Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Siri po Polsku [Iphone 4]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
288 odpowiedzi w tym temacie

#226 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 08 września 2012 - 22:53

gratulacje
mam pytanko czy to zadziała na Iphone 4s ale soft 5.0.1 bo wyskakuje mi podczas instalacji ze wymagany jest soft 5.1.1

Zainstaluj 5.1.1, przecież jest jailbreak na 4S'a, lepiej mieć najnowszą wersję.

#227 HunterPL

HunterPL
  • 74 postów

Napisano 08 września 2012 - 23:58

Chyba coś się stało z serwerem. Na stronie pisze, że wyłączony i na 3GSie na razie nie działa.

#228 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 09 września 2012 - 00:36

Oj chyba zrobię JB :) siriPL napisz jak - postawić swój serwer, albo gdzie szukać info o tym.

#229 przemass

przemass
  • 4 postów

Napisano 09 września 2012 - 08:19

Pszukaj w necie siri server core i tam masz wszystko opisane postawienie tego nie jest problemem, najlepiej postawic na jakims linuxie

#230 DexteroPL

DexteroPL
  • 93 postów
  • SkądMetro Warszawskie :)

Napisano 09 września 2012 - 08:20

Zainstalowałem skyra1n, certyfikat oraz paczki z repo sandrarepo's Repository - MyRepoSpace.com. Włączyłem siri w ustawieniach, ustawiłem język polski. Gdzie mam wpisać http://188.98.201.249:4443 ? W usawienia/skyra1n/server host? Czy gdzie indziej? Bo mi też wyskakuje: 'Siri także dla Ciebie już wkrótce. Siri dodaje nowych użytkowników każdego dnia. Gdy nadejdzie Twoja kolej, powiadomimy Cię prze email.'

#231 mickelk

mickelk
  • 144 postów
  • SkądPrudnik, Poland

Napisano 09 września 2012 - 09:05

u mnie też ciągle 'Siri także dla Ciebie już wkrótce. Siri dodaje nowych użytkowników każdego dnia. Gdy nadejdzie Twoja kolej, powiadomimy Cię prze email.' serwer wpisany, certyfikat zainstalowany, respring nie pomaga jakiś pomysł?

#232 mateuszns1

mateuszns1
  • 138 postów
  • SkądNowy Sącz/Kraków

Napisano 09 września 2012 - 09:06

serwer wyłączony?

#233 michaelsign

michaelsign
  • 161 postów

Napisano 09 września 2012 - 10:00

Zainstalowałem Skyrain, ustawiłem serwer (spire port), dodałem Repo, ściągnąłem oba pliki, przełączyłem na polski. Przeładowałem telefon. Nic. Nie działa... + trzeba dodać ten certyfikat? Jak go dodać ?

#234 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 09 września 2012 - 10:13

Sandra - Twoj Server Siri po Polski
Chyba tu geniusze mieliście odliczanie, ile czasu dnia wczorajszego będzie działał serwer, a teraz jest napisane czerwono na białym
Dołączona grafika
więc nic dziwnego, że wam nie działa...

#235 DexteroPL

DexteroPL
  • 93 postów
  • SkądMetro Warszawskie :)

Napisano 09 września 2012 - 10:16

Zainstalowałem Skyrain, ustawiłem serwer (spire port), dodałem Repo, ściągnąłem oba pliki, przełączyłem na polski. Przeładowałem telefon. Nic. Nie działa... + trzeba dodać ten certyfikat? Jak go dodać ?

Ściągnij na pc, wyślij do siebie na maila, odbierz na iphonie i kliknij by otworzyć załącznik.

#236 mateuszns1

mateuszns1
  • 138 postów
  • SkądNowy Sącz/Kraków

Napisano 09 września 2012 - 10:22

a nie krócej wejść przez safari i ściągnąć od razu na iphona?

#237 ravnov

ravnov
  • 56 postów
  • SkądSzczecin, Poland, Poland

Napisano 09 września 2012 - 11:18

Rozumiem, że aby Sandra zaczęła działać muszę najpierw zainstalować port siri? Na przykłąd Ac!d Siri, albo Spire? Nie wiem czemu, ale po instalacji portu siri telefon strasznie zaczyna zwalniać, mail nie działa, przeglądarka też się wysypuje. Próbowałem kilku różnych i ciągle to samo. Dopiero deinstalacja przywraca normalny stan rzeczy.

#238 HunterPL

HunterPL
  • 74 postów

Napisano 09 września 2012 - 14:24

Hm, teraz serwer niby jest wyłączony, ale nie pojawia się komunikat, że "Siri dodaje nowych użytkowników każdego dnia..." tylko po zadaniu pytania długo myśli, a potem wywala błąd. Ciekawi mnie na jakiej zasadzie działa to dodawanie użytkowników.

#239 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 09 września 2012 - 15:20

Hm, teraz serwer niby jest wyłączony, ale nie pojawia się komunikat, że "Siri dodaje nowych użytkowników każdego dnia..." tylko po zadaniu pytania długo myśli, a potem wywala błąd. Ciekawi mnie na jakiej zasadzie działa to dodawanie użytkowników.

To działa pewnie na zasadzie "Automatycznie sekretarki". Serwer jest offline a program wyświetla wiadomość o tej treści.

#240 michaelsign

michaelsign
  • 161 postów

Napisano 09 września 2012 - 16:03

Kiedy serwer będzie Online? :)

#241 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 09 września 2012 - 19:30

Wątek posprzątałem. Panów wpadających w dyskusję na osobiste tematy proszę o załatwianie niejasności między sobą na PRIV lub w realu ;)

#242 siripl

siripl
  • 57 postów

Napisano 09 września 2012 - 20:12

Jest tu ktoś kto dobrze się zna w języku python?

#243 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 10 września 2012 - 11:14

Chyba raczej nie ma nikogo,a co to za język ?

#244 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 10 września 2012 - 12:00

Chyba raczej nie ma nikogo,a co to za język ?

python język programowania - Szukaj w Google

#245 michaelsign

michaelsign
  • 161 postów

Napisano 10 września 2012 - 16:33

Macie drobne literówki w informacjach :)

---------- Wpis dodano o 17:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:56 ----------

+ jak przywrócić oficjalny Applowski serwer?

ZNALEZIONE.
Oficjalny serwer Apple Siri
https://guzzoni.apple.com

#246 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 10 września 2012 - 18:54

Strona kolego nie działa.

#247 damik4

damik4
  • 88 postów

Napisano 10 września 2012 - 19:29

Haha ! ;) Dobre, drugi Twój post, w którym błyszczysz inteligencją ;)

#248 Kalipoz

Kalipoz
  • 1 postów

Napisano 10 września 2012 - 21:13

SiriPl- podaj nr konta. Chciałbym wspomóc serwer. Reszcie zainteresowanych rekomenduję poczynić podobnie :)

#249 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 11 września 2012 - 10:05

Nie chcę tutaj podważać pracy użytkownika siripl ponieważ osobiście nie testowałem tego serwera i raczej nie mam zamiaru. Wokół Sandry narobiło się wiele szumu, nie tylko na tym forum, ale również na różnych polskich internetowych serwisach informacyjnych. Raczej nie powinno mnie dziwić to, że wszędzie są informacje w stylu "mamy polskie Siri" bo chyba wszyscy wiemy jak działają dziennikarze, aby tylko ściągnąć uwagę czytelnika. Fakty są jednak inne. 24/25 stron tego tematu to pytania "kiedy?", "jak to uruchomić?" oraz wiele wypowiedzi osób, że się tak wyrażę bardzo "podnieconych" opcją polskiego Siri. Sam serwer działał tylko przez kilka godzin i niewielu miało okazję potwierdzić jego działanie.

Ale nie do końca o tym miałem pisać...

Jestem dość mocno zdziwiony, że do tej pory nikt nie napisał w tym temacie o niebezpieczeństwach, które wiążą się z korzystaniem z portów Siri. Każdy kto na bieżąco przegląda zagraniczne serwisy dotyczące iPhone powinien spotkać się z wypowiedziami osób potwierdzających, że takie serwery mogą zbierać o użytkownikach bardzo dużo informacji, bardzo bardzo dużo... Każda osoba korzystająca z takiego rozwiązania powinna zdawać sobie sprawę, że daje dostęp m.in. do listy swoich kontaktów, położenia na podstawie GPS (!), szczegółów wiadomości SMS, numeru UDID iPhone oraz innych informacji, o których można więcej poczytać na zagranicznych forach. Natknąć się można na adresy serwerów, które stworzone zostały tylko i wyłącznie do wyciągania różnych informacji z telefonu.

Jak już pisałem moim celem nie jest podważanie samego projektu. Wiem, że wiele osób nastawionych jest mocno emocjonalnie w tym temacie, więc proszę o nie "rzucanie się" na mnie za trochę krytyki. Uważam jednak, że każdy powinien być świadomy zarówno zalet, jak i wad takiego rozwiązania przed podjęciem decyzji o instalacji.

Osobiście jakiś czas temu też testowałem zagraniczny port Siri, jednak nijak ma się to do oryginału. A ilość udostępnianych danych skłoniła mnie do szybkiej rezygnacji z tego pomysłu.

#250 mateuszns1

mateuszns1
  • 138 postów
  • SkądNowy Sącz/Kraków

Napisano 11 września 2012 - 10:25

w sumie muszę się zgodzić z użytkownikiem wyżej coś w tym jest.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych