Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Produkty Apple taniej przez Lyoness

• Zamknięty Temat jest zamknięty
36 odpowiedzi w tym temacie

#26 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 23 lipca 2012 - 09:22

Napisałem ci, że w życiu często jest inaczej jak w definicji
W co wszedłeś dowiesz się jak będziesz wychodził, podobnie jak moi znajomi którzy tak jak ty się zainteresowali tym cwaniactwem.
Kończymy temat bo jesteś na etapie zafascynowania uczestnictwem, wiele osób tak właśnie reaguje na początku.
Pozdro

#27 adrien

adrien
  • 260 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 lipca 2012 - 12:57

No jeżeli 2,5 roku ma trwać zafascynowanie to pewnie i jestem ;) Śmieszne jest to, że rzucasz pojęciami "piramida", "cwaniactwo", a żadnego z tych słów nie uzasadniasz. Z Tobą dyskusję naturalnie skończyć mogę, ale dlatego, że sam nie posiadasz podstawowej wiedzy na temat do którego się odnosisz. Jeżeli dla Ciebie fakt otrzymywania części pieniędzy spowrotem z zakupów to cwaniactwo to ja tylko współczuję.

---------- Wpis dodano o 13:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:54 ----------

No jeżeli 2,5 roku ma trwać zafascynowanie to pewnie i jestem ;) Śmieszne jest to, że rzucasz pojęciami "piramida", "cwaniactwo", a żadnego z tych słów nie uzasadniasz. Z Tobą dyskusję naturalnie skończyć mogę, ale dlatego, że sam nie posiadasz podstawowej wiedzy na temat, do którego się odnosisz. Jeżeli dla Ciebie fakt otrzymywania części pieniędzy spowrotem z zakupów to cwaniactwo to ja tylko współczuję. No i kwiatek:

Mam propozycję do admina, żeby wykasował tego posta bo jeszcze ktoś się da namówić

Poza tym ja nie napisałem że to ty namawiasz, więc nie wiem o co ci chodzi

Dalej szukaj oszustwa, cwaniactwa i czego tam jeszcze chcesz, ale dla zaoszczędzenia czasu dam Ci dobrą radę - odpuść.

#28 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 23 lipca 2012 - 13:03

Sorry, ale jesteś za młody żeby to wszystko zrozumieć, pozdro i udanego pobytu w jelenies:) Twoja podstawowa wiedza wprowadzi Cię w kłopoty, a wiesz że masz swojego opiekuna w lyoness, który ciągnie z ciebie zyski. Proponuje się dobrze zorientować w temacie. Koniec dyskusji na ten temat

#29 bercow

bercow
  • 618 postów

Napisano 23 lipca 2012 - 14:02

(...)podobnie jak moi znajomi którzy tak jak ty się zainteresowali tym cwaniactwem.

I co im sie stalo, powiedz konkretnie, ze dostali rachunek na 1000zl, za cos. Albo bon byl nie wazny, albo w ogole go nie dostali. Moze faktycznie byc jakies oszustwo, ale jezeli tak jets to powiedz na czym ono polega. Jezeli adrien podaje konkretna kwote ktora udalo mu sie zaoszczedzic, to mu wierze. Jezeli napiszesz, ze Twoj kolega/kolezanka mial taka i taka sytuacja i stracil na tym tyle i tyle, to wtedy mozemy konfrontowac te sytuacje z tym co pisze adrien.

Co do Alior Sync moge napisac tyle, ze DZIALA :D I jest zwrot za platnosci internetowe.

#30 adrien

adrien
  • 260 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 lipca 2012 - 14:10

Sorry, ale jesteś za młody żeby to wszystko zrozumieć, pozdro i udanego pobytu w jelenies:)
Twoja podstawowa wiedza wprowadzi Cię w kłopoty, a wiesz że masz swojego opiekuna w lyoness, który ciągnie z ciebie zyski. Proponuje się dobrze zorientować w temacie.
Koniec dyskusji na ten temat

Bo Ty wiesz jaką wiedzę posiadam. Daj mi przykłady, daj mi konkrety. Bez tego Twoje wypowiedzi to marna paplanina, zbitek bezwartościowych słów. Jak mówisz A, powiedz B. Jak mówisz, że coś jest złe, UZASADNIJ. Opiekuna? Masz na myśli osobę, która poleciła mi Lyoness? Tak, to mój bardzo dobry kolega, razem korzystamy. Nie czuje się przez niego wykorzystany. Do dziś jestem mu dozgonnie WDZIĘCZNY, że powiedział mi o tym.

#31 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 23 lipca 2012 - 18:03

wystarczy poczytać w necie np jak to jest: Forum Profeo.pl: Sceptyczne spojrzenie na program LYONESS

http://forum.gazeta....zustwo.html?v=2

#32 adrien

adrien
  • 260 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 lipca 2012 - 18:30

No czytam i widzę większość pozytywnych komentarze. Zresztą co ja się będę z Tobą spierał. Ważne jest dla mnie, że mam korzyści, że wiem komu płacę. Najwidoczniej masz z tym duży problem, ale z mojego punktu widzenia to Twoja strata. Dla Ciebie to może być oszustwo, cwaniactwo i co tylko chcesz, nie musisz brać w tym udziału. Na szczęście moich zwrotów nikt mi nie odbierze. Ja wiem, że epoka socjalizmu wywarła duży wpływ na sposób postrzegania programów lojalnościowych przez Polaków, tyle, że nikt w Lyoness nie obiecuje pieniędzy za nic! Chcesz mieć pieniądze? Rób zakupy! Easy. Daj mi swoje argumenty, nadal CZEKAM na wyjaśnienie gdzie widzisz piramidę i oszustwo. Jeżeli nie przeczytałeś OWU, jeżeli opierasz się na opinii innych to współczuję po raz kolejny pewnego braku samodzielności. Naprawdę proszę, gdzie według CIEBIE jest ten haczyk?

#33 kysiek

kysiek
  • 1 postów

Napisano 23 lipca 2012 - 18:41

Piramida Finansowa

Piramida Finansowa. 95% dochodu Lyoness pochodzi z wpłat uczestników pseudo biznesmenów 5% to dochód z rabatów kupujących u Partnerów. Marketing jest tak skonstruowany że nie podchodzi pod czystą piramidę finansową dlatego jest to legalny system. Liderzy którzy zarabiają po 10tys wiedzą o tym ale nikomu tego nie powiedzą bo z zakupów dostawali by same grosze a tak interes sie kręci. Ludzie kupują pozycje problem w tym że by dostać kasę muszą wciągnąć innych którzy wpłacą kolejne pieniądze żeby zamknąć pozycje tym co ich wciągnęli ponieważ z czystych rabatów z zakupów dostali by jedną wypłatę po roku. Janusz Pac jeden z czołowych polskich Network marketingowców powiedział " Nie sprzedawać produktów tylko szanse na zniżkowe zakupy tylko że to nie działa" A co do sklepów internetowych partnerów Lyoness warto przeczytać [url=http://antylyoness.blox.pl/2012/01/Tajemnica-internetowych-zakupow-z-Lyo.html]Tajemnica internetowych zakupów z Lyo[/url]

#34 adrien

adrien
  • 260 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 lipca 2012 - 18:50

Piramida Finansowa. 95% dochodu Lyoness pochodzi z wpłat uczestników pseudo biznesmenów 5% to dochód z rabatów kupujących u Partnerów. Marketing jest tak skonstruowany że nie podchodzi pod czystą piramidę finansową dlatego jest to legalny system. Liderzy którzy zarabiają po 10tys wiedzą o tym ale nikomu tego nie powiedzą bo z zakupów dostawali by same grosze a tak interes sie kręci. Ludzie kupują pozycje problem w tym że by dostać kasę muszą wciągnąć innych którzy wpłacą kolejne pieniądze żeby zamknąć pozycje tym co ich wciągnęli ponieważ z czystych rabatów z zakupów dostali by jedną wypłatę po roku. Janusz Pac jeden z czołowych polskich Network marketingowców powiedział " Nie sprzedawać produktów tylko szanse na zniżkowe zakupy tylko że to nie działa" A co do sklepów internetowych partnerów Lyoness warto przeczytać Tajemnica internetowych zakupów z Lyo

Żeby zamknąć pozycje czyli tzw. jednostki rozliczeniowe wcale nie trzeba nikogo zapraszać do systemu. Po drugie do systemu wchodzi się przez zakupy. To już nie ten etap gdzie były 2 możliwości, a więc wykupienia zaliczek na przyszłe zakupy, które oczywiście możesz wykorzystać kiedy chcesz oraz przez zakupy. Tak jak wcześniej mówiłem - nikomu nic się nie płaci za uczestnictwo. Ciekawą masz wiedzę, aczkolwiek nieprawdziwą. Zresztą w piramidzie jak wiemy traci podstawa tej piramidy. Nawet jeżeli w Lyoness wejdzie Polak o numerze 38 mln, a więc nie będzie miał jak "rekrutować" następnych (no chyba, że za granicą) to przede wszystkim nic nikomu nie płaci, żadnej składki nie uiszcza. Po prostu robi zakupy i ma z tego korzyść. Pytanie. W którym miejscu ten jegomość został oszukany? W którym miejscu zabrano mu pieniądze?

#35 bercow

bercow
  • 618 postów

Napisano 23 lipca 2012 - 19:11

@Therioon Nie powiem, ze dokladnie, ale przeczytalem te dwa wpisy, i co do pierwszego linku, mamy Pana ktory pisze, ze to oszustwo, a potem kilka kolejnych wpisow, ktore zachwala system. Forum gazety to albo same "zartobliwe" wypowiedzi, albo obrzucanie sie gnojem. Pokaz mi wypowiedz jakiejs osoby, albo swojego znajomego, Twoja, "wplacilem 200zl i mnie okradli", czy "miali wyslac bony, a nic nie wyslali".

#36 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 23 lipca 2012 - 19:18

Masz nawet stronka powstała: Anty Lyoness
Działanie systemu po krótce.
Cytuje:
Alez mozna zarobic "na systemie" - jesli wciagniesz w niego dostatecznie duzo osob ktore tez wplaca.
Z ich wplat dostaniesz "zysk".
Dlatego uwazam ze to piramidy, nawet jesli nie tylko to jednak ogromna czesc kasy w systemie pochodzi z wplat "inwetorow" nizszych szczebli a nie z samych uslug czy sprzedazy towarow.

Sprawa sądowa z Austrii
Niestety po niemiecku: Ermittlungen laufen weiter: Lyoness: Anzeige teilweise eingestellt > Kleine Zeitung

Kolejny ciekawy artykuł:
http://www.ktipp.ch/...ufsgemeinschaft
http://www.pracadoki...at/761/lyoness/
Na tej stronie chłopcy i dziewczynki jelenies wypowiadają się na temat
http://www.goldenlin...t-w-lyoness/s/1
Najlepsze jest to: ŻYCZĘ WSZYSTKIM 250 000 PARTNERÓW W NOWYM ROKU !!!! Wtedy się zarabia:)

Reasumując:
Ta firma to nie piramida:) gorzej to sekta

#37 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 23 lipca 2012 - 19:57

I tym optymistycznym akcentem zakończymy ten wątek, mający tyle wspólnego z naszym forum, co wysokość zeszłorocznych opadów śniegu w Górnej Wolcie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych