Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S vs. Samsung GSIII

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
513 odpowiedzi w tym temacie

#226 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 19 sierpnia 2012 - 12:24

Niezbyt obiektywna recenzja, tak samo jak recenzje maków na forach PC.

A co jest w niej nieobiektywnego?

#227 gyc78

gyc78
  • 98 postów

Napisano 25 sierpnia 2012 - 14:44

A ja mam podstawowe pytanie do tych co zmienili iOS na coś innego. Jak pogodziliście utratę synchronizacji pomiędzy urządzeniami? Powiem, że zmieniłbym iP4S ale jak pomyślę, że stracę wszystkie rzeczy typu poczta/kalendarz/notatki/iTunes/Appstore/etc. to mnie wstrzymuje od razu.. Posiadam jeszcze NiPad i MBA13. Jak żyć panowie, jak żyć? ;-)

#228 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 sierpnia 2012 - 15:10

Ja wymieniłem Ios na Windows Phone i system Lion na Windows 7 synchronizacja przebiega przez Windows Live i jest cacy ,Ipada jeszcze muszę się pozbyć ale dopiero jak wyjdą tablety z Windows 8

#229 gyc78

gyc78
  • 98 postów

Napisano 25 sierpnia 2012 - 15:22

Czyli po prostu zmieniasz całą platformę na MS. Myślę raczej o użytkownikach co ledwo pokupowali nowe retiny i inne cuda, a do tego np SGS3. Ja również nie planuję zmiany MBA i iPada na nic innego.

#230 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 sierpnia 2012 - 15:49

Jakie cuda ,jakie cuda... ;)

#231 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 25 sierpnia 2012 - 18:10

synchronizacja z Google. Działa super, ja kontakty mam zarówno na iCloud jak i w google. Na Macu możesz skonfigurować konto google, później wszystko co wpiszesz w SGS3 to masz od razu na koncie Google, a konto google masz na macu ;)

#232 Harrunio

Harrunio
  • 325 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 sierpnia 2012 - 21:06

Co do notatek to dobrze jest je przenieść na Evernote, wtedy bez problemu wrzucisz sie sobie na telefon, bez względu na to czy ma ioS czy androida.

#233 Gscon

Gscon
  • 126 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 sierpnia 2012 - 13:37

Osobiście w tej chwili poczekałbym na iphona kolejnej generacji zamiast brać SGS3. Z tych tel wybrałbym jednak androida, jednak w iphonie jak narazie jest za mały ekran.

#234 Harrunio

Harrunio
  • 325 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 sierpnia 2012 - 17:29

jeśli chodzi o funkcjonalność to niestety ale iOS odpada w przebiegach. W przypadku wielkości ekranu to albo czekasz na iP5 i nie wiesz co bedze albo zaczynasz wybierac między telefonami z androidem, a tu masz wielkosc ekranu do wyboru do koloru

#235 MeGusta

MeGusta
  • 253 postów

Napisano 26 sierpnia 2012 - 17:34

Ja bym brał 4s, iPhone to iPhone i nie ważne dla mnie ile rdzeni będzie miał samsung i ilo calowy wyświetlacz dla mnie to zawsze będzie tandetna plastikowa zabawka.

#236 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 26 sierpnia 2012 - 22:08

Ja bym brał 4s, iPhone to iPhone i nie ważne dla mnie ile rdzeni będzie miał samsung i ilo calowy wyświetlacz dla mnie to zawsze będzie tandetna plastikowa zabawka.

Odpowiedz fanboya...
A czy miałeś GS III, bo wydaje mi się że nie. Mam go od 3 tygodni a od roku 4S, jakość Samsunga jest bardzo dobra. Z iP byłem w serwisie 3 razy z galaxy ani razu.

Także zastanów się zanim napiszesz że coś jest tandetnego, podobnie jest z iMac-iem, to tylko tandetny komputer z matrycą za parę groszy i mobilną grafiką jak acer za 2000zł.

#237 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 26 sierpnia 2012 - 22:12

Za takie odpowiedzi od razu powinien być ban z tego forum
Co do GS3 bardzo ciekawy telefon, ostatnio miałem okazje się przekonać jak działa.

#238 Prodromos76

Prodromos76
  • 24 postów

Napisano 26 sierpnia 2012 - 22:37

Po prawie dwóch miesiącach używania obu telefonów mogę tylko powiedzieć, że są różne. Mnie bardziej odpowiada filozofia iOS, ale to wyłącznie osobista preferencja. W SG3 lubię duży ekran i natywny odtwarzacz filmów Samsunga (między innymi). Zdecydowanym problemem jest, przynajmniej na razie, synchronizacja Galaxy z Maćkiem. Po niedawnej aktualizacji wszystko przestało działać, musiałem kupić SyncMate.

#239 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 26 sierpnia 2012 - 22:52

Czasy dawnych modeli telefonów samsunga minęły. Czasy które oczerniły tą firme pod względem komunikacji. Dawniej - trzeszczące telefony z ograniczoną ilością funkcji (ogólnie nie ciekawe) Dzisiaj high-endowe produkty z bardzo dobrą jakością wykonania.

#240 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 27 sierpnia 2012 - 00:36

Czasy dawnych modeli telefonów samsunga minęły.
Czasy które oczerniły tą firme pod względem komunikacji.
Dawniej - trzeszczące telefony z ograniczoną ilością funkcji (ogólnie nie ciekawe)
Dzisiaj high-endowe produkty z bardzo dobrą jakością wykonania.

High-endowe to są telefony Vertu oraz TAG Heuer.

Samsungi to tylko plastikowa masówka z tandetnymi obudowami, kiepskimi wyświetlaczami i niedziałającymi u nas funkcjami.

#241 krl.krl

krl.krl
  • 522 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 sierpnia 2012 - 00:46

High-endowe to są telefony Vertu oraz TAG Heuer.

Samsungi to tylko plastikowa masówka z tandetnymi obudowami, kiepskimi wyświetlaczami i niedziałającymi u nas funkcjami.

Rozumiem, że fanboy, ale co ma wspólnego takie Vertu z high-endem?

#242 MeGusta

MeGusta
  • 253 postów

Napisano 27 sierpnia 2012 - 01:49

Odpowiedz fanboya...
A czy miałeś GS III, bo wydaje mi się że nie. Mam go od 3 tygodni a od roku 4S, jakość Samsunga jest bardzo dobra. Z iP byłem w serwisie 3 razy z galaxy ani razu.

Także zastanów się zanim napiszesz że coś jest tandetnego, podobnie jest z iMac-iem, to tylko tandetny komputer z matrycą za parę groszy i mobilną grafiką jak acer za 2000zł.

Proponuję zmianę forum na 'mysamsung'

To jest moja opinia, 'bawiłem' się SGS3 i wolę iPhone, to jest moje zdanie i mam prawo je wyrazić.

Co do iMaca, nie od dziś wiadomo że za markowe rzeczy trzeba płacić, kupując go byłem świadomy że za o wiele mniej mogę złożyć PC-ta. Ale miałem już dość Windowsa, a iMac oferował mi nietuzinkowy desing (zdecydowanie ładniejszy niż skrzynka pod biurkiem i masa kabli) oraz co najważniejsze OSX.

Ps.No nie dziwie się że nie byłeś z nim w serwisie bo masz go 3 tygodnie ...

#243 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 27 sierpnia 2012 - 05:36

@Łukasz Ignacyk Rozbawiłeś mnie :D. Wskaż mi funkcje które nie działają w naszym kraju. S voice co prawda jest tylko w zagranicznych językach - tak jak w siri. (nowy update przyniesie google voice który wprowadza język Polski) Wyszukiwanie pobliskich restauracji, kafejek itd. Działa tylko na terenie Ameryki - tak jak w iOS. Tandetne wykonanie? Tak, jest to plastik, ale bardzl dobrej jakości . Słabe ekrany? Retina przy super amoled plus niestety wysiada. Twoje (jeśli mogę na Ty) argumenty są po części bez podstawne i nie jestem do końca pewien czy SGS III w życiu w rękach trzymałeś albo porównywałeś z iPhonem. Ok zgodzę się, że wykonanie jest na poziomie dobrym nie na bdb. Ale cała reszta (patrz system, ekran, aparat) to przepaść między Apple, a Samsung.

#244 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 27 sierpnia 2012 - 05:53

Proponuję zmianę forum na 'mysamsung'

To jest moja opinia, 'bawiłem' się SGS3 i wolę iPhone, to jest moje zdanie i mam prawo je wyrazić.

Co do iMaca, nie od dziś wiadomo że za markowe rzeczy trzeba płacić, kupując go byłem świadomy że za o wiele mniej mogę złożyć PC-ta. Ale miałem już dość Windowsa, a iMac oferował mi nietuzinkowy desing (zdecydowanie ładniejszy niż skrzynka pod biurkiem i masa kabli) oraz co najważniejsze OSX.

Ps.No nie dziwie się że nie byłeś z nim w serwisie bo masz go 3 tygodnie ...

A ja proponuje chodzić wcześniej spać bo widać gimnazjum się nudzi.

Że niby apple to markowa rzecz, jak tak uważasz to nie mam więcej nic do powiedzenia. Imac jaki masz to budżetowy komputer na marnych podzespołach.

Ja też swoje zdanie wyrażam i jest poparte doświadczeniem a nie pisaniem aby pisać. Kup s3 potem baw się w recenzenta.

#245 reader

reader
  • 1 119 postów
  • Skąddokąd?

Napisano 27 sierpnia 2012 - 06:19

Panowie i Panie, proszę o porzucenie personalnych wycieczek i ew. skupienie się na większej ilości merytorycznych wypowiedzi (o ile to możliwe nie duplikujących rzeczy już napisanych) bez przymiotników określających subiektywne odczucia (shity, syfy, tandety i inne takie).

#246 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 27 sierpnia 2012 - 07:09

Miałem do czynienia z S3 przez tydzień, powiem krótko - jest ładny, i to by było na tyle ponieważ nie znoszę androida. Dla mnie priorytetem jest system, ios jest stabilniejszy i płynniejszy oraz prostszy w obsłudze w androidzie jest za dużo tych nakładek i widgetów których nie trawie i nie ważne ile rdzeni może mieć samsung to i tak nigdy nie będzie tak płynny jak ios (nawet był na ten temat artykuł) Intel twierdzi, że Android nie jest gotowy na procesory wielordzeniowe | Gizmodo.pl poza tym połowa aplikacji których używam na iPhonie nie ma na androidzie. O aparacie nie wspomne 4S robi o niebo lepsze zdjęcia co dla mnie jest największą zaletą tego telefonu. Plus dla samsunga za duży ekran bo fajnie się przegląda internet ale ten telefon jest za duży.

I nie ukrywajmy ale kolory w tych amoledach to jest pic na wode, są na maxa przesadzone aż rażą. brak im naturalności jak w retinie.

#247 ariesovsky

ariesovsky
  • 119 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 sierpnia 2012 - 07:51

Samsung Galaxy SIII jest po pierwsze telefonem o zbyt dużej przekątnej dla większości społeczeństwa i nie mówię tu o tym, że ludzie z mniejszymi rękoma sobie nie poradzą z obsługą ale po prostu wygodniej jest trzymać go jak konsole, w dwóch dłoniach, co moim zdaniem mija się z celem. Organizacja telefonu, w moich plikach jest milion folderów, z czego jeszcze nie wiadomo, które są w pamięci wewnętrznej, a które na karcie pamięci. Poza tym plastikowy tył telefonu nie wygląda na zbyt wytrzymały. Mój przyjaciel ma Galaxy, często siadamy, odpalamy KNIGHT, HAMMER TESTY na YouTube, lubimy też porównywać nasze telefony pod wieloma względami (Siri, S Voice). iPhone 4S mam od marca, sprawuje się bez zarzutów, choć trochę zwolnił od tamtego czasu, a nie chce mi się robić restore i wrzucać dane jeszcze raz. Szczerze mówiąc, jakby ktoś mi chciał wcisnąć SGSIII i dodatkowo dopłacić to bym kręcił nosem.

#248 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 27 sierpnia 2012 - 08:57

Szczerze mówiąc, jakby ktoś mi chciał wcisnąć SGSIII i dodatkowo dopłacić to bym kręcił nosem.

Byś skakał z radości i po rękach całował że ktoś dał Ci prezent za 2000zł.

Ja ujmę inaczej, nie zamienię swego Galaxy na 4S bo iPhone ma za mały wyświetlacz. Jeden argument ale dla mnie priorytetowy.

#249 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 27 sierpnia 2012 - 09:45

Długo będziecie tak przerzucać piłeczkę? :) Przecież to droga do nikąd, oba telefony różnią się wieloma rzeczami - wszyscy wiedzą czym, oba mają swoich zwolenników, wiadomo, że nikt nie napisze nagle "dobra, przekonaliście mnie - tamten jest jednak lepszy". To idiotyczne.

#250 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 27 sierpnia 2012 - 09:51

Ale pisanie że za darmo plus nawet dopłata się nie weźmie już jest idiotyczne.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych