Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Retina Macbook Pro.

• Please log in to reply
181 replies to this topic

#126 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 16 July 2012 - 19:48

Czy w związku z tym można zgłosić się do Ciebie w celu zakupienia ? czy mysz Magic Mouse będzie współpracować z nowym MBPr ?

#127 Uszi

Uszi
  • 15 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 16 July 2012 - 19:53

czy mysz Magic Mouse będzie współpracować z nowym MBPr ?

A czemu miałaby nie współpracować ? Pytam z ciekawości. ;-)

#128 WojtekF

WojtekF
  • 771 posts

Posted 16 July 2012 - 19:55

A czemu miałaby nie współpracować ? Pytam z ciekawości. ;-)

Bo nie ma obsługi Retiny :)
MSPANC ;)

#129 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 16 July 2012 - 20:08

Haha, pytam poprostu. Na notebookcheck.com , była recenzja MBPr i piszą tam że mysz magic mouse i Apple wireless keyboard nie używają jakiegoś standardu w celu zmniejszenia poboru energii, dla tego moje pytanie.Tutaj tekst może ktoś lepiej przetłumaczy. Neu ist der Bluetooth 4.0 Funkstandard, der eine höhere Geschwindigkeit bei besserer Effizienz bietet. Passende Peripherie braucht dadurch weniger Strom. Das Apple Wireless Keyboard oder die Magic Mouse nutzen diesen Standard aber bisher nicht. Einen integrierten UMTS-Adapter gibt es bei diesem Gerät nicht.

#130 Uszi

Uszi
  • 15 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 16 July 2012 - 20:20

Na 100% będzie współpracować z nowym MacBookiem. Dałeś mi tym postem do myślenia: czy wraz ze wzrostem rozdzielczości ekranu nie powinno się dobierać myszki z większym DPI?

#131 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 16 July 2012 - 20:27

Chodzi Ci o precyzję kursora/myszy i oto że będzie trzeba przesuwać mysz po całym biurku aby przesunąć kursor z lewej na prawą? Przy małym DPI.

#132 Acryl

Acryl

• 168 posts

Posted 16 July 2012 - 20:35

No bez jaj z tym dpi :). Nie pracowałem nigdy na iMacu 27 cali ale rozdzielczość ekranu dość podobna i nie słyszałem narzekań na rozdzielczość MM (chociaż nieszczególnie się tym interesowałem).

#133 Uszi

Uszi
  • 15 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 16 July 2012 - 20:50

Chodzi Ci o precyzję kursora/myszy i oto że będzie trzeba przesuwać mysz po całym biurku aby przesunąć kursor z lewej na prawą? Przy małym DPI.

Bardziej o precyzję, bo każdy system ma możliwość akceleracji myszy(przyspieszenie kursora).

No bez jaj z tym dpi :). Nie pracowałem nigdy na iMacu 27 cali ale rozdzielczość ekranu dość podobna i nie słyszałem narzekań na rozdzielczość MM (chociaż nieszczególnie się tym interesowałem).

Nie chodzi mi konkretnie o MM, która ma 1300 DPI ( w zupełności wystarczy ), ale o inne myszki typu 400 DPI. Tak po prostu głośno myślę, że w parze z wysoką rozdzielczością powinna iść porządna myszka. ;-)

#134 nowy57

nowy57
  • 449 posts

Posted 16 July 2012 - 21:22

Czy w związku z tym można zgłosić się do Ciebie w celu zakupienia ?
czy mysz Magic Mouse będzie współpracować z nowym MBPr ?

zapraszam na PW

#135 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 July 2012 - 22:44

Zdecydowałem się na wersję z 16 Gb, szczególnie że w Cortlandzie dostępny od ręki dziś przyszło 5 szt. zostały 2 :) więc zarezerwowałem.
Dziękuje wszystkim za opinie i pomoc. Myślę,że ze sprzętu będę zadowolony :)

Sorry, że dopiero teraz piszę ale nie lepiej było kupić ten model na allegro za ok 1000zł taniej ?

#136 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 17 July 2012 - 23:26

Sorry, że dopiero teraz piszę ale nie lepiej było kupić ten model na allegro za ok 1000zł taniej ?

Weź się zastanów co piszesz. Jak kogoś stać a do tego bierze na FV to Cortland nie wychodzi drożej od Allegro.

#137 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 July 2012 - 11:27

Weź się zastanów co piszesz. Jak kogoś stać a do tego bierze na FV to Cortland nie wychodzi drożej od Allegro.

Jak kogoś stać to Cortland nie wychodzi drożej od Allegro - Hahhahahaha tekst miesiąca ;)

@qubuss - czy kupujesz MBPr na FV ?

#138 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 18 July 2012 - 11:31

Trochę uciąłeś iron.gery pisał że jak ktoś bierze na fakturę, wtedy odliczasz VAT i jest taniej :) a sprzęt się amortyzuje i idzie w koszta.

#139 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 July 2012 - 11:35

No tak...to rozumiem ale napisał, że jezeli kogoś stać...dobra nie ważne. Mogę się dowiedzieć ile dałeś za ten sprzęt ?

#140 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 18 July 2012 - 11:39

Za MBPr 11.199 + dodatki, mysz,napęd (nie wiem czy się przyda) i przejściówka Thunderbolt do Elthernet W przyszłości dokupię Apple Care . Przed chwilą przyszedł mail dziś wysyłka :), nie mogę się doczekać.

#141 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 July 2012 - 11:43

Za MBPr 11.199 + dodatki, mysz,napęd (nie wiem czy się przyda) i przejściówka Thunderbolt do Elthernet
W przyszłości dokupię Apple Care .
Przed chwilą przyszedł mail dziś wysyłka :), nie mogę się doczekać.

A brałeś pod uwagę Allegro ?

#142 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 18 July 2012 - 11:52

Brałem,ale na wszystkie zamówienia trzeba było czekać 3-4 tygodnie i też nie wiadomo czy będzie w czasie a inne były bardzo podejrzane, cenę za wersję podstawową allegrowicz krzyczał 8K ! Teraz widzę są od ręki modele z dyskiem 512, ale i tak nie wiadomo co przyjdzie, tutaj mam sprzęt od reseller'a myślę, że wszystko będzie w porządku i nie będzie żadnych usterek, na co zwracać uwagę? są jakieś wady itp?. Johnnyvodka ma dobre ceny ale czytałem, że z terminem różnie u Niego.

#143 koyoot

koyoot
  • 2235 posts
  • SkądKoło, PL

Posted 18 July 2012 - 11:55

Za 11499 na Allegro bys mial 2.6 GHz/8GB RAM/512SSD z Faktura VAT!

Ale trudno ;) juz kupiles ;).

#144 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 18 July 2012 - 12:00

Tyle,że ja nie brałem na fakturę :) W sumie to dopłata tylko za większy dysk, różnica w procesorze powinna być znikoma tak mi się wydaje. Zawsze można dokupić dysk na USB 3.0 .

#145 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 18 July 2012 - 12:12

Tyle,że ja nie brałem na fakturę :) W sumie to dopłata tylko za większy dysk, różnica w procesorze powinna być znikoma tak mi się wydaje. Zawsze można dokupić dysk na USB 3.0 .

To skoro nie na FV to mogłeś skorzystać choć z rabatu edukacyjnego, jak nie na siebie to na kogoś z rodziny...

#146 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 18 July 2012 - 12:33

Szkołę zaczynam we wrześniu, a na zniżkę musiałbym brać kogoś z dalszej rodziny, bo jestem jedynakiem :), a po co mają wiedzieć co i za ile kupuję :D , chociaż może trzeba było zawsze to 6%.

#147 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 18 July 2012 - 12:50

Z tego co pamiętam to legitymacja szkolna ważna była zawsze do 30 września, a studencka do końca października ;) A to byłby około 700zł.

#148 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 July 2012 - 12:53

Moim zdaniem już lepiej było kupic w AOS bo tam z gwaracją nie ma żadnej dyskusji. Eleganco wszystko chodzi jak w zegarku. Co do Cortlandu to jest czasem tak sobie. Przecież jak kupisz na Allegro MBP to masz gwaracje w PL jak w AOS prawie.

#149 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 18 July 2012 - 13:14

A AOS nie uznaje gwarancji Cortlandu? Cortland zajmuję się naprawami? wymianami ? Czy można od razu dzwonić do AOS ?. Miałeś z nimi jakieś poważne kłopoty? lub słyszałeś ? przecież to oficjalny reseller więc powinni działać jak AOS. @stroner30 700 zł drogą nie chodzi , można by za to kupić dysk,albo dołożyć do Apple Care :) ale teraz już za późno,ważne żeby przyszedł cały i nic się z nim nie działo.

#150 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 18 July 2012 - 13:21

Jeśli jeszcze nie zapłaciłeś i nie odebrałeś to możesz spróbować zagadać przy odbiorze, że Ci się zapomniało wspomnieć, ale jak najbardziej chcesz skorzystać.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users