Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S vs. Samsung GSIII

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
513 odpowiedzi w tym temacie

#101 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 sierpnia 2012 - 12:45

Mi w kieszeni nawet mały iPhone przeszkadza. Ja mam 182cm, rece takie średnie chyba no i wiecej jak 4 cale to już jest dla mnie niewygodne.

#102 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 11 sierpnia 2012 - 14:33

Ja mam Galaktyę w wersji 3 od ponad miesiąca. Byłem z niego w 100% zadowolony dopóki brat nie sprawił sobie New iPada.Chociaż mam PC , laptopa , SGS3 to juz odraz znalazłem zastosowania dla iPada chociaż go nie mam :D. S3 to bardzo dobry , chodź drogi telefon. On dopiero teraz jest/będzie wykorzystywany w 100% . Takie gry jak najnowszy Batman , Asphlalt 7 pływają i granie z takim ekranem jest kosmiczne. Takie Dead Trigger chodzi płynniej z tymi samymi efektami(aby uzyskać dokładnie te same efekty co na iPadzie 3 musiałem do S3 dograć Pluginy od Tegry 3 hehe) niż na New iPadzie :P.
Sam ekran takze wydaje mi się lepszy w S3 niz w iPadzie.Ale postanowiłem sprzedać S3 na rzecz kupna iPada 3 generacji. Internet przegląda się lepiej , aplikacje są lepiej dopracowane. TO PRZEMAWIA ZA IOS !
Po długiej drodze z iOS (najpierw iPod Touch 2G , póżniej długo nic i nagle iPod Touch 4G az do niedawna iPhone 4) postanowiłem zmienic ten system na S3 ale gdy znów ujrzałem coś z iOS (iPad) to znów go chciałem :)

I teraz dzwonisz do cioci z iPada :D

#103 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 11 sierpnia 2012 - 15:21

Galaxy Note i wygoda użytkowania? Bitch, please...

Tak,ten telefon gwarantuję wygodę podczas użytkowania. Spory ekran,przyjemnie przegląda się strony internetowe. Odręczne notatki także nie są wielkim problemem.
Jedyny minus to rozmiar jeśli chodzi o noszenie w kieszeni. Jak się idzie to jest spoko,przy siadaniu trochę gorzej.
Ale jak ktoś nosi marynarki/torbę na ramię to nie widzę już żadnego negatywu biorąc pod uwagę rozmiar.

#104 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 sierpnia 2012 - 17:33

iPad jest wygodniejszy od Note we wszystkich tych zadaniach. Ani Note ani iPad nie zmieści mi sie w kieszeni, wiec jesli mam już brać torbe to wloże w nią iPad'a bo po co mi takie małe coś jak Note. Telefon natomiast przede wszystkim ma być kompaktowy i wygodny w przenoszeniu. Przypominam, że MOBILEphone wskazuje na jego właściwości przenośne. Także Note ani nie jest tak mobilny jak iPhone ani tak wygodny jak iPad. Nie mam pojecia po co to powstało, chyba dla kogoś kto szczedzi grosza na tablet i telefon osobno.

#105 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 11 sierpnia 2012 - 18:07

Torba a torba to różnica. Zresztą tak jak pisałem nie musisz nosić torby. Wystarczy,że ktoś chodzi w marynarce i tam Note mieście się bez problemu. A żadnego tabletu tam nie zmieścisz wygodnie. Ok,ale czemu każdy uparcie porównuje Note do tabletu. To jest telefon. I ma większe możliwości niż właśnie Iphone. Jeśli komuś nie przeszkadzają jego wymiaru to sprawdzi się od Iphona lepiej. A może powstał dla tych,którzy nie mają ochoty nosić ze sobą i telefonu i tabletu osobno ;]

#106 Damiankossek

Damiankossek
  • 142 postów
  • SkądBiałogard

Napisano 11 sierpnia 2012 - 18:26

Omg ... Jakie torby ? Jakie marynarki do Note? Posiadam i jest OK, chodze w luznych sportowych krotkich spodenkach w lato i wszystko sie miesci, w jeansy tez zadnych problemow nie mam, jest wiekszy ale nie przesadzajmy ... Jedyny powazny problem pojawia sie w samochodzie jak kieruje i chce cos napisac a tak pozatym to bardzo fajny telefon ;) No ale jezeli ktos kupuje Note to raczej nie powinien wymagac komfortu uzytkowania tak jak z 3.5" iPhone ;) No ale w przegladaniu internetu, graniu w gry, ogladaniu filmow ten telefon miazdzy mojego iPhone 4 bo jednak w domu na kanapie iPhone poprostu sie do tego nie nadaje ;) Po zmianie IPHONE na Note jedyny problem jaki mam to szybkie wyklepanie czegos w samochodzie podczas kiedy kieruje , nic wiecej ... Osobiscie wiecej korzystam z telefonu w celach multimedialnych niz samo dzwonienie/pisanie wiec nie mam jakis wielkich problemow. Korzystalem z iPhone od ponad 3lat (3G i 4ka)i aktualnie dokupilem sobie rok temu Note i moge smialo stwierdzic ze obydwa telefony maja w sobie to cos ;) Note lubie za to ze moge wygodnie przegladac neta, grac w gry, robic notatki i ogladac jakies materialy a iPhone poprostu za prostote w codziennym uzytkowaniu ale jednak bardziej zalezy mi na multimediach wiec dla mnie Note jest bardzo dobry i wole go uzytkowac zamiast ipka ;)

#107 djksyy

djksyy
  • 272 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 11 sierpnia 2012 - 18:27

Wymieniłem 4S na GS3. Nie żałuje, jak iP 5 nie pokaże czegoś rewelacyjnego to na stałe przenoszę się na Andka.

Ja przesiadłem się z iP4 na SGS3 i co?
Nie zmienię tego telefonu aż do SGS 4:)

#108 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 11 sierpnia 2012 - 20:11

Ja przesiadłem się z iP4 na SGS3 i co?
Nie zmienię tego telefonu aż do SGS 4:)

Czyli zupełnie jak ja :)

#109 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 sierpnia 2012 - 21:08

Ok,ale czemu każdy uparcie porównuje Note do tabletu. To jest telefon.

To jest mały tablet z funkcją dzwonienia. W końcu sam samsung w reklamie na koniec napisał: "A phone? A tablet? Feel free."

Jak dla mnie "mały tablet z funkcją dzwonienia" to już 2 sprzeczności w jednym.
Mały tablet? Nie...
Tablet i dzwonienie? Nie...

Sprzedał się tylko w 5mln sztuk, więc można powiedzieć, że wynalazek dla dziwaków ;p

#110 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 11 sierpnia 2012 - 21:20

iphone przy SGS3 wydaje się taki mały, ale nie wiem co jest lepsze, z jednej strony iphone jest wygodniejszy jak ktos jest ciągle w ruchu bo jest bardziej 'kompaktowy', z drugiej strony - dzisiaj telefon to posiada tylko funkcje dzwonienia a tak naprawde to urządzenie do wszystkiego. I tutaj chyba SGS3 z Androidem prowadzi, mozna wszystko ustawić pod siebie. Do tego ten ekran..

#111 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 sierpnia 2012 - 21:29

Mam oprocz iPhone, jeszcze Galaxy Nexus'a. Uwielbiam sie nim bawić, robić fotki, nagrywac video, odbierać maile, ale jak mam wyjść z domu to biore iPhone. Po prostu nie moge z tym w kieszeni wytrzymać.

#112 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 13 sierpnia 2012 - 13:23

Mam oprocz iPhone, jeszcze Galaxy Nexus'a. Uwielbiam sie nim bawić, robić fotki, nagrywac video, odbierać maile, ale jak mam wyjść z domu to biore iPhone. Po prostu nie moge z tym w kieszeni wytrzymać.

Za duży, czy przyzwyczajenie? :P

#113 tomson93

tomson93
  • 341 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 sierpnia 2012 - 17:49

Ja miałem Iphona 4 i w sumie było mi z nim dobrze , a z zachcianki od tak sprzedałem Iphona 4 i kupiłem Galaxy S 3 . Przez pierwsze 2 tygodnie super telefon duży ekran szybki . Ale po 2 tygodniach sie zaczeło , jak znajomy dał mi na 2 dni 4S żebym mu zrobił jb i powgrywał troche śmieci . Nagle zobaczyłem co straciłem na ekranie w SGS 3 zobaczyłem pixele tak że zaczołem je liczyć . Super 4 rdzeniowy procesor okazał się na co dzień wolniejszy niż marne 2 rdzenie z 4S ( gry też się na SGS3 wolniej ładowały ) . Podłączyłem oba telefon do ładowania , po 1,5 h Iphon naładowany Sgs 3 54% dopiero . Sytuacja 2 telefony w spodniach 1 lewa kieszeń 2 prawa . Wychodze z domu Iphona mam bo czuje w spodniach , łapie się ręką za prawą kieszeń czy mam SGS 3 , mam ale telefon jest tak płaski i lekki że po prostu go nie czuć i średnio raz na godzine musiałem sprawdzać czy mi aby nie wypadl bo go nie czułem . Siadanie , mam 187cm i spodnie XL siadam i Iphone sam sie układa dobrze , sgsa musze poprawić ręką bo mnie uwiera . Nawet sam dialer ( bardzo dużo dzwonie ) miałem tak opanowany w Iphonie że nie patrzyłem na telefon i wybierałem do kogo dzwonić , w sgsie musiałem się zastanawiać co robie I podsumowując jeszcze kilka takich obserwacji po 2 dniach kiedy miałem oba telefony na raz sprawiło że pozbyłem się SGS 3 i kupiłem Iphona 4S . I najważniejsze może i faktycznie były aspekty w których był lepszy SGS 3 , ale ani w 1% nie żałuje jego sprzedaży i powrotu do Iphona . Używałem androida przez 2 lata przeszedłem 7 modeli telefonów z tym systemem , aż go znienawidziłem . I uznaje całkowitą wyższość IOs we wszystkich aspektach codziennego życia .

#114 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 13 sierpnia 2012 - 17:56

Też mi chodzi po głowie SGS3. Jedyny problem jest taki, że iPhone, iPad i Macbook tworzą całość. Pełna synchronizacja kalendarzy, notatek, kontaktów, przypomnień, kont pocztowych, muzyki, i bibliotek audio i wideo... Jak rozwiązaliście ten problem, bo jednak jest to utrudnienie....

#115 eviltomek

eviltomek
  • 780 postów
  • SkądDębica

Napisano 13 sierpnia 2012 - 18:00

Nie polecam przesiadki z IOS na Androida, bo po kilku dniach chcę sie wrócić z powrotem:P

#116 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 sierpnia 2012 - 18:02

stroner30, jeśli planujesz przejść na sgs3 to wstrzymaj się do premiery iPhone 5 i wtedy zadecydujesz. Coś mi się wydaje, że nowy sprzęt od Apple to będzie hit :)

#117 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 sierpnia 2012 - 18:31

Za duży, czy przyzwyczajenie? :P

No za duży. Nexus S był idealny ze swoimi rozmiarami i wygiętym ekranem.

#118 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 13 sierpnia 2012 - 18:41

Tak czytam, a napaliłem się na SGS3, chyba po prostu wezmę na następne 2 lata 4S 32GB :P jak myślicie ile na początku będzie kosztował nowy iPhone? W AOS bedą takie same ceny jak teraz 4s'a?

#119 tomson93

tomson93
  • 341 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 sierpnia 2012 - 18:47

Jeśli samo Apple ze względu na lepsze podzespoły nie zwiększy ceny detalicznej Iphona 5 . To będzie kosztować tyle samo .

#120 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 13 sierpnia 2012 - 18:54

Jeśli samo Apple ze względu na lepsze podzespoły nie zwiększy ceny detalicznej Iphona 5 . To będzie kosztować tyle samo .

Zauważyłem ze po premierze nowego telefonu poprzednia wersja jest dostępna w wariancie 8GB. Co oni robią z zapasami 16 i 32GB?

#121 tomson93

tomson93
  • 341 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 sierpnia 2012 - 18:58

Iphone 4 8 GB wyszedł razem z Iphone 4S jako "nowy telefon" dla tych co ich nie stać na 4S .

#122 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 sierpnia 2012 - 19:41

Co oni robią z zapasami 16 i 32GB?

Zmieniają boota (biosa) żeby było napisane 8GB.

#123 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 13 sierpnia 2012 - 19:44

Ja zaś z kolei po przesiadce z 4S na GSIII jestem bardzo zadowolony. Chodzi jak błyskawica, oczywiście jak mamy normalny nie brandowany ROM. Ekran doskonały, nie ma pikseli. Internet przegląda się doskonale, bateria starcza na 2-3 dni, świetnie ogląda się filmy, działa zdecydowanie szybciej żadne gry nie tną... Nie wiem skąd te wpisy że tnie itp, jakoś nie chce mi się wierzyć. Chyba pomyliły się wam Galaxy z II a nie III.

#124 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 13 sierpnia 2012 - 19:46

Che Guevara, skończ już z tym SGS, bo dostanę uczulenia, a w moim wypadku uczulenie jest mocno zaraźliwe :P

#125 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 sierpnia 2012 - 19:49

bateria starcza na 2-3 dni, świetnie ogląda się filmy,

good joke :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych