iPhone 4S czy Samsung Galaxy Nexus z Androidem Jelly Bean?
Posted 01 July 2012 - 23:41

Posted 01 July 2012 - 23:52
Posted 02 July 2012 - 00:18
Posted 02 July 2012 - 00:25
Ludzie są dziwni

Ten nowy Android nawet fajnie wygląda + podobno poprawili jego działanie Fast & Smooth - Android 4.1, Jelly Bean
Co do tematu to ja bym chyba zaryzykował z Nexusem i 4.1 (o ile nie jesteś przywiązany cała masą drogich aplikacji na iP - sorry ale nie czytałem całego tematu)
Posted 02 July 2012 - 00:49

Posted 02 July 2012 - 07:02
Posted 02 July 2012 - 11:45
Posted 02 July 2012 - 12:24
Istotny dla typowego Mac Usera, który używa tych usług.Lol, a to co za argument?
Dolejesz, większość czołgów ma silniki "Diesla" które równie dobrze pracują na oleju napędowym, benzynie, nafcie czy metanolu.Benzyny do diesela tez nie wlejesz i nikt nie uwaza tego za wade, chyba ze ćwierć inteligentne zony biznesmenów
.
No i dlatego wolę produkty Apple oraz Nokii, bo w nich wszystkie funkcje działają w Polsce.Przeciez te uslugi w ogole nie sa dostepne w Polsce, wiec na zadnym tel. z Android ich nie uswiadczysz. I tak nie sa potrzebne, bo pelno jest podobnych serwisów.
Jakieś pół dnia, góra od rana do wieczora wytrzymuje, jak chcesz mocną baterię to lepsza będzie Motorola Razr Maxx.Jeszcze tylko ostatnie pytanie - ważna kwestia - jak się ma sprawa z baterią? Pewnie w tym wypadku Nexus znacznie gorzej wypada, bo większy ekran itd. Ale czy tak 2 dni średniego użytkowania wytrzyma na 1 ładowaniu?
Samsung Galaxy Nexus battery life fully tested, results come out disappointing [TEST] - GSMArena Blog
Motorola Droid RAZR MAXX battery trial is over, meet our new champion [TEST] - GSMArena Blog
LG Optimus 4X HD fails to impress in battery life test despite power-saving core and large battery - GSMArena Blog
Posted 02 July 2012 - 14:55
Posted 02 July 2012 - 19:33
Posted 02 July 2012 - 19:37
Motorola Razr Maxx odpada niestety, mimo że faktycznie ma bardzo dobrą baterię, ale jednak nie ma czystego Androida, co jest równoznaczne z problemem aktualizacji softu w przyszłości.
Dziękuję bardzo za wszystkie opinie. Szczerze, to nadal nie wiem, co wybrać. 4S jest droższy, ale ma zapewnione wsparcie na 2-3 lata, z Nexusem to nie wiem jak Google postanowiło (ale pewnie z pół roku, rok wsparcia będzie jeszcze). Przy iPhone nie byłoby dodatkowo problemu z zakupionymi aplikacjami, trzymałby lepiej na baterii i miał lepszy aparat. Nexus ma większy wyświetlacz, tylko chyba trochę za duży... Hmm... Może poczekam te 4 miesiące do premiery nowego iPhone'a, zobaczymy co ma do zaoferowania, wyjdzie oficjalny soft Jelly Bean, pojawią się liczne recenzje i opinie, w tym czasie dozbieram trochę kasy i będę miał większy wybór w telefonach. Trudno mi teraz podjąć jednoznaczną decyzję, oba telefony są świetne, każdy ma wady i zalety. Z 3GS-em jeszcze wytrzymam, bo chodzi nadal zadziwiająco dobrze na najnowszym sofcie, a bateria trzyma 2-3 dni. iOS 6 to pewnie będzie wielka zamuła, ale to się okaże.
Możesz również poczekać do jesieni, bo wtedy powinien wyjść nowy Nexus.
Posted 02 July 2012 - 19:53
Możesz również poczekać do jesieni, bo wtedy powinien wyjść nowy Nexus.
No proszę, o tym nie wiedziałem

Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi. Podjąłem decyzję - przeczekam te 3 - 4 miesiące i wszystko się wyjaśni.
Pozdrawiam!
Posted 02 July 2012 - 21:08
No i dlatego wolę produkty Apple oraz Nokii, bo w nich wszystkie funkcje działają w Polsce.
Oczywiście, razem z wykastrowaną asystentką głosową Siri, która ma zablokowaną funkcje lokalizacji miejsc w naszym kraju i nie potrafi się porozumiewać w naszym ojczystym języku polskim.
Pozdrawiam!
Posted 02 July 2012 - 22:32
Oczywiście, razem z wykastrowaną asystentką głosową Siri, która ma zablokowaną funkcje lokalizacji miejsc w naszym kraju i nie potrafi się porozumiewać w naszym ojczystym języku polskim.
Pozdrawiam!
Nie każdemu przeszkadza brak możliwości gadania do telefonu "what is the weather?'.
Posted 03 July 2012 - 02:02
Posted 03 July 2012 - 06:37
Posted 03 July 2012 - 11:10

Posted 03 July 2012 - 11:34
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users