Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Nowy iLife '08

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
113 odpowiedzi w tym temacie

#26 andy76

andy76
  • 406 post贸w
  • Sk膮dDo艂uje Mierzyn, Zachodniopomorskie, Poland, Poland

Napisano 10 sierpnia 2007 - 21:20

Nie mam powodu aby nie wierzyć jednakże zapytałem się w drugim sklepie w Berlinie. Oto odpowiedź jaką dostałem: "W naszym sklepie sprzedajemy tylko niemiecką wersję. Proszę zapytać w centrali (to ten poprzedni sklep, o ktróry pytałem) oni sprzedają jeszcze angielskie.". Wnioskuję z tego, że sprzedawcy cały czas myślą o wersji 06. A może nie słyszeli o 08. Zapytam.

#27 kolouker

kolouker
  • 122 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 11 sierpnia 2007 - 08:57

Może na pudełku są niemieckie napisy.

#28 Sokar

Sokar
  • 26 post贸w
  • Sk膮dBia艂ystok

Napisano 11 sierpnia 2007 - 10:18

Weź poprawkę na Niemców :) nie to żebym miał coś przeciwko nim ale jak Niemiec ma napisane że to German Version to już nie będzie kombinował czy ona jest german + inne czy tylko german. Podejrzewam, znając soft apple, że to jest taka sama wersja jak każda inna tylko pudełko, instrukcję itp ma po niemiecku i instaluje sie domyślnie w języku Goethego ;)

#29 Pavulon_

Pavulon_
  • 142 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 11 sierpnia 2007 - 11:36

pytanko.... czy biblioteki zdjęć w iphoto 06 po zainsalowaniu 08 będą tam gdzie były czy konieczne będą jakieś zabiegi kopiowania ?...

#30 Falcon

Falcon
  • 639 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 11 sierpnia 2007 - 11:53

Nie, nie ma koniecznosci zadnego kopiowania.

#31 robbie

robbie
  • 475 post贸w
  • Sk膮dGdynia, PL

Napisano 11 sierpnia 2007 - 12:39

Coż, w kwestii zmian w programach iMovie i iPhoto to faktycznie zmiany wychodzą na lepsze. prawdopodobnie iLife w Polsce będzie kosztował poniżej 300pln, wychodzi na to że update warto zrobić/kupić.

#32 Simborek

Simborek
  • 1聽272 post贸w
  • Sk膮dZewsz膮d. Obywatel 艢wiata.

Napisano 11 sierpnia 2007 - 13:00

poni偶ej 300pln

299 z艂otych? ;)

#33 Wicko

Wicko
  • 1聽405 post贸w
  • Sk膮dBia艂ystok

Napisano 11 sierpnia 2007 - 17:31

Hm.. prostota obslugi iMovie`08 znacznie przewyższa iMovie HD. Szkoda tylko, że nie ma efektów wideo/dźwiękowych, no i zostało poobcinane np. z przejść. Zmontowałem w nim w parę minut film, który w iMovie HD montowałbym 10-15-20 minut ;) Nie obsługuje także np. plików .MPG z mojego aparatu :C Za to iPhoto`08 to po prostu rewelacja. Przez godzinę czy dwie posiadania go strasznie przyzwyczaiłem się do szybkiego podglądu zdjęć na widoku zdarzeń, który również jest.. GENIALNY :) Po niedługim czasie poprawiania automatycznego przypisywania zdjęć do zdarzeń zdziwiłem się, jak krótko się teraz przewija bibliotekę :) Przy okazji ją trochę odchudziłem i z 6500 zdjęć do przewijania mam 5180 zdjęć w 68 zdarzeniach! :)

#34 51m0n

51m0n
  • 6聽980 post贸w

Napisano 11 sierpnia 2007 - 21:36

Ale po zakupie iLife możesz sobie ściągnąć za free starszego iMovie z wszystkimi efektami. Czyli można by powiedzieć że jeden iMovie do szybkiego składania filmików, drugi jak chcesz posiedzieć dłużej i zrobić coś lepszego... coś w tym stylu. Jakoś tak mi się wydaje że iMovie 08 nie jest w 100% skończony.

#35 p44pl

p44pl
  • 220 post贸w

Napisano 12 sierpnia 2007 - 03:23

siemanko wlasnie zassalem sobie do testowania ilife 08 z rapidshara. najbardziej mnie interesowala aplikacja iweb i tu moje pytanie czy mozna robic tam dynamiczne strony z komentarzami i wyszukiwarka i wrzucac to na inny serwer niz .mac, znalazlem tylko publikacje do katalogu, ale robi to bardzo prymitywanie (jak edytuje to mam date po polsku, a "wyrenderowana strona" ma po ang)i co najgorsze statyczne strony. POdobnie z imovie czy mozna to publikowac w tej fajnej nowe j kompresji na swoj serwer? a nie na ten holerny .mac?

#36 Rafa艂 P

Rafa艂 P

• 6聽849 post贸w

Napisano 12 sierpnia 2007 - 03:53

Wlasnie sie bawie. Co ciekawe nowy iL jest dolaczany do zestawu z komputerem jako osobny soft, trzeba go zainstalowac. iPhoto i iMovie wymiataja.

#37 Ka

Ka

• 6聽050 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 12 sierpnia 2007 - 04:46

siemanko
wlasnie zassalem sobie do testowania ilife 08 z rapidshara.

A co偶 to, Apple uruchomi艂o nowe kana艂y dystrybucyjne i sprzedaje oprogramowanie poprzez rapidshare?

#38 Go艣膰_brodek_*

Go艣膰_brodek_*

Napisano 12 sierpnia 2007 - 07:06

odrazu moge powiedziec dwa slowa o programach w Pakiecie... Wszystkie po polsku fajne zrozumiałe opisy funkcji nie ma problemu z przejsciem z ang na polski. iWeb bardzo fajny sporonowych szablonow działa rozwnie dobrze co 06 jak ktos uzywal wczesniej bedzie zadowolony..... iMovie - tu jest kiepsko. Caly program pracuje jako ciut wiecej niz HD ready lub Full HD iMac G5/1.8 z 1,5GB ram i FX5200 na pokladzie nie jest w stanie uciagnac. Bez maszyny na intelu raczej nie da rady, choc pewnie na iMacu z G5/2.0 i X1600 bedzie dobrze.... w porownaniu do iMovie 06 uzywalnosc niska. Wyglad i funkcjonalnosc powala.... Co do predkości to wole uzywac FC Express jest chyba szybszy niz iMovie HD 06 Co ciekawego po instalacji iMovie HD jest kopiowany do katalogu "stare iMovie" wiec rozstalem sie z nowym iMovie bez zalu. iPhoto - rewelacja jesli chodzi o nowe sposoby katalogowania.... (tu predkosc super) co do wynikow edycji nie mozna sie przyczepic jak w starym iPhoto wszytko dograne predkocc ta sama co w starej wersji wiec bardzo ladnie. Polecam.

#39 nicomsw

nicomsw
  • 728 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dWarszawa, Polska

Napisano 12 sierpnia 2007 - 10:05

Chce ktoś zobaczyć jak wygląda Web Gallery w iPhoto nowym? Proszę:

http://gallery.mac.com/testiweb/100021

:)

#40 MacTom

MacTom
  • 811 post贸w

Napisano 12 sierpnia 2007 - 10:11

Hm.. prostota obslugi iMovie`08 znacznie przewy偶sza iMovie HD.
Szkoda tylko, 偶e nie ma efekt贸w wideo/d藕wi臋kowych, no i zosta艂o poobcinane np. z przej艣膰.
Zmontowa艂em w nim w par臋 minut film, kt贸ry w iMovie HD montowa艂bym 10-15-20 minut ;)
Nie obs艂uguje tak偶e np. plik贸w .MPG z mojego aparatu :C

Zaraz... To znaczy, 偶e w iMovie nie ma ju偶 przej艣膰? I 偶adnych efekt贸w??? Dlaczego...??? :(

#41 alchemic

alchemic
  • 93 post贸w
  • Sk膮dPolska

Napisano 12 sierpnia 2007 - 10:13

czy .Mac Web Gallery mozna publikowac na innym koncie niz .mac ? tak jak witryny z iWeb ? :confused:

#42 JSG

JSG
  • 5聽459 post贸w

Napisano 12 sierpnia 2007 - 10:14

Żeby można było kupić samego iWeba :( na co mi te garaże, iMoovy iPhoty... żadnego z nich nawet nie mam zainstalowanego... Jak jest z obsługą raw przez iphoto? cos już dzial czy nadal zapisuje edycje w tif bez zadnej kontroli?

#43 nicomsw

nicomsw
  • 728 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dWarszawa, Polska

Napisano 12 sierpnia 2007 - 11:16

Web Gallery możesz wysyłać tylko na DotMaka :(
Witryny z iWeb, możesz wyeksportować do teczki i wrzucić do dowolnego serwera.

http://web.mac.com/testiweb/Wykonanie_strony_w_programie_iWeb/Wstęp.html

w RAWach nadal nic się nie zmieniło :( przynajmniej nie widze tego...

#44 51m0n

51m0n
  • 6聽980 post贸w

Napisano 12 sierpnia 2007 - 12:20

Nie no, Web Gallery na prawdę pięknie wygląda!

#45 Hazreth

Hazreth
  • 598 post贸w
  • Sk膮dSk膮din膮d

Napisano 12 sierpnia 2007 - 13:04

Ojapitu... web gallery powala. Cholera jasna, dlaczego .mac jest takie drogie? Dlaczego?! I'm gonna cut myself ;(

#46 kolouker

kolouker
  • 122 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 12 sierpnia 2007 - 13:22

99$ rocznie za 10GB dysk i 100GB transferu na miesiąc, plus integracja z iLife, email przez IMAP itd. to drogo?

#47 Wicko

Wicko
  • 1聽405 post贸w
  • Sk膮dBia艂ystok

Napisano 12 sierpnia 2007 - 14:00

Przej艣cia s膮, ale mniej ni偶 w iMovie HD ;) Nie mo偶na np. spowolni膰 obrazu, nie mo偶na zmieni膰 tonu g艂osu, nie dodasz 偶adnych filtr贸w. W namiastce efekt贸w wideo mo偶na tylko dostosowywa膰 kolory, jak w iPhoto. Po prostu jest niesamowicie proste w obs艂udze, ale niewiadomo dlaczego obci臋te z funkcjonalno艣ci. Jak znam 偶ycie jest to spos贸b Apple na wymuszenie kupienia kolejnego pakietu iLife albo co艣.

#48 Hazreth

Hazreth
  • 598 post贸w
  • Sk膮dSk膮din膮d

Napisano 12 sierpnia 2007 - 15:01

99$ rocznie za 10GB dysk i 100GB transferu na miesi膮c, plus integracja z iLife, email przez IMAP itd. to drogo?

No... tak. Bo i tak tego nie wykorzystam. Do moich kompletnie nieprofesjonalnych zastosowa艅 wystarcza mi m贸j serwer za 10 z艂/2 miesi膮ce, a jedyny b贸l to w艂a艣nie to, 偶e cz臋艣膰 rzeczy z iWeba jest obci臋tych - a za uzyskanie pe艂nej funkcjonalno艣ci tego programu oko艂o 250 z艂 [i to nie jako op艂ata jednorazowa] to dla mnie sporo.

#49 matdys

matdys
  • 1聽253 post贸w
  • Sk膮dRzesz贸w, PL

Napisano 12 sierpnia 2007 - 16:51

Czy mógłbym prosić o link do iLife 08 (oczywiście wersji trial) na PW Edit: Już nieaktualne, znalazłem

#50 p44pl

p44pl
  • 220 post贸w

Napisano 12 sierpnia 2007 - 16:52

99$ rocznie za 10GB dysk i 100GB transferu na miesiąc, plus integracja z iLife, email przez IMAP itd. to drogo?

oczywiscie ze to drogo. zobacz sobie oferte na home.pl ale apple stara sie przekonac swoich kochanych klientow ze profesionalne rozwiazania sa im nie potrzebne, smutne to.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych