Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Real Racing 3

• Please log in to reply
480 replies to this topic

#126 kruku93

kruku93
  • 245 posts

Posted 04 March 2013 - 18:16

Nie może panu chodzić idealnie, jeśli chrupie na topowym A6X...To nie realne ;]

#127 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 04 March 2013 - 18:21

Nie może panu chodzić idealnie, jeśli chrupie na topowym A6X...To nie realne ;]

Widocznie masz wadliwy egzemplarz. Poza tym na słabszych sprzętach grafika ma niższe detale, no i na YT jest masa filmików z płynnym gameplay'em więc nie wiem czemu się upierasz, że na żadnym sprzęcie nie działa płynnie.

#128 Łukasz Bochen

Łukasz Bochen
  • 140 posts

Posted 04 March 2013 - 18:25

u mnie na iPad Mini i iPhone 4 działa wyśmienicie

#129 kruku93

kruku93
  • 245 posts

Posted 04 March 2013 - 18:37

Nie pomyślałem o obcinaniu grafikii na Miniaczu. mój błąd pozdrawiam

#130 Koyot

Koyot
  • 947 posts

Posted 04 March 2013 - 21:21

[ATTACH=CONFIG]14058[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]14059[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]14060[/ATTACH] Jakby kogoś interesowało, to wrzucam screeny dla porównania trzech topowych samochodów z gry po po wszystkich upgradach (na najdroższe upgrady trzeba czekać ponad 1 dzień...). Najlepiej jeździ się Zondą R, choć nie ma lusterka wstecznego, a boczne jest tak malutkie, że nic nie widać. Potem Agera, której atutem jest v-max (395 na speedwayu zamiast 357 Zondy to spora różnica) choć widok z kokpitu jest okropny - kamera umiejscowiona jest za głęboko w środku przez co mało widać przez szybę przednią. Poza tym łatwiej wpada w poślizg. Na końcu Veyron, który to bardzo się ślizga na drodze (jednak tutaj widok ze środka bez zarzutu - widok na trasę ok, lusterka ok).

#131 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 05 March 2013 - 13:23

Widocznie masz wadliwy egzemplarz. Poza tym na słabszych sprzętach grafika ma niższe detale, no i na YT jest masa filmików z płynnym gameplay'em więc nie wiem czemu się upierasz, że na żadnym sprzęcie nie działa płynnie.

Ta, i tylko Ty masz niewadliwy. Chrupią cut scenki przed wyscigiem, chrupie menu glowne. Sam mam najdywajniejsze urzadzenie z iOS (iPhone 5 1156x640) i jak dla mnie 30 fps to tu nie ma. Zadnych JB nie robie, wszystko zaktualizowane.

Filmik YT, sam komentujacy zauwazyl spadki plynnosci na iPad 4:
REAL RACING 3 GRAPHICS COMPARISON ON IPHONE 5 AND IPAD 4 - YouTube

Osobiscie uwazam, ze to kwestia glebszej optymalizacji i za jakis czas bedzie dzialac idealnie. Tak samo bylo z RR2 na poczatku.

#132 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 March 2013 - 14:20

WTF, jakie chrupanie ? Zarówno na iP5 jak i iPadzie Mini jest kozak grafika i zero spadków wydajności. Przynajmniej u mnie. Gierkę wywaliłem z iP5 i gram tylko na Mini.

#133 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1436 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 05 March 2013 - 14:22

WTF, jakie chrupanie ? Zarówno na iP5 jak i iPadzie Mini jest kozak grafika i zero spadków wydajności. Przynajmniej u mnie. Gierkę wywaliłem z iP5 i gram tylko na Mini.

Potwierdzam jeśli chodzi o Mini. Z iP wywaliłem bo grało się tragicznie, za mały ekran.

#134 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 05 March 2013 - 14:31

Czy jest możliwość sprzedaży aut, bo coś znaleźć nie mogłem w menu?

#135 matgru

matgru
  • 99 posts

Posted 05 March 2013 - 15:02

Moze po prostu dla każdego co innego znaczy "przycinanie ", bo nie wierze, ze są aż takie różnice w zależności od danego egzemplarza. Ja potwierdzam, ze troche "chrupie" podczas poruszania sie po menu i w czasie filmików. W czasie gry jest bez problemu ( iPad Mini, bez JB ).

#136 Dusiek

Dusiek
  • 541 posts
  • SkądWrocław

Posted 05 March 2013 - 15:05

Chciałem znaleźć "chrupanie" ale nie udało mi się. Szukałem nie tylko przycinek ale tez spowolnień lub jakichkolwiek objawów, które możnaby podciagnąć pod chrupanie ale nie udało mi się. Szukałem na iP5 i na iPadzie.

#137 bartczak.rafal

bartczak.rafal
  • 93 posts

Posted 05 March 2013 - 15:45

Da się jakoś sprzedawać samochody w tej grze ?

#138 bercow

bercow
  • 618 posts

Posted 05 March 2013 - 16:21

a na ipadzie dwa idealnie plynnie xD Ale szybko gracie, ja mam z 15% dopiero.

#139 meiss

meiss
  • 1345 posts

Posted 05 March 2013 - 19:25

Poruszałem to w innym wątku, przyjrzyj się autom, które cię wyprzedzają, jak są 10 metrów przed Tobą to na miniaczu już spadają im detale na uproszczone. Ale jest płynnie.
Na ipadzie 4 detale nie spadają tak szybko, więc może chrupać.

#140 reddrag0n.contact

reddrag0n.contact
  • 3 posts

Posted 05 March 2013 - 19:52

iPad 4: Wi-Fi OFF Dane sieci komórkowej OFF Wszystko działa płynnie i nie widzę żadnych spadków płynności Wi-Fi ON Dane sieci komórkowej ON Przycina tak że w znacznym stopniu utrudnia grę i uniemożliwia wykręcenie jakiegoś dobrego czasu. Gra nie działa płynnie nawet w menu i strasznie irytuje. Mało płynnie to i tak łagodne określenie. Przyczyny doszukuję się w ilości znajomych którzy też grają w RR3. Obecnie mam ponad 200 i gra musi jakoś uaktualniać albo wczytywać wyniki co powoduje spadki płynności. Tak przynajmniej to sobie tłumacze bo nic innego logicznego do głowy mi nie przychodzi co powoduje taką różnicę. Ktoś może potwierdzić/ zaprzeczyć? Na 4s nie testowałem bo gra na tak małym ekranie mija się z celem.

#141 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 05 March 2013 - 21:07

No, widze ze kolega ktory figuruje na prawie kazdym wyscigu jako "friends to beat" potwierdza moja teze, wiec niedzielnym kierowcom juz dziekujemy za opinie o super hiper plynnosci na ich egzemplarzach. Poczekamy miesiac-dwa i developer powinien doprowadzic gre do idealu. Poki co jeszcze brakuje.

#142 meiss

meiss
  • 1345 posts

Posted 05 March 2013 - 22:44

Zanabyłem właśnie McLarena za 65 golda. Poziom refleksu, który trzeba mieć przy dobrym wyhamowyaniu jest imponujący. Myślełem, że po Zondzie w GT4 nic mnie nie zaskoczy. Z drugiej strony na Mount Panoramie stockowym McLarenem odjechałem AI na ponad 700m na dystansie jednego okrążenia ;)

#143 mickundo

mickundo
  • 59 posts

Posted 05 March 2013 - 23:11

iPad 4:

Wi-Fi OFF
Dane sieci komórkowej OFF
Wszystko działa płynnie i nie widzę żadnych spadków płynności

Wi-Fi ON
Dane sieci komórkowej ON
Przycina tak że w znacznym stopniu utrudnia grę i uniemożliwia wykręcenie jakiegoś dobrego czasu.
Gra nie działa płynnie nawet w menu i strasznie irytuje. Mało płynnie to i tak łagodne określenie.

Przyczyny doszukuję się w ilości znajomych którzy też grają w RR3. Obecnie mam ponad 200 i gra musi jakoś uaktualniać albo wczytywać wyniki co powoduje spadki płynności. Tak przynajmniej to sobie tłumacze bo nic innego logicznego do głowy mi nie przychodzi co powoduje taką różnicę.
Ktoś może potwierdzić/ zaprzeczyć?

Na 4s nie testowałem bo gra na tak małym ekranie mija się z celem.

Mi klatkowało na iPodzie touch 4, ale wyłączyłem wifi i jest na tyle dobrze, że da się grać. Aczkolwiek nie mam żadnych znajomych. Dziwne.

#144 Koyot

Koyot
  • 947 posts

Posted 05 March 2013 - 23:28

Zanabyłem właśnie McLarena za 65 golda. Poziom refleksu, który trzeba mieć przy dobrym wyhamowyaniu jest imponujący. Myślełem, że po Zondzie w GT4 nic mnie nie zaskoczy.
Z drugiej strony na Mount Panoramie stockowym McLarenem odjechałem AI na ponad 700m na dystansie jednego okrążenia ;)

Fordowi GT da się uciec na grubo ponad 1000m. Trafisz na drugiego McLarena i po zabawie ;) Generalnie jedno z trudniejszych aut. Zondą R łatwiutko się gra.

#145 meiss

meiss
  • 1345 posts

Posted 06 March 2013 - 00:22

Koyot zarzuć zaproszeniem do GameCenter, mój nick -meiss- P.S. To nie był GT :P

#146 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 March 2013 - 08:51

Takie szybkie pytanie, naprawa jednej części kosztuje zawsze tyle samo, niezależnie od stopnia jej uszkodzenia, prawda ? Pytam bo do tej pory zawsze na max naprawiałem wszystko i cienko z $ jest.

#147 meiss

meiss
  • 1345 posts

Posted 06 March 2013 - 09:09

Chyba tak, teraz nie sprawdzę. Najlepiej za pierwszym razem wymienić tylko olej i opony, reszta podzespołów ma prawie 2x dłuższą żywotność i można na nich jeżdzić do kolejnej wymiany oleju i gum.

#148 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 March 2013 - 09:58

Ale mi chodzi o uszkodzenia, nie serwis. Czyli zderzaki, szyby itp.

#149 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 06 March 2013 - 10:16

Sens naprawy jest dopiero jak poziom zużycia spadnie poniżej kreski a słupek będzie czerwony. Dopiero wtedy siadają parametry auta itd. Aczkolwiek ja naprawiam dopiero jak już jest prawie trup. Tak swoją drogą, zarzneliscie tak fure kiedyś? :D

Dołączona grafika

#150 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 March 2013 - 11:02

Powtarzam: chodzi mi o ten czerwony trójkąt z naprawą zderzaków, szyb itp. ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users