[MUZYKA] Czego słuchacie? Co lubicie?
Napisano 27 września 2009 - 11:18
Napisano 27 września 2009 - 21:12
Modest Mouse.. ostatnio odkrywam ten zespół. Polecam.
YouTube - Modest Mouse - Float On Lyrics
Spoko muza ...
Napisano 04 października 2009 - 11:14
Napisano 05 października 2009 - 19:05
Teraz katuje wszystkie albumy Razorlight. Na początek kawałek Up All Night:
YouTube - Up All Night Razorlight
Napisano 05 października 2009 - 20:26
Napisano 06 października 2009 - 19:32
YouTube - sting - shape of my heart
i to:
YouTube - Sting - Desert Rose: Radio Version
Ale najbardziej to:
YouTube - Imagine (piękne słucham tego od ponad roku prawie codziennie i nie znudziło mi się to jest jedyna piosenka która się nie nudzi {przynajmniej mi})
Napisano 07 października 2009 - 14:13
Napisano 07 października 2009 - 18:26
YouTube - Imagine (piękne słucham tego od ponad roku prawie codziennie i nie znudziło mi się to jest jedyna piosenka która się nie nudzi {przynajmniej mi})
The newspaper said, "She's gone to his head,
They look just like two gurus in drag"
Pozwoliłem sobie zacytować piosenkę Beatelsów która mi się skojarzyła.
Napisano 07 października 2009 - 18:54
Napisano 07 października 2009 - 20:11
Beatlesi i Lennon... przecież to to samo.
No, bez przesady. Rzeczywiście jednoznacznie kojarzy z beatlesami. Ale swoje solowe projekty też miał. I między innymi album Imagine to dzieło Johna Lennon'a nie Beatlesów, mimo, że w nagraniach brał udział Harrison.
Jak tak jesteśmy przy bitlach, to jakie opinie na temat zremasterowanych albumów ?
Napisano 07 października 2009 - 20:12
Beatlesi i Lennon... przecież to to samo.
Zależy jak na to patrzeć bo Beatlesi to zespół fakt Lennon był w zespole. Ale kiedy John odszedł i zaczął karierę solową zespół się rozpadł. Przynajmniej tak mi się wydaje ale jeśli źle to proszę poprawić:-)
Napisano 07 października 2009 - 20:34
Napisano 07 października 2009 - 21:23
Napisano 07 października 2009 - 21:43
Napisano 07 października 2009 - 22:32
The Fab Four
Eee... pierwszy raz w życiu słyszę tą nazwę
No, ale świetność Beatlesów wypadła trochę przede mną, więc mam usprawiedliwienie.
Napisano 07 października 2009 - 22:44
Choć słucham hip-hopu to jesli ktoś zapyta się mnie o ulubioną piosenkę to bez dwóch zdań będzie to
YouTube - Sting - Englishman In New York Po prostu boskie!
Drugie miejsce to
YouTube - Patrick Swayze - She's Like The Wind
Z tą druga piosenką mam piękne wspomnienia, co dodatkowo potęguje jej wyjątkowość u mnie.
Napisano 08 października 2009 - 06:35
Ja ostatnio wróciłem do lat 80. Nie wiem czemu, ale mam wrażenie że muzyka z tamtego okresu była bardziej dojrzalsza? .
Masz racje. Czasem jak idę przez szkołę i widzę niektórych debili, którzy puszczają na full hardstyle ze swoich telefonów z charczącymi głośnikami to zastanawiam się do kogo ta muzyka jest adresowana. Muzyka jakiej słuchasz reprezentuje Ciebie. Tak mi się wydaje
Napisano 08 października 2009 - 07:07
Napisano 08 października 2009 - 12:48
David Ford - świetne eksperymenty muzyczne, u nas praktycznie nie do dostania, znalazłem na amerykańskim itunes store. Zerknijcie na Youtube jak nagrywał kawałek "Go to Hell".
Chickenfoot - dla fanów hard rocka i gitary Satrianiego. Muzyka nic nowego nie wnosząca do gatunku ale kawał solidnego rzemiosła.
Michael Buble - stary dobry swing w stylu Sinatry, bardzo dobry głos, czekam do jutra na nową płytę (preorder na it store).
Dla słuchających jazzu - The History of Blue Note - 70th Anniversary: Miles Davis, John Coltrane, Herbie Hancock, Norah Jones - jazzowa uczta.
Bob Seger & the Silver Bullet Band - trzeba posłuchać.
Napisano 08 października 2009 - 19:35
Masz racje. Czasem jak idę przez szkołę i widzę niektórych debili, którzy puszczają na full hardstyle ze swoich telefonów z charczącymi głośnikami to zastanawiam się do kogo ta muzyka jest adresowana. Muzyka jakiej słuchasz reprezentuje Ciebie. Tak mi się wydaje
Hah kocham to - polify z komóry i te zadowolone ryje :-) No a co do remasterów, to uważam, że naprawdę warto. Jakość jest naprawdę na wysokim poziomie ...
Napisano 08 października 2009 - 20:09
W szkołach słuchanie muzyki to ten tak zwany "lans". Nie ważne, czy lubisz tą muzykę, ważne, że dobrze słuchając wyglądasz (w oczach dresów). Niestety smutna polska rzeczywistość, ale jednak pozostaje nadzieja, że kiedyś dzieci dorosną i zaczną słuchać muzyki jak ludzie.
W Polsce to jeszcze jest na prawdę mały problem. W chwili obecnej jestem w UK i tutaj słuchanie muzyki w autobusie, czy innych miejscach publicznych to prawdziwa plaga. Czasem mam ochotę podejść do gówniarza i wypie.... telefon za okno pociągu, czy autobusu lub cisnąć nim o ziemię. Nie chodzi o to jakiej muzyki słucha, tylko w jaki sposób i w jakim miejscu...... Tyle że jesli bym coś zrobił zaraz policję bym miał na głowie. Przykre.
Napisano 08 października 2009 - 20:26
Napisano 08 października 2009 - 22:55
Wracając do tematu. Nowa płyta Powerman 5000 wymiata(typowy industrial). Oprócz tego polecam:
YouTube - Modest Mouse- Ocean Breathes Salty (with Lyrics)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych