Przepraszam a nie lepiej przy starcie kompa trzymać wciśnięty klawisz Alt?
mmm..
nie za bardzo rozumiem co ma w tym wyadku alt do wiatraka ?
poprostu instaler windows wykrywa iz chcemy go zainstalowac na dysku usb po czym odmawia wspolpracy
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 11 September 2007 - 13:41
Posted 11 September 2007 - 21:18
Posted 11 September 2007 - 21:41
Posted 11 September 2007 - 22:54
ma to do tego, że po cholerę odpalać kompa z płyt instalacyjnych i wybierać dysk startowy, skoro przy wciśnietym alcie pojawi się wybór systemu z którego chcesz startować kompa (i możesz spokojnie wybrać startup disk z systemu), trochę szybszy sposób niż ten, który ty proponujesz tygrysio. dodatkowo jest mniej upierdliwy w przypadku nie posiadania pod ręką płyt instalacyjnych
Posted 18 September 2007 - 18:55
Posted 19 September 2007 - 17:57
Witam serdecznie.
Ja dopiero poznaję możliwości sprzętu MacBook Pro i oczywiście jak wielu z Was również i mnie korciło żeby sprawdzić na ile uruchamianie aplikacji pisanych dla systemu Windows zakończy się sukcesem. Sprawdzałem różne rozwiązania i najbardziej przypadł mi do gustu program CodeWeavers. Na CrossOver Mac zainstalowałem MS Office 2003 i wszystko byłoby super gdyby nie brak polskich znaków. Później męczyłem się z Parallels i niestety poległem, bo pomimo różnych kombinacji nie udało mi się odpalić Windows z płyty instalacyjnej. Na koniec sprawdziłem BootCamp 1.4 i wszystko poszło gładko jak po maśle. Windows Vista zainstalował się, sterowniki działają i wszystko byłoby świetnie gdyby nie brak polskich znaków. Zmieniałem klawiaturę na polski programisty, sprawdzałem też polski apple i nic :-(. Czy udało Wam się rozwiązać ten problem :?:. Nie wiem też jak uruchomić prawy przycisk myszy na MacBook Pro pod Windows Vista.
Pozdrawiam
Mariusz
Posted 19 September 2007 - 23:04
Posted 06 October 2007 - 08:01
Witam.
Już znalazłem odpowiedź na wszystkie moje pytania. Jak zwykle niezastąpione google pomogło . Vista działa na Macu super i praktycznie problem związany z dostępem do MS Access, która to aplikacja jest mi niezbędna w mojej pracy zawodowej (piszę bazy danych), został rozwiązany. Pełnia szczęścia . Właściwie to już chyba nic nie stoi na przeszkodzie, aby MacBooki stały się w Polsce bardziej popularne... no, może poza ceną która w naszym pięknym kraju jest wciąż dość wysoka.
Posted 10 October 2007 - 19:04
Posted 29 December 2007 - 22:27
przylaczam sie do pytania. jak nie wiem jak zrobic pl znaki na vista pod bootcam. Nie piszcie mi ze moge znalezc na forum, bo nie moge znalezc.....Jak dałeś radę z tymi polskimi znakami? Ze sterownikami dla BC 1.3 i programikiem Inputremapper było wszystko ok, ale odkągdzarzuciłem 1.4 nie mogę z tym dojść do ładu.
Posted 29 December 2007 - 23:12
0 members, 1 guests, 0 anonymous users