W przypadku robienia zakupów w sklepie Apple czy też innych sklepów online korzyści uzyskujemy od wartości netto naszych zakupów. Zwrot pieniędzy dostajemy również w przypadku robienia zakupów na fakturę czy też ze zniżką edukacyjną. Ostatnio robiłem zakupy w sklepie Apple, w którym wartość netto zakupów wyniosła mnie ok. 5000 zł. Załóżmy dla ułatwienia rachunków, że było to okrągłe 5000 zł. Wcześniej zarekomendowałem system mojej siostrze, ona natomiast mamie. Aby mieć jak największą korzyść zrobiłem oczywiście zakupy na mamę
Produkty Apple taniej przez Lyoness
Napisano 22 lipca 2012 - 01:09
W przypadku robienia zakupów w sklepie Apple czy też innych sklepów online korzyści uzyskujemy od wartości netto naszych zakupów. Zwrot pieniędzy dostajemy również w przypadku robienia zakupów na fakturę czy też ze zniżką edukacyjną. Ostatnio robiłem zakupy w sklepie Apple, w którym wartość netto zakupów wyniosła mnie ok. 5000 zł. Załóżmy dla ułatwienia rachunków, że było to okrągłe 5000 zł. Wcześniej zarekomendowałem system mojej siostrze, ona natomiast mamie. Aby mieć jak największą korzyść zrobiłem oczywiście zakupy na mamę
Napisano 22 lipca 2012 - 01:25
Napisano 22 lipca 2012 - 01:29
Napisano 22 lipca 2012 - 01:44
Myślącym proponuję lekturę:
http://www.tisp.pl/o...yoness-oszustwo
http://antylyoness.b...-finansowy.html
i wiele wiele innych.
Napisano 22 lipca 2012 - 02:04
Zapraszam do zapoznania się z definicją piramidy finansowej: http://pl.wikipedia....amida_finansowa
Jeżeli firma jest w stanie zrezygnować z części swoich profitów w zamian za stosunkowo większą liczbę potencjalnych klientów. A więc przykładowo Apple na 1000 zł zysku oddaje Lyonessowi z którym się dogadał 30 zł, z czego 20 zł idzie do kupującego a 10 zł do rekomendujących. Nic się nie bierze z niczego. Poza tym parnterzy handlowi, którzy mają podpisaną umowę z Lyonessem nie weszliby w układ, ktory byłby piramidą finansową, bo dobrze wiemy, że jest ona nie tylko w polskim prawie zabroniona.
---------- Wpis dodano o 03:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 02:56 ----------
ech i kolejny który wierzy w Mikołaja i werbuje do piramidy. Policz ile oszczędzisz kupując w innych sklepach, stacjach niż sugerowane, czy na pewno się opłaca i kto na tym tak naprawdę zarabia.
Myślącym proponuję lekturę:
ISP Ogłoszenia - Lyoness oszustwo?
Anty Lyoness
i wiele wiele innych.
Dobrze znam tę treść
Napisano 22 lipca 2012 - 08:05
jak zawsze wygląda to wszystko super, tylko dlaczego mam dać zarobić innej firmie dla marnego 1%, tyle to mogę uzyskać sam.Piramidy? Jakiej piramidy? Przecież tutaj nic się nie płaci.. Po prostu robi się zakupy. Ja sam korzystam i się opłaca. Zawsze to jakiś dodatkowy pieniądz w kieszeni.
Zapraszam do zapoznania się z definicją piramidy finansowej: Piramida finansowa – Wikipedia, wolna encyklopedia
Jeżeli firma jest w stanie zrezygnować z części swoich profitów w zamian za stosunkowo większą liczbę potencjalnych klientów. A więc przykładowo Apple na 1000 zł zysku oddaje Lyonessowi z którym się dogadał 30 zł, z czego 20 zł idzie do kupującego a 10 zł do rekomendujących. Nic się nie bierze z niczego. Poza tym parnterzy handlowi, którzy mają podpisaną umowę z Lyonessem nie weszliby w układ, ktory byłby piramidą finansową, bo dobrze wiemy, że jest ona nie tylko w polskim prawie zabroniona.
---------- Wpis dodano o 03:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 02:56 ----------
Dobrze znam tę treśćJa w każdym bądź razie do niczego nie namawiam, mówię, że jest taka możliwość. Mam nadzieję, że kiedyś dane Ci będzie się przekonać
może czas się obudzić i nie nabijać kasy korporacjom, które tylko chcą obracać gotówką.
Napisano 22 lipca 2012 - 12:40
jak zawsze wygląda to wszystko super, tylko dlaczego mam dać zarobić innej firmie dla marnego 1%, tyle to mogę uzyskać sam.
może czas się obudzić i nie nabijać kasy korporacjom, które tylko chcą obracać gotówką.
To już Twój wybór. Ja zapłaciłem, skorzystałem ze zwrotu pieniędzy, dałem również zarobić Lyoness, który od partnera handlowego ma określony profit za to, że to on przyprowadził niejako klienta do niego, który zresztą nie jest korporacją, a jedynie wspólnotą zakupową. Mogłem równie dobrze nie korzystać, ale wtedy nie zaoszczędziłbym ja. Może w przypadku zakupów w Apple nie są to kolosalne pieniądze, ale w przypadku żywności, paliwa i ubrań tworzy się naprawdę duża stopa zwrotu. Cały czas zaznaczam, że do niczego nie namawiam, mówię, że jedynie ISTNIEJE taka możliwość
Napisano 22 lipca 2012 - 12:46
Napisano 22 lipca 2012 - 12:57
Napisano 22 lipca 2012 - 13:12
A w innych wypadkach, powiedzmy normalnych zakupach ile skozystales, albo inaczej. Jaka wychodzi srednia procentowa tego zwrotu. Zalozylem konto w Alior Sync, i zobaczymy jak to jest z tymi platnosciami przez internet. Czy faktycznie konto darmowe, i jeszcze zwrot szmalu, z listy oplat tak wynika, raczej przewertowalem wiekszosc dokladnie.
Każdy partner daje inny zwrot, więc trudno to wyliczyć. W Aliorze jest chyba jakiś limit kwotowy jednego zakupu, w Lyonessie nie ma. Jeśli w Saturnie kupisz Macbooka za 10 tys. przez Lyonessa, to dostaniesz ok. 500 pln zwrotu.
Napisano 22 lipca 2012 - 13:38
Napisano 22 lipca 2012 - 13:50
Napisano 22 lipca 2012 - 14:24
Napisano 22 lipca 2012 - 19:39
Każdy partner daje inny zwrot, więc trudno to wyliczyć. W Aliorze jest chyba jakiś limit kwotowy jednego zakupu, w Lyonessie nie ma. Jeśli w Saturnie kupisz Macbooka za 10 tys. przez Lyonessa, to dostaniesz ok. 500 pln zwrotu.
Wiedziałem, tyle, że w Saturnie i Media nie było produktu, który mnie interesował
---------- Wpis dodano o 20:35 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:32 ----------
Lyoness Cashback kolejna próba udowodnienia, że drogo znaczy za darmo.
Dokładnie jak juz zostało napisane, te 1%, ba nawet te 3% z palcem w nosie i z kwaśną mina uzyskasz w każdym MM, Saturnie itp. bez wchodzenia w durne "programy lojalnościowe".
Dla mnie to kolejna próba żerowania na tych, co liczą w życiu, że można coś dostać za free.
Jak dla mnie propozycja wstąpienia do Lyoness Cashback jest niczym innym, jak nabijaniem kasy pewnej grupie, która żeruje na naiwnych.
Zgadzam się z tym, że u części handlowców cenę wytargujesz, ale nie ma szans na to, żebyś wytargował cenę paliwa na Orlenie albo żywności w Carrefourze. A tu Lyoness jednak zwrot Ci załatwia. Komu nabijasz pieniądze? Przede wszystkim w części samemu sobie. Czy skoro dostałem zwrot pieniędzy to jestem naiwną osobą? Nie sądzę. Postulowałbym raczej w przeciwny biegun.
---------- Wpis dodano o 20:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:35 ----------
A w innych wypadkach, powiedzmy normalnych zakupach ile skozystales, albo inaczej. Jaka wychodzi srednia procentowa tego zwrotu. Zalozylem konto w Alior Sync, i zobaczymy jak to jest z tymi platnosciami przez internet. Czy faktycznie konto darmowe, i jeszcze zwrot szmalu, z listy oplat tak wynika, raczej przewertowalem wiekszosc dokladnie.
Z miesiąca na miesiąc jest różnie. Mam kilka osób, którym zarekomendowałem system, ci natomiast poleceli dalej. Ze swoich zakupów miesięcznie ok. 80-100 zł zwrotu mam (paliwo, żywność przede wszystkim). Z zakupów pozostałych ok. 100-150. Jest to w ogóle 1 ze sposobów uzyskiwania korzyści w Lyoness bo w rzeczywistości jest ich więcej (dokładnie 10), ale niech to nie będzie tematem dyskusji.
---------- Wpis dodano o 20:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:38 ----------
No i dla mnie to już jest coś.
Napisano 22 lipca 2012 - 20:00
Napisano 22 lipca 2012 - 21:56
Napisano 22 lipca 2012 - 22:37
Napisano 22 lipca 2012 - 22:41
Napisano 22 lipca 2012 - 22:51
Lyoness jelenies jak kto woli, cwaniaki i tyle
przez ostatnie dwie wycieczki zagraniczne, na których byłem z rodziną przewijał się ten temat
był taki jeden klient który namawiał na przystąpienie do jelenies i w końcu stał się tak męczący że wiele osób go ignorowało
ostrzegam wszystkich to kolejna zmyślnie wymyślona piramida
Jak to klient opisał wystarczy przeciągnąć kartę i kasa sam biegnie na konto:)
W piramidach finansowych potrzebny jest wkład pieniędzy, a krótko mówiąc, powierzasz pieniądze komuś, ten ktoś ma Ci oddać z procentem. Powiedz mi jak by to miało funkcjonować w przypadku Lyoness? Robię zakupy w Carrefourze, w Appe Store Online, na Orlenie czy gdziekolwiek indziej. Swoje pieniądze daje sprzedawcy badz jak to w przypadku ASO płącę kartą i przelewem. Lyonessowi nie płacę, nie robi za mnie zakupów. Zakupy robię ja. Gdzie widzisz piramidę?
Zapytasz jak funkcjonuje więc Lyoness?
Prosty przykład. Jestem w sklepie z meblami. Pytam się sprzedawcy czy jest możliwa jakaś żniżka. Mówi mi, że tak. Pytam się czy jak kupie więcej mebli to czy też mi obniży cenę. Mówi, że tak. A jeżeli przyprowadzę mu ludzi? Mówi, że tym bardziej. Przyprowadzam więc swoich znajomych. ONI płacą nie mnie, lecz sprzedawcy, meble dostają od razu (w piramidzie nie ma tego "od razu", kilka miesięcy trzeba czekać na swój %). Sprzedawca daje mi korzyść ponieważ przyprowadziłem do niego innych klientów. Generalnie korzysta każdy. Sprzedawca zmniejsza swoją marżę (tak, stąd pochodzą pieniądze) po to by mieć więcej klientów. Klienci dostają natomiast towar w niższej cenie.
Napisano 22 lipca 2012 - 22:58
Napisano 22 lipca 2012 - 23:03
Mam propozycję do admina, żeby wykasował tego posta bo jeszcze ktoś się da namówić
Ja mam prośbę, żebyś najpierw przeczytał ze zrozumieniem. Po pierwsze nikogo do niczego nie namawiałem, nie wspomniałem jak wchodzić w system, nie dawałem namiarów na siebie czy czegoś w tym stylu. Jako, że tematyka tego forum jest powiązana z Apple, a Apple Store Online jest częscią tego przedsięwzięcia jakim jest Lyoness uznałem, że ktoś MOŻE SIĘ ZAINTERESOWAĆ tym, że istnieje taka możliwość jak zwrot częsci pieniędzy przy zakupie. Po drugie zapraszam do przeczytania OWU i zapoznania się z definicją piramidy finansowej
---------- Wpis dodano o 00:03 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:00 ----------
Polega to na tym że masz karte klubu jelenies i żeby ci się opłacało szukasz następnych jeleni np twoich znajomych, przykładowo chcesz się wybrać na wakacje np do włoch i mówisz tak że ty wszystko załatwisz a oni mają tylko zapłacić kasę
Ty przeciągasz kartę klubu lyoness, oni i ty płacą za wycieczkę. Niby wszystko ok, ale dzięki temu że ty masz kartę oni płacą cała sumę a ty masz kosztem ich zwrot za wycieczkę, proste szachrajstwo nie. Pic polega na tym żeby uzbierać jak najwięcej jeleni takich, sorry jak ty, żeby się zaczęło opłacać tobie, pamiętaj nad tobą jest następny uczciwy który już na tobie zarabia.
Najwięcej mają ci na górze, a ty musisz się sporo nakombinować i nakupować żebyś wyszedł na swoje, a tak naprawdę nigdy nie wyjdziesz, a inni będą na tobie żerować
Czy tobie się podoba żerowanie na np na swojej rodzinie, na znajomych?
Jak tak spoko twój wybór
W którym miejscu mamy do czynienia z żerowaniem? Moja rodzina, która jest w programie chwali sobie to, że ma dany produkt taniej. To, że ja przy okazji dostaję 0,5% z ich zakupów nikomu nie przeszkadza, jeżeli sam ma dużo większy zwrot. Nikt z nas na tym nie traci więc nie rozumiem Twojego toku rozumowania. Proceder z wycieczką o którym wspomniałeś, a więc kto inny przeciąga kartę, kto inny robi zakupy nie jest legalny.
Napisano 22 lipca 2012 - 23:07
W życiu nie zawsze jest tak jak w definicji kolego.
Poza tym ja nie napisałem że to ty namawiasz, więc nie wiem o co ci chodzi
---------- Wpis dodano o 00:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:04 ----------
Sorry ale nie będą z tobą dyskutował na ten temat bo weszłeś w coś co nawet nie wiesz jak działa. Ja ci tylko dałem przykład
To że twoja rodzina jest zadowolona to ok, lyonesi będący wyżej w hierarchii są jeszcze bardziej zadowoleni, że są takie rodziny
Napisano 22 lipca 2012 - 23:15
Mam propozycję do admina, żeby wykasował tego posta bo jeszcze ktoś się da namówić
To chyba mam problem z czytaniem.
Piramida kolego polega na tym, że składki członków są spłacane z % przez składki następnych. W pewnym momencie bańka jest tak napompowana, że pęka. Nie ma pieniędzy na wypłaty dla kolejnych członków. W Lyoness nikomu za nic nie płacę. Robię zakupy u handlowca, z którym Lyoness zawarł umowę. Handlowiec "wdzięczny" za to, że L przyprowadził klienta do siebie jest gotów zrezygnować z części marży i się nią podzielić. Przecież to nie ma nic wspólnego z piramidą finansową. Zgodzę się, że struktura może tak wyglądać. Ja rekomenduję system 2 osobom, te 2 kolejnym 4 itd., ale każdy robi zakupy na swój własny rachunek, płaci sprzedawcy, a nie Lyonessowi. Kupując w ASO zapłaciłem kartą bezpośrednio Apple, pieniądze nigdy nie przeszły przez Lyoness. ASO natomiast Lyonessowi oddało część pieniędzy z mojego zakupu za to, że zrobiłem zakup własnie przez L. Natomiast L przelał pieniądze do mnie. Jeszcze raz. Gdzie jest piramida?
---------- Wpis dodano o 00:15 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:13 ----------
A czytałeś może to co ja napisałem? Jak to można nazwać jak nie piramidą
W życiu nie zawsze jest tak jak w definicji kolego.
---------- Wpis dodano o 00:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:04 ----------
Sorry ale nie będą z tobą dyskutował na ten temat bo weszłeś w coś co nawet nie wiesz jak działa. Ja ci tylko dałem przykład
To że twoja rodzina jest zadowolona to ok, lyonesi będący wyżej w hierarchii są jeszcze bardziej zadowoleni, że są takie rodziny
Po pierwsze wiem w co WSZEDŁEM. Po drugie czemu mówisz mi, że nie wiem jak działa skoro nie wiesz nawet czym jest piramida finansowa a ruczasz tym pojęciem jakbyś co najmniej miał dyplom w tej dziedzinie?
Napisano 22 lipca 2012 - 23:25
Polega to na tym że masz karte klubu jelenies i żeby ci się opłacało szukasz następnych jeleni np twoich znajomych,(...)
Ty przeciągasz kartę klubu lyoness, oni i ty płacą za wycieczkę. (...)
ty masz kartę oni płacą cała sumę a ty masz kosztem ich zwrot za wycieczkę,
W piramidzie faktycznie w koncu zaczyna brakowac pieniedzy, w piramidzie procent jest coraz wyzszy. Tutaj odwrotnie, jest coraz nizszy, sam masz np. 1%, na drugim poziomie 0,5%, na trzecim 2,5‰, i nigdy nie osiagniesz pewnenej lini bezpieczenstwa.
tutaj adrien ma racje, nie jest to oszustwo, i sprzedawca uzywa L jako zwyklej reklamy, za ktora poprostu placi w inny sposob, czyli cashbankiem, bonami, punktami wymiennymi na maskotke czy cos innego. To takie punkty TESCO, PayBack czy wiele innych/
Napisano 22 lipca 2012 - 23:27
W piramidzie faktycznie w koncu zaczyna brakowac pieniedzy, w piramidzie procent jest coraz wyzszy. Tutaj odwrotnie, jest coraz nizszy, sam masz np. 1%, na drugim poziomie 0,5%, na trzecim 2,5‰, i nigdy nie osiagniesz pewnenej lini bezpieczenstwa.
tutaj adrien ma racje, nie jest to oszustwo, i sprzedawca uzywa L jako zwyklej reklamy, za ktora poprostu placi w inny sposob, czyli cashbankiem, bonami, punktami wymiennymi na maskotke czy cos innego. To takie punkty TESCO, PayBack czy wiele innych/
Masz u mnie piwo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty