Witam,
Ja się zastanawiam nad zakupem MPRr, ale nie wiem, czy jest sens. Swój sprzęt mam niezbyt fajny - MPR 13 cali 2.4 core 2 duo i iMac też core 2 duo. Kwestia tego typu, że ja go używam do internetu, maila i itunes. Raz na miesiąc montuję film w imovie i wtedy brakuje mocy, bo różne konwersje trwają tak długo, że włączam i wracam za 2 godziny, jak plik 2 gb się przerabia na inny format. Używam też wirtualizacji z Windowsem bo program firmowy na windowsie i czasem trzeba też IE włączyć. Zwyczajnie w świecie wydaje mi się, że to przesada wydać 13 tys na komputer (dysk 512 to minimum) ale kupiłem Vaio w zeszłym miesiącu i nie używam, bo tego się nie da używać. A podobno Sony to niezła firma, ja nie polecam, nie jakiś topowy model, ale też nie jakiś najgorszy, i5 chyba, 6gb ramu itp. Nawet ładny design i podświetlana klawiatura, żeby MBP przypominał. No i tak się zastanawiam, czy MBPr, czy może wziąć Aira 13 cali? Ale jak wezmę dysk 512 to jest już prawie 10 tys. to do 13 już niewiele brakuje. A ceny 15 bez retiny są wyższe od retiny, jak się weźmie SSD. Macie jakiś propozycje?
MacBook Pro 15'' Early 2011 i do tego dysk SSD 512GB. Powinno wyjść koło 7 tysięcy złotych, może trochę mniej. Do takich rzeczy wystarczy w zupełności.