Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Creative EP-630 - jakość wykonania, wygoda słuchania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 nwii

nwii
  • 11 postów

Napisano 16 sierpnia 2007 - 08:54

Witam! Mam do Was takie pytanie, zwłaszcza do użytkowników Creative'a EP 630. Razem z ipodem video dostałem słuchawki, które trzeszczą po kilku godzinach gry, ale dzięki obwódce na szyi dobrze się trzymają. Czy EP630 mają coś podobnego? coś by można je było zawiesić na szyi dla lepszej przyczepności do uszu? dziękuje bardzo za pomoc, pozdrawiam

#2 OloMac

OloMac
  • 796 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 16 sierpnia 2007 - 08:59

Myślałem, że to forum Apple -> iPod i iTunes. Mylę się?
  • doorshlaq lubi to

#3 farok

farok
  • 47 postów

Napisano 16 sierpnia 2007 - 09:20

ep630 sa "zwykle" - maja dwa przewody o jednakowej dlugosci. Sennheiser CX300 mają przewody o takiej konstrukcji jak chcesz, ale są dużo droższe. (Często można się spotkać z opinią że to te same słuchawki - było na forum)
  • doorshlaq lubi to

#4 nwii

nwii
  • 11 postów

Napisano 16 sierpnia 2007 - 09:30

OloMac -> wiem, ale podpiąłem to jako akcesoria do ipoda farok -> dzięki za pomoc, czyli po prostu creativy zwisają od uszu do ipoda?;/ szkoda, bo mi tak to bardzo wypadają słuchawki... pozdrawiam
  • doorshlaq lubi to

#5 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 sierpnia 2007 - 11:33

ep635 maja cos podobnego do smyczy. ale maja krotki przewod i do video bedzie potrzebny przedluzacz.

#6 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 sierpnia 2007 - 12:00

Nwii a te słuchawki które dostałeś to dokanałówki czy pchełki takie jak standardowe od iPoda? Bo mi się wydaje że z dokanałówkami nie ma problemów z wypadaniem, są 3 różnej wielkości nakładki i napewno któraś Ci przypasi

#7 nwii

nwii
  • 11 postów

Napisano 16 sierpnia 2007 - 12:39

migrena -> no wlasnie, wolalbym nie uwieszac ipoda na szyi:/ Michu -> "dostałem" - chodzilo mi o standardowe słuchawki jakie są dołączone w zestawie z ipodem video;) teraz chce wymienic na dokanałówki i jestem ciekawy czy nie beda po prostu wypadać. jak wyzej napisaliście sennheisery mają cos takiego, żeby założyć na szyję, ale one sa dla mnie zbyt drogie:/ ja niestety nielubię jeżeli coś jest niestabilne, więc dlatego spytałem czy ep630 pewnie trzymają się ucha. pozdr

#8 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 sierpnia 2007 - 13:14

Będą się trzymać, jak już mówiłem są nakładki, z tym że trzeba je głęboko włożyć do ucha - dźwięk i izolacja będzie dobra a słuchawki nie wypadną. Jest jeszcze jedna kwestia - lepiej pytaj co do oryginalności słuchawek na allegro bo jest tam pełno podróbek i łatwo się naciąć - chyba że wolisz kupić w zwykłym sklepie - empiki, komputroniki, vobisy czy mediamarkty

#9 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 sierpnia 2007 - 14:57

komputroniki i sklepy nie dla idiotow odpadaja bo maja znacznie zawyzone ceny.
orginalne wygladaja tak (nowe opakowanie)
Dołączona grafika
lub tak (stare opakowanie)
Dołączona grafika
ewentualnie moga byc w kolorze bialym, ale to rzadkosc. gdybys gdzies spotkal biale to daj znac gdzie i za ile bo ludzie takich szukaja.

PS z tym wieszaniem ipoda na szyi to bym sie zastanowil bo on dosyc ciezki jest, a takie dyndanie i obijanie sie o cialo jest na dodatek bardzo niezdrowe dla dysku twardego.

#10 nwii

nwii
  • 11 postów

Napisano 16 sierpnia 2007 - 15:55

migrena -> własnie, na szyi ipoda zeby trzymac to bym nie ryzykował;) co do białych ep to rzeczywiście żadkosc - chyba ze na allegro, ale sadze ze 95% to podróby. a co do sennheiserów, to one nawet jak mają oryginalne opakowanie to mogą być podróbami, bo znalazłem cos takiego: [URL="http://www.allegro.pl/item224010798_sennheiser_cx300_cx_300_box_black_mega_bass_w_wa.html"]LINK[/URL] cena 79zł, wskazywałaby ze to podróba, ale pudełko oryginalne, wiec jak to jest? pozdr

#11 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 sierpnia 2007 - 18:00

kto ma epki to po obejrzeniu dokładnie zdjęcia z linku wyżej, wie że to są Allegrowe EP-630 w wersji OEM, tyle że z tyłu głośniczka mają nadrukowany znaczek sennek a nie creativów. Czyli słuchawki z aukcji powyżej to IMHO shit!

---- Dodano 16-08-2007 o godzinie 19:03 ----
Jeżeli chcesz dużą bazę inf. o słuchawkach to wbij się na www.mp3store.pl
, ale odradzam wydziwianie i polecam kupno zwykłych Creative Ep-630 ale w wersji BOX

http://www.allegro.p...j_podrobek.html

tu masz dobrą aukcję
  • dudeka i doorshlaq lubią to

#12 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 sierpnia 2007 - 18:57

wsennheiserach bardziej sie staraja przy podrabianiu i daja w miare podobne pudelko. calkiem niedawno na forum ktos pisal jak wyglada orginalne pudełko od sennkow ale teraz znalezc nie moge... jak zalezy ci na bialych ep630 to mozesz skontaktowac sie ze sklepem na empik.com i tam zapytac. same sluchawki beda drozsze ale za przesylke nic nie biora (odbierasz osobiscie w wybranym przez siebie salonie).

#13 MeriB

MeriB
  • 11 postów

Napisano 16 sierpnia 2007 - 19:16

wielkie dzięki za pomoc,
właśnie kupuję EP-630 z powyższej aukcji tzn z [url]http://www.allegro.pl/item224322902_..._podrobek.html[/url]

Miałem kupić Sennheiser CX 300 ale słuchałem i tych i tych i nie widzę różnicy a nie będę płacił za markę.

#14 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 sierpnia 2007 - 21:02

to ja poprosze o autorytet za te aukcje xD

#15 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 16 sierpnia 2007 - 21:15

fenix jak ci nie wstyd :D plaszczyc sie o punkty :/

#16 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 sierpnia 2007 - 21:18

wsennheiserach bardziej sie staraja przy podrabianiu i daja w miare podobne pudelko. calkiem niedawno na forum ktos pisal jak wyglada orginalne pudełko od sennkow ale teraz znalezc nie moge...

jak zalezy ci na bialych ep630 to mozesz skontaktowac sie ze sklepem na empik.com i tam zapytac. same sluchawki beda drozsze ale za przesylke nic nie biora (odbierasz osobiscie w wybranym przez siebie salonie).

ja pisałem o tych pudełkach i teraz za chiny nie mogę znaleść... trzeba będzie wszystkie moje posty przejrzeć :P w każdym razie na aukcji wskazanej przez kolegę mogło być zdjęcie oryginałów, choć nie wydaje mi się - jakoś tak podejrzanie wygląda

#17 uwak

uwak
  • 778 postów

Napisano 16 sierpnia 2007 - 21:21

ja kupilem w vobisie - jeszcze powyzej 100 kiedys = baardzo dobre sluchawki w tym przedziale cenowym :)

#18 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 sierpnia 2007 - 21:31

mają wysoki współczynnik cena/jakość :D

#19 rafalfi

rafalfi
  • 130 postów
  • SkądMiasto na W:)

Napisano 17 sierpnia 2007 - 10:08

Cx300 mają jeden przewód dłuższy, drugi krótszy, przez co zakłada się ja za szyję. Ep-630 mają przewody równej długości. Ep-630 mają 3 różne nakładki, przez co można je dopasować do ucha. Ep-630 nie wypadły mi ani razu z ucha, chyba, że się pociągnie za kabelek. Do ipoda video nie pasują Ep-635, gdyż ipoda wideo nie zawiesisz na szyji, nadają się one do innego rodzaju odtwarzaczów. Do tej pory wydawało mi się, że jeśli słuchawki są w pudełku (wersja box), to są na bank oryginalne, ale niektórzy ludzie twierdzą, że w ten sposób mogą być też sprzedawane podróbki, dlatego najlepiej spytać sprzedawcę o gwarancję od producenta itp.

#20 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 sierpnia 2007 - 10:15

boxy od podróbek cx300 różnią się nieznacznie od oryginalów, jak narazie na allegro nie ma podróbek boxów ep630

#21 Kareth

Kareth
  • 21 postów

Napisano 17 sierpnia 2007 - 14:22

A ja pozwole podpiac sie do tematu i mam pytanie co do sennheiserow. Interesuje mnie roznica slyszalna pomiedzy
-OMX 90 VC: http://allegro.pl/item225888921.html
-OMX 50 VC SPORT: http://allegro.pl/item225889146.html
czy bedzie miedzy nimi slyszalna roznica?
dodam ze slucham muzyki klasycznej/filmowej/new age.
I czy istnieje jakis czynnik dzieki ktoremu bedzie pewnosc ze sluchawki sa orginalne? Nie wiem, moze faktura vat, gwarancja?

Z gory dziekuje

#22 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 sierpnia 2007 - 14:56

narazie nie podrabiają podanych przez Ciebie słuchawek, co do różnicy dźwięku nie mam nawet zielonego pojęcia, pewnie 90 są lepsze ale nie wiem czy to bardzo duża różnica

#23 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 sierpnia 2007 - 15:07

jak dostaniesz gwarancje producenta (sennheisera of kors) to to beda na pewno orginalne. inna sprawa to to, ze na fakturze jest nazwa produktu i na podstawie takiego dokumentu mozna nieuczciwego sprzedawce udupic jesli okaze sie ze sprzedaje podrobki.

#24 MeriB

MeriB
  • 11 postów

Napisano 17 sierpnia 2007 - 19:04

A ja pozwole podpiac sie do tematu i mam pytanie co do sennheiserow. Interesuje mnie roznica slyszalna pomiedzy
-OMX 90 VC: [url]http://allegro.pl/item225888921.html[/url]
-OMX 50 VC SPORT: [url]http://allegro.pl/item225889146.html[/url]
czy bedzie miedzy nimi slyszalna roznica?
dodam ze slucham muzyki klasycznej/filmowej/new age.
I czy istnieje jakis czynnik dzieki ktoremu bedzie pewnosc ze sluchawki sa orginalne? Nie wiem, moze faktura vat, gwarancja?

Jeżeli chodzi o różnicę to Ci nie pomogę, ale mój ojciec ma -OMX 90 VC i powiem jedno,
słuchawki jeżeli chodzi o jakość dźwięku są świetne, ale są tak zaprojektowane że non-stop wypadają z ucha, tzn trzymają się ale dźwięk jest za cichy bo słuchawka dynda koło ucha.
Osobiście nie polecam tego modelu, bo po prostu jego budowa jest przebajerowana i nie-ergonomiczna. Jeżeli chodzi o dźwięk to są świetne, ale co z tego?

#25 Kareth

Kareth
  • 21 postów

Napisano 24 sierpnia 2007 - 10:26

a , t obardzo przydatna wiadomosc, bo wlasnie chcialem je zamowic, ale jesli sie nie trzymaja to przy jezdzeniu wszystko bedzie szumic i nic nie bede slyszal;/ wiec teraz sam juz nie wiem jakie kupic. moze ktos mi poleci cos na ulice, do szybkiego jezdzenia na rolkach, zeby dobrze brzmialky i trzymaly sie w uszach? powiedzmy cos kolo 300 zl? wiem ze juz o to w innym temacie pytalem, ale odp mnie nie usatysfakcjonowaly ;). myslalem nad creativami aruvana, ale moze ktos zna cos innego fajnego, moze typu tych sennheiserow.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych