Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Adium 1.1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
102 odpowiedzi w tym temacie

#76 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 24 sierpnia 2007 - 18:35

Potwierdzam to co powyżej. Najprostszy sposób - wrócić do poprzedniej wersji (np. 1.0.5 chodziło ok.). Niestety nie mam żadnych zasobów w sieci żeby udostępnić - może ktoś pomoże? :grin:

na przykład tutaj: http://ifile.pl/comp...ileinfo/id,339/

:)

#77 tiggernick

tiggernick
  • 172 postów

Napisano 24 sierpnia 2007 - 18:41

Jak mówią moje dzieci - dzięks! :)

#78 some0NE

some0NE
  • 178 postów
  • SkądW-wa

Napisano 24 sierpnia 2007 - 19:04

MacBook... Adium w wersji 1.1.1 bez problemu zaimportowal liste i dziala bez zajakniecia sie :)

#79 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 24 sierpnia 2007 - 19:09

someONE a czytales ze problem jest tylko na ppc co jest napisane 2-3 strony wczesnije :P

#80 some0NE

some0NE
  • 178 postów
  • SkądW-wa

Napisano 24 sierpnia 2007 - 19:21

someONE a czytales ze problem jest tylko na ppc co jest napisane 2-3 strony wczesnije :P

AFAIR pisal rowniez ktos z Intelem... ale moglem sie pomylic...

wybaczcie... po tygodniu pracy srednio juz mysle :(

#81 tiggernick

tiggernick
  • 172 postów

Napisano 25 sierpnia 2007 - 14:10

1.0.6 chodzi na ppc nawet z pluginem do tlena bez najmniejszych problemów , dobra stabilna wersja - polecam .

#82 krzemien

krzemien
  • 1 038 postów
  • SkądRG21 7UQ

Napisano 26 sierpnia 2007 - 00:00

Dobrze, nie bijmy piany: Adium 1.1 nie działa na PPC i to jest fakt. Zastanawia mnie tylko, dlaczego tak długo czekamy na poprawkę?

#83 Hex

Hex
  • 2 660 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 26 sierpnia 2007 - 00:06

Bo who cares? Gadu-Gadu za granicą ;)

#84 MacTom

MacTom
  • 811 postów

Napisano 26 sierpnia 2007 - 00:21

Żeby nie tworzyć nowego wątku pozwolę się zapytać tu... Jak to w końcu jest z rozmowami grupowymi w Adium przez gg? Bo szukam i kombinuje dziś cały wieczór i jakoś nie umiem znaleźć... Oświećcie mnie, proszę... :) EDIT: Już sobie odpowiedziałem... Nie ma tematu... Chyba jednak zostawię sobie gdzieś Kadu w razie "W"

#85 mikey_ramone

mikey_ramone
  • 22 postów

Napisano 26 sierpnia 2007 - 13:45

Witam. Jestem nowym uzytkownikiem forum, a zarazem Mac'a. Mam dwie sprawy zwiazane z Adiumem. Pierwsza, to taka dziwna historia zwiazana z kontaktami GG- zaimportowane z serwera(uprzednio funkconujace w grupy). Otoz czesc kontaktow nie zostala dodana do programu, jednak gdy pojawia sie jakis kontakt online (taki, ktory nie zostal zaimportowany do Adium)to Growl wysyla komunikat dajmy na to: "Jan Kowalski is online" a rzeczonego J.K. nie mam wsrod kontaktow Adium! Jak mi sie udaje zlapac chmurke Growla to od razu robie add contact i dodaje go na nowo ale sytuacja jest conajmniej groteskowa. Dodam od razu,ze mam wlaczone wszystkie funkcje typu show groups,show offline contacts itd. Sprawa druga to az wstyd sie przyznac ale za cholere nie moge do tego dojsc. Dotyczy extras Adium'a. Mianowicie chcialbym zamienic czarna ikonke adiuma w menu barze na kolorowa, zainstalowalem odpowiedni dodatek ale w zakladce appearence nie ma opcji zmiany tego! nigdzie nie ma tej opcji! Z gory dziekuje za wyrozumialosc i pomoc! Pozdrawiam. Swietne forum btw.

#86 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 sierpnia 2007 - 23:12

Dobrze, nie bijmy piany: Adium 1.1 nie działa na PPC i to jest fakt.

Zastanawia mnie tylko, dlaczego tak długo czekamy na poprawkę?

Poprawka jest już w wersji beta, jeżeli ktoś nie może się doczekać na oficjalne wydanie.

#87 SLAYER

SLAYER
  • 66 postów
  • SkądWodzisław Śląski

Napisano 28 sierpnia 2007 - 19:15

zainstaluj sobie starsza wersje i będzie ok, ja miałem to samo .

---- Dodano 28-08-2007 o godzinie 20:16 ----
Podczas instalacji poprostu dajesz sobie żeby zamienił ta nową wersję do tej starszej i po kłopocie.

#88 kamyk

kamyk
  • 68 postów
  • SkądBydgoszcz/Szczecin

Napisano 29 sierpnia 2007 - 07:33

Poprawka jest już w wersji beta, jeżeli ktoś nie może się doczekać na oficjalne wydanie.

Dziala bez bolu na PPC :) Mimo tego, ze wersja BETA to od kilku godzin nie widze problemow w jej dzialaniu.

Pozdrawiam i dzieki za linka

#89 linuxp

linuxp
  • 88 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 sierpnia 2007 - 22:38

A czy da sie w Adium zrobic cos takiego jak np. w kadu, ze mozna ustawic opcje "niedostepny dla kontaktu" (czyli dany kontakt nie widzi mojego statusu, jestem dla niego zawsze offline) a jednoczesnie da sie z nim rozmawiac?? Przydaloby mi sie cos takiego w Adium'ie, bo nie zabardzo lubie Kadu.

#90 sevenoo

sevenoo
  • 157 postów
  • SkądŁódź

Napisano 31 sierpnia 2007 - 16:09

jest taka opcja

#91 linuxp

linuxp
  • 88 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 września 2007 - 08:44

sevenoo nie trzymaj tego dla siebie tylko sie podziel informacja ;)

#92 Fantazyoosh

Fantazyoosh
  • 209 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 września 2007 - 15:44

Mam pytanie... Adium uruchamia mi się wraz ze startem systemu, jednak wolałbym, żeby jego okienko bylo domyslnie zminimalizowane, zaraz po logowaniu... Czy jest to do zrobienia? Tak samo chcialbym ustawic zreszta Skype, iTunes i inne programy, ktore sa w 'Autostarcie'.

#93 linuxp

linuxp
  • 88 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 września 2007 - 15:54

No to musisz System Preferences->Accounts-> Login Items przy programach zaznaczycz opcje Hide.
  • Fantazyoosh lubi to

#94 Fantazyoosh

Fantazyoosh
  • 209 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 września 2007 - 16:33

Dzieki serdeczne! Uroki poznawania nowego systemu :)

#95 altcomputing

altcomputing
  • 1 098 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 03 września 2007 - 21:34

Proszę, oto oficjalne wydanie:

Version 1.1.2 (9/3/2007) SVN revision: [20844]

Added preference to turn off the contact list animations (Preferences->Advanced->Contact List)
Option+Close now closes all other tabs (#7573)
Fixed a memory leak and potential visual glitch when viewing tooltips for contacts (#7585)
Fixed display of AIM contacts after they return from being mobile via 'forward to mobile'
Fixed retention of the 'docked' status of the contact list across launches
Fixed drawing glitches and improved performance in the Events preferences pane and Events tab of the Get Info window
Fixed default showing of offline contacts, which was turned on in 1.1. As of 1.1.2, this is off by default, as it was in versions of Adium prior to 1.1. This can always be changed from the View menu.
Fixed spring-loaded tabs to wait for a definitive hover before switching. The delay is the same as the Finder's delay for spring-loaded folders. As with Finder, space bar can be pressed to switch immediately. (#7588)
Fixed Gadu-Gadu on PPC machines (#7556)
Fixed reopening of chat windows after using encryption (#6664)
Fixed an exception which could occur when Spotlight was importing chat transcripts
Fixed a one pixel border at the bottom of the borderless contact list
Fixed a crash which occurred when the contact list was closed while an animation was in progress
Fixed incorrect reporting of servers on the local network as unavailable (#7381)
Snap-to-edges is now disabled in all contact list window types when holding the shift key
Fixed minimize and zoom buttons in the Preferences window (#7612)
Fixed improper minimum height for the borderless contact list
Fixed a flickering scrollbar which could occur when the contact list's size was very close to the size at which it needed to show a scrollbar (#6725)
Fixed transparency of message windows in Safari 3.0b (#7164, #7769)
Fixed toggling of emoticons to and from their text equivalent in Safari 3.0b (#7148)
Fixed a bug when changing status or service icons
Fixed the link attribute hanging around after clear the message entry text area with the cursor inside a link (#7365)
Fixed multiple contact removal from the privacy list (#7106)
Fixed a crash when signing out of gadu-gadu
Fixed stray menu items which appeared in the contextual menu of message windows in languages besides English (#7667)
Fixed 24 hour time display in the Stockholm message style
.Mac names now autocomplete for AIM, and Jabber names autocomplete for GTalk, in the New Message dialogue (#4983)
zh_CN and Italian (#7490) updates
Added help documentation for Show Offline Contacts
Fixed display of AdiumLibpurplePlugins as bundles
Updated to libpurple 2.1.1

#96 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 04 września 2007 - 08:15

Mam zainstalowaną nową wersję od wczoraj. Jak na razie problemów nie zauważyłem :)

#97 jdw

jdw
  • 4 postów
  • Skądwrocław / łódź

Napisano 04 września 2007 - 13:27

mi niby wszystko śmiga jak należy, ale nie wiem czemu zawsze przy uruchomieniu wskakuje mi na dostępny a nie na invisible, tak jak było przy wyłączeniu programu... wiecie może jak sobie z tym poradzić? Albo czy da się jakoś ustawić startowy status właśnie na invisible?

#98 BatMan

BatMan
  • 414 postów
  • SkądKościerzyna

Napisano 04 września 2007 - 20:11

U mnie Adium co chwile rozlacza sie i laczy ponownie...wkurzajace to jest...lacze sie z netem przez wifi to od tego?

#99 TimmY

TimmY
  • 621 postów

Napisano 04 września 2007 - 20:49

A ja po upgradeowaniu do nowej wersji po raz pierwszy zobaczylem wywalonego Adium. I zdarzylo sie to juz 2krotnie dzis, tak po prostu, podczas pracy na innym programie. DODANE: Kurcze, wlasnie zauwazylem, ze nie moge nic wklejac. Kopiuje linka z przegladarki, staram sie jablko+v czy tez PPM i nic, nie ma opcji wklejenia tudziez jest ona niepodswietlona, niemozliwa do wybrania. Czy to normalne?

#100 -wujas-

-wujas-
  • 67 postów
  • SkądPoznań/Lubsko

Napisano 06 września 2007 - 11:44

posiadam wersje 1.1.2 od wczoraj i pojawił się dzisiaj problem z połączeniami gg.. connection failed :/ jak to w końcu zwalczyć?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych