Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S czy Samsung Galaxy Nexus z Androidem Jelly Bean?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

#26 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 lipca 2012 - 23:41

Na pocieszenie: Jeszcze na 4.0.4 je mialem, ale juz widac ze ladnie smigają :)

#27 offca86

offca86
  • 52 postów
  • SkądBristol, UK

Napisano 01 lipca 2012 - 23:52

Tak się składa że ja jestem posiadaczem Nexusa, telefonik bardzo fajny wielkość wyświetlacza idealna. Korzystam z 4.04 i chodzi wszystko wyśmienicie. Nigdy nie mialem iPhona ani żadnego produktu firmy Apple i właśnie planuje zamienić swój telefon na iPhona 4 lub 4s ale tylko dlatego żeby sprawdzić i zapoznać sie z iOS może i ja się do tego systemu przekonam. A tak poza tym to zastanawiam się czy kupić iPhona 4 32GB czy 4s 16GB i ten drugi jest droższy o jakieś 300zł opłaca się dopłacać do 4s czy kupic 4 z większą pamięcią?

#28 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 02 lipca 2012 - 00:18

To co robi ten iPhone 3G w stopce u Ciebie, coś kręcisz.

#29 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 02 lipca 2012 - 00:25

@up
Ludzie są dziwni :D

Ten nowy Android nawet fajnie wygląda + podobno poprawili jego działanie Fast & Smooth - Android 4.1, Jelly Bean
Co do tematu to ja bym chyba zaryzykował z Nexusem i 4.1 (o ile nie jesteś przywiązany cała masą drogich aplikacji na iP - sorry ale nie czytałem całego tematu)

#30 offca86

offca86
  • 52 postów
  • SkądBristol, UK

Napisano 02 lipca 2012 - 00:49

Heh kolego nic nie kręcę poprostu jak się rejestrowałem na forum musiałem cos zrobić z iPhonem 3G swojego kolegi i dlatego wpisałem ale już zaktualizowałem :) a bawienie się przez jakiś czas pewnym urządzeniem nie można nazwać posiadaniem go. Nie wiem jak jest w AppStore ale w Androidowym Markecie wiele przydatnych aplikacji jest za darmo a w samsungowym markecie są czesto promocje na apki ktore w google play sa platne to tam mozna znalezc za free

#31 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 lipca 2012 - 07:02

Samsungowy market nie dziala na Galaxy Nexus.

#32 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 02 lipca 2012 - 11:45

iPhone = duza liczba softu Andek = mniejsa liczba softu Co do Androida to na poczatku bylo ok na 2.3.3 teraz mam 4.0.3 i tragedia. Telefon zyje swoim zyciem czasami. Po kilka razy wlanczac trzeba jedna aplikacje zeby wystartowala albo jak wystartuje to sama sie wylancza. Jedynie co pomorze to wipe i wgranie od nowa calego ROMA oryginalnego na serwisie. Takich rzeczy nie doswiadczylem na zadnym iP jakim mialem. Dlatego czekam na premiere nowego iP i nowej lini Blackberry. A co bardziej mi podejdzie to sie okaze. W BB jestem zakochany w klawiaturze qwerty. Zaden ekran tego nie zastapi przyjemnosci pisania na tych terminalach. A jesli chodzi o same telefony to tak jak ktos wczesniej wspomnial HTC One X oraz SGS 3 bardziej bym rozpatrywal niz Nexusa. Jedyne co blokuje mnie do iP to maly ekran. Innym wystarcza mnie nie poniewaz przyzwyzcajenie do wiekszego z SGS 2 robi swoje oraz odwzorowanie barw bo porownywalem iP4S z moim SGS 2 i lepiej wypadl SGS2 po wieloma wzgledami dla mnie. Jest cienszy co prawda wiekszy ale i lzejszy a zarazem plastikowy. Coz wszystko ma swoje wady i zalety musisz sie sam zstanowaic czego tak naprawde potrzebujesz. U mnie sporow osob zakochanych w iP przesiadlo sie na Androida i Samsungi i HTC i stwierdzilo, ze uwilnilo sie od appl, ze teraz moga dostosowac w konuc telefon do swojego uzytku a nie miec narzucone wszystko i tylko zmieniac kolejnosc ikonek i dodawac foldery zeby je ukryc... Czasami trzeba isc na kompromis

#33 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 02 lipca 2012 - 12:24

Lol, a to co za argument?

Istotny dla typowego Mac Usera, który używa tych usług.

Benzyny do diesela tez nie wlejesz i nikt nie uwaza tego za wade, chyba ze ćwierć inteligentne zony biznesmenów :D.

Dolejesz, większość czołgów ma silniki "Diesla" które równie dobrze pracują na oleju napędowym, benzynie, nafcie czy metanolu.

Przeciez te uslugi w ogole nie sa dostepne w Polsce, wiec na zadnym tel. z Android ich nie uswiadczysz. I tak nie sa potrzebne, bo pelno jest podobnych serwisów.

No i dlatego wolę produkty Apple oraz Nokii, bo w nich wszystkie funkcje działają w Polsce.

Jeszcze tylko ostatnie pytanie - ważna kwestia - jak się ma sprawa z baterią? Pewnie w tym wypadku Nexus znacznie gorzej wypada, bo większy ekran itd. Ale czy tak 2 dni średniego użytkowania wytrzyma na 1 ładowaniu?

Jakieś pół dnia, góra od rana do wieczora wytrzymuje, jak chcesz mocną baterię to lepsza będzie Motorola Razr Maxx.

Samsung Galaxy Nexus battery life fully tested, results come out disappointing [TEST] - GSMArena Blog
Motorola Droid RAZR MAXX battery trial is over, meet our new champion [TEST] - GSMArena Blog
LG Optimus 4X HD fails to impress in battery life test despite power-saving core and large battery - GSMArena Blog

#34 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 lipca 2012 - 14:55

Chyba ja wiem lepiej ile wytrzymuje...na 4.1 nawet sie troche poprawiło.

#35 odrobaczony

odrobaczony
  • 85 postów
  • SkądZgierz

Napisano 02 lipca 2012 - 19:33

Motorola Razr Maxx odpada niestety, mimo że faktycznie ma bardzo dobrą baterię, ale jednak nie ma czystego Androida, co jest równoznaczne z problemem aktualizacji softu w przyszłości. Dziękuję bardzo za wszystkie opinie. Szczerze, to nadal nie wiem, co wybrać. 4S jest droższy, ale ma zapewnione wsparcie na 2-3 lata, z Nexusem to nie wiem jak Google postanowiło (ale pewnie z pół roku, rok wsparcia będzie jeszcze). Przy iPhone nie byłoby dodatkowo problemu z zakupionymi aplikacjami, trzymałby lepiej na baterii i miał lepszy aparat. Nexus ma większy wyświetlacz, tylko chyba trochę za duży... Hmm... Może poczekam te 4 miesiące do premiery nowego iPhone'a, zobaczymy co ma do zaoferowania, wyjdzie oficjalny soft Jelly Bean, pojawią się liczne recenzje i opinie, w tym czasie dozbieram trochę kasy i będę miał większy wybór w telefonach. Trudno mi teraz podjąć jednoznaczną decyzję, oba telefony są świetne, każdy ma wady i zalety. Z 3GS-em jeszcze wytrzymam, bo chodzi nadal zadziwiająco dobrze na najnowszym sofcie, a bateria trzyma 2-3 dni. iOS 6 to pewnie będzie wielka zamuła, ale to się okaże.

#36 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 lipca 2012 - 19:37

Motorola Razr Maxx odpada niestety, mimo że faktycznie ma bardzo dobrą baterię, ale jednak nie ma czystego Androida, co jest równoznaczne z problemem aktualizacji softu w przyszłości.

Dziękuję bardzo za wszystkie opinie. Szczerze, to nadal nie wiem, co wybrać. 4S jest droższy, ale ma zapewnione wsparcie na 2-3 lata, z Nexusem to nie wiem jak Google postanowiło (ale pewnie z pół roku, rok wsparcia będzie jeszcze). Przy iPhone nie byłoby dodatkowo problemu z zakupionymi aplikacjami, trzymałby lepiej na baterii i miał lepszy aparat. Nexus ma większy wyświetlacz, tylko chyba trochę za duży... Hmm... Może poczekam te 4 miesiące do premiery nowego iPhone'a, zobaczymy co ma do zaoferowania, wyjdzie oficjalny soft Jelly Bean, pojawią się liczne recenzje i opinie, w tym czasie dozbieram trochę kasy i będę miał większy wybór w telefonach. Trudno mi teraz podjąć jednoznaczną decyzję, oba telefony są świetne, każdy ma wady i zalety. Z 3GS-em jeszcze wytrzymam, bo chodzi nadal zadziwiająco dobrze na najnowszym sofcie, a bateria trzyma 2-3 dni. iOS 6 to pewnie będzie wielka zamuła, ale to się okaże.

Możesz również poczekać do jesieni, bo wtedy powinien wyjść nowy Nexus.

#37 odrobaczony

odrobaczony
  • 85 postów
  • SkądZgierz

Napisano 02 lipca 2012 - 19:53

Możesz również poczekać do jesieni, bo wtedy powinien wyjść nowy Nexus.

No proszę, o tym nie wiedziałem ;) Czyli jest sens czekać, bo i nowy iPhone, i nowy Galaxy Nexus wychodzą. Zobaczę co mają do zaoferowania, a jeżeli nic, co skłoniłoby mnie do kupienia najnowszego modelu - kupię starszy, który mocno stanieje ;)

Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi. Podjąłem decyzję - przeczekam te 3 - 4 miesiące i wszystko się wyjaśni.
Pozdrawiam!

#38 streamck

streamck
  • 7 postów

Napisano 02 lipca 2012 - 21:08

No i dlatego wolę produkty Apple oraz Nokii, bo w nich wszystkie funkcje działają w Polsce.

Oczywiście, razem z wykastrowaną asystentką głosową Siri, która ma zablokowaną funkcje lokalizacji miejsc w naszym kraju i nie potrafi się porozumiewać w naszym ojczystym języku polskim.

Pozdrawiam!

#39 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 lipca 2012 - 22:32

Oczywiście, razem z wykastrowaną asystentką głosową Siri, która ma zablokowaną funkcje lokalizacji miejsc w naszym kraju i nie potrafi się porozumiewać w naszym ojczystym języku polskim.

Pozdrawiam!

Nie każdemu przeszkadza brak możliwości gadania do telefonu "what is the weather?'.

#40 offca86

offca86
  • 52 postów
  • SkądBristol, UK

Napisano 03 lipca 2012 - 02:02

odrobaczony poczekasz te 3-4 miesiace wyjdzie nowy iPhon nowy Nexus (o którym nie słyszałem ponieważ google nie wypuszcza w tak krutkim czasie telefonów) i będziesz się zastanawiał który wybrać a tu samsung poda info że szykuje się na wypuszczenie nowego smartfona pogromce iPhona5 HTC pewnie też nie będzie gorsze i tak możesz kolego czekać i czekać. Ponieważ mamy takie czasy że producenci telefonów non stop się prześcigują w produkowaniu coraz to nowszych urządzeń a my mamy to coraz większy problem które z tych urządzeń wybrać...ja na przykład jeśli mam ochote zmienić telefon (a zmieniam bardzo często) to nie czekam aż dany producent wypuści może to lepsze urządzenie tylko kupuje to co mi się podoba, pobawie się trochę i w tym czasie wyjdzie coś nowego wtedy sprzedaje stary i kupuje nowy. Jak bym miał tak czekać to nigdy bym nic nie kupił

#41 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 03 lipca 2012 - 06:37

Testowałem przez 2 miesiące ICS 4.0.4 i wolał bym iPhone 4 niż tego Nexusa. Nowa wersja Androida nie posiada zbyt wielu zmian, sprawdź też ile nexus trzyma na jednym ładowaniu bo ja miałem z tym problem.

#42 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 lipca 2012 - 11:10

Akurat przejscie z Android 4.0 na 4.1 jest mniej wiecej jak z iOS4 na iOS6 :P

#43 tHome

tHome
  • 169 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 03 lipca 2012 - 11:34

Też się zastanawiam nad wymianą iPhone 4 na Nexusa ... Tablet zostaje, jedynie szkoda mi tych wszystkich apek bo na google play kupowanie od nowa .. Co jak co ale Jelly Bean jednak sprowadził chyba trochę Apple na ziemie bo oni nic cudownego w iOS 6 nie pokazali.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych