydali wspólnie, wydali solo czy wystąpili gościnnie, włóczę się za nimi jak tylko dotrą do Europy czy też John przyjedzie z Guitar Clinic. To chyba największa rzecz jaką we mnie zmienili - poza gustem muzycznym doszedł też twórczy - wszystko co staram się zagrać/skomponować pragnę by brzmiało lub wyglądało na ich dokonania. Cytując klasyka: "to wysoko zawieszona poprzeczka".;)
Nie nudząc dłużej - polecam wszystkim otwartym na szerokie horyzonty muzyki rockowej, szukającym smaczków, melodii, połamanych temp, składni, wirtuozerii oraz, a może przede wszystkim CZADU.

Enjoy: YouTube - DREAM THEATER METROPOLIS (PART 1) DOWNLOAD FESTIVAL 2009 LIVE PERFORMANCE HIGH QUALITY

#892 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 07 stycznia 2010 - 20:37

YouTube - Nightwish - Wanderlust zakochałem się w tym ^^

#893 SpyKids

SpyKids
  • 165 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 stycznia 2010 - 14:20

YouTube - The White Stripes The White Stripes - Seven Nation Army chwilowy powrót do przeszłości :)

#894 ademiu

ademiu
  • 984 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 stycznia 2010 - 23:40

YouTube - The White Stripes The White Stripes - Seven Nation Army chwilowy powrót do przeszłości :)

Dla fanów White Stripes polecam nowy projekt Jacka White'a - Dead Weather. Świetne !
[yt=M7QSkI6My1g]The Dead Weather "Treat Me Like Your Mother"[/yt]

#895 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 09 stycznia 2010 - 10:49

Dla fanów White Stripes polecam nowy projekt Jacka White'a - Dead Weather. Świetne !
[yt=M7QSkI6My1g]The Dead Weather "Treat Me Like Your Mother"[/yt]

Albo trochę starszy projekt White'a z którym był na Open'erze w Gdyni - The Raconteurs

[yt=Q7aOWIFgIZQ]The Raconteurs - Steady, As She Goes[/yt]

#896 MR1

MR1
  • 118 postów

Napisano 09 stycznia 2010 - 18:52

YouTube - Klute - Only Memory Is A Good One
:P

#897 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 10 stycznia 2010 - 20:22

Ludzie ;D Wybaczcie mi moją nie wiedzę. Możliwe, że sam słucham jakiegoś odłamu tego gatunku (jednak nikogo nie obrażając), ale dalej nie cierpię "muzyki umpa umpa" (chodzi mi o ciągle powtarzający się rytm nie mający bliżej określonego sensu)

P.S. Możliwie, że jestem tym 99% społeczeństwa nie rozróżniającym "umpa umpa" ;p od innych gatunków/rodzai tej muzyki

Takim samym, idiotycznym umpa umpa jest większość*poprockowych zespołów i generalnie cała papka, jaka leci do nas w radio. Pzdr.

BTW, ostatnio jakiś*czas gości u mnie minimal techno, i jakieś*inne minimal house'y, trance. Kilka fajkych kawałków jest, ale ten rozbraja:

[yt=q6Uuo9CsZC0]Jeff Mills - Liquid room, Tokyo[/yt]

#898 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 10 stycznia 2010 - 21:24

Takim samym, idiotycznym umpa umpa jest większość*poprockowych zespołów i generalnie cała papka, jaka leci do nas w radio. Pzdr.

Wiesz, Disco Polo też w radiu nie puszczają a undergroundem bym tego nie nazwał ;)

Co do komercyjnych stacji to generalnie się*zgadzam. Ostatnio jedyne radio jakiego słucham to Trójka.

#899 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 10 stycznia 2010 - 21:47

Wiesz, Disco Polo też w radiu nie puszczają a undergroundem bym tego nie nazwał ;)

Co do komercyjnych stacji to generalnie się*zgadzam. Ostatnio jedyne radio jakiego słucham to Trójka.

Disco polo może nie, ale pochodne :mrgreen:

A odnośnie disko-z-polski, co sądzicie o nowej chylińskiej? :>

#900 trzesiu

trzesiu
  • 31 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 stycznia 2010 - 20:06

Disco polo może nie, ale pochodne :mrgreen:

A odnośnie disko-z-polski, co sądzicie o nowej chylińskiej? :>

Ja Ci powiem -igi_ tak: na disco to się nie znam. ;P
A poważnie: Agnieszka, jak mogłaś.....;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych