Jak usun膮膰 dane karty kredytowej z AppStore?
Napisano 03 lipca 2012 - 16:31
Da艂em m艂odemu kupi膰 jedn膮 gr臋 a przyszed艂 mi rachunek na prawie 500 z艂... Wola艂 bym unikn膮膰 znowu takiej sytuacji.
Napisano 03 lipca 2012 - 16:46
Napisano 05 pa藕dziernika 2012 - 14:51
Napisano 05 pa藕dziernika 2012 - 17:57
Gdzie to dok艂adnie jest? Nie mog臋 tego znale藕膰.Zmieniasz w Payment Information w App Store na: None.
Darmowe Aplikacje b臋dzie mo偶na pobiera膰.
Napisano 05 pa藕dziernika 2012 - 18:18
Gdzie to dok艂adnie jest? Nie mog臋 tego znale藕膰.
Account (na "g艂贸wnej" stronie w App Store po prawo) -> Payment information -> EDIT (przykarcie kredytowej)
GOTOWE

Napisano 05 pa藕dziernika 2012 - 18:37
Napisano 06 pa藕dziernika 2012 - 08:19
Account (na "g艂贸wnej" stronie w App Store po prawo) -> Payment information -> EDIT (przykarcie kredytowej)
GOTOWE
[ATTACH=CONFIG]11865[/ATTACH]
Nie mam opcji wy艂膮czenia przy karcie kredytowej??? Przeszuka艂em gdzie si臋 da i nie mo偶na tego wy艂膮czy膰 na "none" Zobaczcie obrazek mo偶e to nie w tym miejscu szukam?
Po za tym troch臋 mnie irytuje, bo nawet jak jestem zalogowany to co chwila gdzie bym nie chcia艂 przej艣膰 to prosi o has艂o, ja rozumiem 偶e to dla bezpiecze艅stwa ale troch臋 to utrudnia poruszanie si臋 po app... Skoro wchodz臋 i podaje has艂o to po co przy ka偶dej zmianie okna prosi ponownie.
Napisano 06 pa藕dziernika 2012 - 09:01

Proponuj臋 poczeka膰, a偶 limit na karcie si臋 zaktualizauje (tak偶e pieni膮dze z blokady autoryzacyjnej b臋d膮 zn贸w do Twojej dyspozycji).
Napisano 06 pa藕dziernika 2012 - 10:58
[ATTACH=CONFIG]11865[/ATTACH]
Nie mam opcji wy艂膮czenia przy karcie kredytowej??? Przeszuka艂em gdzie si臋 da i nie mo偶na tego wy艂膮czy膰 na "none" Zobaczcie obrazek mo偶e to nie w tym miejscu szukam?
A przeczyta艂e艣 mo偶e to co Ci itunes napisa艂 na czerwono? Przecie偶 wyra藕nie jest napisane, 偶e nie mogli pobra膰 op艂aty za Twoje ostatnie zam贸wienie i masz poda膰 poprawn膮 kart臋, 偶eby mogli to zrobi膰.
Jak uregulujesz d艂ug wzgl臋dem AppStore, to wtedy b臋dziesz mia艂 mo偶liwo艣膰 usuni臋cia karty i opcja none si臋 pojawi.
Napisano 06 pa藕dziernika 2012 - 11:48
A przeczyta艂e艣 mo偶e to co Ci itunes napisa艂 na czerwono? Przecie偶 wyra藕nie jest napisane, 偶e nie mogli pobra膰 op艂aty za Twoje ostatnie zam贸wienie i masz poda膰 poprawn膮 kart臋, 偶eby mogli to zrobi膰.
No nie przeczyta艂em bo nie znam angielskiego, za to 艣wietnie rosyjski

?? Kurcze nie ogarniam tego. Kiedy艣 aktualizacje robi艂o si臋 przez www i by艂o super nawet mo偶na by艂o translatorem sobie przet艂umaczy膰.
A gdzie ten tekst od Itunes na czerwono, tam po prawej nic niema o Itunes ja nic nie kupowa艂em wiec nie mam si臋 za co rozlicza膰 z app... chce zaktualizowa膰 kilka program贸w ale jest napisane 偶e aktualizacje s膮 darmowe.
No i jeszcze zapytam, gdzie i jak mo偶na si臋 dowiedzie膰 co oni ode mnie chc膮 ile ja im jestem winien i za co czy gdzie艣 jest taka informacja na moim koncie?
Napisano 06 pa藕dziernika 2012 - 12:07
No nie przeczyta艂em bo nie znam angielskiego, za to 艣wietnie rosyjski
. A co Itunes chce ja nie u偶ywam tego programu i nic tam nie kupuj臋
?? Kurcze nie ogarniam tego. Kiedy艣 aktualizacje robi艂o si臋 przez www i by艂o super nawet mo偶na by艂o translatorem sobie przet艂umaczy膰.
Je偶eli nic nie kupowa艂e艣 to po co doda艂e艣 kart臋 ? Tak dla zabawy ? Ogarnij si臋 troch臋

A gdzie ten tekst od Itunes na czerwono, tam po prawej nic niema o Itunes ja nic nie kupowa艂em wiec nie mam si臋 za co rozlicza膰 z app... chce zaktualizowa膰 kilka program贸w ale jest napisane 偶e aktualizacje s膮 darmowe.
Tekst jest na screenie kt贸ry zapoda艂e艣, nie 艣ci膮gniesz 偶adnych aktualizacji, a偶 nie rozliczysz si臋 z AppStore.
No i jeszcze zapytam, gdzie i jak mo偶na si臋 dowiedzie膰 co oni ode mnie chc膮 ile ja im jestem winien i za co czy gdzie艣 jest taka informacja na moim koncie?
Tak, wchodzisz w swoje konto i masz list臋 zakupionych rzeczy.
Napisano 06 pa藕dziernika 2012 - 12:12
Napisano 06 pa藕dziernika 2012 - 12:29
Napisano 06 pa藕dziernika 2012 - 12:31
Napisano 06 pa藕dziernika 2012 - 12:37
Napisano 06 pa藕dziernika 2012 - 12:43
System aktualizuje bez problemu chce zaktualizowa膰 iPhoto i iMovie i tu mam schody a za co jeszcze jestem d艂u偶ny App.. to zielonego poj臋cia nie mam. Szkoda 偶e nie podaj膮 tego w jakiej艣 wiadomo艣ci, gdzie by by艂o podane nr transakcji i takie tam. Bo tak to mog膮 robi膰 co chc膮 艣ci膮ga膰 ile im si臋 zechce a ja nawet nie b臋d臋 wiedzia艂 za co, a ile dowiem si臋 z bilingu karty po fakcie.
Puki co bardzo dzi臋kuje kolegom za pomoc jak co艣 sie mi z tym uda wreszcie to opisze. - Pozdrawiam serdecznie.
Prosz臋 pisa膰 zgodnie z zasadami j臋zyka polskiego! Tutaj znajduje si臋 pomocny link.
plmax
Napisano 13 lipca 2014 - 11:30
Napisano 15 lipca 2014 - 07:13
Po zalogowaniu si臋 do zak艂adki "konto" w iTunes Store (program iTunes na komputerze z Windows), mam opcje p艂atno艣ci, gdzie jest mo偶liwo艣膰 samodzielnego wybrania opcji none = usuni臋cia danych karty p艂atniczej. Nie by艂 mi do tego potrzebny kontakt z Apple, cho膰 i w tej sprawie pewnie pomog膮 :idea:Ja mam iPhone 5s i iOS 7.1.2 i te偶 pr贸bowa艂em na wszystkie mo偶liwe sposoby i nie mog臋 usun膮膰 karty z AppStore czy konieczny jest kontakt z info. Apple czy mozna jako艣 zarz膮dza膰 swoim kontem jesli chodzi o opcje p艂atno艣ci
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych